Concursul Naţional de Şah virtual „Trofeul Pietroasa 2016” se disputa in 4-5 iunie 2016 ( orele 18-22)

MINISTERUL EDUCAŢIEI ȘI CERCETARII ȘTIINȚIFICE
INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN BUZĂU
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU
PALATUL COPIILOR BUZĂU Nr……………./……… 2016
PALATUL
Către,
/ CLUBUL COPIILOR
_______________________________________________________________________________
Vă comunicăm ca în perioada 4-5 iunie 2016 ( orele 18-22) se desfăşoară Concursul Naţional de Şah virtual „Trofeul Pietroasa 2016”, la care, din judeţul dumneavoastră, sunt invitaţi să se înscrie elevii ce frecventează cercurile de şah şi informatică.
La acest turneu pot participa copii cu vârste cuprinse între 7-17 ani.
1.Turneu de sah rapid  – 20 min / jucator. KO
2.Turneu Blitz – 3 min+2secunde/jucator
Acordarea diplomelor și a medaliilor se va face pe următoarele categorii de vârste: U7, U9, U11, U13, U15 şi U17.
Concursul este cuprins în Calendarul Activităţilor Extraşcolare. Concursul se desfăşoară cu sprijinul D-lui Iulian Ceauşescu – Giurgiu, care a pus la dispoziţie camera de joc.
Pentru a putea participa la acest concurs trebuie sa va creeaţi cont pe http://www.playchess.com, urmând paşii:
– click pe aceasta legătura :download.chessbase.com/download/PlayChessV7Setup.exe
se instalează, se setează limba – login – create new player Pentru a ajunge la camera „Şah cu Ceauşescu” se merge in zona Rooms la Clubs&Federations – România – Şah cu Ceauşescu – Tournaments.
Arbitrul competiţiei va fi nominalizat de d-nul Iulian Ceauşescu.
Coordonatorii cercurilor de şah şi informatică vor face înscrierea până pe data de 02.06.2016 pe adresele de e-mail : nistorsah@yahoo.com , maryann_sme@yahoo.com, conform tabelului anexat:
Nr. Crt. Nume şi prenume Data naşterii Adresa email ID cont playchess
Este interzisă folosirea soft-urilor de şah, cei depistaţi vor fi eliminaţi din concurs.
Coordonatorii concursului vor fi
– prof. Nistor Slabu – 0743 154 61
-prof Ana Maria Pop-0741 146 021
-prof.Adrian Sova-0745888079
Inspector General,
Prof. Geta Burducea
Director Palatul Copiilor,
Prof. Gheorghe Andronache
Inspector Activităţi Extraşcolare, Prof. Paula Mihai
001

5 Comentarii

  • TudoracheM

    Nu stiu daca s-au gandit cumva la cresterea importantei acestui turneu, care de fapt este la nivel national si aprobat de minister. Sugerez ca toti castigatorii pe categorii de varsta si eventual top 3 in clasamentul general, ca si prima clasata la fete, sa fie trimisi intr-o tabara cu specific sah unde sa joace superfinala de rapid si blitz la masa (fata in fata). Se trateaza de 2-3 zile si se pot gasi cazari gratis. O sa spuneti ca oricum sunt costuri, desi nu cred ca invatamantul este chiar asa de lipsit in fonduri. Bun. Sa presupunem ca am exagerat cu prima propunere. Atunci vin cu a doua propunere, ridicol de simpla. Castigatorii fiecarei categorii de varsta (daca este necesar si concludent, doar cei de la sah rapid), sa obtina dreptul de a juca finalele nationale la tabla, ce se organizeaza oricum anual in invatamant. Acest lucru chiar mi se pare realizabil si ar ramane doar sincronizarea datei acestui turneu, care sa fie organizat in timp util inaintea finalelor la tabla din invatamant. In stadiul actual cand trambitam asa mult introducerea sahului in scoli si in acelasi timp cand observam ca FIDE oricum, o atentie a dat sahului online, ar fi minimul dar atat de utilul sprijin dat sahului scolar, chiar cu ajutorul jocului online. Este inutil sa precizam ca in alte tari se fac aceste lucruri. Cativa copii, ulterior i-am vazut continuand activitatea sahista si au progresat, dintre cei care au participat la aceasta competitie. Evident cu noi obiective si motivatii, cu siguranta vor iesi si alte nume in prim plan. Initiativa este foarte buna si merita dezvoltata iar solutiile se pot gasi cu minim de efort. Repet, daca prima mea propunere pare desprinsa si croita pentru state cu resurse financiare, a doua chiar este foarte usor de ajuns. Doresc succes copiilor si organizatorilor!

    mai 19, 2016 - 10:21 am Raspunde
  • TudoracheM

    Daca tot sunt nevoiti acesti copii sa faca un cont pe Playchess, semnalez pentru cei care reusesc sa convinga pe mamica sau taticul ori aveau intentia sa se aboneze pe Playchess.com, faptul ca astazi 24 mai 2016, pe Chessbase sunt reduceri importante de preturi (25%), inclusiv la abonamente pentru Playchess. Cumparand un cont ChessBase (Premium sau Starter) aveti inclus si un an de zile pe serverul Playchess, Premium sau Starter in functie de ceea ce ati achizionat.. Sunt si alte produse. Din experienta proprie, va pot spune ca odata cumparat un cont pe Playchess si jucand cat se poate de des turneele oficiale, mergeti ani buni fara sa platiti reinoirea. Iata adresa unde gasiti oferta: http://en.chessbase.com/post/may-24-2016-big-discount-day-at-chessbase

    mai 24, 2016 - 2:29 pm Raspunde
  • Crina

    am o problema: link ul pentru inscriere nu poate fi accesat de pe laptopul meu.
    ma puteti ajuta cu o informatie ca sa ma pot inscrie pana la ora 23:00.

    iunie 3, 2016 - 6:46 pm Raspunde
  • Crina

    am o problema cu link ul din postare. ma puteti ajuta spunandu mi cum as putea sa l deschid? imi da eroarea 404 adica nu gaseste fisierul. multumesc anticipat!

    iunie 3, 2016 - 6:51 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.