Un sahist printre multi altii…

Update: 2 iulie 2015

Blogul “Sah cu Ceausescu” nu poarta nicio raspundere pentru publicarea acestei opinii.

Subsemnatul, Nicolae Jeltopop cred ca am fost destul de explicit in asumarea responsabilitatilor preluarii acestui articol!

Pentru Federatia Romana de Sah,  sunt unul dintre administratorii acestui blog si, in aceasta calitate, precum si in cea de autor al preluarii acestui articol de fata, imi asum din nou totala responsabilitate a celor relatate. Cei vizati si neindreptatiti au posibilitatea unui drept la replica in aceleasi conditii cu articolul de fata.

Bine v-am regasit dragi sahisti romani. Ar fi fost frumos sa revin cu cateva materiale personale aflate deja in lucru, dar minivacanta din ultima vreme mi-a oferit posibilitatea sa navighez in liniste si pe alte siteuri de sah. Printre multe lucruri interesante pe care le-am aflat, un articol mi-a atras in mod deosebit atentia. Cititi-l, merita. La finalul acestui articol, autorul lanseaza o provocare la care sunteti rugati sa participati raspunzand la adresa de mail indicata. In timp am avut nenumarate diferende cu autorul articolului, dar e timpul  sa dam Cezarului ce e al Cezarului!

OARE  D.N.A.-UL ARE DRUM SI PE LA F.R.SAH  ?

Daca n-ar fi de plans, ar fi de tot rasul. Multi dintre noi, cei care il uram pe Ceausescu si  am sarbatorit cand am scapat de el, am ajuns sa-l regretam si in ciuda lipsurilor alimentare a marii majoritati a populatiei, fiecare avea o slujba, o casa asigurata, acces  gratuit si eficient in domeniul medical, invatamant gratuit si competent, protectie impotriva infractionalitatii, asigurarea conditiilor pentru performanta sportiva.   Dupa 25 de ani de la “democratizare” avem…sau mai simplu : nu mai avem nimic din toate cele enumerate mai sus. Totul este …cu fundu-n sus…ca doar presiunea din exterior pe aceasta directie este extrem de puternica. Impostorii, analfabetii , hotii si tradatorii de tara ne conduc destinul spre o catastrofa nationala iminenta. Toate acestea sunt  usor de  constatat, atata timp cat te lovesti de ele zi de zi. In ceea ce priveste activitatea sahista romaneasca, lucrurile nu ar putea sta altfel, deoarece nu ar putea exista o oaza de normalitate intr-o imensitate de anormalitate, de depravare morala, de gasti de oportunisti. Suntem scufundati pana-n gat in ceea ce inca  de mai bine de 20 ani, l-am numit “comunismul salbatic de piata”.  Ne plangeam si eram revoltati de “dictatura Muresan”. Incep sa ma intreb daca nu era mai bine atunci. Rezultatul este inca negativ, dar simplul fapt ca-mi  pun intrebarea este un lucru grav. Actuala conducere si-a facut campanie electorala  blamand vechea conducere, care culmea, se regaseste in noul Consiliu Director in 7 din cei 11 membri ai sai. Sa detii 70% din forta de a lua decizii in vechea conducere si sa ai  tupeul sa pretinzi ca acum este “altceva”, este sinonim cu minciuna.

Practic doar 4   persoane cu drept de vot au fost schimbate : Au disparut Dimitriu C., Ionita M., Palamar C.   si Dragomanu V., fiind inlocuiti de Iacoban S., Danilov V., Jugaru L. si Stere M..   Ca sa spunem lucrurilor pe nume, chiar nu conteaza marea masa a membrilor din CD,  acestia fiind in mare majoritate masa de manevra, fara personalitatea si curajul necesar  sa se opuna unor decizii de la “varf”. Fiecare dintre acestia isi negociaza la negru micile lor interese sau afaceri, in rest votand ce li se spune. Sa ne mai miram ca pentru ei trec “neobservate” multe nereguli ? Vreti o dovada observabila si de pe Luna, dar care pentru  onorabilii membri majoritari este total invizibila ?  Pai, hai sa-i luminam pe acesti “n-am auzit, n-am vazut, n-am cunoscut”.  Care este documentul (Constitutia) de capatai , sau ar trebui sa fie, al F.R.Sah ? Evident, acesta ar trebui sa fie Statutul ! Incalcarea acestuia ar trebui sa duca automat la  sanctionarea celor vinovati. Cum o tara intreaga a auzit cum un parlamentar roman a  afirmat : “Mai lasati-ma cu Constitutia !” si nu a patit nimic, ce pretentie sa avem de la conducerea FRSah sa respecte Statutul ? Probabil vor spune : “Mai lasati-ma cu Statutul!”.  Concret: Orice membru al FRSah, alfabetizat, poate sa citeasca de pe site-ul FRSah Statutul. Acolo, la Art.12, aliniatul (14): CONDITII ELECTORALE Eligibilitatea in CONSILIUL DIRECTOR punctul b, se specifica FOARTE CLAR :   “In Consiliul Director poate fi ales un singur reprezentant al unei structuri sportive afiliate, institutii, societati comerciale; “  La “Superliga” din 2014, 3 (trei) membri ai Consiliului Director faceau parte din aceeasi   echipa, in timp ce un al 4 lea ( Iacoban Sorin ) era “Presedinte ” a aceluiasi club.

          5. CS POLITEHNICA-ANTIBIOTICE IASI (RtgAvg:2504, Captain: Manole Vasile / TB1: 12 / TB2: 1)
    Bo. Name RtgI RtgN FED FideID 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Pts. Games RtgAvg
1 GM Miroshnichenko Evgenij 2609 0 UKR 14102595 1 1 1 1 ½ ½ ½ ½ ½ 6.5 9 2508
2 GM Mastrovasilis Dimitrios 2607 0 GRE 4202694 ½ 1 ½ 1 ½ ½ ½ ½ 1 6.0 9 2484
3 IM Mateuta Gabriel 2520 2520 ROU 1206370 1 0 ½ ½ ½ ½ 0 ½ ½ 4.0 9 2465
4 GM Nanu Costica-Ciprian 2513 2513 ROU 1204580 ½ 1 ½ ½ ½ ½ ½ ½ 1 5.5 9 2414
5 IM Danilov Vladimir 2405 2405 ROU 1203398 ½ 0 ½ 1 2.0 4 2374
6 FM Ungureanu Vlad 2369 2369 ROU 1207342 1 0 0 0 ½ 1.5 5 2364
8 CM Stegariu Vlad-Ionut 2262 2262 ROU 1217860 1 ½ ½ 1 ½ ½ ½ ½ ½ 5.5 9 2195

     

    O incalcare mai flagranta a Statutului nu poate fi, atata timp cat 4 din cei 11 membri ai  Consiliului Director reprezinta aceeasi structura sportiva. Smecherii mafiote de justificare   ca respectivul articol se refera doar la momentul alegerilor, iar dupa aceea, prin numiri si transferuri ulterioare se ajunge in situatia ca o structura sportiva sa detina controlul   absolut al unei federatii, nu vor tine in fata unor anchete corecte. Este adevarat ca Statutul contine exprimari incomplete, de care se folosesc mafiotii de serviciu, dar ideea articolului respectiv este foarte clara, de impiedicare a formarii unor “gasti de interese” in cadrul celui  mai autorizat organ de conducere a FRSah. Aceasta este insa doar baza de plecare pentru  urmatoarele abuzuri .   In momentul de fata singurele actiuni ale singurilor decidenti ai FRSah sunt eliminarea  totala a oricarei opozitii, a celor ce le critica potlogariile si aranjamentele pe fata pentru   satisfacerea clientelei proprii. Ceva pentru sahul romanesc, fereasca Dumnezeu !

In sensul celor afirmate, sa consemnam aici ca dupa amenintari si bagarea pumnului in gura grupului “Sah cu Ceausescu”, care nu facea decat sa permita exprimarea libera a opiniilor critice la adresa actualei conduceri a FRSah, s-a ajuns la interventii la nivel de  minister pentru inlaturarea Dnei Ionita Mariana din functia de director al Clubului Central de Sah Bucuresti. Este cea mai elocventa dovada a lipsei de demnitate si micimii morale de care da dovada actuala conducere a FRSah, care se ocupa de gainarii mizerabile, in loc sa  gaseasca modalitati de sprijinire a sahului romanesc.

O alta actiune, care de data aceasta ar putea sa le cauzeze mari neplaceri grupului mafiot     instalat la conducerea sahului romanesc, o constituie procesul intentat de Asociatia Municipala de Sah Bucuresti , aflat in plina desfasurare. Nu pot sa ma pronunt asupra   vinovatiei respectivei grupari, pentru care a fost exclusa, dar anumite elemente care nu au  fost prezentate Adunarii Generale, tinand de minciuna prin omisiune, ridica serioase semne  de intrebare asupra corectitudinii procedurii conducerii FRSah, cu atat mai mult cu cat ultima decizie a fost luata in prezenta a sub 25 % din membrii actuali.     Smecheriile care avantajeaza financiar gruparea de la conducerea FRSah, sau clientela sa,  pot fi de genul “cursurilor de instructori” solicitate de Asociatia Judeteana Iasi ( Presedinte  de onoare : Iacoban S.; Presedinte executiv: Manole V.; Vicepresedinte : Danilov V.), prin  adresa 2101/03.12.2013, catre FRSah (Presedinte : Iacoban S.; Vicepresedinte  : Manole V.; Secretar General : Danilov V.). Problema este ca pentru aceste cursuri, AJS Iasi au perceput  300 lei/ cursant , ca aceste cursuri s-au tinut la Bucuresti si ca AJS Iasi a incalcat Legea Sportului 69/2001, care zice la Art. 34/ (1) : Asociatiile judetene si ale municipiului Bucuresti pe ramuri de sport sunt persoane juridice de drept privat, avand drept scop organizarea activitatii in ramura de sport respectiva la nivelul judetului sau al municipiului Bucuresti,  cu respectarea statutelor si regulamentelor federatiilor sportive nationale…”  In concluzie, se pare ca AJS Iasi nu avea cum sa tina aceste cursuri in Bucuresti, incasand  sume consistente, de la cursanti din Bucuresti, mai ales ca exista o structura asemanatoare in Bucuresti, care putea si avea dreptul s-o faca. Daca la data respectiva mai era valabila aceasta lege a sportului si acel articol 34, atunci actuala conducere, pe langa incalcarea Statutului, se face vinovata si de incalcarea legii.

Dar sa trecem la ultimul matrapazlac al Consiliului Director, cel care arata ce bine  functioneaza tentaculele caracatitei mafiote. S-a tinut asa zisa licitatie pentru desemnarea locatiei in care sa se desfasoare “Superliga” si “Divizia A”. Probabil au fost lupte intestine daca a fost nevoie sa se refaca licitatia, de vreme ce nu au fost decat 2 oferte pentru  “Divizia A” : Mamaia si Cheia. In decursul ultimilor ani, s-a venit cu ideea smechereasca a unui personaj sinistru : Nanu Ciprian, de a se merge la pachet cu “Superliga” si “Divizia A”, tocmai de a favoriza doar un singur organizator. Scopul organizarii unei competitii  nationale ar trebui sa fie asigurarea celor mai bune conditii pentru competitori, satisfacerea  cererii acestora si crearea cadrului prin care competitorii sa castige atentia mass-mediei. Cum sa atragi tu “Divizia A” atentia mass mediei, cand alaturi de tine se joaca “Superliga”? Mod mai jegos de minimalizare a “Diviziei A” nu exista. In acest an se putea indrepta  eroarea intentionat prelungita si incetat acest circ cu castigarea licitatiilor doar de acelasi  organizator care are delegat de serviciu permanent in Consiliul Director. Nu am nimic nici  cu organizatorul ( iesean de fel – ca sa vezi coincidenta ), nici cu membrul CD  a carui sarcina  nu este decat una singura : sa apere interesul organizatorului pe viata al sahului romanesc. Dar acest monopol dictatorial al organizarilor de competitii nationale a distrus si distruge si ceea ce a mai ramas din concurenta. Asta s-a si vrut si am ajuns sa ni se rada in nas de catre conducerea FRSah ca nu sunt alte oferte decat ale lor sau “organizatorului pe viata”.  In economia de piata adevarata, astfel de practici se pedepsesc cu amenzi usturatoare, cand  intelegerile ilegale intre 2 sau mai multe monopoluri au drept scop eliminarea de pe piata  a celorlalti competitori. Ca sa nu mai vorbim de conflictul de interese in care se gaseste  aceasta grupare mafiota ieseana CS POLITEHNICA-ANTIBIOTICE IASI , care practic ea conduce  licitatiile si tot ea si le adjudeca cam in 50% din cazuri, celelalte fiind adjudecate de  organizatorul pe viata”, tot un iesean.  Licitatia din acest an pentru “Divizia A” a avut insa o particularitate speciala, prin bataia  de joc dusa la limita, cu referire la actorii principali ai competitiei. Decizia in CD, a calcat in   picioare dorinta echipelor participante ( cel putin 8 din 10 echipe participante) ca Divizia A sa se desfasoare la Cheia. Un om cu mintea la purtator nu poate alege o alta locatie decat cea preferata de 80% din competitori ( ca sa nu ma hazardez la 100%, deoarece doua  din echipe  aveau reprezentanti in CD si nu puteau “sa se puna rau cu conducerea FRSah ). Chiar si trecand peste aceasta cerere a echipelor participante, neluata in considerare, sa remarcam lipsa de justificare in alegerea locatiei Mamaia in locul locatiei Cheia. Mamaia ofera hotel de 2 stele +,un hotel vechi de 35 ani, cu internet la receptie , cu masa  asigurata in alta locatie, care nu mi-a lasat o parere prea buna cand am mai “beneficiat”  in trecut de serviciile restaurantului respectiv ( toti cei din CD care au juniori stiu foarte  bine asta ) si fara sa asigure nimic drept premiere. Ce ofera Cheia ? Un hotel de 3 stele, doua pensiuni de 3 stele ( de fapt pensiunea Silvian este cotata cu 4 stele), toate noi (2008-2009)  si un hotel de 2 stele cam la acelasi nivel cu cel de la Mamaia. A! Am uitat. Internetul este asigurat in camera , nu la receptie ca la Mamaia. Masa nu stiu cum este, dar pot paria ca este peste cea de la Mamaia. Si ca un bonus, oferta Cheia asigura un fond de premiere de  2.000 lei. Nu este prea mult, dar este imens fata de oferta Mamaia ,care nu ofera nimic.  Asadar, nici din punctul de vedere al ofertei propriu zise nu se justifica alegerea Mamaia. Ceea ce a contat a fost un singur lucru : oferta Mamaia apartinea clientelei, iar oferta Cheia apartinea ” opozitiei”. Despre dorinta participantelor, despre asigurarea celor mai bune  conditii pentru sahisti, i-a durut in cot pe cei din CD. Atata doar au omis : durerile in cot sunt cele mai violente. Vor trebui sa aiba mare grija!

Si pentru ca veni vorba de durerile in cot a conducerii FRSah pentru sahistii romani, voi aminti ca se fac in curand 7 luni de cand am trimis atat presedintelui cat si secretarului general al FRSah fisierul cu pozele a 900 sahisti romani pentru a fi trimise la FIDE pentru  completarea paginilor personale. Bineanteles ca a fost ca si cum le-am aruncat la lada cu gunoi. Atat ii doare de sahistii romani. Si nu ma refer la sute de sahisti romani mai mult sau mai putin anonimi, ci la sahisti precum Jianu V.Manolache M., Berescu A.,Deac B., Miron L, Georgescu T., etc… Invit stimabilii de mai sus sa deschida paginile FIDE ale primilor 100 de sahisti unguri si sa  vada ca cei ce nu au poza sunt doar 3-4, in timp ce la noi proportia este inversata. Poate  aceasta problema de imagine reflecta cat interes acorda cele doua federatii fata de proprii   jucatori si de ce noi suntem acolo unde suntem, iar ungurii sunt acolo unde sunt. Pentru cei ce nu-i cunosc, iata CONSILIUL DIRECTOR  al  FRSah :    

   PRESEDINTE  

IACOBAN  Sorin  Avram

sorin_iacoban 2

          VICEPRESEDINTI             

 MANOLE  Vasile  

Manole Vasile

           PASCALAU   Corneliu    

Pascalau Corneliu

 SECRETAR  GENERAL

DANILOV   Vladimir

Danilov Vladimir

MEMBRI  :

CAMPEANU   Alin

Campeanu Alin                      

IORDACHE  Claudiu  

Iordache Claudiu                         

 CANDEA    Daniel

                       candea daniel 1

 JUGARU    Lucian  

Jugaru Lucian                           

STERE     Marian

stere marian                              

NANU     Ciprian

Nanu Ciprian

ANTRENOR  FEDERAL

       IONESCU   Constantin  

Ionescu Constantin

Dintre cei 11 decidenti, fiecare avand un vot, intotdeauna scorul va fi in cel mai rau caz 6 – 5 in favoarea mafiei iesene. Grupul decident este alcatuit din : IACOBAN S. , MANOLE V.  PASCALAU  C. ( omul de casa al lui Grunberg S., cu care gruparea ieseana a incheiat un pact inainte de alegeri ), DANILOV V. , CANDEA D. ( omul de incredere al  dnei Cristian E.)  si  NANU  Ciprian ( oportunistul de serviciu, care oricate nefacute ar face, este necesar  gruparii pentru votul invingator ). Sa nu va inchipuiti insa ca ceilalti 5 sunt luptatori pentru dreptate si se impotrivesc cu indarjire neregulilor. Daca ar fi fost asa, nu eu v-as  fi dezvaluit cele ce v-am scris, ci macar unul dintre ei. Fiecare din cei 5 au interese care-i  impiedica sa-si dea demisia. Singurul pe care il inteleg este antrenorul federal, remunerat pentru activitate, remuneratie care-i asigura existenta.     

Dragi sahisti nesustinatori ai mafiei iesene, cat de curand aceasta stare de lucruri, sub o  forma sau alta va inceta. Fac apel la aceia dintre voi care doriti un sah romanesc curat, fara afaceri necurate, fara murdarii de culise, transparent si constructiv, la viitoarele alegeri, oricand ar fi acestea, sa fiti responsabili si sa alegeti bine : fara profitori, fara  aranjori, fara politicieni, oameni care sa dovedeasca ca-i intereseaza binele tuturor  sahistilor romani si nu propriile interese. Nu-mi apartine ideea (am auzit-o la colegul nostru TOMA Alin si atunci nu mi se parea viabila; Acum cred ca este) , dar este de luat in calcul : un Consiliu Director alcatuit din reprezentantii centrelor sahiste importante. Consider ca sunt mai multi cei ce gandesc ca si mine si de aceea va rog sa colaboram si  sa ne unim fortele pentru a elimina aceasta murdarie din sahul romanesc. Nu ma doresc un lider de opinie, nu doresc sa fac parte dintr-un viitor CD al FRSah, dar   nemultumirea de starea de lucruri din sahul romanesc si de inactiunea marii majoritati, ma indeamna sa incerc sa fiu un catalizator, un intermediar al celor ce gandesc ca mine. De aceea, voi face propunerea reprezentantilor cu drept de vot in Adunarea Generala, care adera la ideea ca ceea ce se intampla in acest moment in sahul romanesc este negativ si doresc schimbarea, sa-mi trimita pe e-mail -ul meu : anutalaurentiu@yahoo.com  , un numar de telefon la care sa poata fi contactat si eventual pareri sau propuneri de schimbare a actualei stari de lucruri. In speranta ca responsabilitatea va invinge o eventuala teama nejustificata, va astept mesajele.       

Sursa articolului: SAH-CONPET.COM

P.S.  Responsabilitatea preluarii acestui articol imi apartine in totalitate.

Al dumneavoastra,

Nicolae Jeltopop

  • dancostea64

    Domnule Valahu,

    Pentru ca-l regretati atat de mult pe Odios, va doresc sa aveti parte de o calitate ceausista a actului medical.

    dC

    iunie 24, 2015 - 11:48 pm Raspunde
    • nicu valahu

      Stimabile dancostea64, mă bucur că aţi citit articolul cap-coadă şi aţi sesizat adevăratele probleme ale şahului românesc.
      Vă doresc o noapte bună!

      iunie 24, 2015 - 11:56 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Domnule Valahu,

    Ca si constantean nu pot decat sa ma bucur ca voi putea urmarii la lucru atat marii maestrii prezenti la superliga cat si restul sahistilor mai putini puternici.
    Ca iubitor de sah si om batran (Bunicuta) cum ma numea dl.Mizdrache , in caz ca tot ce scrie domnul Anuta este adevarat , tot ce pot spune atunci este ca ceva e putred in Danemarca.
    Aveti dreptate , tuturor sahistilor ,parintilor , insotitorilor le trebuiesc cele mai bune conditii de joc , de odihna si relaxare , de somn si de masa.
    Cine nu e de acord cu mine sa ma dea in judecata.

    iunie 25, 2015 - 7:47 am Raspunde
  • Mamaia2015

    Tocmai am citit ca este obligatorie cazarea si masa pentru toti participantii !
    Pai baietii astia din Constanta care au casele lor si mananca acasa sau in oras si fac 5 min cu masina pana la sala de joc ce vor face ?
    + taxe de statiune si alte minuni
    Fac apel la constanteni sa mearga la sala de joc doar ca spectatori

    iunie 25, 2015 - 12:14 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Like😄

    iunie 25, 2015 - 10:38 pm Raspunde
  • coseru ionel

    ..Acest articol nu face decat rau sahului romanesc …C.D. este numit grup mafiot …membri lui nu au coloana vertebrala sunt numai yesmeni …Nu sunt de acord cu aceasta catalogare a tuturor membrilor C.D….nu cred ca dl Campeanu din Arad sau dl Jugaru din Galati isi negociaza la sange micile interese sau afaceri …si nu isi exprima punctul de vedere cand este cazul …
    Pe domnii Manole si Danilov nu i cunosc personal …dar sunt convins ca vor binele sahului romanesc …i am vazut cum se exprma, cum au scris si pe blog si sunt oameni care iubesc sahul ,,care se pricep la sah si care muncesc pentru sah …nu mai este cazul s spunem realizarile care s au facut la Iasi…
    Acum sa ne inchipuim ca acest grup mafiot este inlocuit cu oameni care si ei iubesc sahul dar au alta valoare …cum ar arata viitorul sahului nostru cu un C.D. format din domnii Anuta ,Jeltopop, cu Mamaia presedinte …si alti opt incoruptibili…de aceeasi valoare .
    Sigur i am depasi pe ungurii pe care dl Anuta ii iubeste asa de mult si ni i da ca exemplu …

    iunie 26, 2015 - 8:20 am Raspunde
    • nicu valahu

      Domnule Nedelcu, este binevenită opinia venită din partea celui care îl alerga cu ranga pe regretatul Conu’ Pessi, făcea remarci rasiste la adresa fostului preşedinte al FRSah, etc…
      Este o onoare pentru actuala conducere să aibă asemenea sustinători.

      iunie 26, 2015 - 8:41 am Raspunde
  • Mamaia2015

    @ ionica
    Imagineazati cum ar fii la valoarea ta sa mai dai o tura pe la gradinita si prin clasa 1 a
    decat sa mai scrii 1 km de carnat de mesaj fara pic de LOGICA in care doar elucubrezi.
    Valorosule fara valoare.

    iunie 26, 2015 - 8:40 am Raspunde
  • Gabi

    Articolul asta al domnului Anuta parca dezmorteste putin blogul. Ca simplu iubitor al sahului, fara nici un parti-pris sau interes, mi se pare exagerat, subiectiv, iar chestia cu fotografiile parca ar fi de la avizierul Militiei de pe timpuri sau niste afise cu criminalii din Vestul salbatic … wanted … in definitiv for what?
    Am extras totusi din articol doua subiecte care, eventual, ar putea fi disecate civilizat de analistii 🙂 blogului:
    – posibilul conflict de interese, creat prin incalcarea Statutului FRS (art. 12 alin. (14);
    – chestia cu Legea sportului (art. 34 /1).

    Concluziile analizei rog sa-mi fie transmise la casuta postala, cu confirmare de primire 🙂

    iunie 26, 2015 - 9:12 am Raspunde
  • coseru ionel

    …Domnule Jeltopop …n am nicio treaba cu nimeni …nici cu Nedelcu nici cu Pessi …nici cu cei care dau remize la copii …prin ultima runda ca asa vor ei sa nu se mai oboseasca …sunt suparat pe cei care critica …dar nu sunt capabili sa i inlocuiasca pe cei criticati …sau nu sunt capabili sa i inlocuiasca cu rezultate mai bune .In sah vrem fapte nu vorbe …nu este nimic rau daca mi am spus parerea civilizat …Actuala conducere are sustinatori mai puternici decat mine …daca vreti s o dati jos …foarte bine …dar vedeti ce puneti in loc …

    iunie 26, 2015 - 10:49 am Raspunde
  • Mamaia2015

    10@
    …. ….
    …..

    iunie 26, 2015 - 11:09 am Raspunde
  • Alin_P

    Dupa mizeria numita ” Campionat mondial de sah amator” organizata de Iasi in 2013 mi-am autoimpus un boicot in ceea ce priveste competitiile organizate de ei.
    Am inteles de atunci ce calitate au domnii acestia. M-a dezamagit insa faptul ca niciunul dintre participantii romani la competitie nu a confirmat cele relatate de mine, cand am criticat pe blog chestiunea. Totusi,cineva a scris un pamflet in comentariile articolului:

    Un om
    Un om care a facut din pasiunea mea un chin!
    Un om care si-a construit averea pe spatele sahistilor.
    Un om care pretinde ca este bun si doreste sa te ajute…..dar de fapt este o hiena. Dictonul lui este ” Totul pana la bani ”
    Un om care nu dorea sa-mi ofere materiale sahiste pentru a le trage la xerox in copilarie si acum se considera antrenorul meu.
    Un om care dirijeaza banii primiti de la primarie pentru a ” ajuta sahul local ”
    Un om care detine o asa zisa Asociatie judeteana formata din cluburile lui pentru a nu risipi vreun ban celorlalte cluburi locale.
    Un om care cumpara suflete cu bani si izoleaza profesori si jucatori de sah de o mare valoare.
    Un om care fura copii formati si ridicati cu sudoare de la celelalte cluburi locale si se lauda cu rezultatele deosebite care le are ulterior.
    Un om care cheama instructorii din oras la o sedinta (prima si ultima sedinta…daca numai scoate o alta carte), sedinta fiind prezentarea unei carti de sah pentru incepatori – unde ne-a adus la cunostinta ca ar trebui sa o vindem la scolile unde predam sah (la acea sedinta chiar am crezut ca se va trezi si va dori in sfarsit sa realizeze ceva pentru pasiunea noastra dragi sahisti).
    Un om care vinde legitimatii de instructori la toti afonii.
    Multa lume il priveste ca pe un om de valoare al sahului romanesc, dar putini stiu adevarul!!!
    Tot el va conduce!!!! fiindca YACUZA va fi in continuare la putere!

    Cata dreptate a avut! Dle Anuta,cu regret,vreau sa va spun ca vom scapa de omul acesta, numai cand se va hotara sa treaca la ECU sau direct la FIDE,de ce nu?

    iunie 28, 2015 - 11:37 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Domnule Ceausescu ,
    Se poate un articol , ceva marunt despre The 2015 Sparkassen Chess Meeting ?
    Superturneul de la Dortmund , GM Nisipeanu conduce cu 2 p dupa victoriile la So Wesley si Naiditsch, Arkadij
    Am citit in ChessBase sper sa apara si la dvs pe blog.
    Va multumesc !

    iunie 29, 2015 - 7:58 am Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Este trist! Este foarte trist sa vezi atata teama sau indolenta in jur. Este trist sa vezi entitati umane care desi constientizeaza ca ceea ce se petrece in jurul lor nu este bine, este malefic, nu reactioneaza, plecand de la degradanta deviza : “Ceea ce pe mine nu ma atinge, nu ma intereseaza”. Sunt genul de oameni care stau impasibili cand alaturi de ei, un derbedeu violeaza o fata, sau omoara in bataie pe cineva. Sunt atat de inconstienti ca nu-si dau seama ca mai devreme sau mai tarziu le va veni si lor randul. Sunt atat de fricosi ca nu au curajul sa sune macar la 112 sa semnaleze incidentul. Nici macar mila nu-ti poate fi de acestia. Isi merita din plin soarta. Suntem intr-o perioada (pe toate planurile) extrem
    de tulbure, in care pasivitatea este catastrofala. Sahist vorbind, acestia sunt cei fara nici un plan. Cei ce au elementare notiuni de sah, stiu ca este mai bine cu un plan gresit decat
    fara. Naivii cred ca sahul este sah si viata reala este altceva. Se inseala. Sahul este o frantura de viata.

    Si ca sa comentez pe scurt celor ce au trimis mesaje :
    @ Dle Gabi : Stati in continuare in fata tv-ului, cu alunele si semintele alaturi. Abordarea : “Sa impacam varza cu capra” nu a adus niciodata ceva bun.
    Totusi nu am inteles. Puteti fi mai explicit ? Unde am fost exagerat, unde am fost subiectiv ? Concret, ce considerati ca nu corespunde cu realitatea ?
    Asezarea pozelor in articolul meu este cu totul alta : vezi www sah-conpet.com/ comentarii fara perdea .
    @ Dle Alin : Astfel de ” masti ” sunt in toate centrele sahiste importante. Manipularea informatiilor se practica pe scara larga. Stiu ca exista zicala ” Daca vrei sa scapi de cineva,
    avanseaza-l !”, dar nu cred ca asta este solutia. Cea mai buna solutie este :”Masca jos!”. Daca toti cei ce detin informatii despre acesti “mascati” ar avea curajul sa le
    faca cunoscute, am rezolva problema in ritm accelerat.
    @ coseru ionel : Nu merita sa-ti raspund personal, mai ales dupa faza in care reactionezi la mesajul adresat lui Nedelcu, desi nu s-a facut referire la tine. Poate Dl Valahu a raspuns
    lui Nedelcu, la un mesaj al acestuia, pe care la sters. S-a mai intamplat in trecut ( lucru pe care nu l-am agreeat niciodata, deoarece ii deruteaza pe ceilalti).
    Asadar, te-ai desconspirat singur. Ce poti sa-i raspunzi unei astfel de entitati umane ? Oricum mi-as pierde vremea.

    iunie 29, 2015 - 9:03 am Raspunde
  • coseru ionel

    . Domnule Anuta …problema mea este una singura …pe cine punem in loc daca acestia nu sunt buni ?…dar atentie pe cine punem in loc …sa i ajungem pe unguri .Daca nu avem solutii viabile este un fel de scoala te tu sa ma asez eu …Mie asa mi se pare din locul acesta …nu va suparati …

    iunie 29, 2015 - 9:41 am Raspunde
  • Mamaia2015

    @15
    …. …..
    ……

    iunie 29, 2015 - 9:54 am Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Nedelcu,

    am sa-mi calc pe inima si desi m-a tentat sa va raspund la fel ca @Mamaia2015 in mesajul 16, pentru ca mi-a placut, pentru ca este ceva constructiv si ca intrebarea pusa de dvs. poate fi pe buzele multora, am sa va raspund totusi. Problema alegerii persoanelor potrivite pentru CD nu trebuie sa-i impovareze pe cei ca dvs., care se declara singuri necunoscatori ale persoanelor sau problemelor din lumea sahului actual romanesc. Pentru a va linisti curiozitatea, am sa va dau o posibila varianta chiar din urbea dvs., Craiova,
    un centru sahist important. Cei care fac parte din acest punct sahist si cunosc bine activitatea, stiu cel mai bine cine i-ar putea reprezenta cel mai bine in forul conducator al FRSah , sa le apere interesele si sa aiba incredere in el. Acelasi lucru poate fi facut in toate celelalte puncte sahiste importante si CD-ul ar fi alcatuit din acesti reprezentanti, care ar
    da socoteala si ar putea fi schimbati in anumite conditii de cei ce i-au ales. Acesti reprezentanti ar alege la randul lor vicepresedintii. In privinta presedintelui, acesta trebuie sa fie o personalitate din lumea sahului, nu din afara, o persoana apreciata de marea majoritate a sahistilor, nu persoane contestabile.
    Ce nu intelegeti sau va faceti ca nu intelegeti, este ca nu de incompetenta sahista se face vinovata actuala conducere a FRSah, ci de lipsa de moralitate, de neimplicare in rezolvarea problemelor sahului romanesc, de incalcarea regulamentelor si legii.
    Avem nevoie de oameni capabili, adevarat, dar in primul rand de oameni onesti, fara afaceri proprii pe socoteala noastra a tuturor. Aluzia ca ce avem acum este de neinlocuit nu
    are nici o baza reala. Vreti din punct de vedere strict al valorii sahiste ( ceea ce este o aberatie , deoarece CD nu disputa partide de sah in conducerea activitatii sale) sa facem
    niste inlocuiri ? Daca in loc de Nanu C.( GM), Danilov.V.(MI),Manole V.(MF)… am avea Szabo G.(GM), Jianu V. (GM), Chirila R.(MF), cu ce ar fi mai rau ? Hai sa va mai dau
    variante : alegeti dvs. dintre urmatorii : Manea A.(MI), Filip L.(MI), Ardelean G.(MI) , Stoica V. (MI), Grigore N.P.(MI), Sofronie I. (MI) , Ceteras M.(MF), etc…
    Dar nu valoarea sahista aduce automat si buna organizare. Mai trebuie intrebati si daca vor si apoi daca ii vor cei ce voteaza. Asadar, variante sunt cu nemiluita, nu de asta ducem
    lipsa. In privinta exprimarii dvs. : …”scoala te tu sa ma asez eu”, nu inteleg la cine va referiti, deoarece daca ati citit cu atentie articolul meu (la sfarsit), eu ies din ecuatie…Si atunci
    la cine faceti referire ? Dar nu conteaza, n-are importanta.

    iunie 29, 2015 - 2:10 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Adică șahiști care joacă șahul după ce au studiat la biblioteca Conului Pessi, nu șahiști care l-au alergat pe aici și folosesc Fritz la partidele oficiale. Sâc!:D Acest comentariu este adresat unei singure persoane…

    iunie 29, 2015 - 2:55 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Cat de DISTRUS sa fii sa alergi cu ranga dupa un jucator de sah !

    iunie 29, 2015 - 3:01 pm Raspunde
  • Gabi

    Domnule Anuta, incerc sa va raspund la obiect de ce mi s-a parut exagerat si subiectiv articolul dvs.
    1. Exagerat pentru ca in preambulul articolului ati mentionat ca “impostorii, analfabetii, hotii si tradatorii de tara ne conduc destinul spre o catastrofa nationala iminenta.”
    In paranteza fie spus, cam sunt de acord cu dvs. Nu trebuie generalizat, dar am ajuns sa traim in “era ticalosilor” a lui Marin Preda, intr-o “tara a formelor fara fond”, vorba lui Maiorescu. Colonie, colonie, dar sa stim si noi:)
    Doar ca apoi ati trecut la subiectul propriu-zis, facand astfel o analogie intre situatia generala si “activitatea sahista romaneasca”, unde asa cum ati spus, “lucrurile nu ar putea sta altfel …”.
    Sa inteleg ca FRS este condusa de “impostori, analfabeti si hoti”? Exagerarea este evidenta, cel putin pentru mine.
    2. Subiectiv? Eh, subiectivi suntem cu totii, far-a prinde chiar de veste:), in special cand suntem patimasi intr-o chestiune.
    Oricum, prevederile alea din Statutul FRS sunt chiar de discutat, ar fi fost fara echivoc daca erau continuate cu ceva de genul: “Conditiile de eligibilitate indeplinite de conducatori la momentul alegerii lor in aceasta functie trebuie mentinute pe intreaga perioada de exercitare a mandatului.”
    Intr-adevar, ar fi frumos ca in conducere sa fie reprezentanti ai cluburilor semnificative din tara, bineinteles alesi de adunarea generala.
    Oricum, nu cei ca mine, simpli iubitori ai sahului, sunt in masura sa se pronunte cu privire la chestia asta.
    Din pacate, am ajuns la concluzia ca Gens una sumus este o vrajeala, iar sahul o fi el o alta lume, asa cum ii zic eu, dar in nici un caz una “mai buna si mai dreapta” (vorba lui Ceausescu originalu’ :)) decat cea reala.

    Cu stima,
    Gabi

    iunie 29, 2015 - 4:18 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Gabi,

    daca chiar doriti sa faceti analiza pe text si cititi cu atentie, veti constata ca „impostori, analfabeti , hoti si tradatori de tara” se refera la
    situatia la nivelul tarii . Abia dupa aceea se face referirea la sah, unde spun ca : …”lucrurile nu ar putea sta altfel, deoarece nu ar putea exista o oaza de normalitate intr-o imensitate de anormalitate, de depravare morala, de gasti de oportunisti.” . Referirea la sah face apel la
    anormalitate, depravare morala si gasti de oportunisti. Dar avocatii au dreptul sa interpreteze asa cum le cer interesele. Printre altele, stiti
    de ce nu sta in picioare argumentul dvs. ? Deoarece ati omis cu buna stiinta partea cu tradatori de tara, care nu avea legatura cu
    sectorul sah, ceea ce exclude legatura fortata facuta de dvs.
    In ceea ce priveste punctul 2., sunt de acord cu inceputul ca toti suntem subiectivi, dar…cand discutam de legi si regulamente, aici nu mai
    avem ce fabula. Este ca la matematica. Mai cititi inca o data : Art.12, aliniatul (14): CONDITII ELECTORALE Eligibilitatea in CONSILIUL DIRECTOR , punctul b, se specifica FOARTE CLAR : „In Consiliul Director poate fi ales un singur reprezentant al unei structuri sportive afiliate, institutii, societati comerciale.” . Dupa ce cititi de cateva ori aceasta prevedere, va invit sa cercetati ca la data alegerilor, presedintele
    care a fost ales era presedintele onorific al Poli Iasi, iar Manole V., care a candidat si a fost ales ca vicepresedinte, era presedintele aceleiasi
    structuri sportive Poli Iasi. Concluzia : doi reprezentanti ai aceluiasi club candideaza si vor fi membri ai CD-ului. Dle Gabi, mai obiectiv de atat
    se poate ? Abia apoi facem interpretari pana ajungem la cifra 4 de membri ai CD, reprezentanti ai aceluiasi club.
    Sa continui cu subiectivismul : Asociatia Judeteana Iasi ( Presedinte de onoare : Iacoban S.; Presedinte executiv: Manole V.; .), trimite adresa 2101/03.12.2013, catre FRSah (Presedinte : Iacoban S.; Vicepresedinte : Manole V.;) …..
    Va uitati la data adresei ? Este la 2 luni si cateva zile dupa alegeri. Ce ziceti, aceeasi formula la AJS Iasi era si inainte de alegeri ?
    Punem pariu ca da ? Deci amandoi candidatii fac parte din aceeasi institutie.
    Mai spuneti Dle Gabi ca este interpretabil si incalcarea Statutului este subiectiva?

    Eu propun ca la viitoarele alegeri, acelasi club sa-si trimita juniorii cu dubla-legitimare cu “autobuzul”, ca reprezentanti ai diverselor cluburi
    neinteresate de alegeri, care sa fie alesi in CD, un presedinte reprezentantul Parlamentului sportiv, iar dupa alegeri sa-l numeasca
    membru al respectivei structuri sportive si acesta sa numeasca Secretarul General si Antrenorul Federal de la acelasi club.
    In felul acesta putem avea un CD al unui singur club ( dupa ce juniorii revin la clubul mama). Cred ca ar fi realizarea monumentala a
    sahului onest romanesc . Aceasta ar fi obiectivitatea perfecta, nu-i asa Dle Gabi ?

    iunie 29, 2015 - 8:21 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Servus Gabi!
    Tare mult mi-as fi dorit sa fiu si eu subiectiv la intrebarile tale cu tinta, dar cu nuante generale. Hai totusi, sa analizam deocamdata, obiectiv, impreuna un caz: Superliga 2015.
    Avem o scrijelitura cu pixul ” SI SUPERLIGA” , pusa în grabă pe o oferta pentru Divizia A 2015. Sa presupunem ca aceasta nu s-a depus dupa data si ora limita pentru licitatia respectiva.
    Ce indicii ni se mai dau?… Pai, avem o Superliga 2013 greu de organizat in plin sezon estival la mare, si mai avem o Superliga 2014 desfasurata la munte, in extrasezon. Regula de trei simpla ne conduce la o concluzie clara.
    Obiectiv vorbind, sa dam cuvantul doamnei Academician – pardon- Organizatorului International, Mamei Iubitoare a Sahului Romanesc, Unica si Nepretuita Salvatoare a Competiitlor Nationale, Elena Cristian:

    https://youtu.be/Hy0s91cyLPQ

    ps: un alt indiciu nesemnificativ, minutul de aur: 1.20 – 2.20!

    iunie 29, 2015 - 8:51 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Domnule Anuta ,

    Ma iertati ca va adresez o intrebare simpla…ce sa caute DNA la federatie ?
    Aveti idee cate dosare sunt in cercetare si cati procurori sunt in total angajati acolo?
    Cu stima,
    Iancu

    iunie 29, 2015 - 9:09 pm Raspunde
  • Mizdrache

    😃😃😃 Competenta are prioritate 😃😃😃

    iunie 29, 2015 - 9:10 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Draga Mamaie2015, exista deja probe sau indicii temeinice.

    iunie 29, 2015 - 9:15 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Domnule Valahu am dat clik pe video si se aude ca si cum se joaca ping pong in fundal

    iunie 29, 2015 - 9:16 pm Raspunde
  • nicu valahu

    In plin sezon estival 2013, eu zic ca se aude destul de bine! Nici nu vreau sa ma gandesc ca Ovidius a mierlit-o din cauza vremii extrasezoniale! Ca sa vezi, ce ieftin era si atunci sa exilezi valorile!

    iunie 29, 2015 - 9:27 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Am facut update la flashplayer la Mozilla si am ascultat interviul , nimic nou sub soare cum se spune.
    Doamna organizeaza foarte multe turnee si la Acapulco acum si la Mamaia ,are mare experienta.
    Daca se poate muta sezonul in extrasezon sa fie soare si sa se faca plaja in Noiembrie numai la Mamaia o sa avem sah 🙂

    iunie 29, 2015 - 9:37 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    exista deja probe sau indicii temeinice ?
    OK ,si prejudiciul cat e ? ca din cate stiu eu DNA te ia la penalty daca exista un prejudiciu care depaseste 1.000.000 $ sau Euro.
    Gresesc?

    iunie 29, 2015 - 9:40 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Hai să nu exagerăm cu Doamna DaNA, vrem doar să plece în pădure 😃 ca în bancul cu nemții😃

    iunie 29, 2015 - 9:45 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Mizdrache banuiesc ca trebuie facuta o plangere oficiala , asa numai pe blog =apa de ploaie ,corect ?

    iunie 29, 2015 - 9:49 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Nene Iancule, sperăm să fie Noiembrie ultimul bal.😃

    iunie 29, 2015 - 9:51 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Nene Mizdrache
    Speranta moare ultima.
    Daca tot vreti sa faceti treaba ca la carte sunt destui sahisti juristi , sa redacteze frumos o plangere si sa o trimita la toate institutiile abilitate.
    Daca sunt si dovezi ,probe,indicii si mai exista si prejudiciu atunci sa inceapa lupta.
    Asa pe blog cu 7.000 de sustinatori si emailuri trimise domnului Anuta ce se rezolva?
    Zic si eu ,nu ma judecati gresit.

    iunie 29, 2015 - 9:59 pm Raspunde
    • nicu valahu

      Nene Iancule, crezi că aspectele juridice ne dor pe noi acum? A mai trecut recent şahul românesc printr-o perioada asemănătoare.Şi…? La ce ne-a folosit?

      iunie 29, 2015 - 10:19 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Vin ai nostrii , pleaca ai nostrii , asa este domnule Valahu 🙁

    iunie 29, 2015 - 10:33 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Multi stiu literele, dar nu sunt in stare sa citeasca. Multi stiu sa citeasca, dar nu inteleg ce au citit. Dar trebuie sa fim ingaduitori cu cei ce comenteaza dar n-au nici o treaba cu intelegerea fenomenului sahist. Ei nu inteleg ca nu avem nevoie de mii de aderenti. Sunt suficienti doar 200 si acestia sa fie reprezentantii cu drept de vot in Adunarea Generala. Pentru amatorul de pe plaja, care amesteca sahul cu partidele de table, bine garnisite cu sticle de bere, este greu de inteles ca sahul nu se rezuma doar la crema sahista autohtona, ci ascunde
    mecanismul complicat si nespectaculos al celor ce asigura functionarea cluburilor fara de care crema sahista n-ar mai avea finantarea
    necesara participarii la competitii, se ascund salahorii numiti antrenori, care scot periodic generatii si generatii de viitori sahisti de valoare,
    care folosesc fonduri financiare, care nu vin singure la robinet si in fine, se ascund acei organizatori de competitii mai mult sau mai putin obscure la care participa unii ca Mamaia2015 (pentru ca altfel nu s-ar numi nici macar jucator de sah, ci impingator de lemne).
    Asa ca mistocareala o faceti la o bere pe plaja. Am sperat sa aduc o raza de informatie, din amabilitate. Nu astept rezolvarea problemelor noastre de la dvs. Personal, m-am adresat celor “200 si ceva” care pot schimba situatia. Fara suparare !

    iunie 29, 2015 - 11:38 pm Raspunde
  • Gabi

    @ Dl. Anuta
    1. A fost o analogie (una din def. din dex: Similitudine între două sau mai multe situații). Prin trecerea imediata in articol de la prezentarea situatiei sa-i zicem politice la prezentarea celei din cadrul conducerii FRS, din punctul meu de vedere s-a creat aceasta analogie, cu intentia autorului sau nu. Dar cum vreti dvs., nu este obligatoriu sa am dreptate.
    2. Credeam ca e clar. Eu nu am facut referire neaparat la momentul alegerilor, ci dupa aceea, cand ati spus ca “prin numiri si transferuri ulterioare se ajunge in situatia ca o structura sportiva sa detina controlul absolut al unei federatii.”
    Evident ca asa ceva nu ar fi in regula in situatia in care se dovedeste ca forta juridica a art. cu pricina din Statut se mentine si dupa momentul adunarii generale cand au fost alesi conducatorii.
    Asa cum am mentionat si in primul meu comentariu, se poate discuta in aceasta situatie pe tema crearii si mentinerii unui conflict de interese (verificati sensul juridic) la nivelul majoritatii membrilor din conducerea FRS.
    Ar trebui sa intrebam care a fost intentia legiuitorului (cine o fi fost asta:) cand a intocmit art. din Statutul FRS pe care l-ati invocat.

    @Salut, Nicu
    Eu nu am facut nici un comentariu la chestiunile Liga, Divizia A, Cheia sau Mamaia etc. M-am abtinut.
    Ar insemna sa ma bag si eu in seama ca musca in curul vacii daca nu stiu despre ce e vorba. M-as baga, dar inca nu s-au legalizat actele de zoofilie 🙂
    Ah, am si eu o intrebare: Cand vor fi alegerile pentru noua conducere a FRS? Am inteles ca umbla unu’ cu ranga ca sa bage mintile sahiste la loc :))

    iunie 30, 2015 - 2:08 am Raspunde
  • Cosmin

    #36: Domnule Anuta, aici cred ca gresiti. Daca vreti sa va adresati celor 200 si ceva, faceti-o nominal, sau prin corespondenta privata. Cand publicati pe un blog, va adresati tuturor, nu numai catre 200 si ceva de conducatori de club, sau de persoane cu drept de vot. Si competitiile, oricat de importante ar fi (in afara de finala tarii) se adreseaza tuturor. Nu cred ca e bine sa faceti departajare intre iluminati si restul lumii, ca de la a doua categorie vin mai multi bani catre sah decat de la prima.

    iunie 30, 2015 - 7:25 am Raspunde
  • Mamaia2015

    Domnule Anuta,
    Pai eu am recunoscut din start ca sunt un impingator de lemne amator si ca nu am nici o categorie sahista si ca nu am jucat la nici un turneu oficial organizat nici pe litoral si nici la cucubau in creierul muntilor.

    Dar iubesc acest sport poate la fel de mult ca si dvs.
    Acum ca eu sunt amatorul nascut pe plaja si dvs la 2 km de plaja ( am inteles ca si dvs sunteti foarte mandru de originile dobrogene ) diferenta este fundamental in favoarea dvs evident , va pricepeti si la litere si la citit printre litere si cuvinte plus ca aveti si o categorie sportiva sahista respectabila si un club de sah pe care il manageriati pentru care meritati tot respectul meu.

    Ca o ironie a sortii anul acesta ca si in urma cu doi ani locatia aleasa este complexul Cleopatra ,faimoasa CIUPERCA de pe timpuri unde aveau loc faimoasele partide de blitz pe durata a 24 de ore si unde berea la halba era de baza , cine cunoaste stie si unde banuiesc ca si dvs ca si junior ati jucat ceva partide , ma rog in calitate de junior si cu sticla de cico sau brifcor pe masa ,ma iertati daca gresesc.

    Se cunoaste ca dobrogenii au un umor sau ma rog un simt al umorului putin mai spumos,ciudat este ca dvs ca si dobrogean il ironizati acum ,posibil aerul de munte prea tare sau berea Azuga sa fie mai buna ?

    Cluburile de sah de pe litoral se scufunda maestre , in Mangalia clubul Calatis sa desfintat , in Constanta clubul Electrica e desfintat , la fel ca si CFR la fel ca multe altele , e vina cui maestre ?

    Pai eu sahist amator si necalificat sa vin sa va organizez pe voi sa va dau si drept de vot sa fac si alegeri si ce sa mai fac eu ?

    E treaba dvs stimabile domn Anuta in calitate de manager sa va organizati si sa va reprezentati si sa votati si sa schimbati , dar asa ceva nu se face pe un blog de sah.

    Si nici DNA nu intervine si nu pentru ca are destul de munca sau prea putini procurori de caz ( 1 la 5000 de dosare ) ci pentru ca domnii cu carte ca dvs care citesc si litere si printre litere si peste litere si sub litere nu au berea suficienta necesara in instalatiune ca sa redacteze un text in care sa expuna de la A la Z ce si cum ,sa ii puna frumos un titlu (Plangere) si sa o expedieze la cine se ocupa cu asa ceva.

    Fara suparare !

    iunie 30, 2015 - 7:40 am Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Stimate Dle Cosmin,

    ce nu ati inteles dvs. este ca nu cunosc cine sunt acesti 200 si mai ales daca sunt 200, mai putini sau mai multi, deoarece structurile sportive membre ale FRSah sunt 306 din care
    60 sunt radiate, deci raman 246 structuri cu drept de vot. Pentru a avea succes in Adunarea Generala trebuie sa se puna de acord 2/3 din votanti, deci 164. Sunt destui care nu
    se prezinta, asa ca am zis un acoperitor 200. Nu stiu cati dintre cei 246 reprezentanti cu drept de vot sunt dispusi sa se alature celor ce doresc schimbarea si cu atat mai putin cine
    sunt acestia. Stiti, inca nu comunicam telepatic, asa ca cea mai buna modalitate este semnalul dat pe net, asa cum am facut eu.
    Nici cu competitiile nu ati inteles nimic. Mai cititi o data mesajul meu si veti constata ca m-am referit la acei necunoscuti organizatori ai competitiilor (de masa = pentru sahisti mai
    modesti ) care fac parte din mecanismul activitatii sahiste si au importanta lor. Dvs. ati inteles exact pe dos.

    iunie 30, 2015 - 8:41 am Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Iancu,

    ma scuzati ! Din toate comentariile dvs.in care-i faceati patzeri pe jucatorii de categoria I , am concluzionat gresit ca in mod accidental mai jucati cate un concurs oficial.
    Personal n-am fost junior niciodata, fiind un autodidact, ajuns tarziu in sahul de performanta (dupa 20 ani), dar cunosc complexul Cleopatra (ce ofera) de acum 2-3 ani cand am
    fost cu junioarele mele la finalele pe echipe. Este o mare diferenta intre ceea ce iti ofera o anumita locatie pentru tine localnic si ceea ce ofera unui turist care nu are sansa de a manca acasa, ci serveste masa zilnic acolo.
    In alta ordine de idei : nu stiam ca acest blog este doar al sahistilor nelegitimati, credeam ca este al tuturor sahistilor. Va rog cu disperare sa-mi indicati dvs. forumul sahistilor cu
    drept de vot in Adunarea Generala. Sa inteleg ca m-am ratacit pe unde n-am ce cauta.
    De ce va plangeti ca dispar cluburile de pe malul marii, cand dvs. jucati doar pe plaja ? Poate n-ati inteles nimic din tot demersul meu, daca acum imi spuneti ca este doar treaba
    nostra sa ne organizam si in acelasi timp plangeti situatia cluburilor de pe malul marii. Nu este un repros (nu-mi pot permite), este doar o constatare care ma bulverseaza complet.

    iunie 30, 2015 - 9:35 am Raspunde
  • Mamaia2015

    Domnule Anuta ,

    Din cate cunosc eu acest blog este pentru toata lumea , fara discriminari de nici o culoare.
    Ca mai intra cate unu cu ranga si mai canta danga langa asta e alta discutie.
    Acuma ca exista sau nu exista un forum sau un blog al sahistilor cu drept de vot chiar nu ma intereseaza ,sincer.
    Daca intradevar doriri sa schimbati ceva in sahul romanesc o puteti face ,dar numai uniti si nu dezbinati.
    Si cand spun uniti ma refer la toti managerii de calibrul dvs ,si peste calibrul dvs ,si sub calibrul dvs ,ca nu toti managerii sunt de aceelasi calibru.
    Sigur ,puteti lansa o idee , un protest , o dezbatere publica la care este libera sa participe toata suflarea sahista calificata sau mai putin calificata , dar ca sa schimbati ceva trebuie un pic mai mult.
    Aveti telefoane ,aveti mailuri ,toti managerii de cluburi puteti sa faceti pace ,sa lasati orgoliile la o parte si sa schimbati ceva.
    Democratic ,prin vot ,ca la carte.
    Cat despre jucatorii de categoria 1a nu eu le-am pus eticheta de patzeri , asa sunt ei numiti pe aici de zeci de ani.

    Pai e treaba dvs a managerilor ce suna asa de ciudat ? Dvs aveti votul si painea si cutitul nu nenea Iancu.
    Daca fac eu o rascoala pe plaja rezolv ceva ?

    PS: Anul acesta se mananca foarte bine pe litoral

    iunie 30, 2015 - 10:11 am Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Iancu,

    haideti sa oprim aici discutia. Va faceti ca nu ati inteles, insistati pe ceva clar explicat, doar doar renunta celalalt, de parca “s-a intalnit hotul cu prostul”. Ma amuza imaginea ipotetica in care ati fi in locul meu si v-ati apuca sa dati peste 200 telefoane (daca ati avea toate aceste numere ). Asa sa faceti!
    Am sa incetez aceasta discutie doar de dragul de a vorbi vorbe, vrajind marea . De vineri am sa ma uit atent pe plaja dupa dvs. sa va salut. Veti fi lesne de identificat.

    iunie 30, 2015 - 12:23 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Domnule Anuta ,
    Sa nu uitati colacu’ cand intrati in mare ,de cand cu canalu’ marea nu mai e asa de sarata plus ca de cand s-au aliniat si planetele si curentii sunt mai puternici la mal.
    Cu planeta sah e mai greu ,dar se rezolva ,exista manageri competenti ,campioni la vorbe ,mai putin la fapte si Patzeri la categoria vrajeala.
    In rest pofta mare cand ajungeti pe la Ciuperca , pariez pe o bere Azuga ca o sa dati o tura la cantina acolo sa inspectati recolta de guvizi de anul acesta.
    Va salut si eu.
    Anticipat.

    iunie 30, 2015 - 12:33 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Servus Gabi!
    Scuze pentru raspunsul intarziat. Zi grea, alergatura multa… Teoretic, statutul federatiei specifica ca alegerile au loc o data la 4 ani, acestea desfasurandu-se in timpul unei adunari generale ordinare. Respectand statutul in vigoare, alegerile ar trebui sa se tina in primavara anului 2017.
    Asa deci si prin urmare, mult fistic si ai rabdare!

    iunie 30, 2015 - 8:30 pm Raspunde
  • Gabi

    Multam, Nicu, ce rima ai scos la ultima fraza. Cu rabdare si fistic asteptam, mai e un pic.

    iulie 1, 2015 - 3:40 am Raspunde
  • Mizdrache

    Gabi, până aduc o pungă nouă de fistic, bagă și tu o impresie de la Cheia. Nu mă refer la turneu ci la locație, cazare, masă, condiții de joc. Dau o apă plată că bere nu bei.😊 Eu dacă scriu o să zică băieții buni că sunt subiectiv.

    iulie 1, 2015 - 7:37 pm Raspunde
  • Gabi

    S-a facut. Daca te referi la hotelul ala unde am jucat anul asta, in iarna parca, a fost excelent. Eu am fost cazat intr-un apartament ca m-a placut receptionera :), nu mai aveau duble, la hal de pret. Au fost conditii ce mai, si de cazare, si de joc. Eh, exceptionale pentru cei frigurosi, ca era o caldura in sala de joc, vai de sinapsele mele. Parcarea hotelului este mare, macar daca ar veni atatia sahisti soferi sau invers 🙂
    Pentru sah in sezonul extraestival, de ce nu si in timpul verii, Cheia e o idee de luat in considerare, clar.
    Linistea naturii, muntele, lipsa cocalarilor … Pentru sahistii care vor sa aiba parte de pacanele si discoteci, Cheia nu ofera asa ceva.

    iulie 1, 2015 - 8:32 pm Raspunde
  • Gabi

    Ah, nu m-am referit la masa. Banuiesc ca a fost buna, stii doar ca in timpul turneelor eu mananc numai fistic:)

    iulie 1, 2015 - 8:34 pm Raspunde
    • nicu valahu

      Pfiu… Era să uit ce era mai important la update-ul de azi: nicu valahu= Nicolae Jeltopop.

      iulie 2, 2015 - 10:23 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Nene Iancule, a trecut vreun federal pe la butoaie?😃

    iulie 4, 2015 - 10:09 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Răsfoind pe feisbuc am gasit un citat care se potrivește perfect celor ce nu cuvântă, după mingea aruncată la fileu de autorul acestui articol ” Este greu să eliberezi oamenii din lanțuri pe care le adoră” Voltaire

    iulie 4, 2015 - 10:43 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Mizdrache la Mamaia ploua de rupe bate vantu e gol putin turisti , guvizi si mai putini cat despre federali au fost , cei de la rugby si de la fotbal

    iulie 5, 2015 - 4:19 pm Raspunde
  • Generalul Praporgescu

    D-le Anuta ,semanati foarte mult ca personalitate cu istoricul Alex Mihai Stoenescu. Aveti aceeasi grija pentru detaliu, aceeasi fervoare in a dezbate amanunte, in a va documenta mai bine ca altii, dar si aceeasi lipsa de viziune de fond.
    Sunteti genul de om care se doreste remarcat.
    Succes in demersul dumneavoastra, cine stie? Poate schimbati ceva,poate.

    iulie 8, 2015 - 7:01 am Raspunde
  • Mizdrache

    “Nu întrerupe niciodată un dușman atunci când face o greșeală.” Napoleon Bonaparte

    august 3, 2015 - 10:08 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Ieri am scris ca Nisipeanu a devenit numarul1 in Germania si nu a aparut comentariul daca e cineva suparat pe mine sa spuna

    august 4, 2015 - 9:30 am Raspunde
    • ceausescuiulian

      Buna ziua Mamaia! Ieri te-a agatat antispamul si de aceea nu au aparut comentariile, mai ales ca ieri chiar nu am avut timp sa intru decat putin pe blog dimineata si seara, iar spamul nu il vizionez zilnic, daca nu imi apar comentarii in asteptare. Nimic important, doar o fatalitate a zilei de luni, Mamaia! Toate cele bune si multumim pentru vestile bune din sah!

      august 4, 2015 - 10:01 am Raspunde
  • Mamaia2015

    Buna ziua Iulian !

    E prima oara cand se intampla asa ceva , e posibil sa fii trimis mesajul de doua ori pentru ca se blocase pagina am dat refresh si resend , daca e greseala mea accepta scuzele mele te rog !

    Poti confirma te rog ca Dieter Nisipeanu a castigat openul din Danemarca ? Apare pe 1-5 parca dar nu gasesc departajarea pe nici un site !

    La rusi apare stirea ca Najdisch a schimbat steagul cu Azrbadjanul , deci a schimbat si federatia , cea ce inseamna ca automat Nisipeanu a devenit numarul 1 al Germaniei !

    Multa sanatate !

    august 4, 2015 - 10:40 am Raspunde
    • ceausescuiulian

      Buna ziua Mamaia 2015!
      Nu e problema, cred ca e greseala ta, in legatura cu spamul, el doar isi face treaba. Acum am vazut clasamentul actualizat cu departajarea din Danemarca, nu stiam sigur de aseara clasamentul final. Multumim mult pentru stirea cu Dieter, azi am vazut-o si eu, dar nu stiam inaintea ta, desi citisem ceva mai demult, am crezut ca doar este un o stire necomfirmata, dar se pare ca este adevarata, confirmata de siteurile de sah si de catre lista elo!

      august 4, 2015 - 1:18 pm Raspunde
    • nicu valahu

      Servus Mamaia2015!
      Vezi ce se intampla imediat ce parasesti zona sigura a butoaielor!?…
      Revin cu intrebarea: Sigur esti doar un sahist amator?

      august 4, 2015 - 8:26 pm Raspunde
      • nicu valahu

        p.s. @Mamaia2015
        E ok. Era doar o simplă întrebare retorică.
        Mă bucur că am avut şansa de a avea o ultima conversaţie virtuală ca moderator, cu un posibil “amator” de şah.
        Mulţi chemati, puţini alesi.
        Timpul meu a trecut.
        Am intrat în şah curat şi aşa am de gand să şi ies.
        Spre bucuria majoritatii sahistilor români, acesta este ultimul meu comentariu în calitate de moderator.
        O să îmi fie tare dor de voi.
        La revedere!

        august 4, 2015 - 10:42 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Buna Ziua Iulian !

    Am facut update la Google Chrome si se blocheaza pagina intro veselie ! 🙁 e clar ca se trimite mesajul de 2 ori si intra in Spam , i-mi cer scuze !

    Sper sa rezolv problema cred ca e de la Flash Player mai mult ca sigur.

    Despre Dieter mult succes in Germania , acum ca e si numarul 1 ma face sa ma simt si mai mandru ca sunt roman ca si el .

    Felicitari si GM Mihail Marin de asemenea cu 8 p dar repet nu am aflat cu exactitate locurile , mai caut sa vad ,sunt curios .

    Multa Sanatate si spor de munca si sa aveti aceeasi dragoste pentru Sah !

    august 4, 2015 - 2:27 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Neatza’ domnule Nicu Valahu !

    Raman aceelasi amator de sah dintotdeauna….Ce sa intamplat de parasiti corabia Sah cu Ceausescu ??…daca nu mai scrieti in calitate de moderator atunci scrieti macar ca si un simplu sahist amator asa ca mine sau ca x sau y care mai intra pe aici.

    Sper ca totul e ok cu dvs multa sanatate va doresc si astept in continuare mesajele dvs in calitate de nemoderator.

    Cu stima,

    Iancu

    august 5, 2015 - 8:35 am Raspunde
  • Mizdrache

    Nene Iancule, ai pregătit butoaiele pentru diviziile de la Mamaia?😃😃😃

    septembrie 30, 2015 - 9:03 pm Raspunde
  • Mizdrache

    S-o fi decalat licitația sau s-o fi licitat decalarea?😃😃😃

    noiembrie 10, 2015 - 8:16 pm Raspunde
  • Nicolae Jeltopop

    Azi, 13 iulie, an de gratie 2016, orele 21.30, sunt intr-o mare dilema. Nu m-am decis inca ce hotarari de c.d. ale frsah sa le aleg ca valabile. Sa fie 30 sau 36, sa fie 31 recte 37?? Cam aceleasi decizii, cu o mica diferenta de-o luna intre ele, ce-i drept. Fara alte decizii in acest rastimp, nu-i bai. Probabil ca e doar o mica eroare de sistem. Cunoscatorii stiu de ce!!
    Apropo, Divizia A 2016 ?… 13- 4 = 9 zile.
    Ce vremuri frumoase erau atunci cand Amfitrioana sahului romanesc si european organiza la pachet aproape toate competitiile nationale! Pai, nu-ti vine asa un dor de competentza si …

    ps Nu am chef sa salvez nimic azi. Pupici!

    iulie 13, 2016 - 8:29 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.