Reykjavik, Islanda: Rezultatele de la europene de sah pe echipe, mai slabe decat asteptarile iubitorilor de sah

Locul 22 au ocupat baietii si locul 10 fetele dupa europenele din Islanda. Adica un (-2) fata de pozitia de start a coeficientilor elo.

reyk_15_logo

MASCULIN

Probleme de sanatate m-au tinut departe de a scrie cronicile cu mici observatii de la europenele din Islanda. Am fost acuzat de patriotism excesiv de catre mai multi pe blog, insa eu cred ca si aceste echipe au nevoie si de sustinere si mai cred ca in timpul competitiei nu poti schimba nimic, daca mai pui o presiune suplimentara pe acei sahisti sau acele sahiste ce reprezinta Romania. Nu “i-am tinut in brate” ci i-am imbratisat si incurajat si cred ca aceasta este o diferenta mare de atitudine. Greselile au timp sa se repare dupa ce trecem linia de sosire, dar in timpul competitiei, orice sportiv are nevoie de incurajari, energii pozitive si sa stie ca este motivat sa joace cat mai bine si sa dea maximum din cat poate.

Ramasesem la runda 7, inaintea careia puteam face un salt aproape de primele 10 locuri ale clasamentului ( locurile 10-15) la baieti si la fete undeva in primele 5 clasate. Poate ca nu era asa de greu cum se poate crede acum, mai ales ca pana atunci, Bogdan Deac era foarte bine motivat si avea un +1 si sanse mari, probabil sa realizeze o norma de mare maestru la Reykjavik. S-a discutat mult despre noncombatul lui Vladik Nevednicii in partida sa cu Hamitevici desi cred ca strategia de meci nu era sa fie lasat Bogdan Deac sa joace cu Viorel Iordachescu, mai ales ca doar pe ultimele 2 mese se puteau emite pretentii sa se intample ceva. Noi stateam mai rau la Deac cu 141 puncte diferenta la elo, dar avea piesele albe si Vladik avea un plus de 139 de puncte la Hamitevici, dar avea piesele negre. La masa 1, Costica Lupulescu juca cu cel mai in forma jucator de la europene, care a avut cel mai bun rezultat cu 7p din 9 posibile, Viorel Bologan  si Bob Marin cu piesele negre juca cu Svetushkin. Aici s-a rupt o parte din echilibrul echipei si cred ca saltul catre locurile din fata se putea face inca, chiar si cu un meci de egalitate cu Moldova. Interesant ca in presa din Moldova, locul 14 ocupat de catre echipa lor, a fost vazut ca o mare performanta , ei fiind locul 25  de start. Nu mai spunem de superperformanta lui Viorel Bologan, care a jucat stralucit si a demonstrat ca inca ramane un jucator important dintre primii 100 de jucatori cu victorii mari in palmaresul sau si anume castigarea Dortmundului 2003 si a turneului Aeroflot 2003 iar in 2006 a ocupat locul 2

Bologan Viktor GM 2630 MDA Rp:2845
Rd. SNo Name Rtg FED Rp Pts. Res. Bo.
1 72 GM Leko Peter 2708 HUN 2677 4,0 w 1 1
2 121 GM Wojtaszek Radoslaw 2748 POL 2467 1,5 w 1 1
3 98 GM Kveinys Aloyzas 2510 LTU 2534 4,0 s ½ 1
4 144 GM Beliavsky Alexander G 2622 SLO 2695 5,0 w ½ 1
5 106 GM Djukic Nikola 2553 MNE 2655 4,5 s 1 1
6 79 GM Olafsson Helgi 2549 ISL 2520 2,5 w 1 1
7 126 GM Lupulescu Constantin 2631 ROU 2749 5,0 s ½ 1
8 84 GM Vocaturo Daniele 2588 ITA 2744 5,0 s ½ 1
9 169 GM Ivanchuk Vassily 2720 UKR 2627 3,5 w 1 1

Intr-un comentariu pe blog, un cititor putin malitios la adresa lui Vladik, spunea ca in meciurile jucate de el ( mai putin cel cu Kosovo, unde el a remizat cu un jucator de 2200!), au fost pierdute iar rezultatul sau de 1,5p din 4 partide este mult sub asteptari, mai ales ca a jucat pe masa 4. Dupa runda 7 cred ca s-a rupt si echilibrul fragil al echipei si poate si speranta de a scoate maximum din ultimele 3 runde s-a cam risipit destul de repede. A urmat un meci excelent cu Suedia, unde s-a castigat cu 3-1 si ultima runda se anunta destul de disputata in speranta unui rezultat bun, iar meciul cu Anglia, cred ca a fost unul de mare lupta si care cred ca a fost pierdut nemeritat, dupa ce am avut sansa sa egalam pe ultima masa. Locul 22 nu este chiar asa de rau cum o arata cifrele, mai ales ca imi aduc aminte de un european ( Heraklion 2007) cu adevarat dezastruos, cand in ultima runda am jucat cu mister Bye, iar locul a fost cu adevarat catastrofal 33 din 39 echipe participante.

Evolutie sigura si buna a lui Costica Lupulescu care dupa meciul cu Germania si-a revenit si a jucat aproape de cum il stim noi ca o poate face. Costica a realizat 5p din 8 partide la masa 1 si 12,5 puncte  in plus la elo.

Evolutie buna si a lui Mihail Marin cu 5,5 puncte din 9 partide ( desi a jucat toate partidele si a terminat fara infrangere!) , care a adus un plus de siguranta, energie in joc, spirit de lupta si multe idei in jocul sau pe care eu il consider bun.

Mircea Parligras a inceput foarte bine, insa pe final s-a intamplat ceva cu el, nu a mai avut energie sa continue evolutia foarte buna de la inceputul europenelor. Bogdan Deac a debutat cu dreptul la 14 ani , mai ales ca el a jucat si pe masa 3 si a facut-o excelent. Cred ca daca ar elimina crizele de timp din partidele sale ar putea sa creasca foarte mult in joc, indiferent de adversari, pentru ca jocul lui merge foarte bine cu cat el intalneste adversari mai puternici.

Bogdan Deac nu a jucat deloc rau ci chiar peste asteptari, si pana in runda 7, avea un +1 si incredere mare in el si in jocul sau de pana atunci. Dupa 2 infrangeri consecutive, in rundele 7 si 8 , cu Iordachescu 2581 (  cand a avut remiza insa din nou criza de timp a avut efecte negative asupra jocului sau) si Hilarp Persson Tiger 2539, scorul sau a fost de doar 3,5p din 8, insa jocul sau cred ca a multumit, exceptand partidele in care a intrat in criza de timp.

Vladik Nevednicii a jucat sub asteptari si cu 1,5 p din 4 nu a adus un aport important si eficient echipei nationale masculine.

Dincolo de rezultate cred ca vina nu este a capitanului Sergiu Grunberg, decat in mica masura, desi vad ca directia tunurilor sunt puse pe domnia sa. Fiecare are o parere si domnul Ghinda este cel mai bun antrenor din Romania si un cuvant important si greu in sahul romanesc, insa vom vedea in curand ce masuri vor fi luate la nivelul federatiei si echipelor nationale, dupa aceste europene. Sunt sigur ca domnul Grunberg a facut cateva greseli, umane, dar cred ca el cunoaste cel mai bine problemele echipei nationale masculine este un foarte bun psiholog, mediator si motivator al baietilor si are o experienta impresionanta in domeniu. De aceea parerea mea este ca nu domnul Grunberg trebuie “sa plateasca” neaparat “nota de plata” a acestor europene, care ne-au aratat cum stam in momentul de fata in sahul european.

 

FEMININ:

La fete totul a mers bine pana in runda 7, insa 2 infrangeri si decat o victorie cu Muntenegru, au fost prea putin ca echipa sa ajunga mai sus de locul 8. Mihaela Sandu a inceput excelent cu 4 din 4 , dar a ramas pe final si cu 3 infrangeri consecutive , cu adversare mai bine cotate, doar in meciul cu Italia a intalnit o  sahista cu elo de 2041 si era favorita sa castige, insa a pierdut. Luminita Cosma a fost motorul echipei si cu 6p din 8 partide si fara infrangere a demonstrat ca ramane una din componentele de baza ale echipei feminine. La fel si Irina Bulmaga, care a reusit un rezultat satisfacator cu 4.5 din 9 si Mihaela Sandu cu 4 din 7 partide. Mai greu a fost la prima si a doua masa, unde au dus greul si Cristina Foisor( cu 2 p din 6 ) si Alina L’ami ( cu 1,5 p din 6 ) .

Un rezultat final putin sub asteptari, dar satisfacator insa cred ca se putea mult mai mult, dupa jocul prestat de sahistele noastre si dupa ratarile din meci, fapte ce ne puteau aduce cateva puncte in plus si in clasamentul final si cateva locuri mai sus in acelasi ierarhie europeana. Cred ca avem nevoie de Corina Peptan in echipa nationala si probabil ca mai sunt si alte sahiste in vederea selectionarii la lotul national largit, mai ales cele din generatia tanara. Dar aceste lucruri sunt cunoscute mai bine de catre capitanul Ciprian Nanu si in acelasi timp si la nivelul Federatiei romane de sah si a celor ce iau deciziile pentru viitorul echipelor nationale de sah.

Dupa aceste europene se vor analiza la rece partidele si toate aspectele si federatia si capitanii vor sti ce este mai bine de facut pentru viitor.

  • Mamaia2015

    @ Iulian Ceausescu
    Sahul este doar Sport—-lasand la o parte Clasamente ,Elo etc eu iti doresc multa SANATATE si sa sa revii cu aceeasi pofta de Sah !!!!
    Cu stima
    Mamaia2015 aka Iancu Iancu

    noiembrie 26, 2015 - 8:28 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      Iancu Iancu: Si tu ai avut probleme cu sanatatea, pe langa celelalte zilnice cu care ne confruntam si iti urez sanatate multa. Intrebarea care se pune, pentru tine si mai ales pentru domnul Ghinda este aceea ca sunt probleme destule ca dansul sa ajunga capitan al echipei nationale sau antrenor al echipei sau echipelor nationale. In primul rand Mihai Ghinda trebuie sa vrea aceasta si sa accepte conditiile si contractul impus de federatie si cea de-a doua, ca domnul Sergiu Grunberg sa plece de la echipa nationala masculina sau sa fie demis de catre federatie sau forul competent in aceasta decizie. Pe langa alte destule probleme, mai putin importante, dar cu destula implicatie in aceasta decizie.
      Nu am inteles, inca, de ce domnul Mihai Ghinda l-a atacat asa de tare pe domnul Grunberg, mai ales ca ei au fost tot timpul pe aceeasi lungime de unda si buni prieteni de o viata. Insa mai ales ei sunt oameni de dialog, cu o vasta experienta si cultura si niste voci importante in lumea sahului. Este clar ca s-a produs o ruptura intre dansii si puntea dintre ei a disparut, mai ales puntea dialogului. Si cum amandoi sunt doua caractere puternice, acum probabil este momentul ca unul sa loveasca pe cel cu probleme.

      Nu ma intereseaza cate stele iau articolele mele, atata timp cand scriu ceea ce simt si transmit ceea ce cred. Era vorba de cei care pot sa dea un fel de unlike echipei nationale, nu ar fi chiar asa de rau daca ar da minim de stele MIE sau faptului ca opiniile mele nu sunt conforme cu ale lor. Si nu cred ca am transmis mesaje negative sau atacuri la persoana, cum s-au mai intamplat in comentariile de pe blog. Am inteles, cumva, ca nu se mai doreste ca acest blog, in ultimul timp mai mult de opinie si in care mai scriem si postam decat eu si Daniel Bujor, sa mai existe, nu stiu din ce cauze. Poate ca nu mai este nevoie sa se stie din parerile si ideile sahistilor romani, din ofurile si problemele expuse aici de voi cei care cititi si comentati si va exprimati pareri pro si contra anumitor subiecte din lumea sahului. Avem si asa putine locuri unde putem citi despre sah si sa ne exprimam parerile, opiniile in comentarii. Poate ca si acesta este interesul, ca sa dispara si o tribuna destul de citita si vizualizata, inca , a sahului romanesc. Il sustin pe domnul Sergiu Grunberg, chiar daca ultima oara s-a suparat pe mine si a avut cateva comentarii acide, dar aceasta este o alta problema si nu amestecam lucrurile. Ca imi exprima o alta parere vis-a-vis de o teza a doctorului Dan Vasiesiu, cred ca nu poate fi un motiv ca sa ne certam definitiv. Este doar o parere a mea, un partizanat, chiar cu riscul de a gresi, o spun. Cred ca avem dreptul sa incercam sa facem sau sa credem in ceva si atunci cand implica mai multe riscuri. La fel cum ne asumam riscuri ca sa incercam castigarea unei partide de sah.

      noiembrie 26, 2015 - 8:59 pm Raspunde
  • Gabi

    De acord cu aceste concluzii, nu stiu altii …
    O singura chestie. La fete, nu stiu cine ar mai fi, in afara de Corina Peptan, bineinteles. Poate Carmen Voicu.

    noiembrie 26, 2015 - 8:54 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    @ Iulian Ceausescu

    De la mine ai 5 stele indiferent de articol stii de ce ? Pentru ca esti 1 NEBUN (sa ma ierti ) care iubesti sahul cel putin la fel de mult ca si mine , bine eu sunt afon ,joc de placere prin parcuri pe malul marii cu alti necalificati , bem 1 bere si ne bucuram sa ne facem prieteni printre chibiti ,pur si simplu iubim acest sport si suferim , e ca la fotbal ,suferi pentru echipa ta fie ca esti dinamovist ,rapidist, stelist sau craiovean etc ,

    Cu sanatatea cred ca stam prost cu totii ,eu sunt si mai in varsta , tu mai tinerel , si iti multumesc pentru urari si iti doresc si mai multa sanatate decat mine ,acum sa revenim la sah , parerea mea sincera este ca domnul Ghinda merita sa antreneze echipa nationala , macar la 1 Olimpiada sau la 1 Campionat European , cred ca la cat este dansul de corect poate face o echipa care sa vina acasa cu 1 medalie , este toba de meserie , are experienta ,este respectat si se poate impune.

    Acuma ,sincer sa fiu mai putin ma intereseaza de ce se intzeapa cu domnul Grunberg ,ai ales ca stiu ca dumnealor sunt prieteni de foarte multi ani , dar stii ce ??? Cred ca un parteneriat Grunberg -Ghinda -antrenori manageri etc la echipa nationala ar fii BENEFICA.
    Si stii de ce ?? Ambii au valoare si se pot completa.

    Iulian , in ziua de astazi suntem prea batrani ca sa mai avem timp sa ne certam si sa ne impacam.

    noiembrie 26, 2015 - 10:04 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      Iancu Iancu: Multumesc pentru sustinere, nu pot fi altfel decat sunt. Cred ca o echipa precum Grunberg – Ghinda, ar fi pe undeva un Old Dream Team si ar putea aduce ceva nou la echipele nationale insa asta nu depinde de noi. Si nu depinde de ceea ce ne dorim noi sa se intample. Sper sa nu fie ca si in politica si in sahul romanesc. Adica tot ceea nu ne dorim ni se intampla in Romania. Si asta cu vointa si stirea noastra, pentru ca ne trebuie ceva ca mamaliga sa explodeze din nou.
      Frumoasa replica aceasta ca nu avem timp sa ne certam pentru ca suntem prea batrani. Cred ca i-a spus-o intr-un sms, intr-o noapte, Adrian Paunescu lui Mircea Dinescu si apoi s-au impacat! Nu stiu ce avem de impartit de ne tot certam noi romanii cu motiv sau fara motiv. Au bagat altii samanta zazaniei intre noi ca sa ne distraga cum ei fura si canapeaua de sub noi cand dormim! Lumea stie si vede multe insa de spus nu spune nimeni lucrurilor pe nume si ne trezim ca “baietii destepti” ne lasa pe noi, muritorii si cotizantii de rand cu buza umflata si cu buzunarele pline de facturi si taxe de platit, unele inventate peste noapte. O sa ne spuna domnul Ghinda ceea ce isi doreste cu adevarat si daca isi doreste ceva pentru viitor sau ce ar fi mai bine sa se intample in sahul romanesc. Presimt ca va fi si domnul Grunberg curand cu noi, nu stiu de ce am presimtirea aceasta. M-as bucura sa se formeze un front comun, mai ales de interese de unde sa iasa in castig mare doar sahul romanesc si nu altcineva! Sa ne ajute Dumnezeu pe toti dupa suflet si dupa fapte!

      noiembrie 26, 2015 - 10:28 pm Raspunde
  • Mizdrache

    #2
    Iulian, ai greșit. Cu ceva vreme în urmă avertizam o cunoștință comună să nu intre în jocul cuvintelor cu Domnul Ghinda, o să piardă chiar dacă are dreptate. Recunosc că și pe mine m-a surprins revenirea dânsului dar nu m-a surprins deloc atitudinea pe care a avut-o. Dacă în urmă cu doi ani la olimpiada de la Tromso a fost delicat, acum a spus lucrurilor pe nume. Decât să analizăm că ar vrea să ia locul Domnului Grunberg sau că și-ar dori alte avantaje, mai bine să ne bucurăm de comentariile dânsului. Eu aș fi spus doar atât: “Nu mai trage dom’ Semaca, sunt eu Lăscărică!”

    noiembrie 26, 2015 - 10:16 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      Mizdrache: Am citit comentariile din urma si am comentat si eu ceea ce cred si ceea ce vad ca se intampla. Nu eu am venit cu ideea aceasta ci altcineva. Daca am facut niste conexiuni si am luat apararea domnului Grunberg, desi stiu ca se poate apara foarte bine si singur, nu s-a intamplat nimic pe frontul de vest. Sa nu se termine si filmul acesta tot la fel: ” Nu stiam ca doare asa de tare. Doare? Un fleac, m-au ciuruit!” Iar Semaca sa plece in inchisoare…la domiciliu si comisarul sa mearga in pamant.
      Cred ca ar fi mai bine, ca fiecare sa spuna lucrurilor pe nume si nu doar sa arunce mici petarde sau bombite cifrate sau mistocarii. Toti asteapta sa iasa altii in fata sau in strada si daca se rezolva ceva, sa profite si ei de consecintele favorabile. Daca nu se intampla nimic, nici usturoi nu au mancat si nici gura nu le miroase, adica au stat in banca lor si altii vor plati pentru indrazneala. Dupa toate cele care s-au intamplat in ultimul timp, am vazut intr-o frantura de interviu luat lui Piedone, ceva infiorator, in fata clubului Colectiv, unde era primarul Piedone: Cineva dintre reporteri, a incercat sa il intrebe, stingherit si cu voce abia ingaimata pe Piedone ca nu isi reproseaza nimic si inca mai multe lucruri cu destul de mult bun simt. Piedone s-a blocat si se balbaia si cred ca a transpirat instantaneu, cand din spatele reporterilor a aparut cineva la cravata cu o voce tare de securist la putere: “Cum te cheama domne’ pe dumneata. Spune cum te cheama… in gandul lui te rezolvam imediat baietel!” Politia politica si la comanda puterii precum si securitatea celor cu puterea in mana functioneaza mai pe fata decat pe vremea comunistilor. Am gresit ca m-am intors? Sau ca merg mai departe si cu bune si cu rele incerc sa raman in sprijinul sahului si al sahistilor? Poate ca ai dreptate…timpul le rezolva pe toate si noi nu mai suntem asa de tineri si in curand intram la veterani…

      noiembrie 26, 2015 - 10:54 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    @ Ceausescu Iulian

    Cu Dumnezeu inainte , ce o fii o fii si vom vedea , sanatosu sa fim ca belele curg 🙂

    noiembrie 26, 2015 - 10:36 pm Raspunde
  • Niki

    @ Iulian

    ne putem face o imagine mult mai exacta despre cum s-au obtinut rezultatele echipelor noastre daca am avea parerea protagonistilor principali. Prin urmare sugerez un interviu cu Dl Grunberg. Daca domnia sa nu doreste sa intervina in acest mod, poate ca poti gasi alt doritor, sa spunem Dl Marin.
    Putem afla si noi strategia de turneu, tactica de la meciurile importante si modul in care s-au luat deciziile in echipe.
    Deeocamdata impartasim impresiile noastre de la distanta. Ne-ar placea sa citim cum s-a vazut Camp European din focul luptei.

    noiembrie 26, 2015 - 10:40 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      Niki: Cred ca ai dreptate, acum nu depinde doar de mine aceasta. Cred ca doar domnul Grunberg poate lamuri lucrurile si ceea ce s-a intamplat la Reykjavik, strategiile, tacticile de la meciuri si momentele importante si critice de acolo. Am un respect deosebit pentru tine si pentru ceea ce scrii, desi se scrie destul de rar pe blog, doar cand sunt evenimente importante sau arde ceva ( Doamne fereste de asa ceva, dupa ce napasta a cazut asupra noastra de curand). Sfaturile tale au fost de fiecare data binevenite si chiar daca nu am pus totul in practica stiu ca au fost idei foarte potrivite. Nu pot sa nu tin seama de UN CITITOR FONDATOR! Decat de sanatate trebuie sa ne plangem, pana la urma. Peste 5 ani, echipa nationala poate sa fie intinerita aproape total si este posibil si cea feminina. Primul pas a fost facut cu mare curaj, prin aruncarea in groapa cu lei a lui Bogdan Deac. Sa speram ca se vor trage concluziile si se vor lua deciziile potrivite, de acei care sunt pusi sa decida pe viitor infrastructura din jurul echipelor nationale. In rest, mergem inainte cu bune si cu rele si cred ca trebuie sa gasim in fiecare moment greu si ceea ce ni se intampla bine, pentru ca ni se intampla ceva neplacut.

      noiembrie 26, 2015 - 11:12 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Îmi permit să fac eu un rezumat : La masculin Domnul Grunberg a ținut cont de scrierile noastre după olimpiada de la Tromso și i-a convocat pe Bob și pe Deac, ar fi fost bine să găsească altă variantă decât Domnul Nevednichy. La feminin…altceva ar trebui schimbat dar dacă spunem, ne pricopsim cu drepturi la replică 😃

    noiembrie 26, 2015 - 10:57 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Da Iulian, să spunem lucrurilor pe bune chiar dacă federalii vor ca aici să se scrie doar despre capcane în deschidere. Înțelegi ce zic?

    noiembrie 26, 2015 - 11:05 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Aștept Crăciunul, să fim mai buni, să citim Caietul de sarcini pentru organizarea Finalelor Naționale de juniori. Termen 2-3 zile😃😃😃 Să bem o cafea la dozator, să ronțăim un covrig, să gustăm o o felie de portocală😃😃😃

    noiembrie 26, 2015 - 11:22 pm Raspunde
  • Niki

    Nu pot sa nu tin seama de UN CITITOR FONDATOR! in traducerea mea inseamna invitarea d-lui Grunberg sa ne povesteasca cum a fost la europene, cu bune si rele.

    Nu sunt avizat in ce priveste echipa feminina, dar risc o intrebare, poate naiva: de ce nu a jucat Corina Peptan?

    noiembrie 26, 2015 - 11:29 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      Niki: De obicei domnul Grunberg venea in intampinarea lucrurilor de genul acesta si chiar inainte sa faca cineva un pas, el era in linia intai a evenimentelor. Nu ar fi exclus sa ne trezim cu o postare sau sa am pe mail maine dimineata sau poimaine un articol de la dansul. Vine si ziua nationala imediat si cred ca are si dansul dreptul la relaxare dupa trairile la maximum din Islanda. Din auzite, stiu una din cauze si cred ca cea mai importanta in ceea ce priveste neparticiparea Corinei Peptan: are fobie de avioane si nu vrea sa zboare…Nu stiu cum se numeste in termeni stiintifici, dar trebuie sa respectam problemele fiecarui jucator sau jucatoare. Aveam si avem nevoie de Corina Peptan ca de aer, in echipa nationala feminina. Sa speram ca se vor rezolva problemele acestea pe viitor, mai ales ca nu mai avem mult pana la Olimpiada.

      noiembrie 26, 2015 - 11:58 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Dap, cam asta e explicația, Corina are o problemă cu avionul. Eu nu înțeleg altceva, ce treabă a mai avut Domnul GM Nanu? Poate să facă poze…sau vreun selfie…

    noiembrie 27, 2015 - 12:20 am Raspunde
  • Mizdrache

    #16
    Pentru un lipic la licitație e nevoie de minim trei…în doi e monoton…

    noiembrie 27, 2015 - 12:24 am Raspunde
  • Mizdrache

    #7
    Piedone…un personaj de care nu vreau să-mi aduc aminte. În urmă cu ceva ani, am avut onoarea să fiu prezent la un simultan dat de Boris Spasski la Palatul Copiilor, unde a apărut și domnul primar… Glume, bancuri, televiziuni…și întrebare : Se filmează? Da! Din acel moment am văzut fața pe care o vedem cu toții la televizor…
    Na că m-am nevrozat, mi-am adus aminte și de Oprescu la un eveniment șahist desfășurat la Palatul Parlamentului…

    noiembrie 27, 2015 - 12:41 am Raspunde
  • Mizdrache

    @Mamaia2015 aka Nene Iancule
    După proba de virtuozitate pe care ți-a administrat-o Domnul Ghindă acum câteva seri, sper că ți-au rămas guvizii în gât. Citisem pe aici…cândva ”Saxofoanele mucles!”

    noiembrie 27, 2015 - 12:55 am Raspunde
  • Mizdrache

    No așe, pentru cei interesați, mâine adică astăzi putem mere la Cluj, la Finalele Naționale de Șah Rapid, Blitz și dez legări. Locul I – 300 de lei, Cupă și Medalie!
    Pentru amatori, Cupa Unirii la Drobeta Turnu-Severin, Locul I – 2000 de lei… detalii mai jos în articolul Domnului Ceaușescu.

    noiembrie 27, 2015 - 1:04 am Raspunde
  • Popescu P. Pion

    Avand in vedere premiul urias de 300 de lei, renteaza sa mergi la Cluj, sa zicem, din Bucuresti. Sunt niste cheltuieli nesemnificative, gen 1000 de lei, pentru transport, cazare si masa, dar…ai sansa, vorba celor de la loto, ai sansa sa castigi 300 de lei! Castigand campionatul national!
    Oricum, e un progres: macar au schimbat locatiile gen Prundu Bargaului cu orase de care s-a auzit.

    noiembrie 27, 2015 - 2:00 am Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Aha invidioșilor, deci vă ardea la ficați faptul ca eu moțăiam pașnic, făcut covrig pe cuptorul meu călduros! Buuun, dacă tot m-ați trezit am să încerc să vă lămuresc, încă o dată, poate acușica o sa fie clar “in saecula saeculorum”:

    NU MAI VREAU SUB NICIO FORMĂ SA CONDUC VREO ECHIPA NAȚIONALĂ!!!

    Nici in monom, nici în binom, nici în polinom! NOT INTERESTED! NEVER EVER!

    noiembrie 27, 2015 - 2:08 am Raspunde
  • Mihai Ghinda

    I. Ceaușescu dixit:

    #0 ”Fiecare are o parere si domnul Ghinda este cel mai bun antrenor din Romania si un cuvant important si greu in sahul romanesc, insa vom vedea in curand………”

    #2 ”Nu am inteles, inca, de ce domnul Mihai Ghinda l-a atacat asa de tare pe domnul Grunberg, mai ales ca ei au fost tot timpul pe aceeasi lungime de unda si buni prieteni de o viata. ….. Este clar ca s-a produs o ruptura intre dansii si puntea dintre ei a disparut, mai ales puntea dialogului. Si cum amândoi sunt doua caractere puternice, acum probabil este momentul ca unul sa loveasca pe cel cu probleme.”

    Domnule Ceausescu, scrieți de 8 ani pe blogul dvs, ar fi fost normal, ar fi trebuit să aveți proprietatea cuvintelor, să stiți ce insemnă și să fiți mai atent la felul cum le folosiți. De ce crede domnia voastră că un specialist (recte Mihai Ghinda) care are o opinie critică de moment la adresa unui șahist sau antrenor o face din dușmănie sau dacă scrie laudativ o face din slugărnicie. Sunt sigur că ați auzit destule legende despre mine si diatribele mele si ati citit destule dintre intervențiile mele pe ScC pentru a ști cu eu ”nu am mamă si nici tată” atunci când scriu despre șah. Spre deosebire de domnia voastră care sunteți (aproape exclusiv, un mare specialist in ”captatio benevolentiae”, magulirea cronică find denumita atât de dragut ”patriotism”, deci spre deosebire de domnia voastră, eu sunt prieten NUMAI cu adevărul.

    Stie desigur si domnia voastră citatul, sunt sigur ca l-ați citit din scoarță in scoarță pe Aristotel, se vede cu usurință din întorsăturile dvs măiestre de frază, citez la intamplare din articolul domniei voastre: ”……desi vad ca directia tunurilor sunt puse pe domnia sa” ….. Ah, da citatul din Aristotel: ”Amicus Plato, sed magis amica veritas” (”Platon imi este prieten, dar adevaruil imi este si mai prieten”).

    Revenind, ar putea fi amuzantă stângăcia cu care domnia voastră încearcă sa ma acuze de reavoință si de lipsă de fair play pentru presupuse (de domnia voastră) atacuri sub centură: apropo ce probleme ar fi putut avea Sergiu Grunberg in momentul europenelor, ”probleme” care-l fac necriticabil, ”tabu” sau este o alta încercare tot stângace de a dezinforma in continuare? Ar putea fi amuzantă,repet, dacă nu ati oscila atât de tare, trecand de simpatie la antipatie, de la laude la atacuri fățișe de la un thread la altul si de la un mesaj la altul (in cadrul aceluiași thread) atât față de Sergiu, cît și față de mine. Hotărâți-va odată, nu mai dați semnale atât de contradictorii, de bipolaritate.

    Când vi se vor stabiliza și clarifica complet ideile si va vor trece complet urmările bolii domniei voastre (se vede cu ochiul liber ca ați scris nerestabilit) anunțați-ma pe blog ca sunteti 100% functional, iar eu voi fi fericit sa încerc sa va lămuresc motivele pentru care eu toata viata mi-am păstrat independenta in gândire. Independenta care domniei voastre, nerestabilită complet fiind, i se pare acum dusmanie. Poate dacă ați face neobișnuitul efort de a fi obiectiv, ați intelege conceptul și ce implică. Încercați, promit că nu doare….

    PS Este cel putin o lipsa de bune maniere (ca să fiu delicat) ca s-o bârfești pe blog pe cea mai bună (si titrată) jucătoare română din toate timpurile, Corina Peptan. Chiar dacă ar fi adevarată aserțiunea cu pricina, este o problemă intimă a ei si ar fi fost un minim de decență ca IM/WGM Corina Peptan să fi fost întrebată la telefon de dl Ceausescu dacă este de acord ca informații cu caracter personal să fie ”dezvaluite” in stil tabloid pe ScC. Nu mai inteleg nimic…..Dah! Este evident: Convalescența neterminata…..

    noiembrie 27, 2015 - 3:49 am Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Dle Ceausescu imi aduceti aminte de confesiunea la o bere de acum vreo douăj’ de ani, a unui bătrân securist reformat de origine turcomana , de unde și accentul:
    ”Citeam, scriam, gandeam, iar scriam (denunturi) mult adânc fitil bagam….”

    Chiar, de ce băgați fitile între Sergiu si mine? Dl Nicu Valahu a plecat singur de pe blog, eu nu am bagat fitile intre voi, nu-i așa?

    noiembrie 27, 2015 - 3:57 am Raspunde
  • Mamaia2015

    @ Mizdrache sa stii ca sunt satul de guvizi ca de mere acre 🙂 , hamsia mai merge , o platica , o scrumbie , un chefan ,lufar ,calcan si mai si 🙂

    Domnul Ghinda e meserias si stapaneste si jocul de sah si arta conversatiei mai bine decat mine , este o mare onoare pentru mine sa stii.

    Vreme rea la mare , ploua de cateva zile , miroase a zapada deja 🙂

    noiembrie 27, 2015 - 8:07 am Raspunde
  • Osho

    Urmarind fervoarea discutiilor, ce au in centru participarea echipelor romanesti la camp. euro. pe echipe din Islanda, imi permit sa schitez cateva idei:
    – constat ca dl Ghinda are (din nou) dreptate pe fond, nu insa si in forma; nu pricepe si pace ca tonul face muzica, mai ales cand esti o persoana publica; si ca trebuie sa-si asume si razboiul, nu numai placintele; imi aminteste de un pustan ce trage cu prastia si fuge sau tipa preventiv inainte de a fi lovit – un cocolosit sau alintat al sortii, cu exces de yin si deficit de yang; ne place adevarul, dar ptr adevarul nostru suntem dispusi sa mergem pana la capat?
    – dl Ceausescu – sustin ceea ce afirma mai sus dl Ghinda: va caracterizeaza “captátio benevoléntiae” – specific lupului Omega; adevarul si lupta sunt pentru lupii Alfa si Beta; sau ptr cei singuratici, ca mine; din dispute apare progresul, degeaba incerci sa impaci tabere ireconciliabile, aceasta dovedeste neintelegerea naturii umane.
    – totusi, ceva se intampla in paradisul Luxten Lighting AEM, poate robinetul nu mai curge ci doar pica; si, de aici, o distantare intre bravii nostri antrenori emeriti;
    – nu sunt de acord cu dl Ghinda, vizavi de detaliul despre C Peptan; este dansa persoana publica? este! ce a spus dl Ceausescu despre ea, este barfa? of, of, iar imi ridicati mingea la fileu, dle Ghinda, aveti masuri diferite ale adevarului, functie de interes; a spus ca femeia respectiva are teama de avion, e ceva peiorativ, in ceea ce afirma dl Ceausescu? nu e un fapt real, un adevar? o informare pentru iubitorii si suporterii sahului romanesc; nu intelegeti ipostaza de persoana publica si ce implica asta…mda, vrem numai placinte, considerand ca ni se cuvin oricate, oricand, oricum; razboiul il lasam sudorii anonime si vulgului, nu-i asa? asa se vede realitatea din varful stejarului…
    – miezul problemei: evolutia echipelor de sah; dpmdv – de suporter al sahului – la masculin as merge, pe viitor, pe formula capitan-antrenor-jucator M. Marin, avandu-i ca si colegi de echipa pe Lupulescu, Deac, Costachi si alti tineri de perspectiva – alesi dintr-un sfat al inteleptilor, format din dl Ghinda, dl Grunberg, dl Pavlov etc; fara subiectivisme, fara diletanti, fara favoritisme, fara oportunisti, fara viciosi; atentie! echipa nationala nu este AEM, loc care am senzatia ca a ajuns o balta statuta, in ceea ce priveste dorinta de autodepasire, de performanta – daca tot luam medalii an de an in Superliga, ce rost mai are efortul suplimentar? dl Grunberg poate e f bun ca si conducator de echipa de club, insa, la competitiile internationale cu echipa nationala, nu merge aceiasi tactica; adevarul este ca am avut ocazia sa-i intalnesc intamplator, pe cei de la AEM si, vazandu-i, (imi scuzati comparatia, dar asta e adevarul!) pareau a fi o gasca de eunuci plafonati, ghiftuiti si blazati, condusi de eunucul sef;

    noiembrie 27, 2015 - 11:08 am Raspunde
  • Finutzu

    Eu nu am inteles prea multe din comentariile asupra rundelor 7-9, dar am retinut concluzia “Dupa aceste europene se vor analiza la rece partidele si toate aspectele si federatia si capitanii vor sti ce este mai bine de facut pentru viitor”. Parca intru mai linistit si mai increzator in 2016, e bine ca ” Locul 22 nu este chiar asa de rau cum o arata cifrele”, probabil ca un viitor loc 20 va fi comentat ca un succes, iar un eventual loc 25 nu va fi o tragede, ci doar o situare cu cateva locuri mai jos fata de editia precedenta. E inca bine ca participam (nu ca vecinii nostri), caci, precum parintele Olimpiadei spunea, “Cel mai important lucru nu este sa castigi, ci sa participi” !

    noiembrie 27, 2015 - 11:25 am Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Osho dixit:

    ”Constat ca dl Ghinda are (din nou) dreptate pe fond, nu insa si in forma; nu pricepe si pace ca tonul face muzica, mai ales cand esti o persoana publica; si ca trebuie sa-si asume si razboiul, nu numai placintele; imi aminteste de un pustan ce trage cu prastia si fuge sau tipa preventiv inainte de a fi lovit – un cocolosit sau alintat al sortii, cu exces de yin si deficit de yang; ne place adevarul, dar ptr adevarul nostru suntem dispusi sa mergem pana la capat?

    Voi răspunde pe scurt, la obiect:
    -Regret ca ca m-am repezit numai la plăcinte; pe viitor voi mânca si ”război”;
    -Promit că voi țipa numai după și dacă voi fi lovit cu praștia;
    -Referitor la ”alintat al sorții” nu stiu ce pot face, nu am cum să-mi anulez trecutul 🙁 :
    -Voi lua măsuri să schimb excesul de ”YIN” și să cumpăr o cantitate mulțumitoare de YANG;
    -Pot să-l (s-o) asigur pe Osho că sunt categoric dispus să merg până la capăt (habar nu am ce înseamnă asta, dar merg……) pentru adevăr, cu mențiunea ca să NU fie prea departe sfârșitul drumului 🙂

    Osho dixit:

    ”totusi, ceva se intampla in paradisul Luxten Lighting AEM, poate robinetul nu mai curge ci doar pica; si, de aici, o distantare intre bravii nostri antrenori emeriti;”

    ”nu sunt de acord cu dl Ghinda, vizavi de detaliul despre C Peptan; este dansa persoana publica? este! ce a spus dl Ceausescu despre ea, este barfa? of, of, iar imi ridicati mingea la fileu, dle Ghinda, aveti masuri diferite ale adevarului, functie de interes; a spus ca femeia respectiva are teama de avion, e ceva peiorativ, in ceea ce afirma dl Ceausescu? nu e un fapt real, un adevar? o informare pentru iubitorii si suporterii sahului romanesc; nu intelegeti ipostaza de persoana publica si ce implica asta…mda, vrem numai placinte, considerand ca ni se cuvin oricate, oricand, oricum; razboiul il lasam sudorii anonime si vulgului, nu-i asa? asa se vede realitatea din varful stejarului…

    Sunt dezolat că mai demantelez încă o bârfă, dar NU ”IAȘTE” nicio legătură, whatever, dintre situația economică a clubului AEM-Luxten si relația dintre bravii și distinșii Antrenor Emeriți;
    După expresia lipsita de cel mai elementar respect: ”femeia respectivă” referindu-se la Corina Peptan, o adevărata DOAMNĂ, o legenda vie a șahului românesc, entitatea Osho s-a descalificat pentru răspuns la secțiunea respectivă. Poate numai: Bleah Osho!

    Osho dixit:

    ”….. alesi dintr-un (??) sfat al inteleptilor, format din dl Ghinda, dl Grunberg, dl Pavlov etc;
    ”……dl Grunberg poate e f bun ca si conducator de echipa de club, insa, la competitiile internationale cu echipa nationala, nu merge aceiasi tactica; adevarul este ca am avut ocazia sa-i intalnesc intamplator, pe cei de la AEM si, vazandu-i, (imi scuzati comparatia, dar asta e adevarul!) pareau a fi o gasca de eunuci plafonati, ghiftuiti si blazati, condusi de eunucul sef;”

    Un NU hotărât încercărilor de a mă asocia cu orice formă de decizie din sahul românesc;

    Imi pare realmente rău si imi cer scuze umile pentru nesăbuința si nepăsarea cu care căpitanul și jucătorii AEM-Luxten au trecut hăhăind și legănând din șolduri pe lângă entitatea Osho, ignorând-o cu nesimțire. Dar au o scuză: NU AU ȘTIUT PE LÂNGĂ CE MARE PERSONALITATE AU TRECUT! Asta este: fiind ANONIM, Osho NU a fost remarcat. Sunt sigur că dacă ar fi știut, băieții (cu Sergiu în frunte) și-ar fi umflat pieptul, ar fi privit crunt, vulturește spre Osho și ar fi inaintat marțial in pas de gâscă, toate acestea pentru a-și demonstra virilitatea….. Poate aș putea aranja o întrevedere particulară pentru Osho cu echipa noastră, pentru a se convinge cu ochii lui ca băieții nu sunt claponi…..
    Cât despre competenta șahistă a dlui Grunberg, am făcut vorbire de atâtea ori despre ea, încât imi doresc numai câte un euroi pentru fiecare dată si aș petrece Crăciunul in Maldive……..

    PS Am aproape certitudinea ca cel care a semnat nu este the real stuff, autenticul Osho (cam 90%). Prea multe necuviințe si insuficiente cuvinte horcăitor-sforăitoare, numai o bombăneală firavă despre lupii Alpha si Omega. Sunt sigur că dnul Ceaușescu a realizat că entitatea Osho, spunându-i ”lup Omega” l-a ”lăudat” peste poate, taxându-l drept cel din urmă, cel mai firav lup din haită, ultimul dintre masculi, cel care joacă rolul de ciucă a bătăilor…..

    noiembrie 27, 2015 - 11:12 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    @ Finutzu

    Excelent comentariu, subscriu in totalitate!

    PS. Mulțumesc pentru citat, trebuia mâine sa ma duc la Megamall, care este pe bulevardul Pierre de Coubertin si…. uitasem.

    noiembrie 27, 2015 - 11:30 pm Raspunde
  • Alin_P

    @ Osho…mi-ai luat vorbele din gura! NUMAI un orb nu vede ca pesoana perfecta ptr a face trecerea de la o generatie la alta,in acest context in care insatisfactia atinge cote paradoxale si unde neputinta este cauza dominanta, este MMI Mihail Marin.
    Pactul Timisoara-Iasi incheiat acum 2 ani,in Aprilie la hotel Moldova trb rupt ptr binele sahului romanesc!

    noiembrie 27, 2015 - 11:36 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

    Finutzu: La mai mare Finutzu! La al catelea nick esti? A7-lea sau al 8-lea? Spune tu singur sa nu mai ma obosesc eu sa le scriu aici. Nu ma interesa in mod deosebit insa mi-a atras atentia ceva care batea la ochi. Al cui joc faci aici pe blog? Sa spun eu sau ii transmiti tu singur celui care te manevreaza cu abilitate?

    noiembrie 27, 2015 - 11:46 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Oops! Iar am dat-o in bara! M-am grabit cu mulțumirile….:-(

    Spuneti-ne, dle Ceausescu, pe cine naiba am mai felicitat acum? Chiar, cine este entitatea Finutzu si cate nick-uri are? Cine este cel manevrat de cine?
    Apropo si entitatea Osho cate IP-uri si nick-uri are? Pentru ca siguri nu este acelasi Osho de acum 2 ani…..

    noiembrie 28, 2015 - 12:10 am Raspunde
    • ceausescuiulian

      Mihai Ghinda: Va multumesc din suflet pentru ultimele comentarii, nici nu stiti cat va multumesc pentru tot ce ati scris despre mine! Nici in visele mele cele mai frumoase, nu speram sa sansa sa scrieti asa despre umila mea persoana. Daca aveti telefonul meu, ma puteti suna sa vorbim, inainte sa se intample ceva rau. Nu voi mai da identitatea celui care a scris, nu e profesional… Eu sunt bun doar sa bag fitile, ( acesta este ADEVARUL pe care il detineti dumneavoastra?) intre dumneavoastra si domnul Grunberg. Raul de avion al Corinei Peptan era arhicunoscut in lumea sahista si nu cred ca este un lucru atat de personal si intim incat sa nu fie publicat. Am spus ca apropierea dumneavoastra de domnul Grunberg ar fi benefica si nu inteleg de ce “il atacati” in timpul competitiei, pentru ca stiam ca va este prieten foarte bun de zeci de ani. Sunt un om normal, doar un pasionat de sah, ca sa intelegeti si sa nu aveti prea mari pretentii de la un amator in ale sahului. Vorba dumneavoastra si a lui Osho referitor la „captátio benevoléntiae” – specific lupului Omega . In luptele pentru putere si adevar au loc doar masculii Alpha si cei singuratici. Nici nu m-am bagat, erau simple observatii din punctul meu de vedere umil. Sau nu mai am voie sa imi exprim nici punctul meu de vedere pe blogul meu de sah? Referitor la lucruri intime, ceeea ce ati spus despre Florin Gheorghiu dupa atatea zeci de ani, nu era mult mai privat? De ce nu ati facut-o atunci cand stiati sau daca va temeati de securistul batran, fitilistul, macar dupa revolutie? Nu suntem detinatorii adevarului absolut, stiti bine asta si nici nu suntem nemuritori. Suntem niste simpli muritori romani cuprinsi de revansa si de rautate? Din ce cauza si pentru ce? Dumneavoastra si Osho sunteti cei care lupta pentru ADEVAR si ar trebui sa stiti ceea ce se intampla. Intrebarea mea simpla era cand comentati si ceva despre sah, pentru ca in ultimele comentarii ati avut grija sa va ocupati de mine si de ceea ce am scris eu. Nu inteleg de ce tot aduceti vorba despre Nicu Valahu? Credeti ca l-am blocat eu sa nu mai scrie? Are contul sau pe blog si poate scrie cand doreste, a mai si comentat pe aici. Incercati sa folositi orice amanunt, chiar si cele pe care nu le stiti, ca sa demonstrati ce despre mine, aici pe blog? Fiecare poate citi si interpreta in felul sau ceea ce scriu, nu trebuie sa faceti eforturi sa demontati ceea ce postez eu. Eu nu va urez decat multa sanatate si putere de munca in tot ceea ce faceti! Si nu imi doresc decat ceea ce va urez si dumneavoastra si sahului romanesc, adica doar binele! Sa ne ajute Dumnezeu pe toti dupa inima si suflet!

      noiembrie 28, 2015 - 12:51 am Raspunde
  • Mamaia2015

    Domnule Ghinda ,
    Craciunul in Maldive e plictisitor , tot acasa e mai bine cu sarmale , toba ,lebar ,carnatzi ,zapada , tuica si vin fiert.
    Va spun eu ca am fost acolo in Maldive , tot acasa e cel mai frumos Craciun !

    noiembrie 28, 2015 - 12:11 am Raspunde
  • Mihai Ghinda

    * sigur

    noiembrie 28, 2015 - 12:11 am Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Vai de mine Mamaie, numai ce te aud înșirând bucatele cu pricina si ma apuca “colecistu'”. Ma rog, putina zăpada nu mi-ar strica,…dar mai bine povestește-ne cum este in Maldive. Am vazut documentare, am citit vreo doua cărți, dar culoarea locala văzuta prin ochii călătorului este altceva. Cum a fost aterizarea pe pista care incepe si se termina in ocean?

    noiembrie 28, 2015 - 12:17 am Raspunde
  • Mamaia2015

    Domnule Ghinda am rau de avion am ajuns acolo cu vaporu’ , e frumos rau acolo , dar mai frumos e in Romania , cel mai bun peste de ocean sau de mare e tot carnea de porc 🙂

    noiembrie 28, 2015 - 12:22 am Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Dle Ceausescu,
    Imi va trebui ceva timp ca sa inteleg in totalitate cele scrise cu prea multa patima de dvs la nr.33. Timp ca sa separ cele adresate mie de raspunsurile si acuzele cuvenite/date lui Osho. Mare lucru nu am inteles deocamdata, l-ati amestecat prea tare, dar cu timpul si recitind sarguincios, sunt sigur ca voi pricepe si voi separa graul de neghina.

    Va pot raspunde deja, sper satisfacator la o prima intrebare, desi nu vad ce legătura are ceva ce am scris acum multa vreme pe ScC cu mesajele de ieri: Nu am putut scrie acum 30-40 de ani despre cele petrecute cu Florin Gheorghiu, deoarece ……pe vremea aceea NU EXISTA NICI INTERNETUL, nici blogurile si poate nici proprietarul lui ScC. E, cum vi se pare explicatia mea? Am mai reținutde aici si ca acesta este blogul dvs; sa-l stăpâniți sanatos inca 50 de ani. Daca vreti sa scrieti linistit si sa nu va tulbure nimeni este suficient sa opriti aparitia tuturor I.P.-rilor “rauvoitoare” (inclusiv IP-ul meu) si pe ScC va domni din nou armonia, linistea si pacea din ultimele luni.

    Multumesc pentru urarile de sanatate, va doresc dvs. inzecit tot ce mi-ati urat mie. Va doresc mult succes in lupta impotriva “dusmanilor din umbra”, cu IP-uri multiple care vor sa inabuse, sa oprime, dreptul la opinie liber exprimata….. etc..etc….

    PS. Am tot intrebat de dl Jeltopop (Valahu) pentru ca imi lipseste oarecum verbul lui agresiv si incitant, spiritul sau de razvratit perpetuu. ScC este evident mai putin interesant fara el, cred ca sunteti de acord…..

    noiembrie 28, 2015 - 2:06 am Raspunde
    • ceausescuiulian

      Domnule Ghinda! Cand este vorba sa se intample ceva pe blog sunt responsabil si este blogul meu, dar cand scriu un articol nu este blogul meu? Cand cineva are nevoie sau se simte lezat de cineva este blogul meu, cand se intampla lucruri bune, nu este blogul ScC? Nu l-am facut pentru mine ci pentru iubitorii de sah si pentru promovarea sahului romanesc. Intamplator am cautat ceva pe mail si am gasit corespondenta dintre dumneavoastra si mine. Mi-a ramas un gust amar recitindu-le incercand sa vad ce s-a intamplat in tot acest timp si cine sau ce s-a schimbat? Eu nu m-am schimbat in nici un caz si am ramas sa pun umarul la promovarea sahului romanesc. Cu toate riscurile de rigoare! Ati sesizat ca nu scriu linistit, pentru ca scriu cu patima. Ati gresit cand ati spus ca bag fitiluri intre Mihai Ghinda si Sergiu Grunberg si chiar foarte tare. Insa stiu ca daca aveti probleme, vi le rezolvati singuri, asta doar daca sunt…Stiu ca mi-am castigat dreptul la libera opinie facand acest blog de sah, dar si multe responsabilitati. Cititorii te judeca dupa ceea ce postezi si dupa ceea ce transmiti prin cuvintele tale. Cand voi considera ca nu mai am nici un rost si blogul este inutil si nevizitat am sa ma opresc, cu siguranta. Si spuneti va rog unde s-a mai scris asa de mult despre sah si despre sahul romanesc ( cred ca sunt 15.000 de articole in toate locurile unde am publicat si unde a existat blogul de sah). Despre Nicu Valahu nu stiu nimic, sa ii dea Domnul tot binele din lume. Am avut impresia ca suna ca si cum eu i-as fi luat dreptul sa scrie pe blog sau sa comenteze. Fiecare face ce este mai bine pentru el si prioritatile sunt altele. Multi nu mai au timp sa scrie, viata este tot mai grea si timpul este tot mai scurt pentru a mai face si alte lucruri in afara jobului. Sahul va merge inainte si fara dumneavoastra si alti oameni importanti din lumea sahului si fara mine sau blogul de sah. Sa speram ca sahul va merge doar inainte si doar pe un drum ascendent si bun.

      noiembrie 28, 2015 - 3:12 am Raspunde
  • Gabi

    Imi plac povestile astea cu lupi alpha si omega.
    Avem acum si cu gascani … Sunt curios daca Osho va accepta propunerea domnului Ghinda (“Poate aș putea aranja o întrevedere particulară pentru Osho cu echipa noastră, pentru a se convinge cu ochii lui ca băieții nu sunt claponi”.)
    Si daca Osho este o lady? 🙂

    noiembrie 28, 2015 - 9:33 am Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Bănuiesc ca va fi un motiv în plus sa verifice cu minuțiozitate corectitudinea ipotezei sale😀
    Fii liniștit Gabi NU este Osho, este o copie palidă. …sau poate o fi și entitatea suferinda, recuperează …….

    noiembrie 28, 2015 - 11:11 am Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Desi promisesem ca nu mai postez nici un mesaj aici, tot citind mesajele din ultima perioada si observand incalcarile de cuvant ale “zeilor” dvs., care promit solemn sa nu mai revina pe blog, dar o fac mereu si mereu si mereu, o sa-mi permit sa fac si eu cateva comentarii, daca Dl.Ceausescu nu-mi va baga din nou pumnul in gura. Asist cu nedumerire si gust amar la transcriptia sahista a fabulei “Cainele si catelul” de Grigore Alexandrescu ( o gasiti cu usurinta), in care unii vor dreptate, dar nu pentru catei. Unii vor adevarul, dar nu cel absolut ci doar cel care ” ii aranjeaza ” pe ei. Vor libertatea cuvantului lor si a celor ce li se supun , nu si a celor care nu-i incanta la urechi.
    Dl.Ghinda se doreste (ca si americanii) purtatorul stindardului dreptului la opinie in apararea Dlui “Vasim”, dar uita cu nonsalanta ca a cerut excluderea mea de pe acest blog, in conditiile in care agresorul fusese chiar el ( tipic american). Orice afirmatii care nu-i convin sunt taxate drept injurii. Dle Ghinda ,cum ramane cu ce-i reprosati Dlui Ceausescu ( “ar fi trebuit să aveți proprietatea cuvintelor”) ?
    Dle Ceausescu, afirmati ca : “Am inteles, cumva, ca nu se mai doreste ca acest blog, in ultimul timp mai mult de opinie si in care mai scriem si postam decat eu si Daniel Bujor, sa mai existe, nu stiu din ce cauze. Poate ca nu mai este nevoie sa se stie din parerile si ideile sahistilor romani, din ofurile si problemele expuse aici de voi cei care cititi si comentati si va exprimati pareri pro si contra anumitor subiecte din lumea sahului. Avem si asa putine locuri unde putem citi despre sah si sa ne exprimam parerile, opiniile in comentarii. Poate ca si acesta este interesul, ca sa dispara si o tribuna destul de citita si vizualizata, inca , a sahului romanesc. ”
    Nimic mai departe de adevar. Exista o expresie consacrata care se potriveste de minune aici :”Fiecare pasare, pe limba ei piere”. Singurul care poate duce la trecerea in neant a blogului sunteti doar dvs. si echipa dvs. Atata timp cat duceti o politica de reducere la tacere a unor interlocutori activi si cu “proprietatea celor afirmate”, care au cu adevarat ce spune ( si nu ma consider un caz izolat), doar din naivitatea de a nu-i supara pe “zei” (care nu sunt- ci doar oameni obisnuiti cu realizari mult mai mari in sah si atat ). Dvs. trebuie sa fiti doar o gazda primitoare pentru toti musafirii, sa-i tratati pe toti in mod egal si nu sa-i dati afara din casa atunci cand aveti alta opinie decat au ei. Am vazut ca v-ati suparat pe “Vasim” ca a folosit mai multe “nick”-uri sub care comenteaza. Intrebare : cine a permis comentariile sub identitate mascata, nu dvs.? Dar atunci cand Dl.Ghinda a facut-o, de ce nu v-ati suparat ? Respectati-va “musafirii” in mod egal si nu se vor mai indeparta de blogul dvs. ca potarnichile, asa cum au facut-o in ultima vreme. Asta atrage la blogul dvs. : informarea despre competitiile momentului si acest forum de discutii. Puteti avea stima si respectul pentru o personalitate a sahului fara a fi un “yes man”, permitandu-le mesaje pline de invective ( cate a proferat Dl.Ghinda numai la adresa mea, ma mir ca le-ati putut accepta cu constiinta neatinsa ), fara a-i avertiza. Noi, ceilalti, suntem considerati “prosti”, dar suntem multi. Un mediator de succes are talentul de a media dialogul intre “geniu” si “plebeu”. Mai incercati! Personal va mai acord inca o sansa.

    noiembrie 28, 2015 - 12:35 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Of, Doamne, iar a aparut Fofirca, care nu se poate abține! Here we go again, o luam de la capăt; mai intai Osho acum…… Scape cine poate…..eu unul am sters-o!

    noiembrie 28, 2015 - 1:36 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Da dece Dle Ghinda sa plecati? Tocmai acum cand chiar incepuse sa-mi placa cum comentati evolutia echipelor noastre si modul in care selectionerul echipei masculine a actionat ? Cand am citit comentariile dvs. mai mai ca-mi venea sa dau o fuga pana la Bucuresti sa va strang calduros mana si sa va zic : “Bine ca v-am recuperat macar pe dvs.. Adevarul inca mai supravietuieste!” . Apoi din comentariile cu Dl.Ceausescu, citite pe peronul garii, am facut cale intoarsa, acasa, unde-i cald si bine. Poate altadata.

    noiembrie 28, 2015 - 4:16 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Domnule Ghinda , please , come back before you leave OK ?
    Acceptati un dialg cu domnul Anuta si facetil sah mat cu argumente , sau pe mine sau pe Iulian Ceausescu sau pe cine doriti dvs.
    Ce castigam noi sau dvs daca va retrageti la gura sobei ?
    Eu sunt AFON in sah dar iubesc acest sport , am idei pareri pe care dvs deseori le luati la misto , de ce sa ma supar pe dvs ???????
    Pe Domnul Anuta sincer sa fiu il iubesc ca pe Andreea Esca , adica deloc , dar si dumnealui este un foarte mare pasionat si iubitor de sah si il apreciez pentru munca depusa la echipa dumnealui.

    Fac 1 APEL catre domnul Nicu Valahu sau Nicolae Jeltopop sa vina inapoi pe aici.
    Fara dumnealui , fara X sau Y se duce dracu tot farmecul acestui blog de sah unic in Romania.

    Domnilor , toata lumea sa vina aici si sa comenteze , LASATI ORGOLIILE , Pariu pe 1 naveta de vin si 1 lada de Bere ca domnul Iulian Ceausescu va fii foarte incantat sa vada lumea inpoi pe aici.

    Multa SANATATE la toata lumea si inca ceva , vreau sa citesc comentarii si despre Superliga si Divizia A de la Mamaia despre conditiile de cazare si masa , se pare ca mereu este la fel ,aceelasi hotel cu camere mici si aceeasi masa de 7 stele la impinge tava.

    noiembrie 28, 2015 - 6:38 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Nene Iancule,
    – dialogul pe care îl visezi este imposibil;
    – păreri despre evenimentul de la Mamaia le găsești căutând pe Google “Comentarii fără perdea”;
    – Întrebare : Dacă ar intra aici pe site Neptun să zicem, și ar cere ca până mâine la ora x să fie șterse unul sau două comentarii pe care le-ai postat și comentariile ar fi șterse, deși nu există nuciun motiv, ai mai scrie?

    noiembrie 28, 2015 - 10:24 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    @ Mizdrache am citit ce a scris domnul Anuta , are dreptate asa este si ma intreb de ce organizatorii accepta aceelesi conditii mereu cand se joaca la Mamaia.
    Cat despre dialog , orice e posibil.
    Sa intre Zeul Neptun si sa-mi fie sterse cate mesaje vrea el cu sau fara motiv , ce atata suparare.

    noiembrie 28, 2015 - 10:51 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Îmi permit să te corectez, de ce acceptă participanții??? Organizatorii acceptă să-și umfle conturile…

    noiembrie 28, 2015 - 11:08 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Iar o iau pe arătura, vin sărbătorile, pas și eu.

    noiembrie 28, 2015 - 11:15 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    @ Mizdrache ,participantii corect
    Tin minte ca prin anii 80 se organizau diviziile la Eforie se juca la Europa , tot hotelul era plin de sahisti ,pai si pe vremea aia se manca mai acceptabil.

    Am vazut interviul cu Nevednicii de mai jos se plangea ca in Islanda numai paste erau in meniu 🙂 🙂 , se si lauda ca e cel mai luptator si combativ 🙂 🙂 din echipa.

    noiembrie 28, 2015 - 11:51 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    LA MULTI ANI ROMANIA !
    LA MULTI ANI ROMANILOR !

    decembrie 1, 2015 - 6:57 am Raspunde
  • Niki

    Si uite asa odata cu Ziua Nationala se reasterne linistea si pacea pe blog. Deranjata cateva zile de sarjele d-lui Ghinda cu Iulian si de cateva alte postari interesante. A revenit pana si dl Anuta, dornic sa-si scoata sabia din teaca, metaforic vorbind.
    Cum federabilii(antrenori, conducatori) nu par tentati sa intervina dupa rezultatele usor nereusite, bag seama ca ne asteapta o noua perioada de letargie. Un fel de iarna in Alaska. S-or fi gandit oficialii sa nu ne deranjeze digestia de sarbatori, sa nu cumva sa se enerveze cititorii si sa le stea in gat carnaciorul, piftiuta, gogoneaua, vinisorul.
    A bientot!

    decembrie 1, 2015 - 2:40 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Fasole cu Ciolan , tuica fiarta , vin fiert , cui ii mai arde de sah ?

    decembrie 1, 2015 - 5:51 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.