RCA-Open, Playchess.com 23 noiembrie 2013 de la 16:00 server time

RCA-Open2013

UPDATE 24 nov 2013, 12:30

CLASAMENTUL COMPLET AL TURNEULUI AICI

 Important turneu de sah blitz 3m+2s la orizont, pe serverul german Playchess.com. Acest eveniment organizat si sponsorizat de catre ChessBase si Remote Chess Academy, in cinstea meciului pentru titlul mondial dintre Anand si Carlsen, devine la acest punct, unul dintre cele mai importante evenimente ale sahului online din acest an.  Vestea buna, este amplificata de faptul ca va putea participa oricine are cont pe Playchess, cu sau fara serial number. Turneul (un elvetian de 13 runde) are nenumarate premii  in soft-uri sahiste sau zile abonament server. Primii 30 in clasament vor fi premiati dar nu lipsesc nici premiile norocoase, nu mai putin de 18! Toate locurile care se incheie cu 5, incepand de la locul 35 pana la 205. Si nu 30 zile cum stim de obicei, ci 3 luni.

Data evenimentului: 23 noiembrie 2013, de la 16:00 server time (17:00 ora Romaniei).

Camera de joc: Tournaments- Emanuel Lasker Arena (in zona unde sunt si camerele oficiale A si B).

***

Premii RCA-Open2013

***

Toate amanuntele despre turneu AICI.

14 Comentarii

  • Radu Deseu

    Puteau sa puna un 1000 de euro cash, atunci garantat era participare mai selecta.

    noiembrie 19, 2013 - 3:06 pm Raspunde
  • Gabi

    Am intrat acum in camera de turnee (Lasker) si ma avertizeaza ca sunt rejectati “guestii” si imi trebuie un rating mai mare. Ce sa zic, eu am cont cu nickname fara serial number si am observat ca ratingul se declanseaza doar cand joc (la Colloseum).
    Ce sa fac, sa-mi creez un cont nou sau o sa ma lase sa intru la ora turneului?
    Si altceva, sunt curios cum o sa functioneze serverul la acest blitz open. Probabil o sa fie foarte multi inscrisi.

    noiembrie 23, 2013 - 9:30 am Raspunde
  • Tudorache M

    Gabi, trebuie sa faci alt cont. Rating-ul nu intra in aceasta interdictie, ci rang-ul. Trebuie sa fii cel putin pion. Era de asteptat ca nu se poate intra Guest. Absolut necesar sa faci alt cont! Sunt si eu curios daca nu se va atinge un record de participare si cu toate ca serverul german are un ping fabulos, ma tem sa nu asistam la probleme de genul celor vazute deja pe ECUonline. Cea mai mare necunoscuta pe care o am este insa aceea a premiilor. Si nu scrie nimic despre asta. Vor da oare premiul obtinut de un jucator care nu are serial? Dar cum vorbeam si cu alti prieteni, nu ne costa nimic sa incercam. O sa joc si eu un cu un cont mai nou ( pe cel vechi am destula valabilitate) si o sa fiu in aceeasi situatie cu tine. Daca ai probleme la crearea contului, eu sunt pe mess acum. Desi sunt niste limite, nu se pot depasi 3 sau 5 conturi de proba. Vedem…

    noiembrie 23, 2013 - 9:40 am Raspunde
  • Gabi

    Multumesc, Marian. Raspunsul tau cred ca e util si pentru altii care sunt in situatia mea. Mi-e sa nu patesc ca data trecuta cand s-a organizat tot un turneu mare (acum vreun an parca) si nu m-a lasat nici cu cont nou. M-au dibuit ca sunt tot dibaci:) Incerc chiar acum … cu un cont nou.

    noiembrie 23, 2013 - 2:31 pm Raspunde
  • Gabi

    S-ar parea ca nu mai e nevoie de cont nou-nout. Ma lasa cu GRadul unde vad de fapt ca nu am niciun grad:), nici macar slt. in rezerva. Dar sunt pion cu rating.

    noiembrie 23, 2013 - 2:39 pm Raspunde
  • Tudorache M

    Normal ca ala e rangul (sau ranga :-), cum vrei tu sa-i spui Gabi, ca iti place sa glumesti si nu e rau deloc ). Trebuie sa fii pion.

    noiembrie 23, 2013 - 2:42 pm Raspunde
  • Gabi

    Ma inscriu. Sper ca la turneul asta sa nu se aplice vechea chestie din armata, Functia bate GRadul 🙂

    noiembrie 23, 2013 - 4:34 pm Raspunde
  • Gabi

    Pentru mine e clar. E ceva aiurea cu serverul asta. E a doua oara cand castig o amarata de partida si se intampla acelasi lucru. Apar cu partida pierduta. Tot la rusi e mai bine. Scheise:)

    noiembrie 23, 2013 - 7:31 pm Raspunde
  • Tudorache M

    In trei randuri am scris la Playchess, despre acest lucru, trimitand si imagini cu situatia. Nu am avut niciun raspuns. Totusi am observat, ca intrand dupa ceva timp (cateva zeci de minute) pe partide de acest fel, situatia este complet diferita privind timpii de gandire. Si este curios, cum de se repeta la tine Gabriel? Niciun server nu este perfect…dar este chiar neplacut! Glumind amar, au ceva cu tine. In alta ordine, am observat ca ne aflam in top 3 ca numar de participanti la turneu. Banuiesc ca dupa nemti, eram poate chiar pe doi. Doar India era ca numeric la nivelul nostru. Sa vedem daca ne alegem si cu ceva premii, pentru ca nu avem inca un clasament final.

    noiembrie 24, 2013 - 12:09 am Raspunde
  • Gabi

    Eh, nu are mare importanta, dar e totusi neplacut. Acum mi s-a intamplat in runda 7. Dupa ce ca am gafat mai rau ca Anand:) in primele runde, dupa a saptea m-am uitat si eu pe clasament si … aoleo. Asa ca m-am ejectat.
    Sa zicem ca e de la lag si in situatii d-astea se pierde de fapt la timp, dar cum se intampla ca pe pagina partidei apare scorul corect? Intrebare retorica, oricum.
    Hm, si dupa 3 ore de la sfarsitul turneului, sa nu apara clasamentul final? Rusii si cu abacul il faceau mai repede 🙂 Sau poate nu, ca de cand cu ECU s-au prostit si ei.

    noiembrie 24, 2013 - 8:30 am Raspunde
  • dan bujor

    Mie mi s-a intamplat (de doua ori in turneul de ieri) o alta “chestie”( si nu e prima oara cand mi se intampla lucrul acesta). Am incercat sa fac o mutare si m-am razgandit (inainte sa las piesa jos am vrut s-o duc la loc) dar, cand am incercat sa pun piesa pe campul de plecare, aceasta a ramas blocata “in aer”. Nu am reusit sa mai fac nicio mutare pana la sfarsitul partidei (evident am pierdut la timp). Intr-o a doua partida am patit acelasi lucru (chiar la a doua mutare) dar acolo am reusit sa mut ceva totusi ulterior (nu piesa pe care am intentionat, dar macar am reusit sa mut ceva).

    noiembrie 24, 2013 - 9:44 am Raspunde
  • Tudorache M

    Gabriel, ma gandesc la o chestie. Dat fiind ca ti se intampla des tie…Nu stiu daca ai observat sau chiar ai facut. Mie unul in ultimele luni mi-au aparut o sumedenie de update la soft-ul pentru jucat pe Playchess. Acum nu stiu, poate doar cei cu abonament il primesc. Dar mai repede cred ca toti. De cand ai soft-ul instalat? Poate ar fi cazul sa-l dezinstalezi, sa mergi pe pagina oficiala www,playchess.com, sa descarci pe ultimul si sa instalezi din nou. Cine stie…poate scapi de neplacerea asta. De fapt, stii ca ai avut si pe ECU destule probleme, iar dupa reinstalare parca te-au crutat. Cat despre clasament, cred ca avem asteptat sa caute “puricii”. Cum era previzibil, s-au plans multi despre joc unfair. Cel putin asa am vazut eu cu coada ochiului pe chat-ul general. Dar e si scuza numarul 1, cand se pierde. Au un volum de munca titanica, dar nu-i plangem ca sunt destui si au instrumente.

    noiembrie 24, 2013 - 9:44 am Raspunde
  • Tudorache M

    A aparut si clasamentul! Care evident este imposibil de pus pe o pagina normala web, datorita dimensiunilor. L-am salvat si aveti legatura spre el (imediat dupa poza afisului de turneu). Ce sa spun…Sunt oarecum dezamagit. La 31 de jucatori prezenti sub steagul Romaniei, speram sa avem macar 5 premii. Au fost inscrisi 365 jucatori. Pe 21 se claseaza maestrul FIDE Claudiu Cristian Dobre de la Ploiesti. Felicitari! Ce pacat insa, ca pentru al doilea criteriu de departajare si 0,50 puncte de Buchholz mediu, nu prinde locul 20 ( 6 luni Premium membership). Asa ramane cu 6 luni Standard membership. Dar rezultatul sau este foarte bun: 9 pct. din 13 partide. Nici la Lucky wins nu am avut mari satisfactii, fiind cel mai des pe locurile vecine celui care are terminatia 5. Singurul premiu de acest fel (3 luni classic membership), revine maestrului constantean Marian Zaim (clasat pe 55), cu un punctaj de asemenea foarte bun: 8 pct. din 13 partide. Felicitari! Oricum enervant de lung! 10 minute intarzire la startul primei runde, 10 minute pauza dupa runda 7 sau 8 (nu-mi amintesc exact), laggeri destui. 3 ore si jumatate lipiti de monitor, i-a facut pe multi sa renunte. Timpul cu increment merge la tabla. La sahul online, parerea mea este ca nu prea…

    noiembrie 24, 2013 - 1:14 pm Raspunde
  • Gabi

    11. Da, asta patesc identic si eu pe chessECU. M-am gandit totusi ca nu cumva sa fie un fel de metoda de piece touchee piece jouee. Cu toate ca mi s-a intamplat si la intarzierea mutarii cu aceeasi piesa in mana.
    12, 13. Da, mi-a aparut si mie update si i-am dat. Dar mai bine o sa-l reinstalez.
    Pentru online si mie mi se pare ca 3+2 nu este nici cal, nici magar, un fel de strutocamila. E adevarat, nici nu am jucat d-astea.
    Cat despre numarul mare de participanti romani, asta spune ceva …

    noiembrie 24, 2013 - 3:49 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.