O diagrama pe zi (ziua de joi cu probleme noi!)

Care cal este cel troian aici?

Turnul din e7 pare prins si se pare ca albul este surprins. Aveti piesele albe, cu care incercati sa obtineti victoria in aceasta pozitie, ce este una pe muchie de cutit. Se creeaza niste motive tactice aici si sper sa fie si o colaborare armonioasa intre piesele albe. Aveti ca bolus astazi o problema simpla si frumoasa. Sper sa aveti o zi minunata si ce e mai frumos sa vi se-ntample.

Diagrama 1

Albul muta si castiga

Diagrama 2

Albul muta, mat in trei mutari

5 Comentarii

 • nicu valahu

  La inceput am zis ca e usoara. Sincer, m-am inselat . A durat ceva pana ma-m prins. 1.Nc6 bxc6 2.Rc8 si indiferent de ce muta albul 3. Cc7#

  iulie 31, 2008 - 3:42 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  Nicu Valahu:De aceea sunt usoare ca sa fie imbietoare, si mai ales sa fie atragatoare si sa invatam ceva din ele. Atunci cand le rezolvam noi, nu stiu daca se poate traduce acel sentiment de implinire, mai ales ca sahul ne este atat de drag. Felicitari Nicule pentru rezolvare. De aceea nu am dat solutiile la probleme si diagrame ca sa aveti tot timpul material interesant si nou. Si mai ales pentru cei care vin noi pe site in fiecare zi. Ne vedem maine seara la turneu.

  iulie 31, 2008 - 4:48 pm Raspunde
 • modest ciobanu

  Incerc sa rezolv fara a muta piesele si gasisem ideea cu Nc6 dupa care restul mutarilor sunt fortate, dar nu-mi reprezentam pozitia cu pionul negru la c6, astfel ca aveam impresia ca daca vine regele alb la c8 e pat:).
  Ne vedem la turneu sa-ti acord revansa:).

  iulie 31, 2008 - 9:55 pm Raspunde
 • modest ciobanu

  In ce priveste diagrama 1, pare ceva mai grea si la ora asta nu mai pot s-o rezolv, dar o sa incerc maine ca exercitiu de incalzire inainte de turneu .

  iulie 31, 2008 - 10:03 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  Bine Modest! Stai linistit ca o sa fie timp si pentru revansa! Nu raman dator cu asta, si mai ales nu sunt revansard cu tot dinadinsul. SUnt foarte motivat asta este clar. Si acum sper sa pot juca mai bine, ca si organizator. Promisesem ca nu mai joc, ca sa nu stric partidele bine jucate. Ne vedem in seara asta si vreau sa rezolvi si diagramele ca sa fii si mai motivat! Pe maine Modest!

  iulie 31, 2008 - 10:23 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.