D’ale Federatiei (I): Foaie verde de dai, n-ai, ia nu da, sa vezi cum ai!

Am observat ca in ultima vreme, se folosesc foarte des termeni ca profesionalism, seriozitate in special de catre cei din federatia romana de sah. Va mirati cumva de profesionalismul de care au dat dovada pana acum si pe care il perfectioneaza pe zi ce trece? Pai nu vedeti cat de frumos schimba ei statutul si regulamentele, comisiile si  tot ce se mai poate schimba intru bunastarea sahului romanesc?

Poftim?… Vreti un exemplu? Bine, bine… Cititi-l in continuare.

Dupa o atribuire cu cantec a semifinalei din decembrie 2012, consfintita prin  Hotararea Consiliului Director cu nr. 53/22.09.2012, cativa carcotasi si-au cerut si ei drepturile, asadar si prin urmare, a mai aparut inca o semifinala, de data aceasta in martie. La Iasi. Toata lumea multumita, toate bune si frumoase. Pana si Nea Titi nu a mai rezistat in fata acestei desavarsite armonii, si si-a dat demisia. Cunoasteti urmarea: campanii, alegeri, etc… De abea acum incepe profesionalismul. Noul Consiliu Director a realizat cate nereguli au fost facute de catre vechiul consiliu in privinta semifinalelor pentru juniori, si printr-o exemplara maturitate intelectuala au decis sa abroge hotararea nr 53 prin Hotararea Consiliului Director nr. 71 din 21.10 2013. Sa nu credeti cumva ca au incalcat articolul 12, litera f din Statutul FRSah! Nu,nu!

Ei au vrut doar sa faca un bine sahului romanesc juvenil. Mai conteaza ca zeci de copii au ramas fara palmares si fara titluri? Si ce daca afla ECU ca toate rezultatele campionatelor europene de juniori la categoriile B8, B10, B12 au fost viciate? Doar il avem vicepresedinte pe Ionut Dobronauteanu, si se rezolva problema. Cel mai mult conteaza ca noul CD le-a dat o lectie de seriozitate celor din vechiul CD. Asta da, profesionalism! Si ca sa nu se creada ca a fost o simpla razbunare, din generozitate nu au abrogat si semifinala de la Iasi. Cata generozitate!

Vechiul C.D. a murit… Traiasca Noul C.D.!

Vorba eternului  vicepresedinte de federatie, domnul Vasile Manole:

“… Sa inteleg ca totul este bine; sunteti multumiti de regulamente, statut etc…”

Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

  • 6
  • 1159
  • 7

7 Comentarii

  • jugaru lucian

    N-a ramas nimeni fara nici un titlu.
    Tocmai hotararea abrogata incalca Statutul Art.12 lit. f. Anteriorul CD hotarase deja eliminarea semifinalelor, decizie facuta cunoscuta celor mai multi dar neoficializata si nepublicata.
    Ce trebuia sa faca actulul CD, sa-i anunte imediat dupa alegeri pe toti ca semifinalele (despre care cei mai multi stiau ca nu se mai fac) vor avea loc curand din respect pentru decizia nestatutara a vechiului CD?
    Sunt cu siguranta destule lucruri pentru care actualul CD ar putea fi criticat, insa iar este acuzat aiurea, de data asta pentru ca a incercat sa oficializeze indreptarea unei aberatii, fara ca cei ce critica sa se prezinte si alternativa.

    noiembrie 13, 2013 - 3:14 am Raspunde
  • jugaru lucian

    Cat despre aparitia unei noi semifinale la Iasi, este bine ca ati aflat si publicati ceva in sfarsit. Cand am strigat in gura mare ca nu se poate o astfel de aberatie, acuzandu-l inclusiv pe Domnule Manole, voi ma luati peste picior…

    noiembrie 13, 2013 - 3:22 am Raspunde
  • nicu valahu

    Ma gandesc ca pentru cineva care citeaza din Petre Tutea, ar trebui sa ii fie destul de usor sa citeasca un text simplu si clar asa cum este scris statutul FRSah, cel care este inca in vigoare.
    Puteti accesa siteul oficial pentru calendarul competitional din 2013 aici: http://www.frsah.ro/2012/hotarari_cd/57.pdf , sau prin arhiva de la sediul federatiei pentru a va edifica asupra acestor nereguli.
    Personal, am fost prezent la ultimele trei Adunari Generale si nu-mi amintesc sa se fi votat schimbarea actualului sistem competitional.
    Si stiti care este partea cea mai urata? Aceasta semifinala trebuie musai tinuta, altfel nu stiu cum veti mai putea organiza anul viitor, legal, o finala nationala pentru grupele respective.
    Sa aveti in continuare pofta de viata si de sah!

    Cu respect,
    Nicolae Jeltopop

    noiembrie 13, 2013 - 7:05 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Scrie Nicu bata-l vina, sa rasune Bucovina!

    noiembrie 13, 2013 - 11:58 pm Raspunde
  • jugaru lucian

    Eu nu mai pot sa raspund decat cu un oftat adanc repetat nu de trei ori, ci consecutiv, la infinit….asa ca v-as propune remiza in partida asta, in lipsa arbitrilor si mai ales a spectatorilor..
    Daca totusi doriti cu insistenta sa dezvoltam acest subiect atat de interesant(dovada si numarul de comentarii) va rog sa-mi explicati ca unui copil de sub 10 ani si cu inteligenta un pic sub medie despre ce este vorba, cum trebuia sa votez in acesta speta si cu ce argumente…caci iata argumentele pentru care s-a votat(probabil in unanimitate) abrogarea respectivei decizii :
    1. Introducerea semifinalelor a fost introdusa nestatutar printr-o hotarare CD si nu AG(daca ati asistat la ultimile AG va amintiti sa se fi hotarat vre-odata acolo introducerea semifinalelor?).
    2. Acelasi CD care hotarase introducerea lor a hotarat eliminarea semifinalelor, prin vot la Caciulata(cred ca in timpul ultimelor finale de juniori), hotarare adusa la cunostinta reprezentantilor cluburilor, copiilor si parintilor prezenti acolo, inregistrat votul prin proces verbal, dar nepublicata si neinregistrata hotararea(totusi procesul verbal ar exista).
    3. Asa fiind informat(si avand certitudinea inca de la data hotararii initiale si nepublicate ca nu se mai tin semifinale, ca nu-s informat gresit) cum naiba trebuia sa votez, ca pe mine nu m-a dus capul decat sa sustin cu toata responsabilitatea hotararea pe care numai dumneavoastra o acuzati, deocamdata(si pe care sunt convins ca peste 90% dintre reprezentantii cluburilor – deci AG cu siguranta, care poate hotara lejer asa sau impotriva cu prima ocazie – si peste 98% dintre parinti si copii o considera fireasca)

    Imi promit ca nu-mi voi mai pierde vremea cu raspunsuri la spete aberante pe viitor…pe asta o putem continua cat doriti, daca ma puteti lamuri babeste si copilareste, caci faptul ca-mi place Tutea si cultura nu inseamna neaparat ca-s vre-un geniu si nici macar cult, cu atat mai mult cu cat Tutea nu se exprima in termeni filozofici in carti de filozofie, ci aproape intotdeuna verbal si pe intelesul muritorilor de rand…

    noiembrie 14, 2013 - 1:30 am Raspunde
  • Dan Rat

    Domnule Jugaru,

    Lipsa comentariilor cred ca apare si datorita lipsei raspunsurilor DVS atunci cand sunteti intrebat direct cite ceva.Nu credeti ? (v-am intrebat clar pina acum 2 lucruri importante si…..nici un raspuns…).

    noiembrie 14, 2013 - 7:21 am Raspunde
  • nicu valahu

    Of, domnule Jugaru…
    Parca va rugasem sa va documentati. Ca idee, eu am fost unul dintre delegatii prezenti la Adunarea Generala la care s-a propus si votat sistemul semifinala – finala la categoriile respective.
    Si ca un sfat: va rog sa nu inrautatiti mai mult situatia jenanta in care va aflati. Incercati sa nu mai amestecati dorinta fireasca a parintilor sau a cluburilor cu legalitatea unor decizii.

    noiembrie 14, 2013 - 10:31 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.