Propuneri pentru modificarea statutului si regulamentelor FRSah (I)

In ultima perioada, pe site-ul federatiei se poate observa o activitate febrila in a se schimba ceva. Ce anume, nu este foarte greu de inteles pentru cunoscatori.  Si, cu toate ca unele decizii apar si dispar intr-o clipita, majoritatea sunt deja aprobate, numai bune de votat cu bucurie de catre turistii amatori de o excursie cu autocarul.

Nedumerirea ar putea aparea atunci cand, dupa ultima adunare generala, descoperi ca mai exista  supravietuitori care iubesc intradevar sahul si inteleg regulile jocului. Daca intamplator, au mai ramas si alti iubitori ai sahului, ii asteptam cu drag sa ne dea un semn de viata.

Propuneri pentru conducerea FRSah cu privire la organizarea licitatiilor

Atunci cand se organizeaza licitatii pentru organizarea competitiilor sa fie stabilite criterii clare, precise, cuantificabile pentru aprecierea ofertelor.

Alegerea ofertei sa fie mai mult un proces tehnic de evaluare si nu aranjament de voturi in favoarea unui organizator.

Criteriile sa fie aceleasi pentru toate competitiile, sa nu fie schimbate in functie de oferta pe care o poate depune un anumit organizator.

Calendarul competitional sa fie stabilit precis la inceputul anului, iar publicarea caietului de sarcini sa fie facuta cu cel putin 2 luni inainte.

Votul sa fie exprimat si argumentat public de catre fiecare membru al CD.

Atunci cand se discuta in CD despre organizarea licitatiilor sa fie invitati si cei care anunta ca ar vrea sa liciteze.

Daca intre un membru CD si un anumit ofertant exista o legatura de interese, respectivul membru sa nu aiba drept de vot in ceea ce priveste acea licitatie. In felul acesta am putea evita situatia in care AJSah Iasi depune oferta si acea oferata este votata de presedintele de onoare al AJSah Iasi, de presedintele AJSah Iasi si, sa zicem, de vicepresedintele AJSah Iasi.

Cel mai probabil, Asociatia Pro Logos nu va mai participa la nicio licitatie pentru organizarea unei competitii nationale. Cerintele noastre doresc doar sa asigure egalitate de sanse unui organizator nou care s-ar apropia de lumea sahului. Daca vor fi respectate, vor exista premizele ca sa fie mai putin predictibili castigatorii tuturor licitatiilor.

Dorin Andreica
Director Departament Sportiv al Asociatiei Pro Logos

5 Comentarii

  • Gabi

    Sunt niste lucruri de bun simt care ar fi trebuit de mult sa fie puse in practica in toate domeniile. Sahul este un exemplu minor. La noi, si nu numai, se merge de cand lumea pe principiul “eu centrez, eu dau cu capul”.

    noiembrie 2, 2013 - 7:37 am Raspunde
  • Cristian

    Domnule Andreica, poate ca intentia de a nu mai participa la nici o licitatie nu este cea mai buna!

    noiembrie 4, 2013 - 1:05 pm Raspunde
  • Dorin Andreica

    Domnule Cristian, decizia nu imi apartine numai mie.

    Asociatia Pro Logos a participat la prima licitatie aproape fara sa isi doreasca acest lucru. Initial, domnul Corneliu Pascalau ne-a spus ca va licita din partea AJSah Iasi sau a Scolii Sportive si ne-a solicitat sa punem data de desfasurare a concursului FIS Pro Logos imediat dupa CN de juniori pe echipe. Din motive de sanatate domnul Corneliu Pascalau nu a mai putut sa liciteze. Pentru ca ne doream sa avem cat mai multi participanti la FIS Pro Logos, am decis sa depunem noi oferta.

    Depunerea unei oferte nu e un lucru chiar atat de simplu, daca vrei sa si castigi. Evident, exista si oferte depuse doar pentru a se vedea ca sunt la numar mai multe. Nu este si cazul nostru.

    Pentru a putea depune oferta am incheiat parteneriate cu Universitatea de Vest, cu Fundatia Politehnica si cu multi altii.

    Dupa ce a avut loc licitatia, am fost nevoiti sa le spunem partenerilor nostri ca am pierdut licitatia pentru ca nu erau bude in camera la caminele Universitatii. Am fost intrebati daca a fost trecuta in caietul de sarcini o asemenea prevedere. Le-am spus ca nu. Ne-au mai cerut si alte detalii cu privire la desfasurarea licitatiei. Le-am spus ca cel mai semnificativ este faptul ca AJSah Iasi, castigatorul licitatiei, si-a votat propria oferta prin intermediul presedintelui sau care era si membru in Consiliul Director.

    Tinand cont de toate cele de mai sus, ne-au spus sa avem grija pe viitor in ce fel de licitatii vrem sa ii implicam!

    Nici noi nu vrem sa mai muncim pentru depunerea unei oferte decat in clipa in care vom fi absolut siguri ca avem sanse absolute egale cu orice alt ofertant de a castiga acea licitatie.

    noiembrie 5, 2013 - 8:33 am Raspunde
  • Dorin Andreica

    Rectific, domnul Corneliu Pascalau urma sa depuna oferta din partea AJ Timis, nu Iasi.

    noiembrie 5, 2013 - 8:52 am Raspunde
  • rocadamare

    Ar trebui ca cei din CD care depun oferte sau au interese sa nu voteze!
    Referitor la budele de mai sus, probabil ca e vorba de toalete (veceuri), nu cred ca in ultimul deceniu (sau in secolul asta) a mai fost in tara noastra vreun concurs national de juniori sau seniori cu toalete la comun. Si chiar daca a fost, cand se compara conditiile de cazare, ma gandesc la cate locuri in camera, cate stele sau echivalent, spatii renovate sau nu, se poate trage o concluzie asupra ofertelor. Un mitic ca mine sa explice despre budele la comun…

    noiembrie 5, 2013 - 10:40 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.