Sah cu Ceausescu implineste astazi 5 ani de activitate!

La ora 03, 40 am , 23 iunie 2008 a fost postat primul articol despre sah pe blogul “Sah cu Ceausescu “…

La ora 04,40 , 23 iunie 2013 a fost postat acest articol

tort-sah

Cu cinci ani in urma fusesem indemnat de un prieten sahist ( Laurentiu Tintea ), sa imi diversific activitatea mea sahista si pe internet. Fusesem certat ca scriu numai in presa, avand rubrici despre sah, prin mai toate ziarele locale. Nu mi-am imaginat vreodata ca aceasta incercare de promovarea sahului  va lua asemenea amploare, ajung sa aibe impact la nivel national. La vremea aceea exista blogul de sah al lui Sava Christiansen, care luase o si mai mare amploare, acesta reusind sa prinda o platforma a gazetei sportulurilor, pe blogsport.ro. Am pornit la drumul acesta frumos si lung, alaturi de un prieten sahist, Alin Dindareanu, care mi-a dat si primele lectii despre ce se intampla in spatele unui site sau blog si cum putem sa postam mai mult decat stiri despre sah. Am invatat din lectiile altora si am realizat ca singur este foarte greu sa intretin acest blog si am incercat tot timpul sa atrag alti pasionati de sah si cat mai multi oameni de sah consacrati sau nu, cu care sa realizam ceva cat mai divers, interesant, proaspat si frumos pentru promovarea sahului romanesc.

A venit apoi alaturi de noi, in echipa, Costin Beiu, apoi Adrian Stanca, Daniel Bujor, Marian Tudorache, Gabriela Medelet, Vasile Sichim, Nicu Jeltpop, Catalin Dobrin vorbind despre colaboratorii permanenti ai blogului. Nu ii pot enumera pe toti, dar mai sunt si Alexandru Burghis, Catalin Ionescu si mai nou venitii Vlad Ghita (Houston, SUA ) si Ovidiu Lascar (Legnica, Polonia) si lista poate continua, eu am enumerat decat utilizatorii cu drept de a publica pe blog direct. S-au postat aproape 15 .000 de articole.

Initial nu vroiam sa continui la acest nivel si cu frecventa cu care postam noi zilnic. Intentia mea era sa scriu o carte pentru sahistii amatori, vazuta din prisma unui amator. MM Gergely Szabo m-a convins cumva sa continui si cartea pe care sa o scriu sa fie blogul. Daca tot am inceput sa enumeram furnicutele care muncesc pentru ca blogul sa fie alimentat cu articole noi, am sa continui cu cateva nume de marca din sah, ce au colaborat cu blogul “Sah cu Ceausescu”, ma refer intai la cei care au scris articole pentru blog si apoi la cei care au comentat articolele postate pe blog.

Domnul Volodea Vaisman  a publicat in romana o epopee a antrenamentului sahist si multe alte articole despre sahul francez. Metodologia antrenamentului sahist este una dintre cele mai vaste si complexe opere din lume despre antrenamentul sahist. Prima colaborare cu un mare maestru a fost cea cu colegul meu de la scoala de antrenori, Vlad Jianu, care a comentat saptamanal partide importante si actuale din sahul romanesc si mondial.Imi aduc aminte cu placere ca Dragos Dumitrache a comentat circa 25 de partide numai de la Memorialul Ciocaltea si inca, cateva zeci de la evenimentele importante ale anului.

Au urmat numeroase alte  nume importante din sah , din care amintesc pe Mihai Marin, Dieter Nisipeanu, Gergely Szabo, Costica Lupulescu, Sergiu Grunberg, Vladimir Danilov, Ciprian Nanu, Ionut Dobronauteanu,  Mariana Ionita,  Nicolae Doroftei, Chirila Radu, Catalin Ardelean, Cristina si Ovidiu Foisor, Dan Vasiesiu, Marius Ceteras, Anton Teodor, Adrian Petrisor, Rat Dan, Gergely Fugulyan si lista poate continua la nesfarsit, cu scuzele de rigoare pentru cei uitati la ora aceasta din noapte.

Sunt realizari frumoase, momente de cumpana ale sahului romanesc, probleme discutate la cea mai inalta tensiune, chaturi cu ocazia evenimentelor sahiste.

Colaborarile echipei noastre impreuna cu MM Mihail Marin, pentru a traduce comentariile sale pe www.chessbase.com au fost una din frumoasele realizari ale blogului. Cu ocazia evenimentelor unde el a fost comentator oficial, Superturneul de la  Linares, meciul Topalov- Kamsky am avut varful de audiente cu aproape 5000 de vizualizari pe zi, linkul blogului fiind trecut pe chessbase, cu comentariile in limba romana si moldoveana, cum s-a scris acolo.

Cu ocazia evenimentului cel mai negru cred, din istoria sahului romanesc, neparticiparea echipei nationale masculine la Olimpiada, s-au inregistrat numeroase dispute si comentarii si tensiunile au fost din nou foarte ridicate. Au fost clipe grele si intalnirile la fata locului cu unii din componentii echipei olimpice de sah au fost foarte importante. Interviurile si punctele lor de vedere si ale altor oameni de sah au adus din nou foarte multe comentarii. La fel ca si alegerile precedente si numeroase evenimente sau dispute.

Cu toate bunele si relele ce au fost si au trecut, vor veni si s-or duce, suntem aici pentru ca in primul rand suntem pasionati de sah si pentru ca dorim promovarea si mai binele sahului romanesc. Nu pot decat sa multumesc colegilor mei de echipa si tuturor prietenilor colaboratori  si cititorilor care ne dau puterea, curajul si taria de a merge mai departe. La multi ani “Sah cu Ceausescu”! La multi ani sahului romanesc!

14 Comentarii

  • sebastianvolcinsche

    La Multi Ani! Felicitari pentru activitatea depusa, pentru ca a reusit sa rezistati, sa faceti articole bune, ati reusit sa atrageti oameni importanti si ati reusit sa ne tineti pe noi toti langa voi. Succes in continuare si sa fiti cei mai buni.

    iunie 23, 2013 - 5:13 am Raspunde
  • Stefan Axinte

    LA MULTI ANI !! Felicitari pentru efortul,staruinta si incapatanarea de a continua ! Blogul a devenit un prieten de referinta a multor sahisti care sunt cu adevarat interesati de soarta sahului romanesc.In ultimele saptamani, sau in alte perioade ,,furtunoase,, ,dupa ce ajung acasa si deschid pc-ul – cu nerabdare – prima pagina pe care o accesez este blogul lui Ceausescu. Apropo, chapeau ! pentru domnii Grunberg si Ghinda ! E o bucurie si o incantare sa va parcurg textele ! Avem intotdeauna nevoie de modele.,,Valoarea unui om rezidă în ce dă el, nu în ceea ce este capabil să primească ,,( Albert Einstein ) Multe succese blogului in continuare si la cat mai multi ani !
    Cu stima, Stefan Axinte ,Micul Sahist ,Iasi

    iunie 23, 2013 - 5:35 am Raspunde
  • nedelcu cristian

    Felicitari…mult succes in continuare ! La multi ani !!!

    iunie 23, 2013 - 6:28 am Raspunde
  • Stefan Axinte

    LA MULTI ANI !! Felicitari pentru efortul,staruinta si incapatanarea de a continua ! Blogul a devenit un prieten de referinta a multor sahisti care sunt cu adevarat interesati de soarta sahului romanesc.In ultimele saptamani, sau in alte perioade ,,furtunoase,, ,dupa ce ajung acasa si deschid pc-ul – cu nerabdare – prima pagina pe care o accesez este blogul lui Ceausescu. Apropo, chapeau ! pentru domnii Grunberg si Ghinda ! E o bucurie si o incantare sa va parcurg textele ! Avem intotdeauna nevoie de modele.,,Valoarea unui om rezidă în ce dă el, nu în ceea ce este capabil să primească ,,( Albert Einstein ) Multe succese blogului in continuare si la cat mai multi ani !
    Cu stima, Stefan Axinte ,Micul Sahist ,Iasi

    iunie 23, 2013 - 6:36 am Raspunde
  • Gabi Radulescu

    La multi ani! Desi refractar fata de tehnologia moderna si fiind obligat de niste probleme de sanatate sa nu ies din casa o perioada mai lunga de timp, mi-am cumparat in 2008 laptop-ul la care scriu acum. Initial, jucam sah cu nenea Fritz sau el se juca cu mine. Apoi, auzind de posibilitatea de a juca online, mi-am “pus” si internet. Printr-o intamplare fericita, am descoperit acest blog, iar de atunci il “rasfoiesc” zilnic cu placere, odata cu cafeaua de dimineata. Ce-ar mai fi de spus …? Sper ca realizatorii blogului, cat si cititorii sai, sa transpuna in realitate dictonul Gens Una Sumus intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat. Cel putin in lumea sahului, asa ceva nu mi se pare chiar o utopie. Sa auzim numai de bine peste 5 ani!

    iunie 23, 2013 - 7:22 am Raspunde
  • Tapculescu Marius

    La Multi Ani! si din partea mea si va doresc viata indelungata si articole cat mai multe legate de viata sahista actuala.Stima!

    iunie 23, 2013 - 10:03 am Raspunde
  • Ambru Dan

    La multi ani ! Felicitari pentru activitatea sahista ! Mult succes in continuare !

    iunie 23, 2013 - 11:43 am Raspunde
  • Ovidiu Lascar

    Felicitari Iulian! Iti doresc multa sanatate si inspiratie pentru a duce multi ani inainte acest proiect spectaculos si prestigios care promoveaza sportul regilor! Felicitari si colaboratorilor tai care cu multa daruire si talent au imbogatit si diversificat informatia sahista pe care o gazduiesti in acest blog!

    iunie 23, 2013 - 6:03 pm Raspunde
  • Lucian Filip

    La multi ani !

    iunie 23, 2013 - 7:27 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Felicitari din inima pentru tot ceea ce faceti pentru Sahul Romanesc.

    L A M U L T I A N I !!!!!

    iunie 24, 2013 - 2:09 am Raspunde
  • ghita

    ,,La multi ani! si viata lunga!

    iunie 24, 2013 - 11:51 am Raspunde
  • alin_p

    La multi ani si mii de articole interesante va urez sa aveti! Ptr mine ati fost puntea de legatura cu sahul romanesc atunci cand eram departe. Va multumesc!

    iunie 24, 2013 - 2:26 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    ,,La multi ani!” si mai ales “La multi cititori!” ; Poate faceti mai mult pentru sahul romanesc decat multi sahisti cu renume. Felicitari!

    iunie 24, 2013 - 7:22 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

    Va multumim din suflet pentru cuvintele frumoase, urari si felicitari. Toate acestea inseamna ceea ce inseamna aplauzele pentru artistii de pe scena. Domnul Grunberg mi-a spus, nu cu multa vreme in urma, ceva infiorator de frumos.” Cativa din cunoscutii mei , mi-au spus: nu mai intru pe acest site fiindca sunt prea multe pareri de amatori si certuri artificiale . Le-am replicat ca valoarea acestui site nu se masoara in calitatea comentariilor , ci in calitatea materialelor publicate si in numarul mare de cititori tacuti dar vadit interesati si aici stiu bine ca majoritatea sahistilor va citesc ” . Daca nu ar exista public, cititori si cei care ne trimit comentarii, nu am putea merge nici noi mai departe. Va multumim din toata inima!

    iunie 24, 2013 - 9:19 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.