Superliga, divizia A si diviziile B pe anul 2015 si-au desemnat castigatoarele, promovatele si retrogradatele

Anul 2015 si-a desemnat castigatoarele superligilor, promovatele si retrogradatele. Campioana si castigatoarea la masculin a Superligii este CS Studentesc Medicina Timisoara iar la feminin CS Politehnica – Antibiotice Iasi.

A fost o lupta in care primele 4 si-au disputat primele 3 locuri ale podiumului la masculin. Medicina, AEM, Apa Nova si CSM Baia Mare . Medicina castiga dupa victoria la masculin din 2014 si se pare ca suprematia echipelor din Timisoara continua!

Singura infrangere a Medicinei Timisoara a fost in fata celor de la Apa Nova, o infrangere usturatoare cu 4,5 – 1,5 , dar aceasta s-a intampla in runda 3. Victoria uriasa, cu 3,5 – 2,5, din runda 8 in fata rivalilor de o viata de la AEM Timisoara a adus Medicina pe primul loc la final.

AEM a mers foarte bine, dar infrangerea din penultima runda a fost si cea decisiva in clasament. In runda 7, AEM a castigat la Apa Nova cu 4-2 , dar probabil ca finalul infernal cu ultimele 3 runde decisive cu primele favorite au dus la clasarea lor pe locul 2. Victoria AEM asupra celor din Baia Mare din ultima runda cu 3.5- 2,5 , a definitivat clasamentul final cu AEM pe locul 2 si Baia Mare pe locul 4.

Apa Nova a castigat in runda 3 la Medicina si se parea ca vor realiza o clasare foarte buna. Insa in runda 7 au pierdut la AEM si in penultima runda la CSM Baia mare cu acelasi scor 2-4.

CSM Baia mare parea echipa ce este pregatita sa dea lovitura in Superliga, iar pe prima masa se afla jucatorul cu cel mai mare rating din Superliga, Wang Hao 2712.

Mamaia: Superliga masculina :

CS Studentesc Medicina Timisoara castiga Superliga 2015 la mare lupta cu AEM Timisoara. Locul 2,CS AEM Luxten Timisoara iar pe locul 3 ACS Sah Apa Nova Bucuresti.

Retrogradeaza in divizia A echipele: CS Petrom Flacara Moreni si CS Apollo Satu Mare.

Mamaia: Superliga feminina :

CS Politehnica – Antibiotice Iasi castiga Superliga feminina 2015. Pe locul II CSM Bucuresti iar pe pozitia III CS Sindrei – CSS Nr.1 Timisoara.

Rezultatele aici

Toate rundele live aici

Mamaia: Divizia A :

Promoveaza in Superliga echipele: CS Otopeni si ACS Sah Club Vados Arad.

Retrogradeaza in divizia B echipele: CSM Coral Impex Cluj-Napoca, CS Sindrei – CSS Nr.1 Timisoara, Sah Club Bistrita.

Rezultatele aici

Slanic-Moldova : Divizia B

Promoveaza in divizia A echipa CS Sig-Mar Sighetul Marmatiei pe locul 2 CSU Targoviste si pe locul 3 CSM Focsani 2007.

Rezultatele aici,

Galati: Divizia B

Promoveaza in divizia A echipa CS Diana Galati I la mare lupta cu CSU Bucuresti, egalitate dar victoria directa a contat pentru departajare. Locul 2 CSU Bucuresti iar pe locul 3 CS Sah Club Galati II.

Rezultatele aici

 Petrosani: Divizia B – Seria Vest:

Promoveaza CSU Universitatea de Vest Timisoara

Calificare foarte grea in Divizia A pentru CSU Universitatea de Vest Timisoara. Locul 2 ACS Chindia Targoviste iar pe locul 3 Clubul de sah Deva.

Felicitari pentru echipa ACS Chindia Targoviste care a facut ca lupta sa se dea pana in ultimul moment iar clasamentul sa fie stabilit la al IV-lea criteriu de departajare!

CSU Universitatea de Vest Timisoara_promovare divizia A

 Ciorica Vlad, Milu Romeo, George Ileana, Dorin Andreica, Daniel Calotescu and Ionescu Mihai

http://chess-results.com/tnr188956.aspx?lan=27&art=46&wi=821

  • Anonim

    Felicitari CAMPIONILOR,promovatelor (Superliga si Divizia A) si bafta pe drumul revenirii celor ce au retrogradat!!
    Un sincer BRAVO administratorilor blogului care au “batut din nou” FRSah!

    octombrie 12, 2015 - 12:23 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

    Multumim de aprecieri, insa scopul nostru este nu sa ne batem cu cineva sau sa facem rating, ci sa promovam sahul romanesc si sahistii din Romania. Drumul nostru este prosah si ramanem pe linia aceasta. Am ramas tot mai putini, iar cei care citesc se pare ca nu mai au interesul sa citeasca aici informatiile si ceea ce publicam, la fel ca la inceput, poate nu aceeasi frecventa sau calitate, dar spectacolul continua si va continua pe blog. Felicitari echipelor castigatoare si echipelor promovate, onoare invinsilor si echipelor retrogradate. Sfarsitul nu e aici pentru nimeni, viata merge mai departe cu bune si rele. Ne bucuram de cateva sute de cititori zilnic si vizualizari de articole si mai multe, nu cred ca problema este de rating. Au fost si luni cu 100.000 de vizualizari si cred ca si cand nu se publica prea mult, blogul are peste 10.000 de articole ce pot fi citite dupa dispozitie sau gust de marea masa de sahisti sau amatori de sah. Am primit si primesc semnale de la oameni pe care nu ii cunosc, dar ma abordeaza si vor sa imi stranga mana si sa ma felicite pentru ceea ce se face pe blog de atatia ani. Cred ca aceste gesturi iti dau putere sa mergi mai departe, stiind ca esti citit si de oameni simpli si doar pasionati de sah si nu doar de catre jucatori legitimati. Am primit destule semnale de genul acesta la turneele unde am fost, la telefon sau pe mail, pe facebook, de la oameni din Romania si de pretutindeni de pe glob. Asa ca nu ratez nici o ocazie sa va urez tuturor sa aveti in fiecare zi din viata voastra pofta de viata si de sah!

    octombrie 12, 2015 - 12:49 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Felicitări Campionilor, Organizatorilor, Federației!!! Un eveniment deosebit!!! Mesele ovale au fost la înălțime!!!😊😊😊
    PS Nu l-am zărit în poze pe Nenea Iancu, o fi fost în colțul mesei😃😃😃

    octombrie 12, 2015 - 9:32 pm Raspunde
  • Scurhan Gheorghe

    Felicitări tuturor echipelor participante ! Foarte detaliat şi la subiect materialul postat.Un mic amănunt,poate,la seria Vest să puneţi si Petroşani ! :))

    octombrie 12, 2015 - 11:59 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    @ Iulian Ceausescu-Felicitari pentru toata munca ta si a echipei tale se vede treaba ca esti un mare pasionat de microb 🙂

    @Mizdrache-am trecut pe la locatia respectiva sincer mai mult ca sa mananc niste mici si sa beau o bere si sa vad si ceva partide ,sincer iti spun ca am mancat 1 napolitata si am baut 1 apa minerala nu stiu cu ce au trait sahisti 10 zile prin Mamaia , cantina respectiva cu mancarea statea sub limitele mele de mancau pretentios , bautura nu mersi , sala de joc cam trista si cu mirosuri de mancare de la cantina.
    La Divizia A peste drum la un hotel cochet dar fara restaurant , cu niste arbitrii foarte suparati de parca arbitrau la Cupa Mondiala , bai nene asa oameni tristi nu am vazut cam de mult , si tristi si neprietenosi ,se uitau foarte urat la spectatori ,nu stiu ce treaba au oamenii astia cu spiritul sportiv serios , dupa ce ca sunt maxim 15-20 de spectatori din Constanta si pe aia sa nui lasam sa se uite la partide wtf.

    Frig ,ploaie ,vant ,mai ramanea si zapada sa cada in rest tacamul complet.

    octombrie 13, 2015 - 6:41 pm Raspunde
  • Valentin Negureanu

    Tot respectul pentru munca depusa pe acest blog ,cu plăcere il deschid de căte ori am timp si pentru că contine informații variate il compar cu bucuria produsă de apariția acelor almanahuri de sah inainte de 1989.

    octombrie 14, 2015 - 4:17 am Raspunde
    • ceausescuiulian

      Valentin Negureanu: Multumim mult pentru consideratii si frumoasele cuvinte si comparatii. Incercam sa continuam, dupa puterile noastre, promovarea sahului romanesc si a sahului in general.
      Mamaia: Bine ai revenit odata cu terminarea sezonului estival,asteptam “compunerea” ce ati facut in vacanta de vara? Avem multi pasionati de sah la noi, dar trebuie sa continuam ce am inceput in urma cu 7 ani jumatate si sa mergem mai departe, pana departe…

      octombrie 14, 2015 - 10:52 am Raspunde
  • Mamaia2015

    @ Iulian Ceausescu

    29 octombrie – 04 noiembrie 2015

    A.C.S. ELISABETA POLIHRONIADE ȘI FRȘAH împreună cu sponsorul competiției S.N.G.N. ROMGAZ S.A. organizează cea de a IX-a ediție a Turneului Regilor ce va avea loc, în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie 2015, în localitatea Mediaș. În această ediție echipa României va juca împotriva selecționatei Germaniei pe parcursul a cinci runde.

    Echipele vor fi formate din câte 5 jucători și vor include în fiecare formație câte un junior.
    Germania va fi alcătuită din:

    Daniel Fridman – GM 2649
    Rainer Buhmann – GM 2615
    Dennis Wagner – GM 2575
    Matthias Bluebaum – GM 2588
    Alexander Donchenko – GM 2577

    România va fi reprezentată de sportivii:

    Constantin Lupulescu – GM 2626
    Mihail Marin – GM 2580
    Mircea Pârligras – GM 2586
    Nevednichy Vladislav – GM 2557
    Bogdan-Daniel Deac – IM 2455

    Nu apare Dieter Nisipeanu la germani , de ce ?

    octombrie 14, 2015 - 12:26 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      M-am gandit si eu de ce nu joaca Dieter Nisipeanu la echipa Germaniei si nu am gasit un raspuns care sa imi dea liniste. Trebuie sa incerc sa aflu zilele urmatoare, pare cam ciudat ca nu joaca si el. Este posibil sa fie antrenor la acest lot, sunt multe ipoteze. Poate ca are altceva mai bun de facut, mai ales ca ma gandeam ca meciul acesta este un bonus pentru ca va reprezenta de acum Germania si un examen important pentru amandoua echipele, ce vor participa in scurt timp la Campionatul european pe echipe. Vad ca echipa Romaniei este in componenta cu care ne va reprezenta la Campionatul european din Reykjavik,Islanda, 12-22 noiembrie 2015. Siteul oficial aici

      octombrie 14, 2015 - 2:06 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Iulian pe Dieter Nisipeanu credeam ca o sa-l vad jucand la Mamaia in lotul echipei din Baia Mare la care mai jucase in urma cu 2-3 ani tot la Mamaia , pe masa 1 au avut un chinez.
    Ma gandeam ca tot a plecat Naidisch la azeri si Nisipeanu a devenit no1 al germanilor ca va juca in toate competiitile posibile si mai ales la Berlin la CM de Rapid si de Blitz.
    Mai asteptam vesti de la tine

    octombrie 14, 2015 - 2:19 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Coach: Rustam Kasimdzhanov la germani
    Interesant

    octombrie 14, 2015 - 2:42 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Dieter nu mai joacă în România. Punct. Poate după ce vor pleca Familiile…

    octombrie 14, 2015 - 6:57 pm Raspunde
  • cosmin

    E frumos sa te califici, dar mai frumos e sa te califici pe merit, fara aranjamente.

    octombrie 15, 2015 - 7:41 pm Raspunde
  • Generalul Praporgescu

    Dar ce, exista aranjamente in Romania?

    octombrie 19, 2015 - 2:28 am Raspunde
  • Cosmin

    Exista, ocazional, mai ales in ultimele runde.

    octombrie 19, 2015 - 11:53 am Raspunde
  • Anonim

    @Cosmin
    Cam ce stii si nu spui?
    Asa,sa arunci vorbe in vant…

    octombrie 19, 2015 - 1:24 pm Raspunde
  • cosmin

    @Anonim: Pot sa iti spun ca echipa mea a fost clar afectata de aranjamentele astea. La ultima runda toata lumea vorbea cu toata lumea. Nu vreau sa spun mai mult, ca oricum nu rezolv nimic, dar pot sa spun ca nu este deloc in regula ca se permite asa ceva.

    octombrie 19, 2015 - 7:22 pm Raspunde
  • Anonim

    @Cosmin
    Nu stiu care este echipa ta;nici altii nu stiu.
    Afirmatia suna in stilul:”parlamentarii sunt corupti” sau “UE ne discrimineaza”!
    Ori faci o referire concreta,ori suferi si taci.Nu contest ca s-ar putea sa ai dreptate, dar uzand de generalizari,patezi imaginea unui intreg campionat(Superliga,Divizia A si B).
    In rest:numai de bine!
    Semnat:
    Junior Pafnutie.

    octombrie 20, 2015 - 6:55 am Raspunde
  • Nicolae Jeltopop

    Dl. Anonim,
    am observat la dvs. un mod exravagant in a prezenta corectitutinea desfasurarii competitiilor sahiste nationale. Eu, ca sahist amator, am destule dovezi concrete care pot duce la anularea rezultatelor multor competitii oficiale.
    In concluzie, adica si deci: avem o “Gens una sumus”, sau nu?!

    @Cosmin, fara exagerari si fara desnadejdi, capul sus. Prietenii stiu de ce!

    octombrie 20, 2015 - 11:13 pm Raspunde
  • Anonim

    @Nicu Valahu
    Cuvantul extravagant mi se pare nepotrivit;cautati alta expresie.
    Despre aranjamente,pana si anonimul; din mine stie cateceva,doar ca nu agreez generalizarile.
    Cosmin putea sa scrie:in runda IX-a a Diviziei A Otopeniul si Aradul au remizat in bloc in 12-15 mutari(sau ma rog,alt exemplu).
    Din partea domniei voastre,ma asteptam la propuneri,nu la truisme de genul:”arbitrii de fotbal,fura”.
    De pilda:ce ar fi de facut daca doi sahisti(sau echipe)se inteleg pentru un egal?
    Exista vreun paragraf in regulamentul competitiilor de sah,care sa impiedice repetarea pozitiei dupa 10-12 mutari?
    Sa fiu bine inteles:sunt impotriva falsului,furtului,minciunii,incorectitudinii si in sport si in viata.
    V-am admirat atitudinea combativa si “coloana rectilinie” de-a lungul anilor.Sunt dispus sa cred ca exista precedente privind pedepsirea unor “prietenii suspecte” (pe mail va pot furniza cel mai concret exemplu),insa atunci a existat un demers oficial!Tocmai de aceea ma asteptam la altceva decat “suave persiflari”.
    Cat despre Gens una sumus….hm;cu unii Da,cu altii Ba!

    octombrie 21, 2015 - 7:25 am Raspunde
  • Cosmin

    @Anonim
    Daca ai exemplu clar, de ce nu il dai aici, sa il vedem si noi? Asta pe langa utilizarea unui nume, in afara de Anonim.
    Uite, eu iti spun ca nu mi s-a parut normal ca la Slanic Moldova, conducatorul de delegatie al celor din echipa castigatoare a intrat repetat in vorba cu jucatorii echipelor adverse.

    octombrie 21, 2015 - 9:57 am Raspunde
  • Anonim

    @Cosmin
    Dragul meu,exemplele mele sunt din vremuri apuse;ma bucur in schimb ca ai pronuntat un nume:Slanic Moldova.Poate mai dai si alte detalii!
    Ati depus cumva o sesizare,contestatie?

    octombrie 21, 2015 - 10:17 am Raspunde
  • Cosmin

    Nu am depus si nu depunem. Am pierdut pe mana noastra. Am spus numai ca nu mi s-a parut normal episodul.

    octombrie 21, 2015 - 10:31 am Raspunde
  • Anonim

    @Cosmin
    Ei asta e cu adevarat BRAVO!! Nu fac misto!
    Sa recunosti ca ai pierdut pe mana ta e chezasia succesului de maine!
    Si a adevaratului sportiv!
    Succes;tie si echipei.Eu am incheiat!

    octombrie 21, 2015 - 10:42 am Raspunde
  • Cosmin

    Multumim. Inchei si eu subiectul.

    octombrie 21, 2015 - 10:57 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.