Targu Mures: Petruta Moldovan, bronz la europenele de sah

Tanara sahista Petruta-Alisia Moldovan de la Clubul Sportiv Scolar Targu-Mures a obtinut medalia de bronz la Campionatele Europene de sah pentru copii si juniori, desfasurat in perioada 10-15 iulie in localitatea sarba Subotica.

Moldovan_Petruta_sub

Petruta-Alisia Moldovan medalie de bronz la Subotica

Competitia a cuprins probele de sah-rapid, sah-blitz si sah-dezlegari. Petruta-Alisia Moldovan a realizat 6 puncte din 9 runde disputate in sistem elvetian.

Zi de zi

Petruta Moldovan

Sportiva este antrenata de profesorul Baratosi Iosif. Pregatirea ei este completata, in particular, de Baratosi Tiberiu iar de pregatirea “tehnica” (baze de date, partide pe internet, pregatirea la adversari cu ajutorul computerului), se ocupa Cornel si Alexandru Pop, fiul acestuia.

Pop_Alex_Sub

Alexandru Pop

Alexandru, in varsta de 15 ani, a obtinut dupa primele trei zile locul 12 la categoria B 16 ani si in ziua a patra un excelent loc IV, la egalitate cu medaliatul cu bronz, departajat la timp, in proba de sah-dezlegari, grupa de 18 ani. El este elev al Colegiului National “Alexandru Papiu Ilarian” si face parte din grupa de avansati a profesorului Baratosi Iosif.

baratosi-iosif

Baratosi Iosif

In acest an Alexandru a obtinut un titlu de campion national la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar, clasele I-VIII, si a incheiat pe locul III la dezlegari din cadrul Campionatului Mondial Scolar din Grecia.

La pregatirea sa a contribuit de asemenea Baratosi Tiberiu si Nagy Zoltan, care se ocupa de multiplele laturi ale disciplinei, precum si familia sportivului care l-a insotit la aceste campionate si ii ofera acestuia conditiile necesare formarii lui ca sportiv de performanta.

(Scris de De: Mihai VERES pe www.zi-de-zi.ro)

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.