Colosseum 216, duminica 11 mai 2014, de la 20:00 pe Playchess.com

Editia cu numarul 216, are loc pe server-ul Playchess.com, duminica 11 mai 2014, de la ora 20:00

Turneul “Colosseum” , 9 runde sistem elvetian, 3min.+ 0sec.  

Colosseo

Playchess live       

Click pe imaginea cu tabla de joc si ajungeti direct pe varianta site a serverului (dar jucati sub forma de Guest).

    Toţi cei care vor să joace şah sunt aşteptaţi pe server. Tot ce aveţi de făcut este să citiţi acest articol în care este explicat pas cu pas modalitatea de înregistrare. Pentru orice nelămurire vă stau la dispoziţie.

 

    După ce vă faceţi cont şi accesaţi serverul, jucaţi câteva partide, ca să vă familiarizaţi cu aplicaţia.
NU SE ADMIT IN CONCURS GUEST FARA NUME! (mai exact cei care au numar).
Continuam cu datele despre turneu, iar dupa acestea, gasiti un mic ghid pentru creare cont pe Playchess.
  Incepe cu 5-10 minute inainte de ora de start. Va recomand sa nu parasiti sala de joc pana la startul primei runde, deoarece in multe situatii Directorul de turneu (TD) vede un mesaj automat de la server, cum ca doriti sa iesiti din turneu.
Pentru cei cu conexiunea proasta, va rog sa va uitati si daca sunteti cu ea pe culoare rosie sau maron, sa iesiti si sa intrati din nou ( sperand ca prindeti o conexiune mai buna). Va voi introduce din nou la turneu fara probleme. Daca internetul dvs. este foarte slab, Directorul de turneu poate decide excluderea dvs. din concurs, pentru a nu prejudicia rezultatele.
Postaţi un comentariu în subsolul acestui articol în care să precizaţi cu ce Nick veţi participa pe Playchess în concurs. Ar fi bine sa va si lăsaţi numele, pentru ca nu vad ce ati avea de ascuns. Eu cred ca trebuie sa stim cine participa si sa recunoastem meritele celor care obtin rezultate bune ca si cele ale jucatorilor care lupta pana la capat si isi joaca toate partidele. Pot fi si motive plauzibile, insa aceste concursuri chiar de sunt pentru amatori de sah mai ales, sunt si vor fi urmarite de oameni din ce in ce mai multi si cu un interes de la oameni ce vor sa ne ajute pe noi si promovarea sahului.
Pentru a juca turneele de şah trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

 • Intraţi în sala de joc, urmărind în zona din dreapta jos, secţiunea “Rooms” … aici căutaţi“Clubs & Federations” –> “Romania” –> “Sah cu Ceausescu –> “Tournaments”… faceţi click pe această sală
 • Odată intraţi aici, veţi vedea în zona din stânga sus zona “Players”. Zona are 4 etichete: Info … Players … Games … World. La “Info” aveţi detalii despre competiţie, iar când apăsaţi pe “Players” vedeţi ce jucători sunt în sală cu voi. Imediat sub acea zonă aveţi nişte “butonaşe”. Primul din stânga este “Join Event” Îl apăsaţi şi mie îmi vine un mesaj. Eu vă adaug, iar vouă, în fereastra de chat vă apare mesajul “You are in …”
 • Când se dă startul rundei, vi se deschide automat fereastra cu partida, iar voi nu trebuie decât să mutaţi …

Va urez succes si sper sa veniti in numar cat mai mare sa participati la turneul romanesc de sah. Am venit in intampinarea dorintelor dumnevoastra, si vom veni si in viitor, pentru ca scopul nostru este de promovare a sahului si de a fi uniti pentru a reusi sa facem ceva pentru sah. Si dumneavoastra sunteti foarte importanti, pentru aportul pe care il aduceti cu ideile, comentariile si criticile. Va multumim in numele celor care incearca sa faca ceva pentru sah prin mijloacele site sau blog. Si sa stiti ca suntem uniti cu totii pentru o cauza mai buna a sahului si pentru a face o treaba cat mai buna si pentru ca sahul sa isi recapete locul pe care il merita intre sporturi si ca parte din viata si educatia oamenilor. Mult succes la turneu!
Mic ghid de utilizare a platformei
Playchess este o platformă extrem de populară la nivel mondial şi extrem de funcţionabilă în acelaşi timp.

Aici îşi dau întâlnire multi jucatori puternici din lume. În fiecare moment găsiţi pe server mii de utilizatori din toate colţurile lumii, de la începători până la mari maeştri de extraclasă.
Pentru a accesa acest server, trebuie fie să descărcaţi prin click aici soft-ul playchess gratuit, fie să aveţi programul de jucat şah Fritz.
Aveţi aici şi un manual de utilizare a serverului.
Trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

 • Descărcaţi soft-ul gratuit sau faceţi rost de Fritz
 • Instalaţi aplicaţia pe calculatorul vostru
 • Accesaţi aplicaţia si creaţi-vă un cont. Procedura este extrem de simplă.
 • Intraţi pe server cu user-ul şi parola pe care aţi ales-o

Citiţi manualul dacă aveţi nelămuriri, sau puneţi aici comentarii. Eu vă voi răspunde cât pot de repede.
Serverul este organizat pe „camere”. Cele mai importante sunt:

 • Main playing hall … aici găsiţi majoritatea jucătorilor şi puteţi lansa provocări.
 • Tournaments … aici sunt mai multe „sub-camere”. În cele oficiale organizează turnee periodic administratorii serverului. În cele Private sunt găzduite turneele utilizatorilor.
 • Broadcasts … aici vedeţi transmisii LIVE de la cele mai tari turnee din lume.

Utilizatorii primesc un rang … de la pion la … rege … În primele şase zile sunteţi „pion”, după care, dacă aveţi un număr suficient de partide jucate, deveniţi „cal”. Rangul este important, deoarece anumite evenimente de pe server sunt restricţionate.
De asemenea primiţi şi un coeficient, în funcţie de rezultatele înregistrate în partide. Cam după 7 partide jucate vi se calculează performanţa.
Serverul monitorizează toate partidele jucate. Dacă vă prinde că utilizaţi programe de şah în timpul partidelor, vă şterge automat contul.
Se poate juca gratuit o perioada de timp, fara insa sa aveti acces in camerele importante de turneu ( In Clubs & Federations se pot juca si turneele programate). Totuşi, pentru cei care vor să plătească, pentru o taxă de 33 euro pe an ai acces la mai multe funcţionalităţi, cum sunt turneele oficiale in care puteti sa prelungiti valabilitatea contului dvs. In schimb cu un cont Premium ( 50 euro/an) aveti acces la comentariile live de la mari turnee, ale unor mari maestri renumiti sau la lectii si simultane tinute de jucatori cu titlu international.

2 Comentarii

 • Ana Maria Sava

  Buna, vreau sa joc la turneul de la ora 8 dar am o problema, dupa ce am luat fritz 12 de pe net, se pare ca playchess nu merge, nu ma lasa sa imi fac cont in playchess desii la inceput m-a pus sa setez un nume si oras dar cred ca era pentru fritz. Important este ca apar ca guest si nu stiu sa modific acest lucru. te rog ma poti ajuta

  mai 11, 2014 - 5:47 pm Raspunde
 • medeletgabriela

  Vad ca este eroare astazi la Playchess de unde se poate descarca programul de joc

  mai 11, 2014 - 6:38 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.