Capcane in deschidere (738): Pion… fara importanta!


Am deschis o noua serie de articole dedicata “capcanelor” si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.

Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele “cheie” ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).

Johann Hjartarson 2555 – Ljubomir Ljubojevic 2635

Tilburg (1989) • Queen’s Gambit Declined: Modern. Knight Defense (D51)

1.d4 Nf6 2.c4 e6 3.Nc3 d5 4.Bg5 Nbd7 5.cxd5 exd5 6.e3 c6 7.Bd3 Bd6 8.Nf3 Nf8 9.Ne5 Qb6 10.0-0 Bxe5 11.dxe5 Ng4

Albul muta si obtine avantaj



ALTE POSTARI RELEVANTE

3 Comentarii

  • Dan Gurgui

    Domnule editor, am descoperit astăzi rubrica dvs. datorită greşelilor gramaticale pe care le faceţi. Se vede clar că gramatica limbii române are multe capcane pentru dvs. Nu înţeleg de ce scrieţi “Capcane in deschidere (73…” fără ghilimele iar în text folosiţi ghilimelele (n.r … dedicata “capcanelor” si/sau greselilor). De asemenea era un comentariu semnat “Virgil” iar acum a dispărut.

    iunie 25, 2014 - 9:28 pm Raspunde
  • cosmin

    @Dan Gurgui: Esti cam sarit, prietene.

    iunie 26, 2014 - 7:19 am Raspunde
  • Tudorache M

    Comentariul adaugat de Dan Gurgui pe http://www.sahro.altervista.org (ultimul articol publicat, dupa ce acest Gurgui a dat cum se spune, o mana groasa la disturbarea activitatii online): “#1 Dan Gurgui 2014-06-23 08:20
    ratangiul asta de Tudorache nu mai face concursuri. Era mare scula online. unde este acu?”. Judecati si dvs. cine pe cine corecteaza… In plus haideti sa punem punct odata pentru totdeauna cu acest individ. Cum blog-ul acesta a incercat sa evite limbajul execrabil al lui Gurgui, nu o sa fac copy/paste aici la un articol in care va cruciti. Dar va dau legatura spre acel articol, cu recomandarea expresa pentru minori sa nu vizitati acel articol. Dupa acest articol Gurgui a facut si o sesizare la FR Sah. A fost un moment in care printre altele mi s-a sugerat sa ma apar. Eu nu am vrut, pentru simplul motiv ca nu am inteles de ce sa ma apar? Pentru ce? De altfel acest incident, plus un sugeriment al Secretarului General sa folosesc un limbaj mai bland cu Gurgui m-au lasat perplex. In opinia mea cred ca limbajul meu cu Gurgui a fost mai mult decat bland. Am inteles ca sunt mari diferente de conceptie intre mine si oamenii din federatie si nu va exista armonie. In plus pe facebook, intr-un articol deschis de un membru al Consiliului Director FR Sah, am fost insultat si batjocorit de acest Gurgui fara probleme. Am demisionat de Comisia Sah Online. Iata si articolul amintit mai sus (de pe sahro): http://www.sahro.altervista.org/index.php/component/content/article/12-stiri/31-probleme-si-lamentari

    iunie 26, 2014 - 7:21 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.