Chakvi – Georgia: Campionatul european individual feminin: MM Mihaela Sandu conduce dupa primele 5 runde cu un scor perfect!

Runda 6: Partida  Batsiashvili Nino (GEO) – Sandu Mihaela (ROU) Campionatul european aici

MM Mihaela Sandu in fata celei mai mari performante din cariera, cu un inceput de turneu fulminant: 5 puncte dupa primele 5 runde!!! DSC_8709

Cred ca Mihaela Sandu cand a plecat de acasa, la despartirea de cei dragi i s-a spus:

” Mihaela give me five!”.

Sincer sa fiu, noi ne-am fi multumit si cu remiza si asta in cel mai fericit caz, in runda 5, pentru ca la un moment dat se parea ca negrul sta mai bine si stapaneste tabla, dupa ce a reusit sa controleze campul c4 cu turnul. Dar Mihaela noastra nu a fost de acord, a pus presiune pe adversara si a reusit sa iasa de sub presiunea pieselor adverse, incet , incet si sa se imprieteneasca cu criza de timp in pozitia foarte complicata si finalul complex. Peste toate cele care s-au spus, se spun si se vor mai spune despre Mihaela Sandu, cred ca un lucru trebuie mentionat in mod expres: Mihaela abordeaza partidele cu o alta mentalitate, cea de invingator si asta se vede din atitudinea ei de la acest turneu feminin european din Georgia. Nu stiu daca participarea fetelor noastre, (redusa la o singura unitate – Mihaela Sandu si nu stiu de ce!? ) a mobilizat-o si mai mult pe jucatoarea noastra si la jumatatea turneului de 11 runde, a reusit un rezultat fischerian. De acum incolo incepe greul si cred ca toate obiectivele sunt departe si mai greu de realizat, din prima jucatorului si antrenorului, decat vazut prin prisma noastra de acasa, din fotoliu de observator. Primele 14 jucatoare sunt calificate la Campionatul Mondial feminin, asa ca miza pare extrem de generoasa pentru toate participantele.  Dar e departe finalul, prea departe la 6 runde cat 6 ani lumina si euforia noastra nu poate aduce mai multe puncte in favoarea Mihaelei Sandu. Decat spiritul si pregatirea ei, vointa ei de a invinge si a demonstra ca este o jucatoare importanta, ajunsa la suficienta maturitate, pentru a reusi performante la care eloul ei nici macar nu ne putea permite sa visam.

Cum sa rateze Mihaela o victorie cu piesele albe astazi? Incredibila partida, in care a facut mutari de mare campioana, a complicat jocul si a intors din nou pozitia aflata pe muchie de cutit si in criza reciproca de timp. Se pare ca Mihaela joaca foarte bine pozitiile complicate si chiar putin mai slabe, punand presiune pe adversare si demonstrand ca este o mare campioana si ca trebuie sa munceasca mult mai mult la antrenamente, pentru a demonstra si a-si pune in valoare potentialul sau urias. Felicitari si antrenorului Romeo Milu care munceste din greu sa ajute in pregatirea partidelor jucate de catre Mihaela Sandu. O echipa extraordinara, nu numai la lectiile live, ce sunt sustinute in proiectul Lectii Sah Live – Asociatia ProLogos Sahul romanesc a mai trait un vis extraodinar, exact cu 10 ani in urma, la Varsovia, cand Liviu Dieter Nisipeanu a cucerit titlul european.

Sandu_Mihaela

Indraznim sa visam la o performanta, oricare ar fi ea, la finalul ultimei runde. Nu trebuie decat sa visam frumos desi este infinit de greu pana la final, sa reusesti ceva, in compania superjucatoarelor prezente. Mihaela nu are nimic de pierdut si trebuie sa joace ce a jucat pana acum, pozitii complicate cu sanse de ambele parti, unde ea se simte foarte bine. Succes Mihaela, ne-ai facut 5 zile consecutiv sa fim fericiti si sa visam mai mult decat ne permite conditia si locul in clasament. Aici aveti clasamentul http://www.chess-results.com/tnr164130.aspx… si partida de astazi aici http://www.chessbomb.com/…/05-Sandu_Mihaela-Javakhishvili_L…

ALTE POSTARI RELEVANTE

1 Comentariu

  • Gabi

    Pacat, a batut prea repede cu nebunul pe e5. Presiunea mentala a fost probabil prea mare sau poate criza de timp.
    Un Give me five a fost, poate mai vine unul:) ca sunt 11 runde. Hai, Mihaela!

    mai 24, 2015 - 5:52 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.