Olimpiada Baku 2016, runda finala. Baietii fac egal cu Cuba iar fetele castiga la limita cu Turcia. Ne clasam pe 33 la baieti, respectiv 19 la fete.

Baku_logo
Ultima runda este pozitiva prin rezultate dar se putea castiga meciul si la baieti. Doua bune partide realizate de WGM Luminita Cosma si GM Mihail Marin in aceasta runda. O sa revenim cu alt articol in care o sa prezentam bilantul echipelor noastre si toate partidele, pe marginea caruia sa discutam.
podiumopenbaku

Aur istoric pentru selectionata masculina SUA! Pe locul 2 Ukraina si pe locul 3 Rusia.

podiumbakufete

China castiga olimpiada feminina! Pe locul 2 Polonia iar pe locul 3 Ukraina.

Mai jos cronica ultimei runde:

Feminin

Click pe rezultat pentru a viziona partida

Masa 11   Romania (ROU) Rtg 17   Turkey (TUR) Rtg 2,5 : 1,5
16.1 IM
Peptan, Corina-Isabela
2394 IM
Atalik, Ekaterina
2422 0,5-0,5
16.2 IM
Foisor, Cristina-Adela
2353 WGM
Yildiz, Betul Cemre
2369 0,5-0,5
16.3 WGM
Cosma, Elena-Luminita
2331 WGM
Ozturk, Kubra
2277 1-0
16.4 IM
Bulmaga, Irina
2395 WIM
Isgandarova, Khayala
2188 0,5-0,5

 
Iata din nou Turcia. Corina Peptan are ca  adversara pe Ekaterina Atalik (5,5 din 10 pana la ora partidei). De origine rusa, pe numele de fata Polovnikova. A trecut sub culorile Turciei, prin casatoria cu GM Suat Atalik. Nu pot sa nu scriu, despre atitudinea extraordinara si corecta, demonstrata in episodul Sandu de la Campionatul European de anul trecut. Ekaterina a fost una dintre putinele sportive, care s-au delimitat de actiunea abuziva initiata de Zhukova si a spus ca intai trebuie verificat, nu trecut la actiuni cu semnaturi si foite pe geam. De altfel nici nu a semnat foaia rusinii. Una dintre cele mai mari marsavii, impotriva unui sau unei jucatoare romane.
Corina cu albele deschide cu o engleza si incearca inca din primele faze sa tina presiune pe diagonala mare alba si respectiv pe campul b7. Renunta la perechea de nebuni pentru a dubla pionii adversi. Chiar castiga temporar un pion. Are insa o intarziere in dezvoltare si trebuie sa puna la adapost propriul rege.  Negrul profita si egaleaza. Se schimba damele iar la mutarea 25 exista oportunitate pentru Corina sa intre in mic avantaj. 25. Nd4 ar permis schimbul nebunilor imbunatatirea structurii pionilor albi si intensificarea presiunii pe pionul slab c6. Dar Corina joaca Ta3. La mutarea 53 se da remiza un final cu cate 3 pioni, tura si cal  la Corina, nebun si tura la Ekaterina. Olimpiada maestrului International Corina Peptan, este pe bilant pozitiv: 5,5 din 10. A avut momente bune, chiar de exceptie dar si cateva partide mai putin reusite. Oricum un bilant bun pentru masa 1.
Cristina Foisor intalneste cu negrele pe Yildiz Betul Cemre (6,5 din 10 inainte de aceasta runda), marea speranta a sahului feminin turc. Dar de cativa ani a ramas…speranta. Turcii s-au straduit si au impins-o prin Grand Prix-ul feminin. Nu a facut saltul spre elita.
Inceputa ca un Pirc, partida se transpune in cateva mutari in Apararea Philidor. Jucatoarea turca are spatiu si tenteaza ocuparea coloanei prin schimburi. Cristina nu are nimic impotriva dar supravegheaza atent. La momentul oportun schimba un turn si reuseste plasarea unui cal in centru pe d4. Urmeaxa schimbul unor figuri usoare si o goana spre transformarea unui pion in dama. Se joaca atent si totul se incheie prin impartirea punctului. Astfel pentru maestrul international Cristina Foisor, rezulta un scor bun spre foarte bun 6,5 din 10.
Luminita Cosma intalneste Kubra Ozturk (6 din 10 inaintea partidei). Luminita a castigat putine partide dar a si pierdut numai una. Uneori a fost in dificultate si cu greu a obtinut remiza. Ca si Mihail Marin a parut un pic prea preocupata sa nu piarda. Si tot ca el, a realizat o buna partida chiar in ultima runda. Partida care ne-a adus o victorie importanta. O indiana damei, Luminita la alb. Adversara a jucat ciudat, la mutarea 10 in loc de c5, incepe un plan cu a6 si b5 care trebuie sa fie o importanta pierdere de timp. Joaca c5 la mutarea 12, cand poate nu era momentul si intra in dezavantaj clar. Luminita joaca frumos 14.Nc7!, pseudo-sacrificiu ce castiga un pion. Acest pion in plus se mentine si albul trece la a doua faza. Cea a atacarii pionului slab a5. Negrul are si probleme legate de ultima linie. La mutarea 37, Ozturk este adusa in zugzwang si cedeaza. 5pct. din 9 partide pentru marea maestra Luminita Cosma.
Irina Bulmaga este la negru ca si in runda precedenta si opteaza pentru siciliana Taimanov. Isgandarova a realizat 4 din 6 in precedentele runde. Mutari normale pana la a 14-a unde la De2, Irina raspunde cu Cb4 si nu stiu cat de bine este. Incearca sa lichideze centrul cu d5, se fac ceva schimburi de pioni iar in urma aventurii Cb4xa2 va ramane cu pioni dublati pe a si cu un neplacut pion advers in d5. Rezolva oarecum structura prin schimburi si acum are un pion foarte avansat in b3 dar nesustinut. Se schimba turnurile in urma unei lovituri tactice dar pionul d5 este foarte important. Drumul regelui alb este mai scurt spre pionii a si b ai Irinei. La mutarea 43 albul captureaza pionul negru a4. Este in mare avantaj si ma gandesc ca se va incheia egal meciul cu fetele din Turcia. Irina este obligata sa dea nebunul pe pionul avansat alb b7. Cand toti credeam ca nu mai este nimic de facut, albul joaca 58.Rb4?? lasand pe negru sa schimbe in g3. Mutarea castigatoare este 58.g4. Da, negrul  ajunge la pionul h2 dar si albul ajunge la f5 cu regele in timp, captureaza pionul g5 si apoi da nebunul pe pionul h negru care merge la transformare. Incredibil! Dupa schimbul in g3 Irina impinge g4 si fixeaza pionul alb pe culoarea ce nu poate fi aparat. Apoi captureaza exact in timp g3. Cu adevarat o remiza norocoasa. Castigam asa meciul, fara multa glorie dar rezultatul ramane. Irina are 7 pct. din 10. Pentru rezultat in sine un sincer bravo! Felicitari! Jocul insa a fost foarte ezitant si a salvat vreo doua infrangeri clare. Incheiem olimpiada pe locul 19.
 

Masculin

Click pe rezultat pentru a viziona partida

Masa 15   Cuba (CUB) Rtg 30   Romania (ROU) Rtg 2 : 2
12.1 GM
Dominguez Perez, Leinier
2720 GM
Lupulescu, Constantin
2618 1-0
12.2 GM
Quesada Perez, Yuniesky
2636 GM
Parligras, Mircea-Emilian
2595 0,5-0,5
12.3 GM
Ortiz Suarez, Isan Reynaldo
2581 IM
Deac, Bogdan-Daniel
2524 0,5-0,5
12.4 GM
Gonzalez Vidal, Yuri
2553 GM
Marin, Mihail
2572 0-1

 
Cuba ar fi fost net peste noi, in ce priveste cotatia rating, cu Bruzon in echipa.  Actual, acestia sunt cele doua “varfuri” ale sahului cubanez: Dominguez Leinier si Bruzon. Cum am spus deja in precedenta, Dominguez a cochetat un timp cu super turneele accesibile doar elitei.
La prima masa, Lupulescu este pus in fata variantei in care a jucat excelent cu albele! Siciliana B33. Totul identic pana la mutarea 13. Lupulescu-Durarbayli, Olimpiada2016 r6, a continuat cu 14.h4 si jucatorul nostru a dus partida spre pozitii care l-au ajutat sa castige. Acum va trebui sa apere punctul de vedere al negrului. Dominguez alege alta cale, mai potrivita stilului sau: 14.Ng2, urmat de rocada mica. Se regrupeaza si Costica prin manevra g6, Ng7, 0-0. Urmeaza o lunga serie de manevre intr-o pozitie care nu se deschide. Costica raspunde bine si la mutarea 26, intra in d4 cu un cal, pe care Dominguez il schimba imediat. Sunt pioni dublati pe “d” ai negrului dar chiar nu se schimba mult in aprecierea pozitiei. Dimpotriva, daca albul ar retrage calul din e3, ar limita activitatea acestuia. Atunci, Dominguez este obligat sa schimbe si nebunul de campuri albe. Ceea ce rezulta, ramane in continuare fara posibilitati de patrundere, cu nebuni de campuri diferite, turnuri si damele. 6 pioni de fiecare. Jucatorul nostru poate astepta linistit, eventual plasand Ne5 la mutarea 31. Dar nu o face. Joaca 31…f5 si acum albul… ceva idei are. Poate juca la castig. Se apropie controlul timpului si mai “strans” este Dominguez. Pozitia acum este grea dar nu compromisa. Decat daca… Eh, Lupulescu joaca 37…f4?? dupa 1 min si 22 secunde, avand alte peste 3 minute pe ceas ramase, in timp ce cubanezul este sub 1 minut sau pe langa. Unul ca el nu scapa asa ceva si face fara probleme cele 40 de mutari.
O parte secunda de olimpiada in care Lupulescu a inregistrat 3 infrangeri, ce contribuiesc la un bilant general negativ. Marele maestru Costica Lupulescu va ramane de la aceasta olimpiada, cu acea importanta remiza impotriva campionului mondial Magnus Carlsen. 4 pct. din 10 partide.
Ceva interesant se petrece la mesele pe care avem albul. Dupa primele 6-7 mutari in deschidere, pozitiile sunt aproape identice. S-au vazut nenumarate astfel de cazuri in istorie si cel mai celebru este acela petrecut intre URSS si Argentina la Interzonalul Goteborg in 1955, ramasa in istorie sub numele: “Tragedia Argentiniana” (vezi un articol aici). Desfasurarea ulterioara, dezminte insa prima impresie si partidele vor continua pe drumuri diferite.
Mircea Parligras are albul cu Yuniesky Quesad Perez. Cubanezul a adunat pana la aceasta partida, 6pct. din 9 prezente. Deschiderea o semi-slava cu 10…De7 (10…Nb7 cel mai des utilizata), mutare care incearca sa iasa un pic de pe obisnuitele linii. La aceasta, Mircea raspunde cu un plan care sa tina sub control campul c5. Dupa o serie de schimburi, interesul jucatorilor se muta spre coloana “d”. Nu se intampla nimic deosebit, survin alte schimburi de turn, dama si din nou turn. Rezulta un final egal, cu nebun de campuri negre si 7 pioni pentru fiecare parte. Firesc la mutarea 34, se incheie remiza. Ma bucur si il felicit pe marele maestru Mircea Parligras! Olimpiada sigura, om de nadejde, un adevarat “stalp” (preluand o expresie de fotbal cu sensul ca nu se trece de el) al nationalei noastre! Imbucurator acest an pentru Mircea si sper sa continue aducand stadiul sau, la acela care este firesc: +2600. 7 pct. in 10 prezente! Unicul sportiv roman fara infrangere in acesta competitie!
Maestrul International (sper ca este ultima competitie cu acest titlu) Bogdan Deac are negrele, vine testat in italiana de Ortiz Suarez. Adversarul lui Bogdan are 6 din 9 si un rating superior. Cubanezul joaca repede a4 la mutarea 6, dupa care dezvolta cu obisnuitele mutari din Partida italiana. La mutarea 9, dupa 16 minute de gandire, Bogdan trage concluzia ca a venit deja momentul mutarii d5. Egaleaza usor si in lupta pentru coloana “d” vor urma schimburi masive. Raman pe tabla damele si pereche de cai pentru fiecare parte. Sunt multi pioni inca prezenti si patrunderile nu sunt de gasit. Se ajunge la mutarea 40 fara nimic concret si se schimba si damele. Finalul ramas nu mai poate aduce altceva, decat o remiza. In schimb noua ne aduce un excelent tanar in echipa olimpica, cu o evolutie sigura si o olimpiada ce poate fi catalogata ca un mare succes. Bravo Bogdan! Felicitarile noastre! Cu siguranta ai depasit asteptarile prin cele 7 puncte realizate in 10 partide!
La masa 4, aveam sa vedem abia in ultima runda, o capodopera a lui Marin. Pentru prima data la aceasta olimpiada il vad pe Marin jucand “descatusat”. In sensul ca este mai interesat de ceea ce face el si ce poate crea, decat de ceea ce poate sa ameninte adversarul. Cum se spune, face el jocul.
Are o singura infrangere dar au fost partide in care a suferit din greu pentru remiza, iar noi asteptam chiar victoria in ele. Bilantul sau devine pozitiv la finalul turneului, cu 4,5 pct. din 8 partide. Cu albele impotriva lui Gonzalez Vidal, a deschis cu un  hibrid intre engleza si catalana, purtand relativ repede un pion in c5, la mutarea 9. Acesta devine obiectivul negrului de atac si spera de asemenea sa sparga in centru cu e6-e5. Intre timp albul a purtat un alt pion (b) pe linia a 5-a. Dar negrul considera ca o parte a obiectivelor sale, a fost realizata. Privind pozitia la mutarea 15 nu se vede cine stie ce, dar in realitate marele maestru Mihail Marin a “minat” complet diagonala mare h1-a8! Urmeaza o secventa de peste 10 mutari (inceputa cu 17.e4) calculata  fantastic. Da, este posibil sa fi stiut principiile de lupta ale pozitiei. Dar oricum intervin multe si calculul este lung. Pune in d5 un cal la sacrificiu si are doi pioni imensi pe c si d. Negrul este cu figuri in priza peste tot. Inca mai crede cu o furculita in c3. Pionul “c” avanseaza pana in c7 si amenintarile sunt multiple. Perechea de nebuni a jucatorului nostru sunt ca o tactica de  tiki-taka. Adversarul nu se intalneste cu mingea si este condamnat sa sufere amenintari, legaturi si criza de timp. La mutarea 33, nebunul de campuri albe si-a facut datoria. Recastiga calitatea si paraseste scena. Pozitia este complet compromisa pentru cubanez si acesta alege prin 34…Nf6 “eutanasia” pozitie si partidei sale.
Din pacate nu castigam meciul si daca inainte de el, eram mai mult decat multumiti cu egalul, la sfarsitul lui nu ne putem ascunde parerea de rau, ca ne-a scapat o victorie. Ne clasam pe locul 33 la baieti.
Dar noi suntem 5 (cum zic cei de la fotbal, respectiv 12) si chiar daca avem un mai mic impact asupra moralului jucatorilor, mergem inainte si ne unim de fiecare data la astfel de evenimente. Va multumesc celor care ati fost aproape si m-ati suportat!
Rezultate importante la masculin:

11. Runda pe data de 2016/09/13 la ora 10:00
Masa 2   United States of America (USA) Rtg 25   Canada (CAN) Rtg 2½:1½
1.1 GM
Caruana, Fabiano
2808 GM
Bareev, Evgeny
2675 1 – 0
1.2 GM
Nakamura, Hikaru
2789 GM
Kovalyov, Anton
2617 ½ – ½
1.3 GM
So, Wesley
2782 GM
Lesiege, Alexandre
2512 1 – 0
1.4 GM
Shankland, Samuel L
2679 GM
Hansen, Eric
2582 0 – 1
Masa 5   Ukraine (UKR) Rtg 29   Slovenia (SLO) Rtg 3½: ½
2.1 GM
Eljanov, Pavel
2739 GM
Beliavsky, Alexander G
2602 1 – 0
2.2 GM
Ponomariov, Ruslan
2709 GM
Lenic, Luka
2622 ½ – ½
2.3 GM
Korobov, Anton
2675 GM
Borisek, Jure
2558 1 – 0
2.4 GM
Volokitin, Andrei
2647 GM
Sebenik, Matej
2526 1 – 0
Masa 1   Russia (RUS) Rtg 36   Italy (ITA) Rtg 3 : 1
3.1 GM
Kramnik, Vladimir
2808 GM
Vocaturo, Daniele
2583 1 – 0
3.2 GM
Tomashevsky, Evgeny
2731 GM
Rombaldoni, Axel
2567 ½ – ½
3.3 GM
Nepomniachtchi, Ian
2740 GM
Brunello, Sabino
2568 ½ – ½
3.4 GM
Grischuk, Alexander
2754 FM
Moroni, Luca Jr
2459 1 – 0
Masa 62   Turkmenistan (TKM) Rtg 4   Azerbaijan 1 (AZE) Rtg 1 : 3
4.1 GM
Atabayev, Maksat
2485 GM
Radjabov, Teimour
2722 ½ – ½
4.2 IM
Atabayev, Yusup
2453 GM
Mamedov, Rauf
2666 ½ – ½
4.3 FM
Atabayev, Saparmyrat
2406 GM
Naiditsch, Arkadij
2696 0 – 1
4.4 GM
Odeev, Handszar
2401 GM
Safarli, Eltaj
2688 0 – 1
Masa 9   India (IND) Rtg 12   Norway (NOR) Rtg 2 : 2
5.1 GM
Harikrishna, P.
2752 GM
Carlsen, Magnus
2857 ½ – ½
5.2 GM
Adhiban, B.
2671 GM
Hammer, Jon Ludvig
2651 ½ – ½
5.3 GM
Vidit, Santosh Gujrathi
2669 GM
Tari, Aryan
2570 1 – 0
5.4 GM
Sethuraman, S.P.
2640 GM
Urkedal, Frode
2537 0 – 1

 
Clasament top 10

Clasament final dupa 11 runde – Open

Loc Nr.start   Echipa Echipa Nr. partide   +    =    –   TB1   TB2   TB3   TB4 
1 2 United States of America USA 11 9 2 0 20 413,5 31,5 152,00
2 5 Ukraine UKR 11 10 0 1 20 404,5 31,0 153,00
3 1 Russia RUS 11 8 2 1 18 419,0 32,0 151,00
4 9 India IND 11 7 2 2 16 350,5 27,5 158,00
5 12 Norway NOR 11 7 2 2 16 344,5 26,5 147,00
6 19 Turkey TUR 11 7 2 2 16 341,5 30,0 135,00
7 7 Poland POL 11 7 2 2 16 331,0 29,5 132,00
8 8 France FRA 11 6 4 1 16 326,5 30,0 131,00
9 6 England ENG 11 7 2 2 16 323,0 26,5 144,00
10 34 Peru PER 11 7 2 2 16 306,0 26,5 139,00

 
Rezultate importante feminin:

11. Runda pe data de 2016/09/13 la ora 11:00
Masa 1   China (CHN) Rtg 3   Russia (RUS) Rtg 2½:1½
1.1 GM
Hou, Yifan
2658 GM
Kosteniuk, Alexandra
2538 ½ – ½
1.2 GM
Ju, Wenjun
2583 GM
Gunina, Valentina
2520 1 – 0
1.3 WGM
Tan, Zhongyi
2475 WGM
Goryachkina, Aleksandra
2475 1 – 0
1.4 IM
Guo, Qi
2417 WGM
Pogonina, Natalija
2484 0 – 1
Masa 8   Hungary (HUN) Rtg 7   Poland (POL) Rtg ½ :3½
2.1 GM
Hoang, Thanh Trang
2467 GM
Socko, Monika
2437 ½ – ½
2.2 IM
Lazarne Vajda, Szidonia
2372 WGM
Zawadzka, Jolanta
2429 0 – 1
2.3 WGM
Gara, Ticia
2379 WGM
Kulon, Klaudia
2346 0 – 1
2.4 IM
Gara, Anita
2355 WIM
Wozniak, Mariola
2246 0 – 1
Masa 2   Ukraine (UKR) Rtg 9   Bulgaria (BUL) Rtg 3 : 1
3.1 GM
Muzychuk, Anna
2550 GM
Stefanova, Antoaneta
2515 1 – 0
3.2 GM
Muzychuk, Mariya
2539 IM
Videnova, Iva
2386 ½ – ½
3.3 GM
Zhukova, Natalia
2475 WGM
Nikolova, Adriana
2358 ½ – ½
3.4 GM
Ushenina, Anna
2457 WIM
Raeva, Elitsa
2232 1 – 0
Masa 16   Azerbaijan 1 (AZE) Rtg 66   Malaysia (MAS) Rtg 3 : 1
4.1 WGM
Mamedjarova, Zeinab
2295 WFM
Tan, Li Ting
1993 ½ – ½
4.2 WGM
Mammadzada, Gunay
2361 WFM
Bakri, Alia Anin Azwa
1923 ½ – ½
4.3 WFM
Hojjatova, Aydan
2339 WCM
Azman Hisham, Nur Nabila
1994 1 – 0
4.4 WGM
Kazimova, Narmin
2302 WFM
Azhar, Puteri Rifqah Fahada
1945 1 – 0
Masa 6   United States of America (USA) Rtg 5   India (IND) Rtg 2 : 2
5.1 GM
Krush, Irina
2444 GM
Harika, Dronavalli
2542 ½ – ½
5.2 IM
Paikidze, Nazi
2366 IM
Padmini, Rout
2408 1 – 0
5.3 IM
Zatonskih, Anna
2449 IM
Tania, Sachdev
2402 0 – 1
5.4 WGM
Nemcova, Katerina
2365 WGM
Soumya, Swaminathan
2379 ½ – ½

 
Clasament top 10:

Clasament final dupa 11 runde – Women

Loc Nr.start   Echipa Echipa Nr. partide   +    =    –   TB1   TB2   TB3   TB4 
1 1 China CHN 11 9 2 0 20 416,0 31,0 149,00
2 7 Poland POL 11 8 1 2 17 427,5 33,0 152,00
3 2 Ukraine UKR 11 7 3 1 17 404,5 30,5 156,00
4 3 Russia RUS 11 7 2 2 16 380,5 29,0 157,00
5 5 India IND 11 6 4 1 16 342,5 28,0 146,00
6 6 United States of America USA 11 7 2 2 16 332,5 27,0 149,00
7 19 Vietnam VIE 11 7 2 2 16 328,0 27,5 145,00
8 16 Azerbaijan 1 AZE 11 7 2 2 16 309,0 25,5 151,00
9 18 Israel ISR 11 7 2 2 16 307,5 26,5 137,00
10 4 Georgia GEO 11 7 1 3 15 356,5 30,5 137,00

 
 
.

4 Comentarii

  • dan bujor

    Iti multumim Marian pentru interesantele comentarii de pe parcursul acestei Olimpiade!

    septembrie 13, 2016 - 6:44 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

    Marian a fost la inaltime cu comentariile sale, pe toata durata Olimpiadei. Prompt si pasionant, el a reusit sa capteze atentia cititorului pana la finalul articolului, desi finalul il stiam cu totii. Felicitari Marian si cred ca ai fost aproape de sufletul sahistilor, cu bunele si relele celor 11 runde.

    septembrie 13, 2016 - 7:09 pm Raspunde
  • Tudorache M

    Va multumesc! Mai mult decat comentarii, au fost trairile mele. Consider ca acesta (blogul) este un loc unic si trebuie sa ramana asa. Toate informatiile despre sah si in special sahul romanesc, lumea le cauta aici. Aici se poate discuta si exprima opiniile. Practic este de neconcurat acest blog. Are radacini bune si reuseste sa mearga inainte mai ales prin aportul celor doi de la comentariile precedente. Eu am ales alta cale si ma ocup de ceea ce imi place cel mai mult, sahul online si informatii despre el. Probabil sunt singurul in domeniu si este usor fara concurenta reala. La loc de cinste pe site-ul meu, vizibil, recomand acest blog pentru informatii in general despre sah si discutii sau comentarii. Practic desi nedeclarata, o alianta minima tacita exista intre noi. Iulian este unul care indrageste jocul online si niciodata nu a fost indiferent catre aceasta ramura, dimpotriva. Este unul care a organizat printre primele turnee online, carora li s-a dat o importanta adecvata. Eu cand pot, ajut la diferite prezentari de articole si mai ales comentez (nu partide), particip la discutii. Am ajutat si la turnee online. Nu suntem mereu asa de activi dar viata este dura si nu facem doar acest lucru. Mai sunt perioade cand alergam mult pentru a ne castiga existenta si oboseala nu ne lasa timp sa ne ocupam de aceasta pasiune.

    septembrie 14, 2016 - 10:20 am Raspunde
  • Tudorache M

    Printr-un post pe pagina Facebook, F.R. de Sah a anuntat ca au fost confirmate titlurile de Mare Maestru pentru Bogdan Deac si Maestru International pentru Mihnea Costachi. De asemenea jucatorul cu dubla cetatenie romana si canadiana, Razvan Preotu a primit titlul de Mare Maestru. El se afla in listele Canadei. Cum spuneam in acest articol, a fost ultima data cand ne-am adresat cu acel titlu lui Bogdan. Felicitarile noastre MARELUI MAESTRU BOGDAN DEAC! Felicitari si MAESTRULUI INTERNATIONAL MIHNEA COSTACHI! Sper sa urmeze cat de curand exemplul lui Bogdan.

    septembrie 14, 2016 - 2:45 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.