FRS S si SAHDB_74, miercuri 14 august 2013 pe ECU Playing Zone

logo FR Sah sectiunea online

ECU Playing Zone

Aceasta este formula utilizata oficial de forul european. De fapt, nimic altceva decat serverul rusesc ChessOK Playing Zone, cunoscut in trecut sub numele Chess Planet. 

Cum ne aflam intr-o perioada cu majoritatea jucatorilor in vacanta sau la competitii de sah practic, este evident ca va fi greu sa organizam in august ceva. De aceea folosim formula open 7 runde, cu selectie sau zile premiu pentru primii clasati dar si pentru cel mai bine clasat, la fiecare categorie de rating.

Zilele de joc sunt decise fortat, pentru ca sunt unicele zile de acces liber in camera Tournament, de pe serverul rusesc.  Miercuri 14 august 2013, avem doua turnee de selectie si turneul international SAHDB. Sambata vor fi alte doua turnee de selectie.

Ora de incepere a turneului SAHDB_74 (Elvetian Individual+ Echipe; 9 runde la 5m+ 0s): 21:40. Inscrierile se fac individual, poate juca oricine. Cei care sunt membri ai unei echipe, pot contribui la punctajul acesteia, in clasamentul care se face pe baza a maxim 5 componenti din fiecare echipa (evident cei mai buni 5 clasati la individual). Cei care nu fac parte dintr-o echipa, conteaza doar in clasamentul individual.

Orele de disputare pentru cele doua turnee de selectie ( Elvetian 7 runde, la 3m+ 0s): 18:15 si 20:30. Turneele au o parola. Nu uitati ca pentru a avea acces la echipa Romaniei, trebuie sa alegeti un nume de server (nickname sau username) care sa contina cel putin numele dvs. de familie. Se poate juca si cu nume de fantezie (evident nu cuvinte urate sau ofensive) dar nu puteti intra in echipa Romaniei, ci doar promova la fazele superioare ( cand se organizeaza competitii pe categorii de rating).

Pentru clasamentul general se respecta premiile prevazute in regulament (cu premierea aferenta la numarul de participanti indiferent de ratingul acestora). In plus, primul clasat de la fiecare clasa de rating (III; II; I; CM; M), obtine 30 zile de membru in selectionata Romaniei. Turneul este valid cu numarul de runde pe care il va decide serverul. Cand nu mai sunt posibilitati de perechi, fara repetarea lor, serverul inchide turneul.  Se respecta Regulamentul de functionare al echipei Romaniei. Fiecare turneu are o parola, in incercarea de a evita pe cat posibil jucatorii straini. Parola este simpla si compusa din cuvantul turneul+numarul turneului. Exemplu: turneul1.

Pentru a intra pe server, trebuie sa descarcati si sa instalati un soft client, pe care il gasiti aici. Odata lansat programul, apasati Register si completati atent toate datele cerute acolo. Apoi faceti logarea si pe bara gri verticala din stanga, gasiti zona Tournament.

 Aveti aici un video explicativ cu structura serverului.

 Iar aici ECU Playing Zone Manual

Intrati acolo si cautati turneul nostru care are denumirea spre ex. FRS S/1 sau FRS S/7 etc. Toate incep cu FRS urmat de clasa turneului S si numarul lui, spre ex. 1. Faceti click pe el si apoi sub lista turneelor, gasiti butonul Join. Il apasati cu atentie o singura data si va apare o mica fereastra, in care introduceti cuvantul cheie ( la FRS S/1 este: turneul1). Inscrierea trebuie sa fie reusita si la butonul Players (in dreapta lui Join, care probabil intre timp a devenit Leave), va regasiti in lista jucatorilor ce vor disputa acel turneu. Va doresc succes!

Pentru orice problema si daca sunt prezent la calculator, adresati-va pe mail sau mai rapid pe messenger la: mxtudorache@yahoo.it

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.