Topalov in fruntea listei elo aparuta astazi!

Topalov revine numarul 1 in lume la coeficientii elo

Nu au fost schimbari majore la nivelul cel mai inalt al jucatorilor de top, decat instalarea lui Veselin Topalov 2791 in fruntea clasamentului. Si asta s-a facut printr-o rocada lunga de 5 locuri, cu actualul campion mondial Viswanathan Anand 2783. Este posibil sa faca rocada aceasta si dupa ce se unifica titlul mondial, o data pentru totdeauna, inlaturand suspiciunile si incertitudinile ce planeaza asupra acestui titlu, niciodata ABSOLUT, de pe vremea cand Garry Kasparov a fost ultimul campion recunoscut de toti.

Topalov , nr  1 in lume iarasi si la Elo

In rest Alexander Morozevici 2787 reuseste sa ramana pe locul 2 in aceasta lupta acerba la nivelul zeilor si  Vassily  Ivanchuk 2786,dupa ce a jucat nebuneste 50 de partide in aceasta perioada!

Morozevici, constant si elegant  intr-o lume instabila

“Nebunul” Chuckie, ce are o placere nebuna de a juca sah

Ivanchuk mai este depasit in acest top 100 decat de campionul european Serghei Tiviakov 2686( care urca 43 de locuri!!!) cu 56 de partide si Malakhatko cu 69 de partide, ceea ce insemna ca Chuckie a fost intr-o forma de zile mari in perioada asta, si mai ramane si loc de mai bine. Pentru ca Ivanchuk este intotdeauna un vesnic jucator in preajma olimpului sahist, insa nu a ajuns niciodata sa joace un meci de titlu mondial sau sa fie salanger. Poate ca aici se aseamana cu estonianul Paul Keres, ca si destin de juca la nivel extraordinar de inalt si sa nu aiba sansa macar odata sa poate juca un meci de titlu mondial. Magnus Carlsen 2786 a avansat, insa nu cum se credea de mult si a ajuns pe treapta a 4 a ierarhiei de la coeficientul Elo.

Marele favorit la titlul mondial pe viitor, Magnus Carlsen

In cadere libera, meciul cel mai important al anului dintre Anand si Kramnik , aduce acum pe Kramnik Vladimir 2772 pe locul 6. Asadar unul dintre meciurile de importanta maxima, se va disputa intre locul 5 si locul 6 la coeficientii elo.

Meciul anului acum intre Kramnik (nr.6) –  Anand (nr.5)

Iar meciul dintre Topalov Veselin 2791 si Kamsky Gata 2729 se va desfasura intre numarul 1 mondial si numarul 16 din lista elo.

Kamsky – Topalov , mediat de Sasikiran

Dieter a pierdut destule  puncte dupa Romgaz

Dieter a facut pace cu romanii jucand acasa la Romgaz

Dieter Nisipeanu 2684 se afla pe locul 37 in clasamentul elo iar Andrei Istratescu 2633 a ramas in top 100 chiar pe locul 100! Ratingul ultimului jucator din lista de 100 a crescut de la 2631 la 2633.

Andrei Istratescu la un pas sa ii cada de pe cap “coroana” primilor 100

Puteti sa descarcati lista elo  completa dand click aici

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.