Pune, India: Campionatelor Mondiale de şah pentru tineret (sub 20 ani) – Inceput foarte bun al lui Bogdan Deac si promitator pentru Ioana Gelip

 La doar 13 ani, Bogdan Deac remizeaza reuseste o remiză cu Fedoseev Vladimir 2661 la Campionatul Mondial de Tineret de la Pune!

DeacBogdan Deac va incerca sa dea lovitura la doar cei 13 ani ai sai, daca nu anul acesta, macar in urmatorii 7 ani…

Hotelul Hyatt din oraşul Pune (India) va fi gazda Campionatelor Mondiale de şah pentru tineret (sub 20 ani) în perioada 5 – 20 octombrie 2014. Competiţiile se anunţă foarte puternice. Astfel, în grupa băieţilor participă 139 sportivi din 47 ţări, din care 18 mari maeştri şi 20 maeştri internaţionali, iar la fete avem 78 de participante din 32 de ţări, din care 5 mari maestre şi 11 maestre internaţionale! România va fi reprezentată la cele mai tari competiţii dedicate juniorilor de Bogdan-Daniel DEAC la secţiunea Open şi Ioana GELIP la grupa Fete.

Pentru partida comentata cu Fedossev puteti accesa excelentul site nou aparut pentru sahisti http://www.sahetern.com/

12 Comentarii

  • coseru ionel

    Superb…in sfarsit avem si noi un sportiv care poate sa intre in viitor in primii 20 ai lumii…el trebuie sa ne reprezinte de acum incolo la aceasta competitie pana cand devine campion mondial la sub 20 de ani …

    octombrie 8, 2014 - 5:59 pm Raspunde
  • coseru ionel

    … acum daca termina pe unul din locurile 30-60 putem sa l consideram un rezultat bun inseamna ca este in grafic …daca termina mai in fata este excelent ,inseamna ca titlul de GM nu este departe …daca termina dupa locul 60 ,nu inseamna nimic …este foarte tanar …mai are multe campionate mondiale de tineret in fata …

    octombrie 9, 2014 - 4:47 pm Raspunde
  • Radu Deseu

    Ioana a fost executata astazi de indianca Padmini in stil barbar, intr-o varianta teoretica dubioasa din Franceza.
    Deac joaca cu un indian de 2200 pe care ar trebui sa-l consume cu sare si piper.

    octombrie 11, 2014 - 2:45 pm Raspunde
  • coseru ionel

    Oare de ce se crede ca numai Elo conteaza ?…te si miri cat este de greu sa castigi la cineva care are 150 de puncte Elo mai putin ca tine cand esti cu negru si celalalt este maestru…

    octombrie 11, 2014 - 9:06 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    @ Radu Deseu

    Eu unul cred ca Ioana Gelip se comporta mai mult decât onorabil la acest Campionat Mondial. Joaca un sah curat si interesant. Fiti înțelegător, câte o partide proasta joaca toată lumea, avem exemple incredibile de la ultimele super-turnee de GM.

    Deocamdata dupa 7 runde are 5 puncte (+3) si ocupa un loc excelent; cu un finis bun poate ocupa orice loc intre primele 6 junioare din lume. Eu unul, am urmărit partidele ei de mai multa vreme (deformare profesionala 🙂 ) si cred ca este intr-un progres constant, fiind una dintre puținele mele/noastre speranțe pentru echipa olimpica.

    Si, domnule Deseu, atunci când comentați rezultatele unor sportivi romani la campionate oficiale IN DERULARE , cred ca ar trebui sa evitați exprimări peiorative de tipul ”A fost executata in stil barbar”. Poate demoraliza jucătorii care citesc blogul ScCl si nici nu este prea elegant. Si nici macar adevarat! Parerea mea!

    octombrie 12, 2014 - 7:00 pm Raspunde
  • Radu Deseu

    D-le Ghinda,

    Am urmarit partida live si dupa 15-16 mutari a noastra consumase undeva sub 1/2 h iar indianca era in criza de timp- deducem ca negrul a avut ceva pregatit iar albul a fost surprins.
    Cu tot cu pregatire albul a gasit la tabla o continuare lamuritoare.LA TABLA, nu pe laptop, asa cum evident facuse negrul.
    Intr-adevar exprimarea a fost cam brutala.

    octombrie 12, 2014 - 10:48 pm Raspunde
  • coseru ionel

    Domnul Deseu ne mai da o monstra de entuziasm …fara sa cunoascanici macar numele sahistului indian spune ca Deac ar trebui sa il consume cu sare si piper…sahistul indian se numeste K.Praneeth Surya si are Elo de 2251…care ar corespunde valorii de maestru…el este nascut in 1997 deci are peste 17 ani si se afla in plin progres .
    Fara sa te uiti nicio clipa pe partidele indianului crezi ca Deac o sa l spulbere…deac este campionul nostru la 20 de ani …desi are numai 13 …dar nu poate sa infranga in mod constant maestrii indieni aflati la ei acasa …

    octombrie 13, 2014 - 7:52 pm Raspunde
  • Radu Deseu

    @Coseru Ionel

    Pai d-ta intr-un meci 2251-2400 cine ai crede ca e favorit?

    octombrie 14, 2014 - 10:15 am Raspunde
  • Mihai Ghinda

    @ Radu Deseu

    Ioana are deja 6 puncte si ocupa locurile 4-5, pastrandu-si sansele intacte la medalia de aur, de locul I o desparte numai o jumatate de punct. In ultimele 5 runde va fi “bataia pestelui” si cu putin noroc, tragere buna la sorti, sfaturi competente si multa indemanare se va intoarce cu o medalie acasa.

    Speram cu toti ca medalia sa aiba si carate; circa 24k! 🙂

    octombrie 14, 2014 - 5:55 pm Raspunde
  • Radu Deseu

    Are sanse Ioana.

    Ramane de vazut cum se coordoneaza pregatirea cu jocul.

    octombrie 15, 2014 - 10:43 am Raspunde
  • coseru ionel

    Domnule Deseu nu este nimic gresit ca sunteti foarte optimist si vreti ca Deac sa i spulbere pe maestrii indieni la ei acasa …insa daca nu se intampla asa …trebuie sa ne uitam si la sahistul din patria lui Anand…daca este in progres sau nu …mai ales cand este si el tanar… nu poti sa stii cat de tare o sa ajunga indianul …

    octombrie 15, 2014 - 8:35 pm Raspunde
  • coseru ionel

    …a terminat pe locul 45 …rezultat bun .Cei care au grija de el isi fac bine treaba …

    octombrie 19, 2014 - 5:51 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.