Live comentarii la minut despre tie-breakul Sabinei Foisor!Da-ti refresh!

21,30 Aici se incheie ziua plina de evenimente cu final neasteptat si trist pentru noi. Sper ca marea jucatoare care este Sabina Foisor sa nu cedeze in lupta de a accede la titlul mondial si a se perfectiona din ce in ce mai bine. Acum Monicka Socko este in turul 2 pentru prima oara, iar noi plecam acasa plini de amaraciune pentru ca am avut acest meci in mana, de la primul la ultimul meci. Speram ca sa mai avem evenimente in care sa comentam in direct astfel de meciuri pline de suspans, si care au ca protagonisti sahisti romani. Sper sa fi fost in asentimentul dumneavoastra si sa fi putut sa redau cateva farame si stropi din ceea ce a fost acolo unde o romanca viteaza a aratat ca ii curge sange de luptatoare in vine. Felicitari Sabina! Stiu ca iti va veni si tie randul peste cativa ani, ca sa ajungi cat mai sus in Olimpul sahist feminin.

21,15 Comisia de Apel a acceptat plangerea lui Monicka Socko si a decis ca partida se termina cu victorie pentru poloneza care trece in turul urmator!

21,00 nici o veste, decat ca mi-a mai cazut curentul inca o data si inca o data. Cred ca unii fac treaba asteptand ca sa ia cati mai multi bani de pe spinarea noastra prin serviciile de 2 bani. La fel si cu RENELUL.Daca mi se strica computerul sau altceva electrocasnic si ii dau in judecata, ei nu stiu nimic si nici gura nu le miroase. Nici nu rezolva problema de parca nu ar fi a lor.

20,39 De peste 2 ore dureaza nebunia asta si plus ca asteptarea asta si nervii uzati la maximum se vor resimti in turul urmator

20,35 Se incearca sa se reconstituie pozitia aproximativa de catre arbitrii, care sunt pusi intr-o situatie delicata acum.

20,31 se pare ca nimeni nu a putut tine ritmul cu jucatoarele in ritmul infernal de joc si sa scrie partida.

20,30 S-a terminat conferinta de presa a lui Elisabeth Paehtz si avem noi detalii ale intalnirii Socko-Foisor

20,27 pe siteul oficial sunt trecute deja rezultatele in tabela eliminatorie, si Sabina arata ca este egala 3,5- 3,5 cu Monicka Socko. Nu cred ca se mai intoarce aceasta decizie greu de anuntat se pare.

20,23 Nici pe siteul oficial nu e nimic, nici pe chessdom,com, Asteptam sa vedem visul cu ochii, pentru ca am ajuns sa credem ca se poate intampla orice in sport acum. Totusi pana la o decizie finala, Sabina este in turul 2.

20,20 se pare ca a mai avut si Elisabeth Paehtz o cerere privitoare la meciul ei cu Anna Ushenina din turul 2. In fotografia de mai jos ele vorbeau in rusa, pentru ca Elisabeth vorbeste fluent rusa, nevoita pentru a se descurca in turneele la care participa foarte des.

20,16 Inca nu avem nici o veste de la fata locului. Conferinta de presa inca mai dureaza. Offf, ce asteptare apasatoare.

20,01 conferinta se tine in alta camera si o sa aflam imediat ce este dat publicitatii rezultatul

19,55 nu a fost anuntata inca castigatoarea pentru meciul Socko-Foisor.In cateva minute se face conferinta de presa

Lilit Mkrtchian m²

Lilit Mkrtchian 2436 – speranta sahului armean

Cum veţi pregăti pentru următoarea rundă?

În primul rând, mă voi bucura de o cina delicioasa si de o plimbare, poate, mai târziu, şi apoi un somn bun si binemeritat.

Diferentele dintre jucatorii prezenti aici sunt foarte mici si factorii care conteaza foarte mult sunt pregatirea fizica si psihologica. Nu e mai bine să va bazati numai pe tragerea la sorti, prin dat cu banul cum se folosea inainte?

(rade) Da, poate! Sau poate ar fi mai bine ca sa se  joace  doua jocuri de sah  rapid,si apoi sa se treaca la tragerea la sorti pentru armaghedon.

Celalalt meci de armaghedon incheiat dupa complicatii greu de prevazut

Elisabeth Paehtz -Kadimova

Albul muta si castiga

La 19,30 se pare ca va fi conferinta de presa in care vom stii sigur daca suntem in turul 2.

Presedintele Curtii de Apel va da verdictul final in urma unei conferinte de presa. Stati pe aproape sa vedem cum se termina aceasta intalnire nebuna pe tabla de sah. Oricum sper ca Sabina sa aiba timp sa se refaca, pentru ca dupa toate cele intamplate si tensiunea de acum, cred ca nu va mai avea forta sa joace la posibilitatile ei!

19,08 Monicka Socko incearca prin caile de atac existente la Curtea de Apel, care este acum in sedinta Comitetului Arbitrilor si se va lua o decizie finala.

19,05 Monicka Socko completeaza o plangere oficiala

19,04 Se pare ca nu s-a mai intamplat nimic si Sabina ramane pentru etapa urmatoare. Nici siteul oficial si nici www.chessdom.com nu mai spun nimic despre asta.

Pahtz Elisabeth a trecut  tot la armaghedon de foarte tenacea azera Kadimova.

Adversara Sabinei in urmatorul tur ar putea fi daca ramane rezultatul acesta de remiza, jucatoarea ungara Hoang Thanh 2487 , naturalizata se pare in Ungaria. Aceasta a trecut de cubaneza Arribas cu 1,5-0,5 si este foarte puternica desi mai putin cunoscuta.

18,51 Se pare ca negrului i-a cazut ceasul in momentul in care albul mai avea numai un cal si rege contra cal si rege la alb. Asta era pozitia in care s-a dat remiza. Insa arbitrii pot schimba aceasta decizie, in acest caz din punct de vedere teoretic. Polonezii sunt in disputa cu arbitrii care au dat remiza aici, desi mi se pare lipsa de fair-play. Eu cred ca suntem calificati, pentru ca arbitrii moderni judeca si pozitia nu numai materialul de pe tabla, insuficient sa poata da mat in 1000 de ani!


HUN Hoang Thanh Trang 2487
1
½
1.5
CUB Arribas Robaina, Matza 2323
0
½
0.5

Meciurile armaghedon captiveaza asistenta de mare clasa in camera presei

18,47 Nu se stie nimic inca si pana se ia o decizie trebuie sa asteptam. Pana atunci se pare ca rezultatul este remiza. Sa vedem totusi ce decid arbitrii, Ce o fii in sufletul jucatoarei noastre acum? Sa speram totusi ca va fi bine, si vom avea remiza.

Monicka Socko o poloneza luptatoare care nu a ajuns pana acum in turul 2 al Campionatului mondial feminin

Monicka Socko

Ushenina , Gaponenko si Pahtz dupa ce germana s-a calificat in urma armaghedonului

18,40 sabina sustine remiza inainte de caderea steagului si se pare ca o decizie se va lua curand definitiva

18,39 Sabina ajutata de interpreti incearca sa convinga arbitrii sa decida remiza

18,38 Drama la masa Socko – Foisor, negrul a consumat timpul si acum se discuta despre rezultatul partidei

18,35 Mi-a cazut iar cuirentul la calculator!! Este imposibil IREB din Romania, la cati bani platim, sunt niste profitori! Verific pe chessdom sa nu avem surprize!

18,32 REMIZA DE AUR si Sabina este in turul urmator!!!!

18,24 nici o veste rea sau buna, Avem diagrama cand s-a intrerupt

18,21 Ma doare mana de cate refreshuri  am dat si siteul chessdom nu anunta nimic, inca. O sa afllam de undeva ce face Sabina, sau ce a facut. Cred ca sunt vesti bune, Nu are cum altfel!

18,20 Oricum pozitia negrului este placuta, si cred ca acum nu mai scapa din mana Sabina, calificarea.

18,19 sa speram ca este bine, insa sistemul ramane la fel, Este posibil ca sa nu mai mearga internetul sau piese sa fie puse gresit. UFff ce moment!

18,17Sabina a primit un sah pe d4 si nu mai muta, sa speram ca este doar internetul , insa tocmai acum?

18,16 Pahtz a castigat dupa un final de dame greu.

18,16 Pionii au fost blocati insa negrul sta mai bine si speram ca se va apara, suntem la mutarea 60!!

18,15 s-au schimbat damele si acum negrul are doi pioni liberi !!! Decisiv cred, numai timp sa fie!

18,14 turnurile au fost schimbate si negrul controleaza cu dama coloana c, sa vedem ce se intampla in finalul ce va fi, este nebunie oricum sa vezi asa meci nebun!

18,13 Negrul a dublat turnurile pe coloana c si controleaaza flancul damei clar!

18,12 Sabina preia initiativa si sa speram ca nu mai iarta acum!

18,11 Centrul este stabil si lupta se duce pe ambele flancuri, dama neagra este f activa acum.

18,09 Negrul tine pozitia insa nebunii stau cam pasiv, g7 si g8 insa este bine ca albul sa atace acum. Pentru ca lasa goluri care pot fi fatale polonezei.

18,08 Pozitia este echilibrata si albul a retras calul pe h3, sa vedem ce se intampla cu centrul

18,07 centrul este sub tensiune amandoua partile jucand e4,e5,f4,f5 se vrea castigata lupta pentru initiativa

18,06 Pozitie stabila si centrul inchis de negru, exact pe stilul sau cu nebunii fianchetati la g2 si g7.

18,05Urmeaza moarte subita care isi intra in drepturi

18,04 Polonezele care mai sunt aici, o incurajeaza pe Monicka pentru castig si pentru ultimul asalt.

18,02 Multe surprize aici la tie-break se intampla. Trebuie sa fim alaturi de tanara Sabina si sa ii tinem pumnii, pentru ca este un exemplu de vointa si de luptatoare in sah si in sport!

17,59 Sabina are negrul ,ceea ce este de bine, caci cu negrul a mai castigat la poloneza. Pahtz Elisabeth a ajuns la armaghedon si ea cu Kadimova.

17,58 urmeaza armaghedonul adica 6 minute alb si 5 minute negru. Daca negrul face remiza, merge mai departe. Uff, sa vedem ce culoare avem si cred ca la 18 incepe nebunia totala

17,56 Sabina Foisor – Monicka Socko 2-2 dupa meciuri incredibile

17,56 Monicka a castigat iarasi, lupta psihologica fiind decisiva pentru asta, si mai ales stapanirea si experienta

17,55 Albul a reusit sa sparga blocajul negru si acum sa vedem ce se va intampla. DAca nu iese atacul alb, negrul este castigat.

17,52 Iarasi sabina ii acorda contrajoc si intra in aparare si atac, nu se stie ce va iesi aici, oricum se pare ca nebunie, si Monicka ar avea prima sansa. Sa speram totusi…

17,51 Negrul are posibilitatea sa schimbe un nebun, si apararea ar fi mai usoara asa. Avantajul albului este numai de spatiu si conventional!

17,50 Albul nu are idei, si asteapta sa greseasca romanca, care dovedeste o maturitate iesita din comun!

17,49 Negrul nu poate sa piarda pe flancul unde a rocat! Sa vedem daca se ataca pe flancul regelui acum. Hai Sabina ca nu poate sa castige, este meciul tau!

17,47 Negrul strange din dinti si se apara cu inversunare, si mai ales bine. Pentru ca Monicka nu stie sa atace asa de bine aici, pentru ca partida este pozitionala si ii convine romancei.

17,46 o neatentie si pionii nu mai sunt dublati si albul ramane cu perechea de nebuni, in conditiile in care campurile si diagonala alba f1-a6 este slabita, Sa speram ca Sabina are putere si resurse.

17,44 Pozitia este normala, se pare ca nici albul nu forteaza, si asteapta o eroare a tinerei romance. EU cred ca Sabina castiga si acum, ca sa se revanseze contra infrangerii de mai devreme!

17,43 Negrul se apara f bine si impinge a5 si acum cu Nc6 ataca la a4 una din cele 3 slabiciuni ale Monikai

17,42 Negrul a facut rocada mare si chiar daca albul are coloana b, si a impins a4 direct pe rocada, nu cred ca atacul este ceva de speriat. Pozitia este stabila inca, si nu sunt probleme.

17,40Negrul are decat sa faca rocada si lupta devine pozitionala acum, ceea ce convine sahistei noastre,Imi place cum sta negrul acum.

17,38 Se [pare ca albul nu gaseste un plan bun de joc, sa vedem cum decurge lupta, se pare ca moral Sabina este castigata, insa mai este mult pana la final!

17,37 Sabina a reusit sa strice structura de pioni c3,c4 a albului si acum trebuie sa apere pionul slab de la e6 si sa termine dezvoltarea pieselor

17,35 Se pare ca o noua intervertire a adus partida intr-o pozitie din  Indiana Regelui

17,33 Partida se vrea a fi o surpriza pentru Sabina, ca sa poata sa reactioneze gresit la ritmul asta nebun.

17,31 Se incepe. Se intra prin intervertire in apararea siciliana cu nebunii fianchetto la g2 si g7

17,30 Monicka Socko – Sabina Foisor incepe meciul decisiv pentru sahul romanesc

Monica Socko a participat la 3 campionate mondiale si nu a reusit niciodata sa mearga in turul 2, pana acum, Speram ca nici acum nu va incalca regula:) Mi-a cazut curentul de cateva ori in aceste partide de am zis ca un an a trecut pana sa revina! Uff, ce emotii suntem datori sa trecem!

Incepe imediat partida a doua de blitz, un meci de infarct astazi, care ne-a purtat de la agonie la extaz. Castigam si mergem mai departe, pentru ca Sabina are forta mare practica la tabla.

17,20 Victorieeee! 2-1 pentru Sabina. Pozitia in care lasa turnul in priza facand trecerea eleganta in finalul castigat. Mai avem inca o partida de foc. Ne trebuie numai remiza, insa spiridusul asta de fata, joaca senzational numai la castig! Exemplu pentru marea majoritate a sportivilor romani si mai ales a sahistilor.

17,18 Albul are doi  pioni liberi pe linia 5 pe coloanele a si b. Am castigat [partida asta, altfel nu se poate,avantajul este imens

17,17 Finalul curge in favoarea noastra si se pare ca avem castig in cateva mutari, insa la blitz se joaca si la timp, pana la ultima sansa.

17,16 Pozitia este in final cu 2 pioni in plus pentru alb. Sabina nu mai poate pierde aceasta [partida si este aproape de o mare performanta!!!

17,14 Pionul liber negru este oprit si se pare ca Sabina a castigat  lupta, ramane numai demonstratia de tehnica in timp scurt.

17,12 Socko a sacrificat un pion pentru contrajoc si pentru a avea pionul f liber. Acum sunt ultimele zvacniri ale Monikai

17,11 A ramas un avantaj consistent dupa schimburile de rigoare, nebunul de alb este tare si majoritatea de pioni pe flancul damei.Uff, ce greu este!

17,09 Albul sta la castig acum, dupa ce turnurile si nebunii incep sa taie in carne vie.

17,07 Se cauta lovitura decisiva de ambele parti, nu se stie nimic de ce va urma, desi albul domina partida

17,06 Sabina a dublat turnurile si are un avantaj si de spatiu, ar trebui sa se intrevada ceva, desi negrul nu are slabiciuni evidente in afara de d6

17,04 Albul pune presiune pe centrul atarnat al negrului si mai ales piesele negre se retrag in aparare. Se simte miros de victorie!

17,03 Sabina a scapat de pionii slabi si a ramas cu perechea de nebuni! Se pare ca are un avantaj acum. Hai SAbina!

17,01 sabina joaca repede si are un mic avantaj de timp, care poate fi decisiv pana la urma.

16,59 Meciul se termina de mult daca nu erau cele 10 secunde pentru fiecare mutare! Pozitia este mai buna pentru Socko, insa la blitz se poate intampla orice, mai ales ca Sabina este o viteaza!

16,57 Sabina incepe sa puna presiune pe pozitia negrului, mai ales pe pionul slab d6

16,55 Pozitia de pioni este mai slaba la Sabina, dupa ce a fost fortata sa dubleze c3,c4. Insa idei de joc sunt, numai moralul sa ne tina.

16,50 incepe prima partida Sabina este cu albele. Tot nimzovici

Update 16,47: Surprize mari in acest tiebreak! Rohonyan trece  de Anna Zatonskih, iar celelalte trei meciuri, intre care si meciul Sabinei merg spre blitz la 5 minute cu 10 secunde increment pentru fiecare mutare.

Update 16,46:Comentatorul de pe www.chessdom.com din simpatie pentru romanca,  a incurcat culorile cu care juca Sabina, si a spus ca Sabina joaca in faza urmatoare 🙂 Era prea frumos, asa usor.

Update 16,35: Monicka Socko – Sabina Foisor 1-1! Urmeaza partidele de blitz imediat

Partidele tie-break pot fi vazute aici!

A inceput cea de-a doua partida, in care se joaca Nimzovici in care negrul a  batut la c3.

Sabina sacrifica un pion la g2 pentru a ataca! Ma trec fiorii ce sange rece are fetita asta!

Dupa lovituri si contralovituri pozitia s-a mai linistit putin

Negrul are o piesa in plus insa partida nu s-a terminat, pentru ca regele negru este descoperit,si sunt sanse practice de remiza. Si mai ales unul dintre pionii negrii se transforma pe culoare opusa nebunului de la h7. Sunt sanse de remiza in caz de schimb de dama.

Egalitate, dupa ce valoarea adversarei s-a vazut aici. Sabina a  fost ademenita sa atace si a pierdut, la fel cum in prima partida a atacat Monica Socko. Inca nu este totul pierdut, moralul trebuie sa fie sus, si sa se concentreze la maxim, pentru ca am vazut ca se poate! In cele 3 partide Sabina a condus lupta, insa experienta a castigat in partida a 4-a. Sa asteptam blitzurile la 5 minute acum care urmeaza imediat. Succes Sabina, fii tare ca o stanca!

4 Comentarii

 • rodan1

  pe site apare ca s-a terminat remiza

  august 31, 2008 - 3:30 pm Raspunde
 • Costin Beiu

  Remiza!

  august 31, 2008 - 3:30 pm Raspunde
 • Catalin Ionescu

  Salut Iulian.

  Uite aici finalul partidei (36 secunde) urmata de vreo 8 minute de discutii intre Socko si arbitrii (majoritatea in rusa):

  h.ttp://blip.tv/file/1221400

  Din cate am inteles (din engleza) Socko ar mai fi avut 1 secunda cand Sabinei i se terminase timpul.

  septembrie 1, 2008 - 4:26 pm Raspunde
 • Ecuador – aur cu peripetii la World Mind Sport Games « Sah cu Ceausescu

  […] nu cu aceeasi decizie luata pentru Sabina noastra in meciul de la campionatul mondial feminin? Puteti sa revedeti sau sa vedeti dand click pe cuvintele subliniate. Se pare ca mai exista si fair […]

  octombrie 16, 2008 - 9:11 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.