Mayrhofen, Austria, 14 -22 iunie, 2015: MM Mihail Marin va comenta 4 runde din cele noua ce se vor juca la Cupa Mitropa

MM Mihail Marin comenteaza la Cupa Mitropa!

mihail_marin_andorra_pregatireMM Mihail Marin cel mai apreciat scriitor de carti de sah din Romania si comentator la cupa Mitropa

Incepe Cupa Mitropa in Austria de maine 14 iunie, iar noi romanii, desi nu participam inca printre cele 10 natiuni la masculin si la feminin, cu state vechi in schengen. Absenta echipei feminine a Frantei, a permis intrarea echipei Austria II.

Georgescu_LenaTanara si frumoasa sahista Georgescu Lena 2052 joaca pentru echipa feminina a Elvetiei si o face bine!

Foto: http://www.chess.at/gallery/index.php/2015/Mitropacup

Exista si prezenta de sorginte romaneasca la Cupa Mitropa, astazi jucand pentru Elvetia , Georgescu Lena 2052 remiza cu negrele la prima masa astazi, jumatate de punct ce a contribuit la egalul Elvetiei 1-1 in fata Cehiei.

Szidonia_vajda

MM Szidonia Vajda 2351 joaca la masa I in echipa Ungariei la Cupa Mitropa

Foto: http://www.chess.at/gallery/index.php/2015/Mitropacup

Iar in echipa Ungariei a remizat cu negrele la prima masa, sahista de origine romana, Szidonia Vajda 2351, iar Ungaria a castigat cu 1,5 – 0,5 in fata Slovaciei. Szidonia este sahista cu cel mai mare elo feminin de la Cupa Mitropa!

Am descoperit si sahistul nostru, Doru Rogozenco, prezent la Cupa Mitropa, insa nu am aflat in ce calitate, doar banuiesc ca este capitan sau antrenor al vreunei echipe prezente in Austria.

Rogozenco2_Cupa Mitropa  Rogozenco1_Cupa Mitropa

MM Doru Rogozenco prezent la Cupa Mitropa

Aici aveti pagina oficiala a Cupei Mitropa

Results, Games, Photos on Chess-Results
Mitropacup 2015 Open Section
Mitropacup 2015 Women Section

Comentariile vor fi facute, partener fiind Chessbase :

  •  duminica de catre MM Simon Williams,
  • luni  de catre sotul Alinei L’ Ami, MM olandez Erwin L’Ami
  • marti de catre MM Daniel King
  • miercuri-sambata de catre MM roman Mihail Marin
  • duminica – luni de catre Oliver Reeh/Georgios Souleidis

17 Comentarii

  • Mamaia2015

    MM Doru Rogozenco prezent la Cupa Mitropa este capitanul echipelor masculine si feminine ale Germaniei ( asa apare pe chess result )

    iunie 16, 2015 - 8:06 am Raspunde
  • ceausescuiulian

    Multumesc frumos Mamaia, nu aparuse cand am scris articolul si trebuie sa stim cat mai multe despre sahistii si antrenorii romani. Mai ales ca aceasta este un alt motiv de mandrie, printre putinele care ne-au ramas in sah si in sport, pentru noi ca romani. Dupa ce Dieter Nisipeanu a fost cooptat ca si antrenor la echipa olimpica a Germaniei, iata ca un alt sahist si antrenor roman, ajunge sa conduca echipele Germaniei la Cupa Mitropa! Felicitari Doru Rogozenco si acum avem mai multe optiuni de a simpatiza la Cupa Mitropa:cu Germania sau cu Elvetia ori cu Ungaria, acolo unde avem reprezentanti de origine romana!

    iunie 16, 2015 - 12:48 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Cu placere Ceausescu Iulian , la cat mai multe articole frumoase si bine ai revenit pe blogul original care te-a consacrat ca unul dintre cei mai mari iubitori de sah gazetari online din Romania , cred ca pui pasiune si dragoste cat toti cititorii la un loc 🙂

    iunie 16, 2015 - 12:55 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      Am gasit si solutia sa revenim din nou pe blogul vechi, cum toata lumea aici vrea sa ramanem, vom ramane aici. O saptamana si facem 7 ani de blog, site, pe diferite adrese si siteuri “Sah cu Ceausescu”. Multumesc pentru aprecieri si as vrea sa stiu ca oamenii isi doresc sa mai scriem, isi doresc sa ramanem alaturi de sah si de sahisti. Am ramas tot mai putini, dar pana la urma mergem inainte si vor veni si alti oameni noi alaturi de noi, colaboratori periodici si toti cei care au ceva de spus, scris si postat in sahul romanesc, vor ajunge si la noi! Sunt cateva milioane de vizualizari si peste 1 milion de vizitatori in 7 ani, ne apropiem de 15000 de articole, insumandu-le si pe cele de pe alte adrese unde am migrat temporar si renastem la fiecare 7 ani! Doamne ajuta si sa ne dea la toti dupa fapte, suflet si inima!

      iunie 17, 2015 - 12:22 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Cu placere Iulian Ceausescu.
    Blogul nou este foarte….plictisitor si greu de navigat pe acolo.
    Aici e mai frumos , mai rapid , mai poti sterge din articolele vechi in caz ca trebuie eliberat spatiu.
    In locul tau ma umpleam de bani , bagam reclama pe blog si faceam bani frumosi.
    Scrie si tu un articol de la Cupa Romaniei la sah rapid am inteles ca anul acesta a castigat Baia Mare la baieti ( fara Nisipeanu in echipa ) si Iasi la fete.
    Si inca ceva , stai linistit publicul apreciaza munca ta si a echipei si acceseaza zilnic blogul.
    Multa sanatate tie , domnului Valahu si intregului colectiv de sahisti inimosi care te ajuta!

    iunie 17, 2015 - 2:13 pm Raspunde
  • Nicolae Jeltopop

    Draga Mamaia2015, multumesc pentru urare. Eu stau deocamdata cuminte in banca mea si astept citatiile. Inca astept ca macar de data asta un oficial al federatiei sa isi respecte o promisiune facuta public in fata unui sahist roman, fie el un simplu amator.
    Va promit ca Nicu Valahu va reveni imediat ce va intra in posesia primei recipise. Timpul trece incet, dar trece. Stiti deja formula magica: tic,tac… tic, tac…
    Daca nu se continua demersul initial pentru apararea demnitatii si a onoarei sahului romanesc, atunci orice sahist roman va avea o problema extrem de grava, cu consecinte identice precum celor pe care le-ati putut observa la recentele zonale georgiene (cica, cu pretentii de europene). Eu unul, in trecutul apropiat, am uitat, fortat, aproape 20 de ani de mizeriile oficiale din sah, asa ca nu cred ca va fi o problema pentru mine sa mai uit inca o data de toate acestea. Voi puteti?

    iunie 17, 2015 - 8:34 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Nu aveti pentru ce domnule Valahu.
    Problema se rezolva simplu de tot , caldura mare afara , terase destule ,bere rece la discretie , cel mai frumos faceti o discutie tete a tete sau face to face cu domnul respectiv , pe romaneste cadeti la pace prieteneste,mai ales ca am inteles ca va si cunosteti personal,beti cateva beri impreuna ,fumati pipa pacii,jucati si un blitz si va impacati , parerea mea.
    Mi se pare aiurea toata povestea asta cu amenintari , avocati , tribunale , nu face cinste sahului.
    Hai sa arestam blogul Sah cu Ceausescu, sai bagam pe toti care scriu sau citesc la puscarie sa vedem daca se rezolva cu demnitatea si onoarea sahului romanesc.
    Nu se rezolva nimic asa, mai rau se agraveaza situatiunea.
    Asta e parerea mea de jucator amator necalificat si fara legitimatie la FRS ,pentru mine Bulgaria e aproape poate dau o fuga si ma legitimez la ei , masina o am cu numar de Bulgaria , bulgareste inteleg cat de cat si plaja cea mai frumoasa si curata tot in Bulgaria o gasim , de fapt plin de romani pe acolo , mult mai ieftin decat la Mamaia invadata de alge 🙂

    iunie 18, 2015 - 9:43 am Raspunde
  • Mizdrache

    În drum spre bulgari, poți să te oprești la turneul de la Jupiter😃

    iunie 18, 2015 - 11:12 am Raspunde
  • Mamaia2015

    Pai o iau pe la Negru Voda pe la neamuri , la Jupiter e pustiu oricum ,toate nemtoaicele si suedezele pe plaja in Bulgaria le gasesti 🙂

    iunie 18, 2015 - 11:38 am Raspunde
  • Mizdrache

    Nicule, te citez eu la o bere😃 la cabinetul domnului Patrascu😃 pe la opt trecute fix😃

    iunie 18, 2015 - 12:10 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Pustiu zici Mamaie? De mâine și salvamarii joacă șah la Jupiter😃

    iunie 18, 2015 - 12:13 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Sa vezi tu gagici in Bulgaria pe plaja 🙂

    iunie 18, 2015 - 12:36 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Te cam eschivezi nene Iancule😃

    iunie 18, 2015 - 10:56 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Cu super turnee open la bulgari , cu manechine pe plaja ,cu mancare si bautura la 1/2 de pret declar ca ma eschivez sa pierd timpul prin super statiunea Jupiter 🙂 🙂 🙂 , Jupiter aceasta Marbella a litoralui romanesc , rusine sa-mi fie ! 🙂 🙂 🙂

    iunie 19, 2015 - 7:44 am Raspunde
  • Mizdrache

    Drum bun!Poate te întorci pe jos de acolo😃

    iunie 19, 2015 - 1:10 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Lasa ca nu mai fura aia masinile in Bulgaria , le fura in Romania 🙂 aveti grija pe unde va parcati masinile in Jupiter , mai bine parcatile in camerele de hotel special amenajate cu garaj 🙂

    iunie 19, 2015 - 1:42 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Parchez la Mamaia😃

    iunie 19, 2015 - 2:48 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.