Galati: Sarbatoare speciala de Ziua copiilor cu Lucian Bute la premiere!

Sah la Galati: Ziua copiilor, premii pentru toti, vreme frumoasa, Parintele Ionascu Neculai director de turneu, Lucian Bute la premiere

jugaru_lucian

Corespondenta de la Jugaru Lucian

“In hoc signo vinces”, concurs de sah pt. copii clasele 0-8, organizat in curtea Parohiei Sf. Mina, Victor si Vichentie din Galati a adunat la start 180 (o suta opt zeci) copii (~160 numai din Scoala Gimnaziala “Miron Costin”, elevi ai CM Aurelian Cojocaru)!!!
Este de departe cel mai mare numar de participanti la un concurs de sah in istoria Galatiului, dar probabil nici altundeva in tara nu s-a inregistrat un numar mai mare, in afara de Campionatele Nationale !
Directorul si initiatorul turneului este Parintele Ionascu Neculai, cu sprijinul profesorilor Scolii Gimnaziale “Miron Costin” al mai multor parinti si sponsori si al CS Sah Club Galati.
Duminica dimineata la 8:30 va avea loc ultima runda, urmand ca la festivitatea de premiere de la ora 10:30 fiecare copil sa primeasca un cadou, inmanat de nimeni altul decat Campionul Mondial de Box : Lucian Bute !

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=H0USJ9DpI6A&feature=share]

Buna ziua !
Sah Club Galati organizeaza periodic cursuri si concursuri gratuite pentru scolari, si de fiecare data eforturile ne sunt rasplatite din plin la final, prin bucuria din ochii copiilor. Avem intotdeuna proiecte indraznete ce par greu de realizat, dar aproape de fiecare data le punem in practica cu succes.
In ultimii am fost singurii care organizau astfel de evenimente, insa iata ca saptamana trecuta la initiativa Bibliotecii “V.A. Urechia” a avut loc un concurs care, spuneam noi, a fost probabil cel mai frumos concurs de sah organizat vreo-data in Galati :

Chiar ne gandeam ce s-ar putea face mai bine de atat.
“In hoc signo vinces” insa, desi la prima editie, ne-a depasit toate asteptarile si chiar imaginatia, nu doar prin recordul de participanti ci si pentru modul impecabil in care a fost pus la punct fiecare detaliu. Nu stiu cum Dumnezeu s-au potrivit toate atat de bine : Ziua copiilor, premii pentru toti, vreme frumoasa, in Parohie scoala cu cei mai multi copii iubitori de sah si in care se preda sahul de cativa ani, o armata de profesori ai Scolii “Miron Costin” sub coordonarea CM Aurel Cojocaru, parinti si voluntari care au pus in practica proiectul atat de ambitios la care noi care avem o lunga experienta in organizare, nu am indraznit sa ne gandim, dar caruia Parintelui parca i-a venit in scris de la Dumnezeu.
Prezenta lui Lucian Bute la final a avut un efect mai puternic decat un spectacol de artificii, zeci copii care din diverse motive nu au putut raspunde niciodata invitatiilor noastre la evenimente asemanatoare avand pentru prima oara sansa sa se bucure de atatea surprize. Reactiile au fost pe masura si am auzit multi parinti si trecatori uimiti.
Concursul rezervati avansatilor a fost castigat de Angel Ionita(Scoala “Miron Costin”) 5 puncte din 5 partide, urmat de
Adrian Gheorghita(Scoala nr.2) si Andrei Axin. Primul si al treilea si-ar fi putut asigura primele doua locuri cu o remiza in ultima runda, ei fiind si colegi de clasa, insa au ales sa joace partida cu ambitie si in spiritul de fair-play in care au fost educati de D-nul Cojocaru.

In acelasi timp la Bucuresti a avut loc un puternic turneu oficial de copii sub 8 ani, castigat de Octav Panturu(Genius Galati) cu 7p din 7, David Macovei(Sah Club) terminand al IV-lea cu 5p.

P.S.

Saptamana viitoare voi fi prezent la Simpozionul “Educatie prin sah”, eveniment organizat de F.R.Sah, la care incercam sa convingem factorii de decizie politica(parlamentari, Ministerul Educatiei etc.) de importanta introducerii sahului in scoala.

Cu respect,
Lucian Jugaru

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.