Zi: 8 octombrie 2013

Cupa Junior la Sah – Editia 6. 19 -20 octombrie, Bucuresti

Cupa Junior – Bucuresti la Sah – Editia 6

19 – 20 Octombrie 2013

Concursul Cupa Junior-Bucuresti la sah se desfasoara lunar. La fiecare etapa din acest an  se vor calcula puncte “Junior Grand Prix”. In Decembrie 2013 vom organiza Finala Cupei Junior-Bucuresti 2013 unde vor participa primii 5 sportivi de la fiecare categorie de varsta. Campionii de la fiecare categorie de varsta vor castiga un ceas de sah iar castigatorul Finalei Cupei Junior-Bucuresti 2013 va participa la Semifinale Campionatului National pentru Juniori. Mai multe detalii gasiti pe http://www.lectiadesah.ro/

Rezultatele concursurilor vor fi trimise spre omologare FRSah, astfel incat copiii care vor avea rezultate notabile vor aparea in lista CIV. Acesta este  primul pas spre obtinerea de categorii si clasificari sahiste.

Puteti urmari rezultatele si pe www.chess-result.com

……………………………………..http://chess-results.com/tnr112514.aspx?lan=1

1. Concursul se desfasoara pe 3 sectiuni :

……………Concurs A :  Juniori peste 10 ani, baieti si fete separat

…………..Concurs B :  Juniori 8-10 ani, baieti si fete separat

…………..Concurs C :  Juniori sub 8 ani, baieti si fete separat

2. Loc de desfasurare: Scoala Gimnaziala nr. 92 , Aleea Vlahita nr.1A , sector 3 Bucuresti (5 minute distanta de statiile de metrou “1 Decembrie 1918” sau “Nicolae Grigorescu”)

3. Data:   19-20 Octombrie 2013.

Citeste Articolul
  • 13
  • 765
  • 0

Miniatura zilei (570): Victorie… finala!

    

Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Heinz Krebs – Emil Joseph Diemer

Germany 1974 • Englund Gambit Complex: General (A40)

Citeste Articolul
  • 12
  • 419
  • 0