Magnus Carlsen castiga in prima partida din turneul Altibox

Trei dintre jucatorii inscrisi la startul turneului Altibox Norway Chess au reusit sa se impuna si sa intrerupa serie de alte 20 de partide incheiate remiza. Este vorba de Magnus Carlsen, Anish Giri si Vladimir Kramnik.
Magnus Carlsen a dominat turneul de blitz, dar a pierdut la Anish Giri. Amandoi au inceput turneul principal cu o victorie, lucru putin surprinzator, deoarece Carlsen se stie ca are incepuri de turneu slabe, iar Anish nu a mai castigat de pe 23 ianuarie.

Foto: Altibox Norway Chess/Joachim Steinbru.


Carlsen este desigur favorit, asa cum este de multi ani in turneele pe care le joaca. Multe din aceste victorii au venit dupa un start slab.
Carlsen la invins pe Pentala Harikrishna in indiana damei, deschiderea pe care Karjakin a folosit-o in multe dintre partide cu piesele negre din turneul Candidatilor. Cu perechea de nebuni si cu o asezare ceva mai buna, Crlsen nu se poate plange de deschidere. Avantajul a fost anulat pentru o pozitie cu pionul damei izolat in teritoriul inamic si nebun contra cal.
Carlsen a oferit schimbul de dame, dar Pentala a refuzat, preferand sa renunta la un cal pentru pioni pe flancul damei. Totusi albul a fost extrem de activ si a castigat cu un atac direct la rege. Un joc excelent facut de Carlsen.

Aici puteti vea partida comentata de GM Dejan Bojkov

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.