Regele a murit, traiasca printul Magnus!

…si dupa atata timp apar si pe Gazeta Sporturilor articole despre sah si evenimente majore sahiste. Asta odata cu castigarea titlului de campion mondial de sah de catre Magnus Carlsen, “o manusa” pe care genialul sahist norvegian o putea avea mai devreme decat in anul 2013, luna noiembrie…

IMG_849522 Noiembrie 2013:Magnus Carlsen este noul campion al lumii la sah !

Se spune ca adversari care sa ii puna probleme nu prea ar fi, insa Kramnik nu si-a spus ultimul cuvant si a fost si este singurul jucator de sah din lume, care ar putea sa ii puna probleme serioase lui Carlsen. Aronian a crescut enorm, dar este inconstant, iar noul val se pare ca inca nu s-a copt destul. Desi un grup de jucatori format din Caruana, Nakamura, Karjakin, Vachier-Lagrave, Giri Anish etc, va ameninta olimpul sahist in urmatorii ani, vom vedea cine va fi urmatorul salanger la titlul mondial.

Carlsen este criticat ca nu l-a depasit clar pe Anand, indianul fiind cel care a dominat primele partide din meci si tot el a iesit la joc riscant si a primit loviturile de gratie din erori grave in pozitii simple. Se uita cate partide a pierdut in anul acesta Magnus, cred ca doar 4 partide: Doua la turneul candidatilor, una cu Ivanchuk si una cu Svidler si una la Memorialul Tal in fata lui Caruana si o partida in fata lui Wang Hao la Norway Chess Tournament .

Primul articol scris de catre Oana Dusmanescu poate fi citit aici În sfîrșit! Inteligența e sexi

Al doilea articol scris de Mitica Docan poate fi citit aici Magnus Carlsen este noul campion mondial de şah » Cine este norvegianul comparat cu Garry Kasparov

 

ALTE POSTARI RELEVANTE

1 Comentariu

  • Chess_Fan

    Anand insusi la conferinta de presa finala a spus ca a fost dominat de Carlsen, asadar a afirma ca Anand a dominat primele partide este putin ciudat. Este corect sa spunem ca in primele 2 partide s-a ajuns foarte repede la remiza, fara ca cineva sa domine, In partida a III-a este singurul moment in care Anand a fost peste Carlsen intr-o partida, Anand insa nu a profitat de singurul moment in care Carlsen a fost vulnerabil, in partida a IV-a Carlsen a fost aproape de victorie si de acolo inainte doar Carlsen statea mai bine in partide. Abia in partida a IX-a Anand a atacat deschis, pana atunci multumindu-se cu deschideri extrem de linistite.

    In articol se scrie “Carlsen este criticat ca nu l-a depasit clar pe Anand”. Ar fi interesant de stiut de cine este criticat? Scorul a fost 6,5 la 3,5 in campionatul mondial, deci o dominare mai clara cu greu se putea! In conditiile in care Carlsen a castigat 3 partide din 10 si nu a pierdut niciuna, afirmatia este evident deplasata.

    “indianul fiind cel care a dominat primele partide din meci si tot el a iesit la joc riscant si a primit loviturile de gratie din erori grave in pozitii simple” – daca Anand a gresit in acele pozitii inseamna ca pozitiile nu erau deloc simple si ambele partide castigate de Carlsen in finaluri aveau parte de situatii complexe in care norvegianul a pus mereu probleme si presiune pe adversar, jucand pentru victorie si in pozitii obiectiv egale.

    noiembrie 25, 2013 - 9:29 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.