Cand caii sar de pe tabla de sah…

Cupa FelixDan Raţ, Ioan Fleisz, directorul DJST Bihor, Sorin Buhaş şi cupele oferite câştigătorilor (foto: bihon.ro)

As dori sa aduc in atentia tuturor persoanelor ancorate in lumea sahului un subiect mai putin mediatizat.

Jucatorii care creeaza probleme in turnee.

La recent incheiatul turneu de sah CUPA FELIX din anul 2013, al carui director de turneu sunt, am avut o problema destul de neplacuta.

Dumitru Sorin, legitimat la Cs Sah Club Potaissa Turda ( ID : 1218646 ) a depus plangere la Politia din localitatea Baile Felix in data de 03.06.2013 pe motiv ca organizatorul nu i-a dat chitanta pentru taxa de participare la turneu si nici pentru taxa de contestatie din runda a V-a (a depus o contestatie legata de partida din runda a V-a, iar taxa de contestatie a fost de 60 lei). A mai semnalat in plingerea de la Politie (care mi-a fost citita) ca a mai participat si la alte turnee de sah din Romania in acest an (mentionand inca alte doua turnee, Campionatul Mondial de Amatori de la Iasi unde a platit taxa 100 euro si nu a primit chitanta, si la Openul de la Sovata ) si ca fenomenul de evaziune fiscala e la scara larga in acest domeniu. A semnalat organe in Romania dar nimeni nu face nimic, drept pentru care a trimis un mail de sesizare la Ambasadele Frantei , Germaniei si Angliei.

Doresc sa mentionez ca inainte de fiecare runda, am anuntat verbal si scris pe runda cu marker rosu sa vina lumea sa eliberam chitante pe adresa pe care o doresc jucatorii, am si eliberat minim 40 chitante pina la data la care a fost depusa plingerea si domnul in cauza nu mi-a solicitat niciodata chitanta! (in anul 2006 am eliberat chitante la toti cei prezenti pe numele lor si multi jucatori au fost nemultumiti pentru ca vroiau chitantele altfel).

Legat de cealalta chitanta pe care nu i-am eliberat-o pentru contestatia depusa.

In data de 02.06.2013 a depus contestatie seara .Urma sa se decida cazul respectiv dupa terminarea rundei a V-a de catre comisia stabilita la inceputul turneului (Grunberg Mihai, Ceteras Marius, Petre Nad). Nu aveam cum sa eliberez chitanta pina nu se afla verdictul comisiei pt ca in cazul in care ar fi castigat (nu a fost asa) trebuia sa restitui suma domnului in cauza.

La ora la care s-a dezbatut cazul, domnul Dumitru nu a fost prezent, desi am solicitat tuturor partilor implicate sa fie prezente la acea ora.

Deci, aveam sa ma intilnesc cu dansul abia a doua zi si sa ii restitui banii pt contestatie (desi pierduse, aceasta era intentia mea, semnalata dealtfel si de comisie intr-un raport scris ca si rugaminte catre organizator).

Lucru pe care evident ca nu l-am mai facut, dupa ce am fost tarat pe la Politie sa dau declaratii (am eliberat chitanta).

Din cite am inteles, domnul in cauza nu e la prima abatere de acest gen in turnee de sah (in 2008 s-a desfasurat o editie a CN de seniori in CLUJ NAPOCA unde a creeat probleme. Dl IONESCU DORU a fost organizator la acel turneu poate confirma acest lucru. In Cluj Napoca si la alte turnee locale a mai avut iesiri).

La editia XXVII din anul 2012 am avut un alt incident legat de un telefon mobil “sechestrat” de domnul Milea Florian legitimat la Cs Spartac Bucuresti, ( ID : 1208608 ) din mana domnului Marcu-Lapadat Alin finalizat in cele din urma tot cu Politia de fata.

Sincer sa fiu imi pun problema cit mai serios posibil daca mai merita sa ma implic in organizarea acestui turneu pt ca e din ce in ce mai dificil de organizat turnee in RO (anul acesta am avut cele mai mari probleme de cand organizez turnee, in sensul ca bugetul CUPEI FELIX din acest an a fost de 1155 lei + taxe, care cred ca sunt cele mai mici din Romania, plus problemele legate de cazare solutionate cu o luna si jumatate inainte de a incepe turneul, lucru care a dus la intirzierea serioasa a aparitiei invitatiei).

Daca as fi fost o persoana de rea credinta, nu cred ca in acest an ar fi venit intre 70-80 persoane din totalul de 103 inscrisi in turneu, care au mai fost minim odata la editiile precedente in FELIX organizate de subsemnatul.

Prin acest lucru am vrut sat trag un semnal de alarma si o dezbatere in acest sens, pentru ca scopul turneelor nu cred ca e acesta.

Cred ca ar trebui creeata o baza de date (pe site-ul FRSAH sau pe un site/blog privat) cu persoane care creeaza incidente la turnee de sah. Acest lucru ar fi benefic , cred eu, pt ca unii oameni ar incerca sa se abtina de la astfel de comportamente sau nu ar mai fi primiti la turnee o perioada (si in sistemul bancar exista o lista neagra cu rau platnici).

Cu stima,

Rat Dan

  • Marcu-Lapadat Alin

    Salut Dane si felicitari pentru un nou turneu la care ne-am simtit excelent! In afara de cerul mereu pus pe ploaie si de pensionarii care nu stiu sa-si puna telefonul pe modul silentios, nu ne-a deranjat nimic :). Din pacate, omul strica tot ce e frumos. Mereu exista cate un “Dumitru Sorin” care de-abia asteapta cel mai mic pretext pentru a face scandal, plangeri, reclamatii. Printre altele, probabil si comunismul are o vina, prin promovarea in functii cat mai inalte (in armata, politie, finante, etc), a unor personaje dubioase, semidocte, uracioase si pline de frustrari, cu rolul de a dezbina comunitatea in care se afla.

    Consider ca nu este cazul sa renunti la organizare din cauza unor neaveniti. Turneul a ajuns la a 28-a editie, iar tu ti-ai castigat o imagine construita cu greu, an de an, turneu de turneu. Traversam vremuri grele, turneele de anvergura se tot raresc, potentialii sponsori dispar unul dupa altul. Pana ai un sprijin cat de mic, profita – traditia trebuie sa continue. Dumitri Sorini au fost si vor fi mereu, ideea e sa nu ii lasam sa isi atinga scopul, acela de a dezbina si distruge. Cum zicea si Petre Nad intr-o discutie avuta la Baile Felix, ar trebui sa fim mai uniti, atat jucatorii cat si organizatorii, iar cei intrusi sa fie scosi afara in suturi, ceea ce probabil nu se va intampla niciodata, din pacate…

    Cu respect,
    Marcu – L. Alin, Cluj-Napoca

    iunie 5, 2013 - 11:20 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Din postura mea de anonim, nu pot sa-mi exprim gandurile bune si urarile de bine, individului care si-a permis sa faca asemenea grozavii.
    Cred ca ar fi elegant ca un reprezentant al Clubului Potaissa Turda sa ceara scuze organizatorului si sa-si educe un pic jucatorii. Nu e admisibil ca un neica nimeni cu elo? 1456 sa strice un asemenea turneu.

    iunie 6, 2013 - 12:22 am Raspunde
  • Marius

    Mai pe romaneste un pic, eu i-as fi adresat un calduros Draga Tovarase si ceva legat de cine l-a facut, un sut in c.r cu toata placerea sadica si sa ne auzim cand l-oi vedea sau cand il voi chema eu vreodata. Panarama uite ca a gasit evaziunea tocmai aici. Ah ce urecheala i-as da la unu de asta.

    iunie 6, 2013 - 6:40 am Raspunde
  • nedelcu cristian

    Acest articol despre jucatorii care creeaza probleme la un turneu de sah este binevenit …el inseamna mai mult decat relatarea unui simplu fapt …el reprezinta o rascruce pentru organizatorii de sah .Este un moment in care iti vine sa te lasi …Niciunui om cinstit nu i place sa fie chemat la politie …
    Domnul Dan Rat este un om cinstit …il cunosc din vedere de la C.N. de juniori unde era inconjurat de copii.Se vedea ca i place sahul si ca i place sa explice sah elevilor lui…Momentul in care Dan Rat este inconjurat de pusti ca de un gard viu pe mine m ar face sa ma gandesc sa continuii in a organiza turnee de sah .Momentul in care sunt audiat de politist …numai la organizarea unor alte turnee nu m ar indemna .
    E greu sa te desprinzi de un loc unde te ai intalnit atat de natural cu succesul si s o iei de la capat …Avem nevoie de omul,sahistu,organizatorul de turnee,arbitrul si antrenorul Dan Rat…

    iunie 6, 2013 - 8:35 am Raspunde
  • nedelcu cristian

    Despre domnul Dumitru Sorin si celor ca el …numai atat as face …I as verifica atent viza medicala si daca n o are l as exclude din turneu …Poate sa ma dea in judecata la Haga sa se planga la ambasada Chinei si a lui Trinidad Tobago …reprezinta un pericol pentru el si cei din jur .

    iunie 6, 2013 - 8:44 am Raspunde
  • alin_p

    Buna ziua domnilor,
    Citesc comentariile dvs si ma crucesc.Oare asta este nivelul de educatie a conationalilor mei? Cum adica sa i se traga omului suturi si urecheli? Si daca are 1456 elo e un neica nimeni,nu e si el jucator? Omul a reclamat o chestiune,autoritatile vor verifica si daca dl Rat e nevinovat nu vad unde e problema.
    Cu mentalitatea asta nu vom reusi sa ne apropiem de vest ca nivel de civilizatie niciodata.Sa stiti ca acolo nu asteapta organizatorul ca jucatorul sa ceara chitanta,e prima grija a lui ,nici nu-ncepe prima runda fara ca fiecare sa aiba chitanta taiata.
    Si la noi de ex. dna Lili Cristian,pe care o salut ptr seriozitate si eleganta,la inscrieri sta cu chitantierul pe masa,cum incepi sa numeri banii dumneaei se apuca de completat.
    Eu ii dau dreptate dlui Dumitru cand afirma ca chestiunea se practica pe scara larga.Nici eu n-am primit chitanta la CM Iasi desi am platit un flecustet de 286 Euro,si sa stiti ca nu e ptr prima data cand ma-ntorc deacolo fara chitanta.Deageaba se supara unii si sar in sus cand citesc pamflete,sa dea dovada de corectitudine si n-are nimeni nimic cu ei.
    Domnule Rat si asa suntem putini ,foarte putini ca sahisti ,acum vreti sa mai exludeti dintre noi!

    iunie 6, 2013 - 12:57 pm Raspunde
  • Heto

    Se mai intampla si astfel de incidente, traim printre oameni si fiecare om are propria scara de valori. Astfel de incidente trebuie tratate exact asa cum sunt – incidente. De-acum, in prospect sa fie trecuta si mentiunea: Ne rezervam dreptul de a selecta participantii si refuzati jucatorii care au provocat incidente(si se cunosc ca fiind provocatori de incidente). Capul sus, privirea inainte.

    PS: Felicitari pentru turneul organizat.

    iunie 6, 2013 - 1:01 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    As avea si eu cateva nedumeriri si observatii.
    1. Excelenta ideea de deschidere a unei liste de jucatori “recalcitranti” pe site-ul FRSah, insa cu amendamentul ca acele incidente in urma carora jucatorii respectivi au fost trecuti pe site, sa fie analizate de alte persoane si nu doar in urma semnalarii de catre organizator.
    2.Politia nu are ce cauta in tot ce tine de o manifestare sportiva, decat daca este vorba de o moarte suspecta, o talharie sau manifestarea unor violente fizice. Mergem de la presupunerea ca Dl.Rat nu l-a bruscat fizic pe reclamant, altfel, o plangere referitor la neemiterea unei facturi trebuia sesizata catre FRSah.
    3. Ce vina are un club ca unul din jucatorii legitimati la acel club are devieri de comportament, atata timp cat clubul nu are nici macar dreptul sa-i anuleze legitimarea la acel club ? Personal chiar doresc sa propun ca un club sa aiba dreptul de a-i anula apartenenta la club unui jucator cand acesta aduce prejudicii materiale sau morale clubului.
    4. Nedumerirea mea este legata de rugamintea comisiei si intentia Dlui Rat de returnare a taxei de contestatie. Aceasta denota sau o compasiune extrema fata de reclamant (justificata cumva de valoarea taxei de contestatie exagerat de mare ?) sau a mustrarilor de constiinta fata de o decizie controversata.
    5. O alta nedumerire : ce sa caute Dl. Milea cu telefonul mobil al Dlui Marcu in mana,
    atata timp cat teoretic si oficial, nici un jucator nu are voie sa intre in sala de joc cu asa ceva, iar neoficial jucatorul si-l tine in buzunar. Sa inteleg ca Dl.Milea l-a buzunarit pe Dl.Marcu si in urma perchezitiei i-a confiscat telefonul ?
    Logica spune ca mai probabil telefonul a sunat iar Dl. Milea l-a identificat si la retinut spre a-i arata arbitrului infractiunea. Cum arbitrul s-a facut ca ploua, Dl Milea s-a infuriat si l-a sechestrat. Daca insa acesta se afla deja in mana proprietarului,ce cauta acolo in timpul rundei ? Acesta trebuia sa fie inchis si in aceasta stare nu-I folosea nici macar ca ceas. Se juca cu el ? Concluzia : jocul cu lucruri ilegale este periculos!

    iunie 6, 2013 - 1:26 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    @Alin_p
    Nu, nu e jucator, nici macar un cal care a sarit de pe tabla de sah, e ditamai magarul. E normal ca un individ sa strice o competitie, pentru o chitanta pe care n-a cerut-o? Din ce ai scris imi dau seama ca si tu esti un carcotas si probabil ne-ai cam pacalit cu vaicarelile tale de la Iasi. Il cunosti pe Dan Rat, organizatorul turneului? Cum iti permiti sa insinuezi ca nu ar fi un om corect? Cu ce sunt mai buni cei pe care ii lauzi?

    iunie 6, 2013 - 1:37 pm Raspunde
  • nedelcu cristian

    Domnul Alin _p are dreptate cand spune ca suntem extrem de putini cei care practica sahul de concurs…Daca tara noastra are 20 de mili de locuitori pe 99,99 la suta nu i intereseaza sahul de concurs …doar 0,01 la suta adica 2000 de oameni merg la concursuri prin tara .De aceea nici eu nu vreau sa ramanem si mai putini .Insa pot fi persoane care in loc sa pastreze linistia se apuca sa vorbeasca tare cand runda este in plina desfasurare …Pe mine acestea ma deranjaza cel mai tare fiindca in loc sa gandesc la mutare aud discutia lor …In sfarsit …eu n am cerut niciodata chitanta fiindca mie nu mi o deconteaza nimeni …Cand primesc chitanta o pun frumos la cos fiindu mi inutila …
    Raman la parerea ca domnul Dan Rat este un om onest si nu ar face nimic nelegal …

    iunie 6, 2013 - 2:41 pm Raspunde
  • alin_p

    Hai sa traiesti,comisare!
    Vreau sa te-ntreb un lucru.Cand te deplasezi prin tara la turnee si cumperi un serviciu de transport(autocar.minibus sau tren),cand achiti contravaloarea? Pe parcurs,la destinatie sau la plecare? N-am insinuat nimic,nu acuz pe nimeni numai ca vezi….. s-a scris un pamflet luna trecuta despre un om care face avere pe spatele sahistilor! Eu zic ca fum fara foc nu se poate. Hai sa nu-i mai compatimim atata pe organizatori,sa-si faca treaba corect,transparent si n-are nimeni nimic cu ei.

    iunie 6, 2013 - 3:47 pm Raspunde
  • Andrei

    Chitanta este intocmita de casierul unitatii, in momentul incasarii sumei de bani respective.

    Acestea sunt directivele Ministerului Finantelor.

    Mai sunt ceva nelamuriri?

    iunie 6, 2013 - 4:08 pm Raspunde
  • Andrei

    Indiferent daca solicita cumparatorul chitanta sau nu, vanzatorul este obligat ca atunci cand incaseaza o suma de bani sa emita chitanta sau bon fiscal.

    Am sentimentul ca sunt multe turnee de sah in Romania la care au ramas sume incasate pentru care nu s-au taiat chitante. Cei care au platit bani la Iasi pot solicita chitantele acum. O sa vedem in felul acesta momentul in care ele au fost taiate. Credem ca un control pe linie financiara asupra organizatorului este binevenit.

    Nu cred ca va face nimeni acest control! De ce? Stie domnu deputat! 🙂

    iunie 6, 2013 - 4:15 pm Raspunde
  • alin_p

    Multumim ptr precizari Andrei. E si normal sa fie asa,dar ca sa inteleaga mai bine dl comisar ca la el la militie chestiunile sunt grele,cand achiti contravaloarea deplasarii primesti un bilet ,nu? Cand il primesti? in timpul drumului…la destinatie sau la plecare?
    Acum daca tot a venit dl Andrei cu o precizare importanta,profit de ocazie si solicit public d-lui Manole sa scaneze chitantele (a mea si a dlui Dumitru) si sa le posteze aici ptr edificare.Precizez ca eu n-am reclamat la politie si nici nu o voi face,dar sunt curios daca exista o chitanta pe numele meu. Precizez ca sunt in posesia unui ordin de incasare(BCR) din data de 26.02.2013 care atesta plata avansului ,diferenta am platit-o cash in ziua sosirii in Iasi.

    iunie 6, 2013 - 4:40 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Domnilor, e normal sa primesti chitanta pentru suma platita, problema este ca nu e normal sa reclamam la politie o infractiune care nu exista. La un turneu de sah, jucatorii cer chitanta in nume propriu, chitanta pe club sau sunt unii care vor o chitanta globala pentru mai multi jucatori de la acelasi club. Marea majoritate a participantilor se prezinta la inscriere in ultimele minute, ba chiar dupa inceperea sedintei tehnice Din aceasta cauza, practica este ca aceste chitante, facturi sa se elibereze in timpul turneului.

    iunie 6, 2013 - 4:55 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Iar daca vreti sa fiu rautacios, pentru cafeaua de la dozator, primesti chitanta pe loc?

    iunie 6, 2013 - 5:06 pm Raspunde
  • Marius

    Pentru domnul Alin
    Mai draga domnule. Eu inteleg ca tovarasu Dumitru s-a dus glont la Militie si nu ca orice om sanatos la bibilica a cerut in prealabil chitanta iar daca nu i se elibera da incepem tevatura. In al doilea rand da la un astfel de gest merita un sut pe posterior asa ca sa fie un pas inainte si invatatura de minte. Pai nu vezi dumitale ca este un pic cam magar?De ce nu a solicitat sa ii fie eliberata chitanta daca tot este dumnealui intruchiparea corectitudinii? Aha deci procedam ca la doi ani Mami s-a uitat nenea ala urat la mine. Si iacata asa dragii nostri politisti in loc sa prinda hotii stau si fac o groaza de hartii pierzand timp cu idiotenii mirandu-se si ei de prostia omeneasca. Apropos zicea cineva ca in Nemtenia sau mititica Austrie sunt atat de corecti. Sa avem pardon sunt chiar mai romani decat noi asa ca sa aveti o zi buna

    iunie 6, 2013 - 6:48 pm Raspunde
  • Dan Rat

    Am sa incerc sa raspund la cit mai multe probleme ridicate aici.
    @alin_p
    Nu stiu cine sunteti si cite turnee in strainatate ati jucat dar eu pot sa va spun cu certitudine ca am jucat FOARTE MULTE TURNEE in strainatate si nu e asa cum spuneti (ca organizatorii iti “baga pe gat” chitanta imediat).
    Turneul de la FELIX e organizat de mine singur si mai am ceva ajutaore (nu pe toata perioada turneului).Daca nu am o armata de oameni in spate care sa acorde chitante imediat, e mai bine sa nu il mai organizez ?
    In 2006 am dat chitante pe nume tuturor jucatorilor (fara sa ceara) si multi mi-au cerut alte chitante pt ca nu erau pe numele clubului, a sponsorului etc…). Daca le dau nu e bine, daca astept sa vina omul sa o primeasca cum o doreste tot nu e bine. Nu conteaza nici argumentul ca aprox 80 pers din 102 participanti au jucat minim odata la turneul acesta anterior (puteti verifica lista de start a celorlalte editii de la FELIX).
    Mai spuneti apoi ca vreau sa exclud sahisti care si asa sunt putini.Organizati odata un turneu de min 100 pers, cu 1155 lei buget, cu probleme la cazare, cu lipsuri multiple si apoi cineva sa va tarasca la politie ….sa vedem daca mai sunteti atit de cocos.

    @Heto: In prospect scrie ca imi rezerv dreptul de a selecta jucatorii.Dar cum stiu eu toate “personajele” daca nu se face o baza de date ?

    @Anuta Laurentiu : Am incercat sa semnalez o problema neplacuta si evident ca DVS gasiti orice motiv de harta. Va faceti ca nu intelegeti ce anume am vrut sa subliniez.Nu e nimic.De acum incolo, voi evita sa citesc/comentez ceea ce scrieti.DVS puteti sa faceti ce doriti.E evident pctul DVS rauvoitor in acest caz.
    la pctul 4 nu e vorba de compasiune.E vorba de aplanare a unei situatii stupide.Poate ca DVS nu prea sunteti adeptul unei aplanari in momentul unei situatii conflictuale.

    @Andrei : Spuneai de modul cum priveste Ministerul de Finante problema chitantelor.
    Sunt MILIOANE de cazuri in care lucrurile nu stau asa si as putea sa iti dau exemplu si din lumea sahului. La turnee de blitz(organizate la turnee de sah) da cineva chitante ? La taxa de contestatie (care se returneaza daca castiga contestatarul ce facem ? Taiem chitanta cf Ministerului si daca castiga si returnam banii ??

    iunie 6, 2013 - 7:12 pm Raspunde
  • alin_p

    Dle Rat,
    Eu sa stiti ca va apreciez,se vede ca sunteti o persoana deschisa,comunicati,sunt jucatori care va stimeaza,deci as fi absurd sa va condamn de ceva. Numai ca nu inteleg ceva .Totusi ,pana la urma ati taiat sau nu chitanta dlui Dumitru?Ptr ca imediat …consimt ca nu e totdeauna usor s-o faci(chiar daca unii reusesc si dau din nou ex aici dna Lili Cristian),dar ati avut timp in zilele urmatoare….omul a reclamat in data de 3 deci dupa runda a 5-a si a stat in Felix si pe data de 4 cel putin ca era ultima runda daca nu gresesc. Sa stiti ca este obligatia dvs sa taiati chitanta si dreptul jucatorului de a o primi si nu invers,nu jucatorul nu e obligat cu nimic sa ceara chitanta,trb sa o primeasca si atat.

    iunie 6, 2013 - 7:38 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Rat,

    degeaba faceti pe suparatul. Daca sunteti corect, raspundeti la punctele 4 si 5 . Sa va traduc :
    1. De ce taxa de contestare este asa de mare (60 lei) ? Pentru descurajarea contestarii deciziei arbitrului ?
    2.Ce facea Dl. Marcu in timpul rundei cu telefonul in mana ? Arbitrul a luat vreo masura ?

    Dle Rat, daca aceste intrebari firesti le categorisiti ca rautati, atunci ceea ce ne povestiti se poate sa fie doar jumatate de adevar. Daca eu sunt cel rauvoitor, explicati celorlalti cele doua chestiuni pentru a demonstra ca eu inventez aiureli.

    iunie 6, 2013 - 8:13 pm Raspunde
  • Dan Rat

    Dle Alin_p,
    Chitanta a primit-o in data de 03.06.2013. Eu nu stiu cu cine discut si daca ma apreciati sau nu cu adevarat dar DVS atit ati inteles din ceea ce am vrut eu sa semnalez ?? Nu pot sa cred. La atit se reduce totul ? Daca a primit sau nu omul chitanta ?
    Nu e important daca cei care organizeaza turnee de sah sunt tarati in asa ceva ?! Din pctul DVS de vedere se pare ca organizatorul are o gramada de obligatii si jucatorul nu are nici una.Poate sa faca scandal la hotel (a si facut), poate sa faca scandal pe la aproape toate turneele pe unde joaca ( a facut scandal la numeroase turnee la care a jucat, am aflat asta ulterior). Organizatorii sunt niste oportunisti pusi pe capatuiala si care ar cam trebui pusi la punct din cand in cand.Cam asta observ eu din atitudinea DVS.Lista cu participantii e la vedere, lista cu premiile si taxele de participare(apropo, cred ca nu exista turneu cu taxe mai mici in RO) le gasiti in invitatia turneului si puteti face un calcul sumar cu FABULOASA suma stransa.
    As fi curios daca ati organizat vreodata ceva de amploare. Orice, nu doar legat de sah.

    iunie 6, 2013 - 8:26 pm Raspunde
  • Dan Rat

    Domnule Anuta.

    Va voi raspunde, dar chiar si asa nu veti fi multumit.Sunt sigur de asta.

    4.Taxa de contestatie e problema DVS cit e sau nu la un turneu privat ?
    E cumva un turneu organizat de FRSAH ?
    E cumva vreo reglementare pe undeva despre un maxim legat de aceasta suma ?

    5.Sa inteleg ca asta e rezolvarea situatiei din pctul DVS de vedere.Adica POLITIA.
    Daca DVS aveti o suspiciune privitor la un adversar, chemati politia ?
    Puteti sa il intrebati pe arbitrul sef de anul trecut ce masura a luat.

    Dupa DVS, nu e nici o problema ca situatiile idioate se tot inmultesc si organizatorii au de dat piept cu situatii tot mai stupide. Adica e normal sa ajung ca si organizator an de an (sau macar din 2 in 2 ani de ce nu) pe la Politie pt ca o persoana vrea expertiza de la VODAFONE iar alta sesizeaza ambasadele Frantei, Angliei si Germaniei in legatura cu neregulile de la turneele de sah din RO.

    iunie 6, 2013 - 8:35 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Rat,

    sunteti o persoana care evita sa raspunda la intrebari punctuale, clare si firesti. Cei ce se stiu fara probleme, raspund la obiect. Pentru mine este clar.N-am sa va mai deranjez cu alta interventie legata de acest subiect. Referitor la Politie, cititi punctul 2.de la primul meu mesaj ( dar stiti bine ce am spus si referirea dvs. era doar o diversiune.)

    iunie 6, 2013 - 9:14 pm Raspunde
  • Georgel

    1. Anglia NU are ambasada in Romania si nici in alta tara de pe planeta Pamant.
    2.Dl.Rat a organizat un turneu privat care nu are treaba cu FRSAH,asa reiese din comentariile domniei lui.
    3.Taxa de contestatie de 60 de lei e simbolica,putea sa puna o taxa de 2000 de euro.
    4.Conteaza ca un jucator are 1400,sau 2200 Elo sau 2750 si il cheama Topalov sau Popescu? omul si-a cerut chitanta,e dreptul lui,care trebuie respectat.PUNCT,e vorba de un principiu si mai putin de numele sau ce elo are jucatorul.
    5.Daca Dl.Rat,se plange atat de conditiile precare si cate in luna si stele de greutatile in organizarea unei competitii atunci e bine sa afle ca NU l-a obligat/fortat NIMENI sa se faca organzator de turnee sahiste si prin urmare devine un pic patetic cand plange pe forum despre cati bani de organzare a avut sau ce probleme de cazare au fost,este strict problema dansului ca organizator PUNCT.
    6.E dreptul oricarui cetatean al acestei tari sa reclame la politie in orice problema sau/si sa reclame la Drepturile Omului sau chiar sa depuna plangeri la orice ambasade(evident mai putin la ambasada angliei-cei cu 4 clase stiu de ce) si evident sa vina si cu ceva probe in plangerea respectiva.
    7.Este evident faptul ca se incearca politica pumnului in gura si a discriminarii,asteptam raspunsul politiei si a ambasadelor(mai putin a angliei,desigur)
    Cer scuze ptr deranj,dar subiectul e penibil cu spume.

    iunie 6, 2013 - 9:32 pm Raspunde
  • Dan Rat

    @Georgel
    Nu am incercat sa ma plang.Nu am incercat sa caut compasiune.
    Nu am evitat sa dau chitante.
    Am vrut doar sa scot in evidenta ca NU e un lucru normal ce s-a intimplat.
    (Ambasada Angliei a fost amintita de reclamant)

    Eu daca am o problema cu cineva, incerc sa o rezolv intii cu persoana respectiva.Apoi caut alte cai.Nu merg direct la politie pt orice.Asta am vrut sa scot in evidenta prin tot articolul.E atit de greu de inteles ?

    iunie 6, 2013 - 9:41 pm Raspunde
  • alin_p

    Dle Rat,
    daca dl Dumitru s-a comportat dupa cum ne relatati,nu-i face cinste intradevar situatia. Am scris eu ceva de capatuiala,doar am spus c-as fi absurd sa va acuz de ceva(comentariul 19)? Eu doar am relatat un pamflet despre un om scris de altcineva luna trecuta, mai pot aminti de ex. tot din articolele de pe blog de un alt organizator celebru…cel care scotea banii cu sacosa de la o casierie,sau de un altul care aranjeaza turnee prin nordul tarii,asa ca organizatorii nu sunt chiar imaculati,dar despre dvs n-am afirmat nimic tedentios.Regretabil e ca nu v-ati grabit in a taia chitanta,daca o faceati inclusiv pe data de 2 poate nu mai aveati neplaceri.Dvs intelegeti ca e dreptul nostru si obligatia dvs?! Ma numesc Paveliuc Alin, acum stiti cu cine discutati,iar daca este relevant ptr dvs atunci aflati ca am organizat un banket ptr peste 100 de persoane,cu alta ocazie am organizat ptr o societate un interviu ptr cca 60-70 persoane,iar turnee oficiale si neoficiale ,blitz, rapid si clasic jucate in afara tarii cred ca am peste 40.

    iunie 6, 2013 - 9:43 pm Raspunde
  • Dan Rat

    @Alin_P
    Nu am spus nici o clipa ca toti organizatorii sunt imaculati.
    Ma bucur ca ati spus ca nu o data ati organizat diverse evenimete.Am o singura intrebare. La toate evenimentele DVS ati dat chitanta in clipa in care ati incasat taxe ?
    E incredibil cum incercati sa deturnati discutia pe o alta panta (chitantele).
    Poate recititi tot articolul si incercati sa intelegeti ce am vrut sa semnalez.Mie unul mi-ar fi prins bine daca cineva semnala despre un caz asemanator, sa spunem, pt a nu mai primi o persoana sau alta in turneu.Acelasi lucru incerc sa il fac pt alti organizatori

    iunie 6, 2013 - 10:12 pm Raspunde
  • Georgel

    @RatDan
    Este foarte NORMAL ca Dl.X sa ceara chitanta si in Romania si in Papua Noua Guinee.
    Daca ati avut o problema cu domnul respectiv si rezolvarea intre 4 ochi a fost nesatisfacatoare atunci care e sensul publicarii ei aici pe forum?NON SENS
    Puteti sa mergeti si la Politie,e dreptul dvs.
    Mai cititi odata articolul dvs poate intelegeti dvs ce doriti cu adevarat,sa lasam Politia sa solutoneze plangerea domnului respectiv fara al eticheta in vreun fel sau al discrimina,suna rezonabil ptr domnia dvs? sau facem tribunal cu jurati ca in America si facem si un proces aici pe forum?

    iunie 6, 2013 - 10:16 pm Raspunde
  • Dan Rat

    Sunt in ceata.Recunosc.

    iunie 6, 2013 - 10:54 pm Raspunde
  • Georgel

    Si la Cape Town ploua ieri

    iunie 6, 2013 - 11:06 pm Raspunde
  • Georgel

    Foarte frumos,am raspuns ca in Cape Town ploua dimineata si mesajul a fost sters,de ce oare?

    iunie 6, 2013 - 11:19 pm Raspunde
  • Georgel

    mai sa fie…se sterg mesajele??? cata ipocrizie

    iunie 6, 2013 - 11:29 pm Raspunde
  • Georgel

    Domnul Milea Florian este cumva acel domn cadru militar fost colonel si comandant de unitate in Bucuresti prin anii 1994-1995???? ROG RESPECTUOS SA SE APROBE ACEST MESAJ ,domnii admini sa ma dea in judecata daca au ceva personal cu mine

    iunie 6, 2013 - 11:33 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Domnilor sahisti,
    Sunt un jucator modest, dar care a avut sansa de a face parte dintr-o echipa care a organizat cateva turnee de sah. Imi cunosc foarte bine drepturile ca jucator, dar tot atat de bine am simtit si ce inseamna responsabilitatea unui organizator. Ca sa nu o lungesc prea mult, indiferent de pozitia in care se regaseste cineva la un turneu, singurul numitor comun este respectarea regulamentelor sportive. Orice alt aspect, financiar sau penal, se discuta in alta parte. Sunt doar doua, trei cazuri cand respectivele institutii au dreptul de a interveni la fata locului, si acelea sunt de regula tragice. In cazul de fata, dl. Rat “a fost chemat” la sediul unei institutii pentru a clarifica o situatie. Sa-l lasam sa-si rezolve singur aceasta problema, ce nu tine nicicum de regulile sportive. Si apropo, nu am vazut pe nimeni sa mearga la Tanti ANI sa reclame un conflict de interese ale unor indivizi din Federatia Romana de Sah.
    Acum sa vorbim si d’ale noastre. Cui ii este frica sa ajunga pe aceasta lista a rusinii? Unui jucator corect? Ma indoiesc.

    iunie 7, 2013 - 12:02 am Raspunde
  • mihai

    Nici eu nu am primit chitanta la Iasi si-mi pare rau ca nu am intervenit cand s-a scris despre bataia aia de joc cea fost acolo. Mie-mi rezulta ca dl Rat a fost mai degraba fortat de plangere ca sa emita chitanta. Altminteri ….cine stie dac-o mai completa.

    iunie 7, 2013 - 12:04 am Raspunde
  • Dan Rat

    Am incercat sa semnalez un fapt mai putin obisnuit care se petrece la turneele de sah si discutia a alunecat unde vrea fiecare.
    Aveti dreptate domnilor, nu am vrut sa eliberez chitante.Noroc cu plangerea respectiva, altfel inca un organizator dadea o tzeapa.Asta e de retinut.
    Nu conteaza ce am spus pina acum.Nu conteaza ca am eliberat destule pina la data plangerii, nu conteaza ca domnul respectiv a facut scandaluri la multe turnee, nu conteaza nimic.Bine a facut (din punctul de vedere al multora de aici).
    Asa cum a spus si domnul Valahu, daca toata lumea e atit de corecta, cui ii e frica de o lista a rusinii ? Sau mai bine sa ne intoarcem la chitante.

    iunie 7, 2013 - 6:30 am Raspunde
  • Dan Rat

    @Alin_p
    As avea inca o intrebare la DVS (pe langa cea legata de chitantele eliberate de DVS in prima zi a organizarii evenimentelor pe care spuneti ca le-ati organizat).
    Ati devenit acid in urma mailului privat pe care mi l-ati trimis cu referire la discutia de la IASI (pe care ati initiat-o) sau din convingere ?

    iunie 7, 2013 - 6:37 am Raspunde
  • Edi Deac

    Citesc si nu imi vine sa cred – balacareala absoluta – toata lumea cearta pe toata lumea. Mergeti fratilor si comentati pe site-uri cu profil de scandal (Click, Show Pacatos, Acces direct etc..). Acest Blog se vrea unul despre SAH si nu despre trairi emotionale, comportamente deviante, vendete, rautati gratuite. De ex. in acest turneu pe locul 2 s-a clasat un baiat de 13 ani (Mihnea Costachi) reusind sa termine turneul neinvins in conditiile in care au participat si cativa jucatori titrati – nu credeti ca ar fi mai interesant d-le Rat sa vedem niste partide din turneu si sa-si dea lumea cu parerea despre o partida de sah ? Eu personal va inteleg supararea si apreciez total exagerata iesirea d-lui Dumitru dar cred ca era mai simplu pentru dumneavoastra sa comunicati in privat cu ceilalti organizatori de turnee (ca oricum nu sunt foarte multi si cu siguranta aveti datele lor de contact ) si sa le expuneti lor problema cu care v-ati confruntat. Exista o vorba : “Nu te certa niciodata cu un prost deoarece ceilalti ar putea sa nu observe diferenta”. Prea multa rautate in aceasta natie, din pacate. Va doresc o zi buna tuturor.

    iunie 7, 2013 - 7:56 am Raspunde
  • Edi Deac

    Exista subiecte suficiente pentru a fi comentate – in aceste zile se desfasoara doua turnee cu participare romaneasca – Albena (Lupulescu, Vaida, Parligras, Nevednichy, Berescu, Georgescu etc) si Ortisei-Italia (Nisipeanu) cu partide transmise live. Prefer sa citesc pareri ale amatorilor (ca si mine) si profesionistilor despre partidele jucate decat sa vad cum arunca cu noroi unii in altii.
    De cateva zile se posteaza de catre Ovidiu Lascar (un roman plecat in Polonia) mai multe articole despre Campionatul European de sah – abia s-au adunat 4 comentarii (nu intereseaza pe nimeni deoarece nu prezinta nici un scandal) in conditiile in care acest om a transpirat din greu pentru a aduce la cunostinta romanilor ce s-a intamplat acolo.

    iunie 7, 2013 - 8:08 am Raspunde
  • alin_p

    @Dan Rat,
    Domnule ,doar ti-am spus ca te apreciez, despre ce aciditate e vorba? Edi Deac are dreptate,asa ca propun sa ne oprim,sau sa continuam daca insistati pe mail.

    iunie 7, 2013 - 10:35 am Raspunde
  • Dan RAT

    Alin_p,
    Dupa cum vedeti, eu v-am raspuns tuturor intrebarilor.
    O singura intrebare v-am pus.Daca ati taiat chitante DVS imediat cum ati incasat banii cand ati organizat ceea ce ati spus.Mai are sens sa astept ?
    Aveti dreptate. Era mai bine sa nici nu scriu despre ceea ce am scris pt ca DVS ati inteles doar acest lucru (legat de chitante) din ceea ce am scris.

    iunie 7, 2013 - 12:41 pm Raspunde
  • Lucian Filip

    buna ziua.
    Am o intrebare pentru “militieni” de aici : cati dintre voi aveti programe chessbase cu licenta?
    Gens una sumus!

    iunie 7, 2013 - 1:16 pm Raspunde
  • alin_p

    Cineva scria de chitanta de la dozatorul de cafea,acum de licenta de la chessbase.Daca e sa divagam si nesimtita asta de chitanta chiar n-are niciun rost al ei eu propun sa nici nu mai fie taiata la concursurile de sah. Da sa nu vii tu organizatorule de competitie sportiva si sa-mi pui o taxa de participare nesimtita.Gata ,nu mai scriu nimic de chitanta,da-o naibii de mizerie chiar atata tevatura ptr un petec de hartie?!
    Asa,si ce altceva mai era prin articol? Aaaaa ,excluderea sportivilor din competitii,pe motive serioase de deviere de comportament . La cat mai multi! Si asa ne-nghesuim pe la turnee de multi ce suntem. Sunteti satisfacut dle Rat? Mi-ar placea sa va vad seful comisiei de disciplina a FRS. Ce ordine ati mai face dvs cu nesimtitii astia de jucatori care nu stiu multe ,numai de scandal sunt buni.

    iunie 7, 2013 - 2:39 pm Raspunde
  • Georgel

    Lucian Filip dvs pe cate softuri din pc dvs aveti licenta?

    iunie 7, 2013 - 2:44 pm Raspunde
  • Georgel

    DOMNUL CU PUTERE CARE TOT STERGE MESAJELE ESTE METAFORIC VORBIND LIPSIT DE BOASTE,SA MA DEA IN JUDECATA DOMNUL IPOCRIT RESPECTIV.
    DERANJEAZA CUMVA MESAJELE MELE SAU POATE CA LOGICA LOR DEPASESTE CU MULT DOMNUL IQ ATAT DE FIRAV AL RESPECTIVULUI DOMN CARE STERGE MESAJELE?

    iunie 7, 2013 - 4:43 pm Raspunde
  • Dan Rat

    @Alin_p
    V-am adresat o intrebare legata de chitanta.Atunci cand ati organizat DVS ce ati spus ca ati organizat, ati dat chitante in ziua in care ati incasat banii (e a treia oara cand va intreb si va faceti ca ploua) ?

    iunie 7, 2013 - 4:55 pm Raspunde
  • Georgel

    @Ciudatul care sterge mesajele,te rog frumos sa ma dai in judecata ne vedem la tribunal o sa platesc o armata de avocati sa vedem daca ai matale voie sa faci aici discriminare sa aprobi si sa stergi mesajele in functie de cat de matol sau treaz esti si sa incalci un drept fundamental respectiv dreptul la libera opinie si exprimare.

    iunie 7, 2013 - 5:07 pm Raspunde
  • alin_p

    Dle Rat,nu e relevant. Nu aveam calitate de platitor de impozite,nu eram persoana juridica la acel moment,m-au rugat fostii colegi sa ma ocup eu de banket,si nici in situatia cealalta nu e relevant ptr ca e ceva asemanator.Inteleg ce vreti sa transmiteti,dar nu e cazul in situatia mea.

    iunie 7, 2013 - 5:39 pm Raspunde
  • Dan Rat

    @Andrei

    Tie ti se pare normal ca o persoana sa reclame la politie asa ceva ?
    Tu crezi ca mie imi arde de “mijloace juridice” dupa un turneu de sah ?????
    Despre ce vorbim aici ?????????? Incredibil.
    Am spus eu sa fie o lista a rusinii doar pt jucatori ? Sa fie si pt organizatori.Evident.Sa fie pt ORICINE sare calul.

    iunie 7, 2013 - 5:41 pm Raspunde
  • Andrei

    @ Dan Rat

    Ma mira faptul ca desi eu am folosit pluralul de politete, dumneavoastra va adresati de parca am fost la bere impreuna. Nu am fost si nici nu cred ca o sa mergem. Mie imi place politetea si sper sa va molipsesc si pe dumneavoastra. E o chestiune tot de rusine. E drept, ceva mai fina!

    Ca aveti sau nu aveti chef de argumente juridice, asta e problema dumneavoastra! Eu cred ca doar asa se rezolva lucrurile intr-un stat de drept. Inca un lucru bun cu care as vrea sa va molipsiti de la mine. Lista rusinii e buna doar pentru a marginaliza o persoana. Lucru de foarte mare ajutor intr-o tara ca Romania. Dar asta nu o sa rezolve lucrurile. O sa ne faca pe noi sa ne simtim mai bine si o sa ii avertizeze pe cei care nu cunosc personajul.

    Revenind la problema in sine:

    Ce vi se pare mai anormal: sa reclami la politie un lucru cu care crezi ca ai fost nedreptatit sau sa fii vicepresedintele FRSah si sa depui o oferta de organizare pe care tot tu sa o votezi?

    Pai omul de care vorbiti dumneavoastra a avut ceva motive sa gandeasca cum a gandit, dar domnul Manole nu are ca argument decat nesimtirea si faptul ca traieste in Romania.

    Acestea fiind zise, eu deschid lista rusinii:

    1. Vasile Manole – pentru ca in calitate de vicepresedinte al FRSah voteaza ofertele de organizare pe care tot el le depune.

    iunie 7, 2013 - 6:00 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Domnule Andrei,
    daca pe Rochess se practica dezinformarea, pe acest blog nu se gaseste loc pentru asa ceva. In special atacul la persoana.
    Cu stima,
    Nicolae Jeltopop.

    iunie 7, 2013 - 6:03 pm Raspunde
  • Andrei

    In ce consta dezinformarea? Verificati informatia la cetateanul Vasile Manole!

    Intrebati-l daca AJSah Iasi a depus oferta de organizare, iar el in calitate de membru al CD s-a abtinut de la vot!

    Asta e tot ce trebuie sa faceti.

    iunie 7, 2013 - 6:10 pm Raspunde
  • Andrei

    @ Nicu Valahu

    Daca informatia este adevarata care sunt consicintele de onoare pe care sunteti dispus sa le suportati? Va alaturati cetateanului Vasile Manole pe lista rusinii?

    iunie 7, 2013 - 6:13 pm Raspunde
  • Andrei

    @ Nicu Valahu

    Orice om cu bun simt, atunci cand depune o oferta si face parte din comisia care analizeaza ofertele ANUNTA PUBLIC ca se afla in conflict de interese si, prin urmare, este obligat sa se abtina de la vot. Cetateanul Vasile Manole nu a facut acest lucru.

    Este o dezinformare in aceasta?

    Sau dumneavoastra credeti ca a votat alta oferta decat cea pe care el insusi a depus-o?

    Eu detin informatii precise ca va inselati. Puteti opri comentarii mele acum, dar va veni un moment cand viata o sa va interzica dumneavoastra sa mai deschideti gura. Atunci sunt sigur ca va veti aduce aminte de cuvintele mele de azi. Vine zigur si ziua aceea!

    iunie 7, 2013 - 6:20 pm Raspunde
  • Andrei

    Autorul articolului nu a realizat un atac la persoana. Comentariul meu ziceti ca da. In ce consta diferenta?

    iunie 7, 2013 - 6:22 pm Raspunde
  • Georgel

    Nicu Valahu -din pacate pe acest blog se practica discriminarea,sunteti cu codita verificati mesajele mele si poate explicati de ce au fost sterse,asa ca mai incet cu doamna onoare

    iunie 7, 2013 - 6:26 pm Raspunde
  • Virgil

    M-a sunat prietenul meu Andrei Ionescu si mi-a spus ca ii sunt blocate fara motiv comentariile. Este adevarat?

    iunie 7, 2013 - 6:28 pm Raspunde
    • nicu valahu

      Nu chiar fara motiv, domnule Virgil. Cand va inceta sa dezinformeze si sa atace persaone publice, va fi binevenit pe acest blog.

      iunie 7, 2013 - 6:36 pm Raspunde
  • Alin

    Dl. Jeltopop,
    Titlut articolul trebuia sa fie: Cand nebunii sar de pe tabla de sah…

    iunie 7, 2013 - 6:32 pm Raspunde
  • Dan Rat

    @alin_p
    In cazul meu nu e asa….Nu la mine…La altii….Nu eu.
    Daca cineva v-a rugat sa faceti in locul altcuiva si ati incasat taxe atunci e ok.Nu e nevoie de chitante.Ca doar v-a rugat cineva.Si daca nu erati persoana juridica, era normal sa nu dati chitante (dar sa organizati).Am inteles perfect.
    Sigur.Situatiile sunt cum doriti DVS.Adica bine pt DVS si rau pt altii.
    E destul de lamuritor raspunsul primit.

    iunie 7, 2013 - 6:38 pm Raspunde
  • alin_p

    Hai sa facem sa fie bine ptr toti atunci. Nu mai taie niciun organizator chitanta,traba voastra cum va descurcati cu garda,dar sa nu mai vad taxa de participare peste 50 lei. E bun asa,si facem pace?

    iunie 7, 2013 - 7:06 pm Raspunde
  • Virgil

    Ma vad nevoit sa fiu aparatorul prietenului meu, Andrei Ionescu, caruia i s-au blocat mesajele. O sa clarificam imediat, daca cu motiv sau fara.

    In primul rand, va rog sa spune-ti in ce a constat dezinformarea.

    In al doilea rand, va rog sa spuneti in ce a constat atacul la persoana.

    Andrei m-a rugat sa intreb:

    1. E adevarat ca AJSah Timis a depus oferta pentru organizarea CN de juniori pe echipe?

    2. E adevarat ca domnul Vasile Manole este presedintele acestei asociatii judetene de sah?

    3. Este adevarat ca domnul Vasile Manole e vicepresedinte al FRSah si membru in Consiliul Director?

    4. Este adevarat ca in calitate de membru in Consiliu Director poate vota oferta pe care asociatia judeteana de sah pe care o conduce a depus-o?

    5. A facut domnul Vasile Manole un anunt public de retragere de la vot pe motiv de conflict de interese?

    iunie 7, 2013 - 7:29 pm Raspunde
  • Virgil

    Pentru ca vad ca intarziati cu raspunsurile, o sa ajut eu.

    1. Da, AJSah Iasi a depus oferta de organizare a CN de juniori pe echipe.

    Oferta o gasiti aici: http://www.frsah.ro/files/listings/938/ajs.iasi.pdf

    2. Da, este adevarat ca domnul Vasile Manole este presedintele AJSah Iasi. Anterior am scris Timis, din greseala. Andrei imi punea ca cei de la Timis au oferit informatia pe Rochess si de asta am incurcat.

    Informatia o gasiti aici: http://ajsiasi.3x.ro/index.php?content=main&lang=ro&section=members

    3. Da, este adevarat ca domnul Vasile Manole e vicepresedinte al FRSah si membru in Consiliul Director.
    Gasiti informatia pe site FRSah.ro

    4. Da, are dreptul sa voteze ca membru al Consiliului Director.
    Verifica Statut FRSah.

    5. Nu cred ca a auzit nimeni sa fi facut un anunt public de retragere de la vot pe motiv de conflict de interese.

    iunie 7, 2013 - 7:40 pm Raspunde
  • Virgil

    Astept sa confirmati sau sa infirmati daca informatiile oferite de mine sunt veridice.

    Multumesc.

    iunie 7, 2013 - 7:43 pm Raspunde
  • Virgil

    In comentariul in care am pus intrebarile va rog a se citi Iasi in loc de Timis.

    Am scris Timis, din greseala. Andrei imi punea ca cei de la Timis au oferit informatia pe Rochess si de asta am incurcat.

    Multumesc.

    iunie 7, 2013 - 7:46 pm Raspunde
  • Virgil

    Pentru ca vad ca intarziati cu raspunsurile, o sa ajut eu.

    1. Da, AJSah Iasi a depus oferta de organizare a CN de juniori pe echipe.

    Oferta o gasiti aici pe site-ul FRSah.

    2. Da, este adevarat ca domnul Vasile Manole este presedintele AJSah Iasi.

    Informatia o gasiti site-ul AJSah Iasi la sectiunea “Personalul”.

    3. Da, este adevarat ca domnul Vasile Manole e vicepresedinte al FRSah si membru in Consiliul Director.
    Gasiti informatia pe site FRSah.ro

    4. Da, are dreptul sa voteze ca membru al Consiliului Director.
    Verifica Statut FRSah.

    5. Nu cred ca a auzit nimeni sa fi facut un anunt public de retragere de la vot pe motiv de conflict de interese.
    Daca detine cineva o informatie contrara il rog sa spuna.

    iunie 7, 2013 - 7:51 pm Raspunde
  • Virgil

    Exista vreo dezinformare in cele afirmate de mine pana acum, domnule Nicu Valahu?

    Astept confirmarea ca nu exista, pentru a merge mai departe cu demonstratia ca ati blocat mesajele prietenului meu Andrei Ionescu fara sa aveti un motiv intemeiat. Un motiv cred ca ati avut, dar nu intemeiat.

    Si nu doar ca voi demonstra ca l-ati nedreptatit pe Andrei, ci voi duce demersul meu mai departe.

    iunie 7, 2013 - 7:56 pm Raspunde
  • Virgil

    De data aceasta, domnule Nicu Valahu, aveti de a face cu un om care a facut din avocatura o pasiune de viata.

    Sper sa nu imi retrageti si mie dreptul la cuvant fara a explica macar de ce ati facut-o!

    iunie 7, 2013 - 8:00 pm Raspunde
  • Virgil

    Onorata instanta,

    Cat timp credeti ca va este necesar pentru a delibera cu privire la veridicitatea dovezilor oferite de apararea inculpatului Andrei Ionescu?

    Vrem sa aducem noi probe la dosar, dar vom face aceasta dupa ce ne asigurati ca cele depuse pana acum au fost acceptate si sunt veridice.

    Multumim.

    iunie 7, 2013 - 8:06 pm Raspunde
  • Georgel

    @Virgil—- pe acest blog mesajele argumentate sunt blocate,sterse,ce sa ceri de la ei???

    iunie 7, 2013 - 8:08 pm Raspunde
  • Georgel

    ASA-AU FOST STERSE SI MESAJELE LUI VIRGIL——MUSCHIULOSILOR CUM VINE CINEVA CU ARGUMENTE CUM SCOATETI BATA,PARUL,MACIUCA,O SA VA SCUIP ASA DE UN MIC DEOCHI,FIOROSILOR

    iunie 7, 2013 - 8:34 pm Raspunde
  • Virgil

    Domnilor, ce site este acesta pe care ti se blocheaza comentariile fara motiv?

    iunie 7, 2013 - 8:38 pm Raspunde
  • Virgil

    As vrea sa adaug si eu nume pe lista rusinii care a fost deschisa aici. Se poate?

    O sa aduc toate argumentele necesare, in cazul in care comentariile nu imi sunt blocate abuziv!

    Multumesc.

    iunie 7, 2013 - 8:40 pm Raspunde
  • Virgil

    Domnilor care administrati site-ul,

    Fiti, va rog, coerenti?

    Cand blocati unele comentarii, cand blocati alte comentarii…

    Dupa ce le blocati, va razganditi si le dati drumul.

    Ce tip de dialog se poate purta aici, in aceste conditii?

    iunie 7, 2013 - 8:59 pm Raspunde
  • alin_p

    Dle Andrei,jos palaria!! Ieri ma amagisera unele comentarii ale conationalilor nostri si-am luat atitudine ,cum am putut,acum citindu-va pe dvs ,trebuie sa declar ca sunt mandru ca avem printre noi si barbati adevarati. Va felicit si va declar sincer admiratia si respectul meu!

    iunie 7, 2013 - 9:12 pm Raspunde
  • Lucian Filip

    50 lei? poate 50 de euro ca sa fim la nivel international. eu n-as veni sa joc cu niste scandalagii ce platesc 50 de lei :). apropo , faptul ca ati dat niste bani si nu ati luat chitanta nu e o ilegalitate mr. javert?

    iunie 7, 2013 - 9:25 pm Raspunde
  • Dan Rat

    @Andrei
    M-am cam saturat sa vorbesc cu tot felul de personaje care nu isi dau nume.
    Din pctul tau de vedere articolul asta e atac la persoana ? Poate ai citit printre randuri.
    Daca vrei sa dialogam civilizat, frumos ar fi sa spui cum te numesti(banuiesc ca te prezinti si cand suni pe cineva la telefon, de ex).Pina atunci,asuma-ti….
    Eu nu cred ca intr-un stat de drept (cum spui tu) e normal ca un organizator de orice fel sa fie tarat la Politie pt declaratii (ca asa are chef cineva).Exista niste pasi de urma pina sa se ajunga la Politie (in statul ala de drept de care tot amintesti)

    iunie 7, 2013 - 9:30 pm Raspunde
  • Georgel

    Lucian Filip—ptr dvs se pot aranja sa jucati cateva turnee in fosta URSS,cazare,masa,taxe,avion platit dus intors,totul achitat dar cu o conditie,din 11 runde sa veniti acasa cu cel putin 3,5 puncte in caz contrar platiti inapoi toate cheltuielile din banii dvs.Rusii joaca ceva sah,mai putin scandalagii,baietii aia se pricep sa castige la tabla.
    Chitantele se deconteaza

    iunie 7, 2013 - 9:38 pm Raspunde
  • alin_p

    Dle Filip,atentie ca va descalificati.Noi am jucat 2 partide pana acum,ne-am strans mana sportiv la incheiere si nu cred ca v-am facut impresia unui scandalagiu. Stiu ca sunteti si organizator la Micul Sahist,si nu va ramane decat sa puneti taxa de 50 de euro la turneul dvs,sigur va fi aglomeratie mare tinand cont de puterea de cumparare nationala. N-ati raspuns daca aveti licenta pe Windows,Office sau Win-up de ex. Poate fi ,in cazul asta ma autodenunt si indiferent ce se-ntampla stiu ca voi ramane cu fruntea sus. Detaliati ce vrea sa-nsemne mr javert?

    iunie 7, 2013 - 9:46 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Dan Rat

    Scriu eu pentru ca prietenul meu Andrei refuza sa mai comenteze pana cand moderatorii nu isi cer scuze pentru blocarea comentariilor sale.

    Dumneavoastra nu intelegeti ca traim intr-o tara in care vicepresedintele FRSah, in calitate de presedinte al AJSah Iasi, depune oferta de organizare a CN de juniori pe echipe si tot el si voteaza in cadrul sedintei de selectie a ofertei castigatoare?

    Problema dumneavoastra e o nimica toata pe langa asa ceva!

    Haideti sa incepem lista rusinii de sus in jos! O sa ajungem si la problema dumneavoastra, aveti rabdare! Mai sunt multi de trecut pe lista pana atunci!

    iunie 7, 2013 - 10:02 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Dan Rat

    Nu e de vina cel ce reclama pentru ca politia v-a tarat la sediu pentru declaratii!

    Daca este un abuz al politiei, aveti tot dreptul sa ii dati in judecata si pe ei!

    Mai sunt nelamuriri juridice domnule Dan Rat? Acum ofer consultanta gratuita.

    iunie 7, 2013 - 10:06 pm Raspunde
  • virgil

    Cineva imi foloseste numele pentru a comenta sub acoperire… Rog administratorii site-ului sa spuna daca persoana respectiva trimite mesaje pe aceeasi adresa de mail ca a mea… Daca da, inseamna ca avem de a face cu un impostor… Astept raspuns urgent…

    iunie 7, 2013 - 10:10 pm Raspunde
    • nicu valahu

      Scuze, Virgil. Adresa ta de mail este sigura. Unele dintre ele vor fi insa puse la dispozitia organelor abilitate, caci tot vorbim de anumite institutii.

      iunie 7, 2013 - 10:14 pm Raspunde
  • virgil

    Acum observ, dupa citirea ultimelor mesaje, ca e vorba de o coincidenta de nume…

    iunie 7, 2013 - 10:13 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    Rog moderatorii site-ului sa interzica orice activitate publicistica pe site a domnului Nicu Valahu, in alt scop decat acela de a demonstra ca eu sau prietenul meu Andrei Ionescu am realizat o dezinformare prin comentariile publicate.

    Daca am dezinformat cu ceva o sa ne cerem scuze si ne vom abtine de la comentarii viitoare.

    Pana insa domnul Nicu Valahu nu va demonstra acest lucru, pretindem scuze publice din parte domniei sale si retragerea dreptului de a modera comentarii.

    Multumim!

    iunie 7, 2013 - 10:18 pm Raspunde
    • nicu valahu

      Domnule Virgil Popescu, va spun doar un nume care apare ca organizator la ofertantul ASJ Iasi: Vladimir Danilov.

      iunie 7, 2013 - 10:24 pm Raspunde
  • alin_p

    Dle Virgil,de cati ani puscarie sunt pasibil ptr faptul ca nu cer chitanta organizatorului ,dar astept sa mi-o aduca ,asa cum m-am obisnuit in Italia?

    iunie 7, 2013 - 10:19 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Alin_p

    Iti apreciez umorul. Si e bine ca il poti mentine.

    In ceea ce ma priveste m-a raportat foarte serios la probleme. Si astept tot un raspuns serios din partea administratorilor site-ului.

    Pana atunci ma abtin la a mai comenta pe site.

    Multumesc.

    iunie 7, 2013 - 10:28 pm Raspunde
  • Georgel

    Domnule Valahu,atitudinea dvs pozitia de FORTA,intimidarea excesiva,pumnul in gura,atitudinea aceasa de dispret si batjocura daca insistati va rog frumos sa da-ti adresa mea de email la cine vreti dumneavoastra si sa va pregatiti de un proces,cu o armata de avocati,evrei,si dupa proces,sa reveniti cu picioarele pe pamant,asa un pic,o sa realizati ca oricine are dreptul la opinie pe orice forum si pe orice blog asta ca sa mai incetati cu DISCRIMINAREA si cu CENZURA,dvs sau colegii dvs mersi frumos,Shalom

    iunie 7, 2013 - 10:28 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      Georgel: Ai uitat cand ti-am spus ca nu mai ai voie sa comentezi pe acest blog? Ai jignit destul in numeroase randuri.Cum miroase ceva urat, apari si tu, mai ales cum sunt scandaluri, apari si tu. Mergi cu Dumnezeu prin alte locuri, care sa te suporte. Adio!Ai mania persecutiei incercand sa pari altfel decat esti.Ai promis ca pleci,nu stiu cine si ce vant te-a adus. Ceea ce exprimi tu,nu este opinie si nici nu va fi, pentru ca nu te abtii sa nu jignesti.Ignorant este cel care se ascunde dupa un nick sau cel care spune lucrurilor pe nume. Aceasta este faimoasa adresa a distinsului Georgel georgel@gmail.com
      Macar daca ai fi evreu, pentru ca am multi prieteni evrei, dar nici asta nu cred. Atata timp cand arunci cu jigniri de sub un nick oarecare.

      iunie 7, 2013 - 11:11 pm Raspunde
  • Alin Andreica Toma

    Sa organizezi un turneu de sah in Romania nu este usor. Am toata stima pentru Domnul Rat ce face la Oradea. Am citit cu interes toate mesajele . Intradevar ar fi interesant ca pe acest blog sa vb mai mult despre sah decit de scandaluri.
    Am intervenit pentru ca cred ca am si solutia la problema cu chitantele de la taxa de participare. Este simplu: Banii pot fi trimisi in contul bancar cu ORDIN DE PLATA . Nu mai trebuie chitanta si atunci nimeni nu mai este banuit de evaziune fiscala sau alte bazaconii. Ordinul de plata tine loc de chitanta.
    In alta ordine de idei vreau sa va spun ca avem in Proiect sa organizam un concurs pe echipe destinat juniorilor ( 8-18 ani) in judetele Cluj ,Bistrita-Nasaud,Salaj,Satu-Mare,Bihor,Mures,Alba,Maramures. Bineinteles ca lista este deschisa.
    Va doresc noapte buna!!!

    iunie 7, 2013 - 10:30 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Nicu Valahu

    Faptul ca semneaza vicepresedintele asociatiei nu are nicio relevanta.

    Ma bucur, totusi, ca ati luat lucrurile in serios si ati trecut la a cerceta faptele. Apreciez!

    Pe drumul acesta sunt sigur ca ne putem intelege si chiar si prieteni.

    Astept lamuriri viitoare.

    iunie 7, 2013 - 10:30 pm Raspunde
    • nicu valahu

      Multumesc pentru oferta, dar nu este cazul. Ca parteneri de discutie, oricand.

      iunie 7, 2013 - 10:36 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Nicu Valahu

    Eu pot fi prieten cu orice om de buna credinta care da dovada de respect.

    Eu inteleg ca in activitatea dumneavoastra de moderator ati avut multe situatii in care oamenii au dezinformat.

    Inteleg si ca este o ora tarzie.

    Poate v-a scapat mana cand ati blocat comentariile. Pot accepta.

    Tot ce trebuie sa faceti este sa recunoasteti ca ati gresit si ca eu nu am dezinformat cu nimic.

    Daca veti si desfasura demersuri de presa in vedere adancirii informatiilor pe care au vi le-am pus la dispozitie, va raman recunoscator.

    Sa facem fiecare ce putem pentru o activitate sahista cat mai curata!

    Va doresc noapte buna!

    iunie 7, 2013 - 10:42 pm Raspunde
    • nicu valahu

      Domnule Virgil Popescu, l-ati vazut pe Kramnik in linkul pus de Lucian?

      iunie 7, 2013 - 10:45 pm Raspunde
  • alin_p

    Si e bine sa fie si la noi ca acolo? Somnul ratiunii(natiunii) naste monstri.

    iunie 7, 2013 - 10:51 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    @Virgil Popescu
    Tu cine esti, ca sa-ti permiti sa ceri socoteala unui moderator al acestui blog? Jucatorul Virgil Popescu nu exista in listele FRSah.

    iunie 7, 2013 - 10:53 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    Domnule Nicu Valahu,

    Pot face abstractie de oamenii care sunt preocupati de altceva atunci cand se discuta problme foarte serioase ce le afecteaza si lor viata.

    Fiecare alege atitudinea care este mai potrivita.

    Eu chiar trebuie sa ma retrag.

    Astept, insa, lamuriri viitoare din partea dumneavoastra.

    Noapte buna!

    iunie 7, 2013 - 10:54 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      Virgil Popescu comenteaza de sub acelasi IP adress ca si Andrei Ionescu…Asadar, concluziile le trageti voi mai departe. Nu totul este asa cum pare…Poate are explicatii Virgil Popescu sau Andrei Ionescu.

      iunie 7, 2013 - 11:13 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    @Virgil, Georgel, Fanel, Costel
    Felicitari! Ati reusit sa murdariti acest blog!

    iunie 7, 2013 - 10:59 pm Raspunde
  • Georgel

    Ceausescuiulian: Toate comenariile mele au fost la obiect,argumentate cu o logica pe care domnia dvs si a colegilor dvs cu coada de lopata e mai greu sa o inteleaga.
    Daca ai vreun prieten(ma indoiesc ca un evreu accepta prietenia dvs) atunci e bine sa aflati ca NIMENI nu poate aplica o pozitie de forta si de intimidare asa cum o faceti dvs sau colegii dvs si mai ales vis a vis de un evreu.Banuiesc ca aveti cunostinte printre evrei si cam atat.Au murit si evrei la revolutia din 1989,stiu bine ce drepturi am in aceasta tara,chiar daca domniei dvs va repugna.Faptul ca dvs sunteti mai OPAC in gandire,e strict problema dvs,ca sa aveti parte the respect,trebuie sa si respectati.
    Asa ca mai domol cu tonul dvs stimabile patron,moderator sau ce functie ai dumneata aici pe blog,mai citeste odata postarile mele si foloseste si un traslator in caz ca ai impresia ca am jignit,in schimb din atitudinea si mesajele dvs discriminarea este EVIDENTA, despre cetateanul care fugea dupa domnul Pessi cu ranga aici pe blog aveti ceva de comentat? sau poate ca suferiti de miopie cumva?sau cadere de memorie,amnezie?ca baietul tot face show pe blogul matale si nimic,nimic nici o pedeapsa ceva? acolo jigniri la cm patrat,in caz ca sunteti un mare si adevarat moderator.Shalom

    iunie 7, 2013 - 11:29 pm Raspunde
  • Georgel

    Comisarul Mizdrache cu ce am murdarit acest blog cu opiniile mele argumentate cumva?
    Apropo Comisarul Mizdrache apare pe lista federatiei din Oceania

    iunie 7, 2013 - 11:34 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Revenind la tema acestui articol, cred pe viitor ar fi bine ca inscrierea si plata sa fie facute online, asa cum bine a spus Domnul Toma Alin.

    iunie 7, 2013 - 11:35 pm Raspunde
  • Radu Deseu

    Interesant din punct de vedere al balacarelilor, dar irelevant din punct de vedere al subiectului initial (care dupa 3-5 posturi se pierde in negura netului). Probabil ca acest gen de jucatori, ‘troublemakers’, fac parte din joc, probabil le place diagonala si asta e. La 100 de platitori trebuie sa fie si un Dandanache.
    E un risc asumat.

    iunie 8, 2013 - 2:59 am Raspunde
  • Dan Rat

    Cum subiectul initial s-a pierdut in “negura netului” ma retrag de la discutii.

    iunie 8, 2013 - 5:27 am Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ iulian ceausescu

    E vreo prolema ca am folosit acelasi ip ca si prietenul meu Andrei? Din moment ce am spus ca suntem prieteni si am intervenit in locul lui, care este problema, domnule Ceausescu? Daca sunteti onest, trebuie sa rectificati informatia si sa spuneti ca apare si un al doilea ip, pentru ca am schimbat ulterior calculatorul. Dar acestea sunt probleme pe care un om serios nici nu ar trebui sa si le puna!

    Domnule Ceausescu, sa nu cadem in penibil! Sunteti ultimul de la care mai am sperante de impartialitate aici pe site.

    De ce nu faceti investigatii cu privire la informatiile furnizate? Asta cred ca e mai important! Sa vedem cu cine deschidem lista rusinii! Nu acesta era subiectul? Sau pe lista rusinii nu avem voie sa punem decat jucatori?

    Regret atitudinea acelora care considera ca a da in vileag un conflict de interese se cheama balacareala.

    In toate interventiile mele cred ca am pastrat un tot politicos si am vorbit la subiect.

    Problema dumneavoastra, Domnule Ceausescu, este ce ip folosesc eu sau faptul ca vicepresedintele FRSah s-a aflat in conflit de interese si a profitat de situatie?

    Problema dumneavoastra, Domnule Ceausescu, este ce ip folosesc eu sau faptul ca unui om de buna credinta i se blocheaza fara motiv comentariile pe site-ul de pe care il administrati?

    Daca o sa continuati pe aceasta linie a cautarilor penibile si a cenzurii nejustificate, eu refuz sa mai comentez. Cred ca oamenii de buna credinta si-au putut deja forma o parere cu privire la buna credinta a fiecaruia, la natura preocuparilor sale si la veridicitatea informatiilor pe care le ofera.

    iunie 8, 2013 - 5:30 am Raspunde
    • ceausescuiulian

      Domnule Virgil Popescu sau Andrei Ionescu! (In romanul “Vinovat de iubire” , Adrian Paunescu foloseste acest nume pentru eroul principal al cartii. Sa fie o transpunere sau o similitudine?!?!)
      Aici, sub nume false si nickuri fabricate toti au curaj sa acuze si faca spectacol cu lectii de moralitate. De ce nu ma sunati sa va cunosc si eu, ca sa pot sa va sustin punctul de vedere? Este valabil si pentru altii, Georgel si toti care fabricati aici povesti despre lucruri de care nu sunteti in stare sa le sustineti? De aceea nu mai ma consum si nu reactionez la injurii, ofensele aduse. Pentru ca Georgel este doar un noname de pe internet si in mod sigur ca nu are curajul sa isi decline identitatea sau sa priveasca in ochii cuiva cand ii vorbeste.
      Faptul ca mi-ati scris numele cu litere mici este datorita faptului ca ma faceti atent sau ma incercati, domnule Virgil? Eu nu am alte amanunte decat IP, care este o proba foarte buna, de identificare. Putini stiu lucrul acesta, ca fiecare are un numar de identificare, chiar daca el nu apare pe IP.
      Nu am timp de toate razboaiele de aici, cu personaje obscure, noname. Am probleme prea multe in ultimul timp si sa imi ajute Dumnezeu sa le rezolv si sa le pot duce la bun sfarsit.
      Nu am avut decat rar, exemple de demnitate si de verticalitate de la cei care se cred zmei aici, ataca persoane si institutii, de sub nickuri false.
      Daca nu ma insel, Nicky a plecat de pe blog, crezand in minciunile unor trepadusi, ca sunt cenzurati. Nu am cenzurat decat lucrurile grave, atacurile la persoana sau institutii de pe nickuri false. Eu cred ca am suportat mai multe decat hartia sau monitorul acesta pe care scriu…Unii isi rezolva vendettele aici, de pe niste nickuri false, incercand sa denigreze anumite institutii, persoane, cu scopuri ascunse.
      “Si daca le-am pierdut pe toate,
      Sa nu uitam macar atat.
      Macar un pic de demnitate,
      Macar atat, sa nu murim urat!”

      Pentru a-si face campanie electorala sau pentru a isi rezolva problemele interioare…Pana la urma tot Ceausescu este vinovat,de tot ce se intampla. Nu sunt decat niste cuvinte contra dovezilor pe care le detin eu. De ce anumite personaje apar doar cand miroase urat, este scandal si este circ? Raspunsul il stiti cu totii, asa ca permiteti-mi sa fac, ceea ce cred eu ca este de cuvinta. Se apropie campania electorala si personaje din umbra,incep sa loveasca in ceilalti. Macar daca ar avea demnitatea sa o faca de sub un nume propriu, dar nu o au, din pacate. De aceea nu avem, noi romanii, sansa sa avem in frunte oameni de valoare, care sa ne reprezinte si sa ne poata schimba viata in bine. Poate ca ne va da Dumnezeu, mintea romanului cea de pe urma si ne vom trezi in ceasul ultim. Pana atunci sa aveti pofta de viata si de sah, in fiecare zi din viata voastra!

      iunie 8, 2013 - 10:10 am Raspunde
  • Gabi

    Unde s-a ajuns … probabil si la un numar record de comentarii! Pentru calmarea spiritelor, parca ar “merge” un Kansas – Dust in the wind.

    iunie 8, 2013 - 7:15 am Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Gabi

    Putem asculta multa muzica buna. Multumim pentru sugestie. O melodie foarte frumoasa.

    Tutusi, sa nu uitam nici de conflictul de interese al domnului Vasile Manole. Cred ca e spre binele sahului romanesc sa nu uitam de asa ceva. Dumnealui vrea sa fie si arbitru si jucator in acelasi timp. O fi moral?

    iunie 8, 2013 - 7:25 am Raspunde
  • Virgil Popescu

    De ce oare nu intervine domnul Vasile Manole ca sa ne lamureasca personal cum este cu acest conflict de interese?!

    iunie 8, 2013 - 7:27 am Raspunde
  • Lucian Filip

    Se pare ca presupunerile mele sunt adevarate. Unii se comporta ca intr-o sectie de militie. De la inceput ma ia cu “te stiu”, “te trimit in fosta urss”, in nestirea lor imi cer licenta pentru winamp ( e free) si habar n-au cine e Javert. In momentul in care postezi aici intri ca la un interagatoriu.

    iunie 8, 2013 - 7:47 am Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Domnule “Popescu-Ionescu”, de ce nu scrieti despre acest conflict de interese, la topicul “Fariseii sahului romanesc”? Aici sunteti off-topic. Comentariile dumneavoastra sunt binevenite, dar nu au nicio legatura cu acest articol.

    iunie 8, 2013 - 9:01 am Raspunde
  • alin_p

    Si daca esti cu “Mizerabilii” pe masa,te face atotstiutor. Mare diferenta intre Lucian Filip(arogantul) si Lucian (scriitorul de pamflete), n-are cum sa fie aceeasi persoana ,unul e barbat adevarat celalalt maraie si el pe la vreun comentariu netrasmitand nimic ,niciodata…..numai vorbe goale. Mare caracter…ce sa mai zic. Dle esti cineva in sahul romanesc,o opinie pertinenta asupra vreunei chestiuni dezbatute pe acest blog in 5 ani,n-am vazut sa vina din partea dtale.Numai mistocarii.
    Cand ne-ntalnim sa-mi spui in fata ca-s Javert ……

    iunie 8, 2013 - 10:22 am Raspunde
    • Lucian Filip

      hai sa terminam discutia. intrebarea cu chessbase era una retorica (atat de cinstiti or fi?). cei care citesc comentariile poate inteleg cu ce probleme se confrunta cei care vor sa poarte un dialog civilizat pe acest blog sau pe rochess.

      iunie 8, 2013 - 12:13 pm Raspunde
  • alin_p

    N-am licenta la chessbase, il am pe ala free, chessbase light.ok maestre?

    iunie 8, 2013 - 10:32 am Raspunde
  • Georgel

    Ceausescuiulian aveti urgent nevoie de o vizita in Israel,sa mergeti la Zidul Plangerii,si daca sunteti o persoana credincioasa si nu un fariseu atunci Dumnezeu o sa va rezolve problemele,depuneti un biletel la zid acolo si stati fara grija,nu trebuie sa va semnati,va pot fii ghid turistic si mai ales va pot recomnda si o clinica medicala ultradodata si cu medici extraordinari care va pot repara,in mod sigur o sa va ceara sa renuntati la tutun si trecerea de urgenta la o dieta bazata pe fructe si legume si multa gimnastica,orice ajutor pentru sanatatea dvs este binevenit fie si de la un noname.Shalom

    iunie 8, 2013 - 10:38 am Raspunde
  • niki

    <>

    @Iulian,
    Pt ca m-ai pomenit in comentariul tau, am preferat sa-ti reamintesc de ce am decis sa nu mai comentez pe blog. Sper ca nu ma banuiesti de naitivitatea de a crede tot ce se scrie. Continui sa cred ca parerile exprimate decent trebuie acceptate. Nu e nimeni depozitarul adevarului absolut, insa cu totii avem dreptul la opinie. Daca cineva considera ca exista o dezinformare intr-un comentariu, nu are decat sa intervina. Cititorii vor decela adevarul de dezinformare. Administratorul nu are caderea de a da verdicte despre ce reprezinta adevar, atacuri asupra unor persoane, institutii, etc. Are dreptul insa de a da linia acestui blog cum crede de cuviinta, cu riscul de a castiga sau pierde cititori, in consecinta si prestigiu. Daca in deprinderile moderatorilor intra amenintari cu dezvaluiri de ip la organe competente si diverse alte metode de a baga pumnul in gura, eu ma detasez de aceste practici(apropo, nu exista consecinte juridice pentru opiniile exprimate pe bloguri).
    Cu siguranta vor mai fi vendette, atacuri directe sau voalate, legate de viitoarea campanie sau nu, insa daca veti continua sa moderati excesiv veti fi banuiti ca sunteti aparatorii unuia sau altuia. Nu mi-ar fi teama de cei 4-5 “zmei”, pt ca cititorii sunt mult mai multi, chiar daca mai putini vizibili.
    Pt a nu incheia pe un ton prea critic, pe langa chestiunea cu nick-urile nameless(o falsa problema) un pic de fine tunning la moderari ar reduce tensiunile de pe blog. Insa aceste ape tulburi apar des pt ca articolele referitoare strict la sah sunt mai putine decat cele adiacente(organizatori, evenimete marginale de tot soiul). Sigur chitanta netaiata de la Felix ne intereseaza mult mai putin decat viata si cariera unor Capablanca, Alehin, Fischer. Imi permit sa fac cateva propuneri:
    – partide alese ale…jucatorilor romani de top; fiecare olimpic al nostru are cateva partide/an care merita a fi prezentate si comentate personal
    – rubrica defuncta de pe site-ul FRSah: interviul lunii(cititorii ar cunoste mai multe din cariera jucatorilor de top)
    – partide si jucatori istorici
    – prezentari ale finalurilor(sau pozitiilor din jocul de mijloc) tematice de catre marii antrenori
    – continuati cu prezentarile online(live) a celor mai importante turnee

    Pana la normalizarea atmosferei de pe blog, raman in standby. Urmaresc macar la 2 zile blogul, pt ca inca are destule de oferit.

    iunie 8, 2013 - 1:35 pm Raspunde
  • alin_p

    @ Lucian Filip
    Dle Filip,eu sunt primul cel care-si cere scuze ptr iesire,asta ca sa va demonstrez ca se poate discuta si civilizat. Urmeaza s-o faceti si dvs,daca aveti demnitate, ptr adjectivele folosite:scandalagii,nestiutori si militieni(aici am o mentiune:ptr cei care se semneaza comisari,inspectori …etc, las la latitudinea dvs).

    iunie 8, 2013 - 3:02 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Perfect de acord cu “niki” pana la un punct. Pentru mine este o enigma lipsa de perceptie a unora ca marea majoritate a celor ce citesc acest blog sunt atrasi de discutarea problemelor curente cu care ne confruntam turneu de turneu : conditii de desfasurare, probleme de arbitraj, locatii, incidente cu care oricare din noi ne putem confrunta, etc. Aceste problematici care ne fac mai tristi sau mai fericiti, pentru “elitisti” sunt discutii inutile si insignifiante deoarece lor le rezolva altii problemele, deoarece lor le asigura cluburile lor potente conditii decente si nu-si bat ei capul cu astfel de fleacuri, deoarece lor nu le face nimeni mizerii. De aici aroganta acestora in a discuta astfel de lucruri. In schimb nu am vazut pe nici unul dintre ei sa se afiseze cu articole teoretice de sah sau sa-si comenteze partidele. Eu unul, as fi multumit sa vad atata efervescenta pe blogul meu cat timp se foloseste un limbaj decent. Din nefericire s-a cam raspandit obiceiul de a cataloga limbaj indecent orice nu convine.
    Orice interpelare a unui jucator mai cunoscut, chiar facuta folosind cuvinte normale este taxata ca obraznicie, indecenta, reavointa, si totul se transforma intr-un (declarat sau nu ) : ” Cum indraznesti sa ma intrebi tu , un “no name” pe mine asa ceva” sau” isi iau jucariile si pleaca”.
    Personal consider ca aceasta reavointa de comunicare a unor “personalitati” este adevarata indecenta, decat o intrebare incomoda. Atunci putem pune semnul egal intre comportarea acestora si cea a politicienilor. Cine se crede zeu in aceasta lume a sahului autohton, deja a coborat sub nivelul sahistului anonim. Este o pretentie stupida si aberanta atat a lor cat si a celor din jurul lor, care le ridica statui.
    Nu am sa inteleg in ruptul capului de ce un presedinte de federatie este facut albie de porci (probabil meritat) si totul este O.K., in timp ce un vicepresedinte este exonerat de orice vina , desi suspiciunile sunt cat casa. Este evident ca in cazul participarii la vot exista un grav conflict de interese. Uitati-va la ce se intampla in Turcia. Cel contestat a facut o gramada de lucruri bune, dar in momentul cand a sarit calul, cand a depasit masura, gata… poate sa plece. Cu atat mai mult cineva care a facut bine doar pentru el insusi si gruparea sa si mai nimic pentru ceilalti.Si sa fie clar , aici nu este vorba de nici o campanie sau anticampanie electorala,ci de incriminarea unor abuzuri. Cine le ascunde, le protejeaza sub o forma sau alta risca sa fie considerat complice. Sunt convins insa ca uneori dintr-un respect gresit inteles fata de “personalitati” apar dezacorduri cu ” marea masa”. Bucurati-va de cei multi. Ceilalti au site-urile de specialitate straine pe care oricum nu comunica. Varful piramidei este doar un punct care nu poate exista fara baza.

    iunie 8, 2013 - 3:45 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Iulian Ceausescu

    Scrierea initiala a numelui cu litere mici a fost o greseala, din graba. De altfel, se poate observa faptul ca in interiorul comentariului v-am scris numele cu litere mari. Imi cer scuze.

    Ii multumesc domnului Anuta Laurentiu ca a subliniat esenta problemei.

    Pe mine nu ma intereseaza campaniile voastre electorale. Oricum nu cred ca ele schimba ceva. Ati tot facut alegeri si rezultatele se vad. O lista a rusinii insa poate schimba multe.

    Cand o persoana publica face un abuz, dumneavoastra, ca formator de opinie prin intermediul acestui site, trebuie sa reactionati. Altfel… eu propun sa discutam despre relatia sahului cu pescuitul.

    Tot acest dialog interminabil a aparut din cauza faptului ca s-au blocat mesaje fara motiv si a faptului ca nu aveti curajul sa verificati informatiile pe care le-ati primit si sa luati atitudine fata de abuzul savarsit de domnul Vasile Manole.

    Comportamentul normal era sa verificati informatiile si, in cazul in care sunt veridice, sa faceti un articol prin care sa informati virulent lumea sahului si sa cereti un punct de vedere domnului Vasile Manole.

    Incercarile de a devia discutia de la problema de fond catre “Cine e mai barbat?”, “Ce nick-uri celebre sau mai putin celebre folosim?”, “Cati folosim un calculator cand scriem comentarii?” etc, nu va onoreaza.

    Cu speranta ca veti avea, totusi, pana la urma, curajul de a merge la esenta problemei, va doresc drum bun in viata!

    iunie 8, 2013 - 4:56 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Comisarul Mizdrache

    Pentru ati folosit un limbaj politicos o sa va raspund.

    Subiectul acestui articol il constituie intocmirea unei liste cu jucatorii care creaza probleme in turneele de sah.

    Eu am propus extinderea listei cu organizatori de turnee, conducatori de Federatie sau de cluburi etc.

    Mai mult, am propus, cu argumente verificabile, ca lista sa inceapa cu domnul Vasile Manole. Nu toata lumea trebuie sa fie de acord cu asta. Poate chiar domnul Vasile Manole sa intervina si sa demonstreze ca nu are ce cauta pe o asemenea lista.

    Sunt multe abuzuri in lumea sahului. Sa ne aducem aminte de faptul ca Dieter Nisipeanu nu joaca in echipa nationala. Eu vreau sa vad numele individului care a generat aceasta situatie pe o lista a rusinii.

    Sper ca am fost clar si v-am lamurit ca am vorbit la subiect.

    iunie 8, 2013 - 5:20 pm Raspunde
  • alin_p

    Foarte buna expunerea dle Anuta.Va felicit.Aveti o forta de exprimare deosebita.Ar trebuii sa faceti jurnalism.

    iunie 8, 2013 - 5:49 pm Raspunde
  • Radu Deseu

    Acesta NU era subiectul, Virgil.
    Acesta doriti Dvs. sa fie subiectul. E o nuanta, dar asta inseamna ca nu e totuna.
    Nu exista culoare politica in sah, cine aduce bani e bun. Asta pt ca adevarul recunoscut pe la colturi e ca e un sport sarac. Si pana una-alta, organizatorii astia barfiti pe la toate colturile sunt oamenii aia care se ocupa cu munca murdara si plicticoasa de a multumi pe toata lumea.
    De ce nu o fac pe gratis? Asta e alt subiect,are legatura cu nota de la intretinere si cu papa.De la magazin, nu de la Roma.De ce e mereu cineva nemultumit? Rareori din cauza organizarilor imperfecte…e natura umana.
    Economic vorbind, si facand abstractie de criza, sloganul conducerii trebuie sa fie unul singur: aduci bani, esti bun.Pui in miscare ceva? Esti bun. Faci sa se vorbeasca in media despre sah? Esti bun.In aceste vremuri solvabilitatea conteaza, nu integritati morale neverificate, postate sub numele de Gica Contra.

    iunie 8, 2013 - 6:03 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Radu Deseu

    “As dori sa aduc in atentia tuturor persoanelor ancorate in lumea sahului un subiect mai putin mediatizat.

    Jucatorii care creeaza probleme in turnee. (…)

    Cred ca ar trebui creeata o baza de date (pe site-ul FRSAH sau pe un site/blog privat) cu persoane care creeaza incidente la turnee de sah. Acest lucru ar fi benefic , cred eu, pt ca unii oameni ar incerca sa se abtina de la astfel de comportamente sau nu ar mai fi primiti la turnee o perioada (si in sistemul bancar exista o lista neagra cu rau platnici).” Dan Rat, in articol

    “Asa cum a spus si domnul Valahu, daca toata lumea e atit de corecta, cui ii e frica de o lista a rusinii ? Sau mai bine sa ne intoarcem la chitante.” Dan Rat, comentariul 36

    “Am spus eu sa fie o lista a rusinii doar pt jucatori ? Sa fie si pt organizatori.Evident.Sa fie pt ORICINE sare calul.” Dan Rat, comentariul 49

    E clar domnule Deseu?

    Referitor la esenta problemei aveti ceva de spus?

    Dam drumul la lista rusinii, domnilor, sau ne intoarcem la chitante, pseudonimne, cine e mai barbat si altele?

    iunie 8, 2013 - 7:07 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Radu Deseu

    Pe lumea aceasta mai suntem si oameni care apreciem corectitudinea, cinstea, moralitatea mai mult decat banii pe care ii are sau ii aduce cineva.

    Sper ca e loc si pentru noi.

    iunie 8, 2013 - 7:10 pm Raspunde
  • mihai

    Ce-am inteles pana la urma…..ca autorul articolului expune o situatie de tip cauza-efect si vrea sa discute numai efectul situatiei.Pai nu merge asa …eu inteleg ca organizatorii isi poarta grija lor in primul rand,dar noi,cei care platim,nu suntem toti fraieri cum isi inchipuie.

    iunie 9, 2013 - 2:14 am Raspunde
  • Manole Vasile

    Domnule Virgil Popescu,

    Nu va cunosc (dar curios ca toti cei care vorbesc despre mine “de bine” ca si cum m-ar cunoaste – ei stiu tot despre mine! – se acund in spatele anonimatului) si sper sa am onoarea sa vorbim fata in fata.
    Pentru orice informatii, nelamuriri rog pe toata lumea sa ma sune:0723144998 sau pe e-mail: vmanole2005@yahoo.com.
    Da, sunt presedintele AJ Sah Iasi – persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, apolitica si nonprofit!!!. Si ma mandresc cu acest lucru. AJ Sah Iasi inseamna o echipa, inseamna miscarea sahista din Iasi. Fara falsa modestie, AJ Sah Iasi este una dintre cele mai active asociatii sahiste din Romania care a organizat sau a fost partenera la sute de concursuri de sah locale, nationale si internationale (Campionate Europene, Mondiale, Festivaluri Internationale). Am reusit sa atragem in lumea sahului sponsori importanti: Romtelecom, E-ON, Vodafone, Orange, BCR, Antibiotice, Cotnari, Aqua Carpatica etc. Unele au fost o mare reusita la altele am gresit dar ce este important este ca am mers inainte si vrem sa facem performanta.
    Da, cred ca si Moldova merita sa organizeze competitii de sah nationale. Va rog sa verificati cand am organizat ultima competitie nationala.
    Da, am participat la o licitatie unde am depus o oferta cu bune si rele.
    Da, sunt vicepresedinte al FR Sah, loc pe care l-am obtinut in urma muncii personale si in echipa, in sah, in ultimii 32 ani ca jucator, antrenor emerit (elevii mei au cucerit din 1997 pana azi peste 550 medalii nationale si 65 medalii internationale la copii, juniori, tineret si seniori), capitan a doua echipe de superliga, arbitru, profesor, organizator de competitii nationale si internationale, sef de delegatii la campionate europene si mondiale etc.
    Da, toate aceste lucruri le-am facut intr-o echipa locala sau nationala.
    Ce ar trebui sa facem? Findca sunt vicepresedinte sa nu organizam competitii nationale in Iasi? Dupa aceasta logica in Bucuresti, Timisoara, Constanta, Brasov, Arad, Buzau sau oricare alt oras din tara nu ar fi trebuit sa se organizeze competitii nationale fiindca au membrii in CD!? Repet, am organizat si numeroase concursuri private!!!
    Sa nu votez?!? Statutul FR Sah nu ma opreste. Dar, cu siguranta, era o optiune in alte situatie… (va rog sa analizati cum a votat fiecare membru CD anul acesta si in ultimii 10 ani). Anul trecut am avut cea mai buna oferta financiara si nu a contat nici la juniori nici la Superliga si eram si anul trecut vicepresedinte…
    Nu am ascuns niciodata ca ne dorim sa organizam aceste finale de juniori.
    In Iasi fac sah aproximativ 6000 copii in scoli, gradinite si cluburi, din care, peste 500 sunt legitimati, 30 dintre ei fiind in loturile nationale…Cu siguranta ca si Timisoara sau alt oras important in miscarea sahista din Romania merita sa organizeze finala de juniori!
    Da, am avut o oferta echilibrata, Iasul a avut si are credibilitate in lumea sahului (chiar daca am mai gresit fata de unii jucatori!), si cred ca odata la cativa ani Iasul sau Moldova merita sa organizeze o competitie nationala.
    Speram sa organizam o competitie reusita si toata lumea sa fie multumita.

    Cu stima,
    Manole Vasile

    iunie 9, 2013 - 7:16 am Raspunde
  • nedelcu cristian

    Nu pot sa spun decat atat …domnul Manole Vasile are dreptate …in Romania nu exista multe orase pasionate de sah …iar Iasul este unul dintre ele …cei care vorbesc despre conflicte de interese sa inteleaga ca in Romania nu abunda ofertele pentru organizarea finalelor de juniori …e usor sa vorbesti cand n ai ce pune in loc …

    iunie 9, 2013 - 4:30 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    Concetatene Vasile Manole,

    Comentariul dumneavoastra confirma veridicitatea informatiilor oferite de mine.

    Nici nu se putea altfel!

    Gresiti fundamental prin faptul ca identificati diversi ofertati, din diverse orase, cu asociatiile judetene de sah din acele orase!

    Indiferent cate lucruri bune credeti ca ati facut pentru sahul iesean, asta nu justifica acceptarea cu nonsalanta a conflintului de interese in care v-ati aflat.

    Ati profitat de o situatie in care ati fost si jucator si arbitru. Credeti ca a fost o competie corecta?

    Logica dumneavoastra este: Meritam! Nu mai conteaza cum!

    Faptul ca nici acum nu va dati seama ca ati facut un lucru imoral si nu cereti iertare ma face sa am prea putine motive sa imi doresc sa va cunosc.

    Intr-o tara normala, orice om din lumea sahului ar trebui sa nu va mai cunoasca pana nu reparati raul pe care l-ati provocat.

    Bucurati-va! Romania nu e o tara normala! Sunt sigur ca veti putea fi in continuare jucator si arbitru!

    In urma interventiei dumneavoastra as fi vrut sa imi inchei si eu comentariul folosind sintagma “Cu stima!”.

    Regret, trebuie sa faceti pasi importanti pentru ca sa imi castigati respectul.

    Prin urmare,

    LA REVEDERE!

    Virgil Popescu

    iunie 9, 2013 - 6:18 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Administratorii site-ului,

    Ca urmare a confirmarii veridicitatii informatiilor oferite de mine de catre concetateanul Vasile Manole, solicit scuze publice administratorilor site-ul pentru modul in care am fost tratat.

    Va multumesc ca nu ati perseverat!

    Cu stima,

    Virgil Popescu

    iunie 9, 2013 - 6:32 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    Dragi sahisti,

    Eu am facut ce am crezut ca este mai bine pentru sahul romanesc. Nu trebuie sa fiti de acord cu mine.

    Daca va exista o lista a rusinii si cine va fi trecut pe aceasta lista ramane la aprecierea dumneavoastra.

    Eu nu imi retrag propunerea.

    Va urez tuturor succes in realizarea tuturor lucrurilor bune pe care vi le propuneti!

    Cu stima,

    Virgil Popescu

    iunie 9, 2013 - 6:35 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    @Virgil Popescu
    Ai rezolvat fix-pix, uite asa l-ai ajutat pe Domnul Vice, sa-si faca pe acest blog, campanie pentru alegerile din toamna. Daca n-ai posta in nestire si ai avea rabdare, comentariile tale alaturi de ale mele si ale altora de aici pot fi de ajutor pentru a rezolva odata pentru totdeauna problema conflictului de interese al persoanelor alese in functii de conducere ale FRSah. Nu poti face nimic acum, nu poti contesta licitatii, chiar daca ele sunt la limita legalitatii.

    iunie 9, 2013 - 7:43 pm Raspunde
  • nedelcu cristian

    Cred ca pana la urma cei care doresc binele sahului romanesc vor invinge …sunt contra cenzurii cand iti exprimi politicos parerile …

    iunie 9, 2013 - 8:16 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Comisarul Mizdrache

    Si-a facut campanie doar pentru oamenii fara prea multi neuroni.

    Intre sahisti cred ca sunt foarte putini.

    Esenta mesajului cetateanului in cauza este aceasta:

    “Da, sunt presedintele AJ Sah Iasi. (…)

    Da, am participat la o licitatie unde am depus o oferta cu bune si rele. (…)

    Da, sunt vicepresedinte al FR Sah. (…)

    Sa nu votez?!? Statutul FR Sah nu ma opreste. Dar, cu siguranta, era o optiune in alte situatie…”

    Restul, aveti dreptate, e un mesaj electoral. Asta insa cred ca ii este tot in defavoare!

    Licitatia poate fi contestata! Dar asta nu ma priveste pe mine. Ii priveste pe cei care au depus oferte si au fost defavorizati. E treaba lor!

    In afara statutului FRSah exista LEGI care reglementeaza conflictul de interese.

    Daca sahistii apreciaza oameni care faca ceea ce face cel in cauza, atunci ii si merita!

    Interesant este ca niciun membru al CD nu a observat conflictul de interese! Dar despre aceasta cu alta ocazie.

    iunie 9, 2013 - 8:17 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    Un oficial public este în conflict de interese atunci când, în virtutea funcției publice pe
    care o ocupă ia o decizie sau participă la luarea unei decizii cu privire la care are și
    un interes personal.

    Recomandarea 10/2000 a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei include o
    definiție a conflictului de interese pentru funcționarii publici în articolul 13:

    Conflictul de interese apare atunci când funcționarul public are un interes personal
    care influențează sau pare să influențeze îndeplinirea atribuțiilor sale oficiale cu
    imparțialitate și obiectivitate. Interesele private ale funcționarului public pot include
    un beneficiu pentru sine sau pentru familia sa, pentru rudele sale apropiate, pentru
    prieteni, pentru persoane sau organizații cu care funcționarul public a avut relații
    politice sau de afaceri. Interesul personal se poate referi și la orice datorii pe care
    funcționarul public le are față de persoanele enumerate mai sus.

    sursa: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/GhidIncompatibilitatileConflicteleInterese_2011.pdf

    iunie 9, 2013 - 8:26 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    Un oficial public este în conflict de interese atunci când, în virtutea funcției publice pe
    care o ocupă ia o decizie sau participă la luarea unei decizii cu privire la care are și
    un interes personal.

    Recomandarea 10/2000 a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei include o
    definiție a conflictului de interese pentru funcționarii publici în articolul 13:

    Conflictul de interese apare atunci când funcționarul public are un interes personal
    care influențează sau pare să influențeze îndeplinirea atribuțiilor sale oficiale cu
    imparțialitate și obiectivitate. Interesele private ale funcționarului public pot include
    un beneficiu pentru sine sau pentru familia sa, pentru rudele sale apropiate, pentru
    prieteni, pentru persoane sau organizații cu care funcționarul public a avut relații
    politice sau de afaceri. Interesul personal se poate referi și la orice datorii pe care
    funcționarul public le are față de persoanele enumerate mai sus.

    iunie 9, 2013 - 8:35 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    @Virgil Popescu
    Iti urez succes!

    iunie 9, 2013 - 8:51 pm Raspunde
  • Dan Rat

    @Virgil Popescu

    ” Si-a facut campanie doar pentru oamenii fara prea multi neuroni.

    Intre sahisti cred ca sunt foarte putini. ”

    De unde stie domnul Poescu acest lucru ? Citi jucatori/conducatori/antrenori de sah cunoaste domnul Popescu ?

    “Indiferent cate lucruri bune credeti ca ati facut pentru sahul iesean…..”.

    Asta e cea mai buna.Din tot ceea ce a facut dl Manole pt sah in IASI sunt doar chestiuni bune din pctul de vedere al dansului ?

    iunie 9, 2013 - 9:11 pm Raspunde
  • Dan Rat

    Doar noua prostilor din lumea sahului ni se pare ca a facut si lucruri bune in IASI domnul Manole. Dar adevarul e cel spus de domnul Popescu care ne deschide acum mintea.

    iunie 9, 2013 - 9:14 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Dan Rat

    Ati propus sa intocmim o lista a rusinii.

    Eu am propus un nume cu care sa incepem.

    Nu va cer sa fiti de acord! Dar puteti fi! 🙂

    iunie 9, 2013 - 9:18 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    Din punctul meu de vedere e rusinos sa fii si arbitru si jucator intr-o competitie si sa ti se para normal.

    Asta e tot ce am avut de spus.

    Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic! Cred ca oamenii se conving singuri, mai devreme sau mai tarziu.

    Nu ma intereseaza alegeri si campanii!

    Cetateanul Vasile Manole poate ajunge orice! Nu ma intereseaza! Dar respectul celor care inteleg ca e rusinos sa fii si arbitru si jucator intr-o competitie si sa ti se para normal e greu sa il mai castige!

    Sanatate!

    iunie 9, 2013 - 9:25 pm Raspunde
  • Radu Deseu

    La toti cei de fata si viitori.

    iunie 9, 2013 - 10:13 pm Raspunde
  • alin_p

    1. e4…mereu cu albele si daca se poate(as fi onorat), il vreau capitan de echipa pe dl Virgil Popescu.

    iunie 9, 2013 - 11:05 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Ce parere aveti de un turneu in al carui prospect nu e trecuta taxa de participare, dar participantii care se inscriu dupa data limita, vor plati taxa dubla de participare ??????Adica exista o taxa…
    Ziceati ceva de chitante? Pai daca taxa nu e scrisa ci doar vorbita, s-a rezolvat!

    iunie 9, 2013 - 11:47 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    @ Virgil Popescu
    Multam fain pentru ghid! Mie mi-a fost lene sa-l caut.

    iunie 9, 2013 - 11:52 pm Raspunde
  • Dan Rat

    @Virgil Popescu
    Am dat ceva citate din ceea ce ati spus DVS.Va faceti ca ploua in continuare.Chiar toti suntem prosti ?

    iunie 10, 2013 - 6:15 am Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Rat Dat

    Nu, doar cei care nu pricep ca esenta mesajului cetateanului Vasile Manole este recunoasterea gravului conflict de interese in care s-a aflat si de care considera in continuare ca era normal sa profite!

    “Da, sunt presedintele AJ Sah Iasi. (…)

    Da, am participat la o licitatie unde am depus o oferta cu bune si rele. (…)

    Da, sunt vicepresedinte al FR Sah. (…)

    Sa nu votez?!? Statutul FR Sah nu ma opreste. Dar, cu siguranta, era o optiune in alte situatie…” – Vasile Manole

    Sanatate!

    iunie 10, 2013 - 6:59 am Raspunde
  • Manole Vasile

    Stimate
    Domnule Virgil Popescu,

    Se pare ca raspunsul meu nu v-a multumit ego-ul, dar, poate nu e vorba de ego-ul DVS, ci, poate de alte interese ascunse asa cum bine a observant dl. Comisar Mizdrache.
    Sustin in continuare ca nu va cunosc, nu stiu cine sunteti, ce ati facut sau faceti in sahul romanesc si doresc sa-mi impartasiti din vasta DVS experienta (aveti telefonul si e-mail-ul meu). Poate pe viitor nu voi mai gresi…

    Spuneti:
    “Asta e tot ce am avut de spus”. Serios? Sunt curios cand va veti opri!
    “Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic! (…)” DVS chiar credeti in ce scrieti?
    “Nu ma intereseaza alegeri si campanii!” Sigur?
    “Cetateanul Vasile Manole poate ajunge orice! Nu ma intereseaza! (…) “ Nu credeti ca ati facut o obsesie (Va intereseaza sau nu? Incercati sa fiti coerent!) sau poate nu sunteti chiar asa de “naiv” dupa cum scrieti.
    Oricum va felicit, aveti timp si energie pentru aceasta cauza nobila. Va rog continuati…
    Va multumesc pentru campania facuta (pozitiva sau negativa) si poate va fac purtator de cuvant in viitoarea campanie.
    Cu stima,
    Manole Vasile

    iunie 10, 2013 - 8:28 am Raspunde
  • nedelcu cristian

    Superb !!!…Acest rtaspuns al domnului Vasile manole mi a placut mult …are o ironie fina si m a binedispus …Intodeauna voi fi de partea celor care cred ca ajuta sahul romanesc .Tin sa mai spun inca un lucru …In istorie nu se cunoaste inca un nume oricat de mare ar fi fost el …fara sa aiba si contestatari …

    iunie 10, 2013 - 8:53 am Raspunde
  • Manole Vasile

    Stimate
    Domnule Virgil Popescu,

    Am uitat!
    Va invit la Iasi oricand doriti DVS pentru a vedea ce facem, cine suntem noi restul “oamenii fara prea multi neuroni”…
    Va invit la Iasi in timpul finalelor pe echipe de juniori pentru a vedea ce facem, cum facem si daca sahistii vor fi multumiti.
    Va invit sa cunoasteti realitatile sahului romanesc mult mai indeaproape. Va invit sa puneti umarul direct (nu doar din fata calculatorului) la imaginea sahului, la organizare, la antrenamente, la negocieri etc.
    Va rog sa-mi spuneti macar in ce oras locuiti?

    Cu stima,
    Manole Vasile

    iunie 10, 2013 - 9:00 am Raspunde
  • Virgil Popescu

    Concetatene Vasile Manole,

    Laudati-va cu ce vreti! Si bucurati-va de ce vreti!

    Pentru mine ramaneti un om care ati recunoscut un grav conflict de interese in care v-ati aflat si de care vi se pare normal sa profitati.

    Un om de valoarea morala pe care o aveti dumneavoastra sa ma faca pe mine ceva, orice ar fi acela ceva, este imposibil!

    Probabil acesta este un alt aspect al modului dumneavoastra de lucru: cand cineva va este incomod, va oferiti sa il faceti ceva! De asta nu va spus nimeni din cei apropiati ca nu e moral sa profitati de acel conflict de interese?

    Eu sunt ceea ce sunt pe cai morale si cu mijloace morale!

    Cu oameni care fac gesturi ca ale dumneavoastra si gandesc cum ganditi dumneavoastra nu am legatura si nici nu voi avea!

    Pana nu va cereti iertare si nu reparati raul provocat, raspunsul meu pentru dumneavoastra ramane acelasi:

    LA REVEDERE!

    Virgil Popescu

    P.S.: Intrebarile mele pentru dumneavoastra sunt toate retorice. Opinia mea este formata deja si o mai puteti schimba doar, repet, cerandu-va iertare tuturor sahistilor pentru comportamentul de care ati dat dovada si reparand raul provocat.

    iunie 10, 2013 - 9:40 am Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Concetatene “Popescu-Ionescu”, ajunge! Chiar ma faci sa cred ca tot ce se intampla aici este o mascarada si de fapt ai intrat doar pentru a-l ajuta pe domnul pe care il ataci sa-si inceapa campania pentru alegerile din toamna. Pentru ca nu era de ajuns, ai stricat acest topic, ai inchis gura unui moderator si ai oprit activitatea acestui blog.

    iunie 10, 2013 - 10:33 am Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Comisarul Mizdrache

    Comisare, am inteles! Sa traiti! Ordonati!

    iunie 10, 2013 - 10:58 am Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Legea Nr. 161 din 19 aprilie 2003
    privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice,
    a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei
    Publicat in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 279 din 21 aprilie 2003
    CAPITOLUL II : Conflictul de interese
    Art. 70. – Prin conflict de interese se intelege situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative.
    SECTIUNEA a 4-a : Conflictul de interese privind functionarii publici
    Art. 79. – (1) Functionarul public este in conflict de interese daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
    a) este chemat sa rezolve cereri, sa ia decizii sau sa participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice si juridice cu care are relatii cu caracter patrimonial;

    In ceea ce priveste cazul Dlui Manole V.,mai este o singura chestiune de lamurit : daca functia domniei sale este asimilata celei de functionar public. Din faptul ca nu este remunerat (din cate stiu) pentru asta, s-ar zice ca nu, dar din faptul ca are o functie de conducere intr-o institutie publica si mai ales contribuie nemijlocit la gestionarea unor fonduri publice ar putea fi. Cum legile tarii sunt mai presus de statutul federatiei …
    De asemeni este interesant de lamurit daca nu exista cumva incompatibilitate intre functia de vicepresedinte al FRSah si presedinte al AJ Sah Iasi . Cum in mod normal
    Asociatiile Judetene sunt reprezentantele FRSah in teritoriu, situatia domniei sale ar fi identica cu cea in care intr-o institutie, o persoana ar ocupa simultan atat functia de director ( sa zicem tehnic) si pe cea de sef birou, ceea ce ar fi absurd. De altfel nu ar fi singura absurditate. Inchipuiti-va ca in prezent, la Adunarea Generala de Alegeri, voteaza atat delegatii cluburilor, cat si reprezentantul Asociatiilor Judetene , care evident apartin de un club. Deci sunt cluburi care faptic au 2 mandate de vot. Este normal ? Bineanteles ca nu. Dar ce conteaza ? Cand un vicepresedinte isi voteaza propria oferta… ( idea in sine este imorala si posibil ilegala, deoarece altfel, poate ca oferta Iasului era cea mai buna).

    iunie 10, 2013 - 1:24 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    O recentă hotărâre de Guvern aduce modificări şi completări la reglementările privind achiziţiile publice, în scopul prevenirii conflictelor de interese. H.G. 183/2013, la care ne referim, a fost publicată în Monitorul oficial nr. 227 din 19.04.2013.

    Amendamentele pe care le semnalăm privesc Hotărârea Guvernului nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică din O.U.G. nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, publicată în Monitorul Oficial nr. 625/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

    • Potrivit Art. 66 din O.U.G. nr. 34/2006, pe parcursul aplicării procedurii de atribuire, autoritatea contractantă are obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru a evita situaţiile de natură să determine apariţia unui conflict de interese şi/sau manifestarea concurenţei neloiale.

    În aplicarea acestor dispoziţii, hotărârea de guvern introduce obligaţii noi, prin care autoritatea contractantă solicită o declaraţie pe propria răspundere, în conformitate cu cerinţele art. 691 din O.U.G. nr. 34/2006, cu precizarea că ofertantul/ candidatul/ ofertantul asociat/ subcontractantul/ terţul susţinător care are drept membri în cadrul consiliului de administraţie/ organ de conducere ori de supervizare şi/ sau are acţionari ori asociaţi persoane care sunt soţ/ soţie, rudă sau afin până la gradul al patrulea inclusiv ori care se află în relaţii comerciale cu persoane ce deţin funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante, este exclus din procedura de atribuire.

    iunie 10, 2013 - 5:27 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    Art. 69 OUG 34/2006 Reguli de evitare a conflictului de interese

    CAPITOLUL II
    Reguli comune aplicabile pentru atribuirea contractului de achiziţie publică

    SECŢIUNEA a 8-a
    Reguli de evitare a conflictului de interese

    Art. 69
    Nu au dreptul să fie implicaţi în procesul de verificare/evaluare a candidaturilor/ofertelor următoarele persoane:

    a) persoane care deţin părţi sociale, părţi de interes, acţiuni din capitalul subscris al unuia dintre ofertanţi/candidaţi sau subcontractanţi ori persoane care fac parte din consiliul de administraţie/organul de conducere sau de supervizare a unuia dintre ofertanţi/candidaţi sau subcontractanţi;

    iunie 10, 2013 - 5:31 pm Raspunde
  • Manole Vasile

    Domnule Anuta L.,

    Va multumesc pentru obiectivitate si imi pare rau pentru subiectivitatea DVS..
    In general, ori de cate ori am fost atacat, am tacut si mi-am vazut de treaba.
    Cu siguranta nu sunt functionar public. Cu siguranta, nu am luat nici un leu retributie de la FR Sah si in plus si eu si colegii mei din CD ne platim fiecare deplasare la sedinte din buzunarul propriu.
    Sunt de accord cu DVS “idea in sine este imorala”, dar, cu siguranta nu este ilegala. In cei 4 ani de cand sunt vicepresedinte Iasul a castigat doar o singura data o licitatie, in 2011, si tot pentru o finala pe echipe de juniori. Anul trecut am pierdut chiar daca oferta noastra era mult mai mica. S-a dorit marea…
    Obiectiv cred, Iasul a avut o oferta echilibrata din punct de vedere a conditiilor si beneficiilor oferite si cum ziceti “poate ca oferta Iasului era cea mai buna”.
    Daca dl Virgil Popescu ar fi citit printre randuri ar fi inteles ca nu sunt mandru de votul meu subiectiv.
    Cu siguranta ca parintii, antrenorii, jucatorii implicati in sah zi de zi stiu dedesubturile sahului romanesc si ca votul fiecarui membru din CD este determinat de mai multi factori, dintre care, intr-o masura mai mare sau mai mica, unii sunt subiectivi.
    Fiecare poate judeca care a fost resortul deciziilor membrilor CD in ultimii 4 ani.
    A inceput campania (eu am fost bagat fortat de prin noiembrie 2012) si fiecare va trebui sa prezinte ce a facut si ce vrea sa faca.
    Sper intr-o campanie fara atacuri murdare bazata pe idei, pe realizari, pe proiecte.

    Cu stima,
    Manole Vasile

    iunie 10, 2013 - 6:01 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    Domnilor,

    Ma bucur ca s-a recunoscut, pana la urma, caracterul imoral al gestului:

    “Sunt de accord cu DVS “idea in sine este imorala”” – Vasile Manole.

    O sa dezbatem in continuare caracterul legal al problemei.

    Statut FRSah

    ART. 3. FORMA JURIDICĂ
    (l) FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE ŞAH este persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, apolitică şi fără scop lucrativ, în condiţiile legii.

    Important este sa retinem ca FRSah este persoana juridica de utilitate publica.

    Codul Penal

    Art. 145

    Public
    Prin termenul „public“ se întelege tot ce priveste autoritatile publice, institutiile publice, institutiile sau alte persoane juridice de interes public, administrarea, folosirea sau exploatarea bunurilor proprietate publica, serviciile de interes public, precum si bunurile de orice fel care, potrivit legii, sunt de interes public.

    De retinut: “institutiile sau alte persoane juridice de interes public”.

    Si acum o clarificare referitor la remuneratie.

    Codul Penal

    Art. 147
    Functionar public si functionar

    Prin „functionar public“ se întelege orice persoana care exercita permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost învestita, o însarcinare de orice natura, retribuita sau nu, în serviciul unei unitati dintre cele la care se refera art. 145.

    Dupa cum vedeti, articolul specifica precis “retribuita sau nu”.

    In curand, sper sa va pot pune la dispozitie si punctul de vedere al unui avocat asupra caruia sa nu pluteasca nici cea mai mica suspiciune ca ar fi interesat de cauza.

    Asta in cazul in care mai e cineva interesat de mizilicuri din acestea.

    iunie 10, 2013 - 7:51 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Niki, in primul rand, cunostintele actuale ale echipei blogului nu sunt in masura sa redea corect o analiza sau o descriere a oricarui eveniment sahist la nivel inalt. Din cate imi aduc eu aminte, am facut public de nenumarate ori apelul nostru catre cei care stiu sa faca acest lucru. Momentan, in acest sens, noi nu putem face altceva decat sa fim aproape de lucrurile care se intampla in jurul nostru, si sa stam cu privirea aruncata spre sahul de calitate. Cat despre dreptul la libertatea de exprimare, scuza-ma, desi sunt unul dintre cei care-l apara, cu toata placerea le voi oferi celor autorizati cateva IP-uri.

    Stimabile Virgil Popescu, sau oricum va numiti in realitate, v-as mai spune cate ceva, dar mi-e teama ca veti continua ca si pana acum: a cita din cele spuse de catre ceilalti, si a pune citatul respectiv intr-un context favorabil intereselor dumneavoastra, cu mici impanari specifice. Vad ca sunteti un mare sustinator al dreptatii. Asa ca am sa va rog, pentru linistea noastra a sahistilor, sa detaliati toate conlictele de interese petrecute, unele deja infaptuite, in ultimii 4 ani. Va astept cu drag raspunsul, si credeti-ma, chiar il astept cu interes. Daca veti reusi acest lucru, va promit ca am sa imi cer scuze din partea blogului, si nu numai. Aveti cuvantul meu de onoare, ca nu am sa mai scriu nici un cuvintel pe acest blog. Dar atentie mare: detalii si dovezi clare, nu speculatii si interpretari!

    Domnule Alin Paveliuc, dupa un articol scris corect si la obiect, si care mi-a placut foarte mult, dupa o conversatie placuta pe mail, observ ca ati insistat pe un nume la un moment dat. Foarte rar s-a intamplat sa fiu pacalit de cineva. Dumneavoastra sunteti printre putinii care au reusit acest lucru. Nu-mi pare rau de situatie, chiar e bine sa se confirme cateva sfaturi primite, dar uitate pe undeva, candva.

    Domnule Manole, nu sunteti preferatul meu, dar va urez succes!

    iunie 10, 2013 - 8:52 pm Raspunde
  • Virgil Popescu

    @ Nicu Valahu

    Nu cred ca trebuie sa contribui doar eu la dezvaluirea conflictelor de interese din lumea sahului. Eu am facut ce am putut. Cine poate mai mult, sa indrazneasca!

    Am crezut ca exista o cautare sincera in rezolvarea unor astfel de situatii. Din nefericire, constat ca nu este asa.

    Pentru ca vad ca, oricat de la obiect as comenta si oricat de serioase argumente as aduce, tot eu sunt cel care creez nemultumiri… Ma retrag definitiv.

    Prin urmare, o sa va las fericiti cu lumea voastra. Vi le rezolvati voi pe toate cand o sa va doriti sincer acest lucru!

    Ramaneti cu bine, domnilor!

    P.S.: Pentru mine, din acest moment, acest blog nu mai exista. Nu mai astept scuzele nimanui, desi le-as fi meritat.

    iunie 10, 2013 - 9:53 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Pentru conformitate : Finalele de juniori pe echipe 2009 – Iasi

    Finalele de juniori pe echipe 2010 – Iasi

    Finalele de juniori pe echipe 2011 – Iasi ; Finalele scurte de seniori 2011 – Iasi

    ………………………………………..

    Finalele de juniori pe echipe 2013 – Iasi ; Finalele scurte de seniori 2013 – Iasi

    Cu stima,
    Anuta Laurentiu

    iunie 10, 2013 - 11:13 pm Raspunde
    • nicu valahu

      Domnule Anuta, tot pentru conformitate, ce ati fi spus daca rezultatul licitatiei ar fi fost altul? Intreb doar de curiozitate. Nu cumva mai exista si un alt conflict de interese? Ne prefacem ca suntem doar aparatori ai legalitatii? Ca sa nu intru in detalii, nu astept deloc un raspuns din partea dumneavoastra.

      iunie 10, 2013 - 11:29 pm Raspunde
  • nedelcu cristian

    In tara nu s prea multe orase in care se face performanta la sah …mie mi au iesit decat patru …care pot sa si creasca propii copii si sa castige medalii la nationale …Bucuresti ,Iasi ,Timisoara,Ploiesti.
    Deci …si eu as vrea sa organizeze Craiova finalele de copii si juniori …dar desi orasul meu este foarte mare el nu candideaza niciodata pentru a castiga licitatia …
    Noi vorbim ca a castigat orasul Iasi licitatia …dar ce alt mare oras din tara a mai candidat ? E foarte bine ca se organizeaza si in orasele mari cu traditie in sah finale nationale de copii si juniori …Asa sunt atrasi si mai multi copii din orasul respectiv catre sah …M am saturat sa se organizeze prin statiuni …unde nu exista copii atrasi de sah …
    Mai ganditi va si la acest aspect …in tara nu s mai multe orase mari in care sahul sa fie practicat la nivel de performanta …ci patru doar …dintre care doar unul candideaza pentru organizarea finalelor nationale …
    Organizand mereu prin statiuni nu am mai avut de cativa ani medaliati la C.E. sau C.M….Trebuie schimbat ceva …sa lasam profesionistii sa si faca treaba …

    iunie 11, 2013 - 7:16 am Raspunde
  • Fugulyan Gergely

    Nu e chiar asa, mai sunt si alte orase..stiu un Tg Mures (Bilciu. Szabo, Baratosi, Anton ,Mihnea..ect) Satu- Mare. Brasov (Campion Mondial de Amator)vine tare si Galatiul si alte orase…
    Pentru concursuri prefer statiuni, e mult mai propice pentru sah, conditii sunt mai bune ,si siguranta mai mare, reclama se poate face oriunde….
    Evident e bine si la Timisoara ,am fost acolo recent la Campionatul Cluburilor Sportive Scolare,concurs neimportant, (au fost dar 5 cluburi sportive scolare)am stat in internat cu toaleta pe coridor si nu a plins nimeni (asta trebuia sa scriu pe Roo-chess)
    E bine si la Iasi…..( a fost chiar bine la Mondial de Amator)…..totul e frumos…

    iunie 11, 2013 - 8:28 am Raspunde
  • Fugulyan Gergely

    ps. pe vremuri concursurile de copiii erau dar in statiuni si am avut medalii, problema e alta ,erau cantonamente bune ,inante de concursuri importante ,era profesionalism,

    iunie 11, 2013 - 8:37 am Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Valahu,

    afirmatia ca nu asteptati un raspuns din partea mea este o provocare sau o dorinta ?
    Daca inca nu v-ati dat seama pana acum, nu sunt o persoana influentabila si in plus imi place sa cred ca intotdeauna m-am orientat spre adevar si corectitudine. Da, stiu, sunt considerate lucruri periculoase in ziua de azi si mi-am facut multi dusmani “cu greutate”.
    Dar sa va raspund la intrebari :
    1.Putin imi pasa unde se tin anul acesta finalele de juniori pe echipe.
    2.Nu stiu cum interpretati dvs. conflictul de interese in ceea ce ma priveste, deoarece nu sunt o persoana publica, nu am nici o functie publica. Daca va referiti la interesul meu pentru a indrepta discutiile intr-o anumita directie, de a avea alte pareri decat cele “oficiale”, este o chestiune de curaj, pe care nu toti il au. Spre deosebire de altii nu am nimic de ascuns si nu am pe nimeni de protejat pe ascuns.
    3. Eu nu ma prefac niciodata. Ma confundati. In rest… numai de bine.

    iunie 11, 2013 - 8:41 am Raspunde
  • nedelcu cristian

    Domnul Gergely are dreptate cand spune ca mai sunt orase mari unde se mai face performanta in sah …dar media cam aceasta este 4-5 orae mari isi trimit echipele de copii si juniori la finala tarii …nu mai multe .
    Referitor la bani… tara noastra a saracit extrem de mult …FRSah primeste de la buget mai putin de jumatate din banii care i primea in anii 90 …nu mai vorbesc inainte de 89 .
    Trebuie cu acesti bani putini sa mai scoatem medaliati la C.M. sau C.E….de aceea eu cred ca cine gaseste bani pentru sah in tara aceasta trebuie sprijinit …

    iunie 11, 2013 - 11:34 am Raspunde
  • Radu Deseu

    ‘[…Trebuie cu acesti bani putini sa mai scoatem medaliati la C.M. sau C.E….de aceea eu cred ca cine gaseste bani pentru sah in tara aceasta trebuie sprijinit …]’

    Un punct bine marcat.
    De altfel e o reala problema acceptarea faptului ca vremurile s-au schimbat. Chiar daca vorbim de un ‘capitalism’ de carton, sistemul economic comunist nu prea mai exista.
    Banul dicteaza si cine vrea sa supravietuiasca in acest sistem trebuie sa impace moralitati ireprosabile si conturi goale,dar demne…si marketing inteligent plus atragere de fonduri.

    iunie 11, 2013 - 6:52 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Domnule Anuta, va marturisesc ca imi ascutisem ghearele pentru o confruntare cu dumneavoastra. Ar fi stupid sa va explic de ce. Acum, nu pot decat sa va rog sa-mi acceptati scuzele cuvenite.
    Domnule Radu Deseu, va multumesc ca mi-ati atras atentia asupra unei idei nastrusnice, dar gresita in esenta. Un dus rece, prinde bine cateodata unui om infierbantat.

    iunie 11, 2013 - 11:03 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Valahu,

    chiar nu aveti de ce sa va cereti scuze, asa cum nu cred ca aveti de ce sa va impacientati. Pastrati-va pentru ce va urma.

    iunie 11, 2013 - 11:30 pm Raspunde
  • avocat iasi

    avocat iasi

    Cand caii sar de pe tabla de sah… « Sah cu Ceausescu

    mai 20, 2014 - 7:29 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.