FRS S, selectie Romania de la: 18:15; 21:40. Sambata 10 august 2013, pe ECU Playing Zone

logo FR Sah sectiunea online

ECU Playing Zone

Incercam sa respectam formula utilizata oficial de forul european. Nu este altceva decat serverul rusesc ChessOK Playing Zone, cunoscut in trecut sub numele Chess Planet. 

Cum ne aflam intr-o perioada cu majoritatea jucatorilor in vacanta sau la competitii de sah practic, este evident ca va fi la fel de greu sa organizam in august ceva. De fapt, in alti ani, se lua vacanta chiar si la turneele online. Ma vad pus in situatia de a opri competitiile in aceasta luna. Alternativa este aceea, de a continua numai la nivelul maxim S (care era destinat jucatorilor +2800, cu acces liber tuturor si cu premii chiar si pe categoriile stabilite. Aleg a doua varianta, in mod exceptional pentru luna august.

Zilele de joc sunt decise fortat, pentru ca sunt unicele zile de acces liber in camera Tournament, de pe serverul rusesc.  Pentru sambata 10 august avem doua turnee.

Orele de disputare: 18:15 si 21:40. Turneele au o parola. Nu uitati ca pentru a avea acces la echipa Romaniei, trebuie sa alegeti un nume de server (nickname sau username) care sa contina cel putin numele dvs. de familie. Se poate juca si cu nume de fantezie (evident nu cuvinte urate sau ofensive) dar nu puteti intra in echipa Romaniei, ci doar promova la fazele superioare.

Pentru clasamentul general se respecta premiile prevazute in regulament (cu premierea aferenta la numarul de participanti indiferent de ratingul acestora). In plus, primul clasat de la fiecare clasa de rating (III; II; I; CM; M), obtine 30 zile de membru in selectionata Romaniei. Alta schimbare va fi aceea a sistemului de joc. Pentru luna august programam toate turneele in sistem elvetian 7 runde, evident in cadenta 3m+ 0s. Turneul este valid cu numarul de runde pe care il va decide serverul. Cand nu mai sunt posibilitati de perechi, fara repetarea lor, serverul inchide turneul.  Se respecta Regulamentul de functionare al echipei Romaniei. Fiecare turneu are o parola, in incercarea de a evita pe cat posibil jucatorii straini. Parola este simpla si compusa din cuvantul turneul+numarul turneului. Exemplu: turneul1.

Pentru a intra pe server, trebuie sa descarcati si sa instalati un soft client, pe care il gasiti aici. Odata lansat programul, apasati Register si completati atent toate datele cerute acolo (foarte usor se poate crea un cont daca mergeti la varianta flash, respectiv butonul “Unde jucam”, sus pe antetul site-ului nostru, apoi derulati pana vedeti cele doua table de joc. A doua este ChessOK. Se face usor cont insa retineti ca nu se poate juca in turnee pe varianta flash. Dar contul ramane perfect valabil si va descarcati soft-ul client ulterior). Apoi faceti logarea si pe bara gri verticala din stanga, gasiti zona Tournament.

 Aveti aici un video explicativ cu structura serverului.

 Iar aici ECU Playing Zone Manual

Intrati acolo si cautati turneul nostru care are denumirea FRS S/1 sau FRS S/2 etc. Toate incep cu FRS urmat de clasa turneului S si numarul lui, spre ex. 1. Faceti click pe el si apoi sub lista turneelor, gasiti butonul Join. Il apasati cu atentie o singura data si va apare o mica fereastra, in care introduceti cuvantul cheie ( la FRS S/1 este: turneul1). Inscrierea trebuie sa fie reusita si la butonul Players (in dreapta lui Join, care probabil intre timp a devenit Leave), va regasiti in lista jucatorilor ce vor disputa acel turneu. Va doresc succes!

Pentru orice problema si daca sunt prezent la calculator, adresati-va pe mail sau mai rapid pe messenger la: mxtudorache@yahoo.it

Programul turneelor (pe care il gasiti si la Calendar competitii) este:    

Sambata 10 august     

18:15 FRS S/3

21:40 FRS S/4

Toate turneele sunt in cadenta 3minute+ 0secunde/jucator. Fiecare turneu are o parola de intrare scrisa cu litere mici de tipul: turneul+ numarul sau fara spatiu (exemplu: turneul1).

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.