FIDE World Rapid and Blitz, Dubai 15-21 iunie 2014

FIDE World Rapid Blitz  In Emiratele Arabe Unite, se desfasoara zilele acestea o alta competitie interesanta. De fapt, cea mai importanta pentru sahul in ritm rapid (15min+ 10sec) si blitz (3min+ 2 sec). Sunt 15 runde la rapid si 21 runde in turneul de blitz, ambele sistem elvetian. Nume importante la start, incepand cu actualul campion la sah clasic, Magnus Carlsen si continuand cu challenger-ul sau Vishwanathan Anand. Totusi la aceste cadente, Hikaru Nakamura este  punctul de referinta.
Site-ul oficial: http://dubai2014wrb.com/?lang=en

Replay partide rapid AICI

Replay partide blitz AICI

Interesant Buletin turneu (nr.1) AICI
Buletin turneu nr.2 AICI
Buletin turneu nr.3 AICI
Buletin turneu nr.4 AICI
Buletin turneu nr.5 AICI
Carlsen dublu medaliat
    Magnus Carlsen a adaugat si titlul mondial de sah rapid la colectia sa! 11,0 puncte din cele 15 runde au fost suficiente pentru a depasi la limita un grup consistent (10,5 puncte) compus in ordinea departajarilor: Fabiano Caruana, Viswanathan Anand, Levon Aronian si Alexander Morozevich.
FIDERapid2014
Clasamentul final sah rapid AICI.
Carlsen ambele trofee2014
 La blitz, s-a infaptuit tripleta pe care Magnus Carlsen o facuse deja cunoscuta inainte de Norway 2014, ca fiind scopul sau imediat. Totul ar fi fost aproape de absolut, daca ar fi reusit sa obtina toate suprematiile la rating. Ii lipseste doar cea de la Sah Rapid pentru numai 2,2 puncte ( Caruana este lider cu 2857,6), in clasamentul actualizat dupa acest turneu. La Blitz, campionul mondial a atins un rating de 2948 puncte! Acum ii ramane sa lupte cu alte bariere ( spre ex. 2900 clasic sau 3000 ). Pentru acest lucru, are nevoie inainte de toate, sa confirme titlul cel mai important, cel de sah clasic. Anand pare a fi in revenire si probabil o sa asistam spre sfarsitul acestui an la un meci cu totul diferit. Podiumul la Blitz, vede alaturi de norvegianul  Magnus Carlsen (17 pct. din 21), pe Ian Nepomniachtchi (Rusia, 16 pct) si Hikaru Nakamura (SUA, 16 pct.).
blitz2014
Clasamentul final blitz AICI
***
 
 

3 Comentarii

  • Stefan Axinte

    Superb ! Magnus isi respecta numele ! Campion mondial la clasic,rapid si blitz !!! Ce altceva putea fi mai minunat ? Am vazut toate partidele lui si este extraordinar ! Sa ne bucuram ca suntem contemporanii lui si ne desfatam cu realizarile lui de exceptie !

    iunie 21, 2014 - 11:05 am Raspunde
  • Cosmin

    Magnus este intradevar fenomenal. Ce mi se pare si mai imbucurator este ca din cand in cand, foarte rar intradevar, mai greseste si ne demonstreaza ca este om si nu robot.

    iunie 21, 2014 - 5:55 pm Raspunde
  • Tudorache M

    Partidele au fost actualizate si sunt toate acum. Eventuale lipse ale mutarilor nu ne apartin, pentru ca asa au fost puse la descarcat pe site-ul oficial. S-a adaugat si un alt Buletin de turneu (nr.5).

    iunie 22, 2014 - 10:39 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.