Opinia doamnei Mariana Ionita la scrisoarea domnului Calin Dragomirescu

mariana.ionita.frsah.ro

Mariana Ionita presedintele interimar Frsah

Buna ziua,

Am citit scrisoarea dlui Dragomirescu si comentariile si ma simt datoare cu cateva explicatii :

De cateva editii am incercat sa repunem in circuitul competitional “Campionatul national universitar”. Astfel, in 2010 a fost la Iasi (organizator dl Manole Vasile), in 2012 la Bucuresti (organizator dna Ionita Marina), in 2013 va fi la Timisoara (organizator dl Marasescu Ioan).

Aceasta competitie apartine Federatiei Sportului Scolar si Universitar si nu F.R.Sah.

Am profitat de relatia mea speciala cu conducerea MEN si FSSU si am propus ca, la Universiada din 2013,  Romania sa participe si la disciplina sah.

La inceputul lunii aprilie (in timpul CN junior), am obtinut aprobarea si mi s-a cerut sa transmit lista cu delegatia Romaniei (4 baieti si 4 fete). Dl Marasescu a fost desemnat de FSSU sa insoteasca jucatorii, Clubul Sportiv Medicina Timisoara fiind in subordinea MEN/FSSU.

Am prezentat actiunea membrilor CD-ului (intrunit la Calimanesti) si prima intrebare a fost: cine plateste participarea? Cand s-a aflat ca FSSU plateste si acestia l-au desemnat pe dl Marasescu antrenor al echipei, s-a zis  “ nu mai e problema noastra!”.

Desemnarea jucatorilor am facut-o consultandu-ma cu mai multi antrenori (sunt o persoana care atunci cand ia o decizie vrea sa cunoasca mai multe opinii).

Am explicat la telefon dlui Dragomirescu ca, valoarea ELO-ului fiind apropiata, a contat si “spiritul de echipa” sau mai bine zis gradul de integrare in echipa. Sahistii  vor face parte din delegatia Romaniei care cuprinde 147 de persoane, va fi un program comun, cu reguli stricte de prezenta si reprezentare. Recunosc ca articolul pe care-l puteti reciti   http://iulianceausescu.wordpress.com/2012/10/25/spicuiri-din-jurnalul-unui-junior-mare/ , multele raportari (e drept verbale) ale conducatorilor de delegatii si faptul ca echipele de club au renuntat unilateral la jucatori au cantarit  la luarea deciziei.

In concluzie:

Niciodata nu este usor sa alegi 4 jucatori, dar cineva trebuie sa-si asume aceasta responsabilitate. Eu mi-am asumat-o  cu constiinta omului care este parinte, a jucat sah si care are o experienta manageriala in sah de peste 20 de ani.

Cu stima,

Mariana Ionita

ALTE POSTARI RELEVANTE

  • Calin Dragomirescu

    Doamna presedinta,
    Multumesc pentru raspuns. Am inteles ca l-ati exclus pe Robin pe baza pamfletului domnului Grunberg, Eu cred ca acel pamflet era despre o intreaga generatie de juniori si nu doar despre Robin. In sahul romanesc, in federatie si in cluburi totul merge bine. Am descoperit cu totii singurul vinovat pentru toate problemele sahului romanesc, ele este Robin. Cred ca se duce singur la bowling si la discoteca si peste tot, nu are nici un prieten sau prietena cu care pierde timpul pe acolo. La Pardubice, cand a condus echipa spre medalia de argint nu a stricat atmosfera ? La zecile de turnee de juniori cand a condus echipa CSS 1 Timisoara spre medalia de aur nu a stricat atmosfera ? Mai cititi va rog odata pamfletul: domnul Grunberg se referea la cel putin 3 juniori, de fapt eu cred ca s-a referit la toti.
    Oricum e bine ca ati avut un criteriu de selectie. Daca nu scrie domnul Grunberg un pamflet si despre seniori pe ce baza o sa faceti selectia la Olimpiada ?

    Calin Dragomirescu, Timisoara

    mai 13, 2013 - 9:41 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Doamna Mariana Ionita, presedinte interimar al Federatiei Romane de Sah,
    cunoasteti faptul ca va apreciez foarte mult realizarile dumneavoastra. Deasemeni, imi stiti si parerea mea referitoare la fariseii sahului romanesc. De aceea, va rog sa nu imi luati in nume de rau, ceea ce va voi spune in continuare.
    Este extrem de grava decizia actualului consiliu director in cazul de fata, chiar scoasa din context, citez: “ nu mai e problema noastra!”
    Practic, am ramas uimit. Desi, la cat de surprins, amarat, sau ramas cu gura cascata la astfel de decizii luate in ultima vreme de actualul C.D. , ar fi trebuit sa raman imun la asa ceva. Practic, cineva din afara “familiei sahiste”, vine si ne impune ce directie trebuie sa urmam, iar cei alesi de noi sa apere si sa promoveze valoarea sahistilor, tocmai ei se dau deoparte. Incredibil.
    Ce este si mai uimitor, este ca tocmai ati confirmat esenta scrisorii domnului Calin Dragomirescu. Nu este cazul sa intru in amanunte, dar am sa va dau un singur exemplu, dintre multe alte posibile: W.A. Mozart.
    In concluzie, responsabilitatea dumneavoastra era una singura: trebuia sa-i demiteti imediat pe cei care au avut infamia de a afirma asa ceva. Nu exista acest articol in statut? Daca sunteti intradevar acel om pe care il cunosc, aveti posibilitatea de a repara aceasta imperfectiune a statutului.
    Cu respect,
    Nicolae Jeltopop

    mai 13, 2013 - 11:27 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Doamna Ionita,

    personal am inteles si in general, consider ca in situatia in care am fi avut cunostiinta de tot ce ne-ati explicat abia acum, altfel ar fi decurs discutiile si comentariile noastre, conform devizei ploiesteanului I.L.Caragiale : “Tradare,tradare,dar sa o stim si noi!”
    Din pacate s-a comis eroarea confundarii noastre cu membrii CD, care teoretic ne reprezinta, dar practic tin informatiile doar pentru ei. Firesc era sa fim informati inca de atunci. S-ar fi evitat discutii inutile. Eu unul va inteleg ca nu prea aveati multe alternative, atata timp cat in ecuatie intra Ministerul Educatiei, o institutie de a carei obtuzitate m-am lovit si eu. Toate neregulile provin din acceptarea de catre FRSah a gestionarii de catre Ministerul Educatiei a unor competitii sahiste. Personal consider ca viitoarea conducere a FRSah va trebui sa-si impuna gestionarea tuturor competitiilor sahiste organizate de M.E., d.p.d.v tehnic, deoarece M.E. si-a dovedit incompetenta si mai ales reaua vointa in permanenta.

    Cu stima,
    Anuta Laurentiu

    mai 14, 2013 - 8:45 am Raspunde
  • Sergiu Grunberg

    Totul e bine si frumos cu o mica omisiune.
    Doamna Ionita , de ce nu ati aratat in CD , scrisoarea de la Minister, prin care se cerea fiecarei federatii implicate sa trimita loturile?
    Exista doua organisme democratice abilitate pentru selectie : Colegiu de Antrenori si Comitetul Director .
    Nu era necesar sa va sacrificati sa faceti dumneavoastra personal selectia.
    Exista un risc major : dupa atatia ani Ministerul a nominalizat sahul printer disciplinele alese la Universiada . Daca lucrurile ies prost , si altadata sahul dispare de pe aceasta lista oarecum onoranta , cine raspunde ? cei pe care I-ati intrebat in particular sau dumneavoastra?
    Puteti intelege frustrarea unor jucatori neinclusi in lot in mod arbitrar?
    Am o curiozitate : dupa atatia ani de functii, nu puteti intelege ca federatia nu poate fi condusa de o singura persoana , ca exista organisme alese sau numite care trebuie sa o faca?
    Nu va contest bunele intentii si dedicatia fata de sah, dar daca nu va debarasati de aceasta ignorare maladiva repetata a democratiei , lumea sahului va va exclude din randurile ei

    mai 14, 2013 - 10:11 am Raspunde
  • Manole Vasile

    Stimata Doamna,

    Va rog sa prezentati adevarul despre aceasta Universiada!
    Cine a luat deciziile? Care este implicarea CD-lui?
    Care este implicarea d-voastra?
    La CD-ul din 3 aprilie (sedinta foarte tensionata, in care membrii CD-lui doreau sa afle deciziile financiare dubioase pe anul 2012, luate de catre conducerea executiva a FR Sah, sa discute despre organigrama FR Sah si atributile fiecarui salariat si sa dezbata proiectul de buget pe anul 2013) d-voastra ati lansat afirmatia ca MEC participa la Universiada si ca trimite si o echipa de sah. Ati precizat ca MEC a numit ca antrenor pe dl. Marasescu I. si ca este atributia lui sa faca echipa impreuna cu ministerul. Dl. Pascalau v-a intrebat daca FR Sah are vreo implicare in luarea deciziei iar d-voastra ati raspuns ca NU! Moment in care dl. Pascalau a zis ca nu avem nici o calitate si ca sa-l lasam pe dl Marasescu sa faca echipa.
    Se pare ca lucrurile nu sunt adevarate!
    In adresa pe care noi NU am vazut-o sunt scrise mai multe lucruri.
    FR Sah trebuia sa decida loturile!
    Dl Marasescu mi-a spus telefonic la ora 10.40 am. ca nu stie care este lotul feminin si nici macar nu stie in ce calitate merge, de sef de delegatie sau antrenor!!
    Va rog sa ne anuntati care sunt antrenorii din CC cu care v-ati consultat pentru a stabili loturile? Ati trecut aceasta decizie prin CD-ul acesta asa de hulit?
    Ati consultat macar telefonic pe cineva in privinta deciziilor (in afara de dl. Palamar si Ionescu C-tin)?
    Am aflat cu stupoare ca sunteti membra a acestei delegatii! V-am sunat de 2 ori si nu ati raspuns pentru a-mi confirma.
    Nu stiu in ce calitate: antrenor, sef de delegatie? Totul este ascuns! Ati consultat CD-ul in aceasta decizie?? Nu stiu nimic! Sau toate deciziile sunt luate la fel ca in ultimii 2 ani in care noi CD-ul (inclusiv eu, care, cica, eram vicepresedinte) aflam intamplator anumite lucruri ( o singura decizie amintesc acum: plata sumei de 8000 lei din bugetul FR Sah pentru Finala CN seniori 2012, fara ca sa aveti aprobarea CD-lui) aflam adevarul despre decizii dupa eveniment sau mai mult afirmati ca noi toti v-am pus piedici.
    Am fost atacat de multe ori ca am avut rol determinant in luarea unor decizii majore in FR Sah. Lucrurile nu sunt adevarate si daca am sa am timp am sa scriu mai multe lucruri. Deciziile se iau la Bucuresti! FR Sah a fost condusa de D-na Ionita M. si dl. Palamar C. Eu, si la fel ca mine colegii mei din CD, am avut fiecare cate un vot dar nu am putut lua decizii majore de zi cu zi (doar odata la 1-2 luni cand eram informati rapid in vreo sedinta).
    Voi spune mai multe lucruri in urmatoarele zile…

    Cu stima,
    Manole Vasile

    mai 14, 2013 - 10:25 am Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Incepe Jihadul…

    mai 14, 2013 - 10:36 am Raspunde
  • Sergiu Grunberg

    Stimate domnule Valahu
    Cred ca responsabilitatea unui administrator al unui site, este printre altele sa manifeste o minima neutralitate .
    Incepand cu acel aticol fara noima : Fariseii sahului romanesc dumneavoastra ati trecut cu bagaje cu tot intr-o anumita tabara. In primul rand eu sunt cel care am cerut ca locatiile competitiilor oficiale sa fie alese de capitani , ca sa punem capat suspiciunilor fata de CD .
    In fond capitanii stiu resursele financiare de care dispun si conditiile minime de comfort cerute .
    Ce e rau ca un organizator ofera mai multe variante?
    Cine I-a impiedicat pe altii sa lanseze oferte?. Cu ocazia organizarii de catre altii , de exemplu Superliga de la Brasov a iesit o catastrofa . Si eu as prefera sa existe alternative, dar cine e de vina ca nu apar?
    Incriminarea selectiva a anumitor membri ai CD, nu va onoreaza. Daca vreti totusi un test mai semnificativ , cercetati cine a fost de accord cu neparticiparea echipei masculine la Olimpiada si cine nu.
    Pentru cunostinta dumneavoastra nici presedintelele ales nici cel interimar nu are dreptul sa demita organe alese/
    Datorita activitatii dvs multiple v-ati construit o reputatie buna si cred ca e pacat sa v-o stricati prin pozitii partizane, nu numai evident subiective dar si neprincipiale .
    Pentru cunostinta dumneavoastra eu nu candidez la nimic si singurul lucru pe care il astept de la alegerile viitoare este o conducere responsabila si judicioasa care sa ridice sahul romanesc
    Sergiu Grunberg
    PS nu este necesar sa va cereti scuze de la cineva pe care il tamaiati pana la refuz .

    mai 14, 2013 - 11:54 am Raspunde
  • nicu valahu

    Domnule Grunberg,
    sunteti unul dintre cei care au gustat din plin de neutralitatea blogului. Singura responsabilitate a unui administrator de blog, este aceea de a pastra un limbaj decent in comentarii, si in limitele legale.
    Altfel, ma scuzati ca nu v-am mentionat si pe dumneavoastra in articolul respectiv.
    Cu stima,
    Nicolae Jeltopop.

    mai 14, 2013 - 2:46 pm Raspunde
  • Corneliu PASCALAU

    Consider că nu este normal ca un secretar FRȘah care și-a dat demisia să apară acum ca o victimă a CD-ului. Faptele lui l-au făcut să-și prezinte demisia spre disperarea doamnei Mariana Ioniță care și-a pierdut colaboratorul de nădejde.
    Stau mărturie toate corespondențele electonice de-a lungul celor trei ani, corespondențe în cadrul CD-ului, în care m-am exprimat tranșant asupra multor lucruri neclare, cheltuieli nejustificate sau neavenite, decizii unilaterale luate de duetul nașă-fin. Prezența mea în CD a fost una incomodă pentru acest duet. Este uimitor cum prin diverse tertipuri, un președinte intereimar vrea să se albească bălăcărindu-se în ape tulburi dar aducând la suprafață o serie de minciuni la adresa potențialior contracandidaților.
    Amintesc doar de ultima email din 11 mai, la care doamna M.Ioniță nu a răspuns. Am cerut să prezinte Consiliului Director adresa de la Ministerul Educație Naționale referitoare la delegația României care va participa la Universiada de Șah. De asemenea am cerut să prezinte delegația României înaintată Ministerului Educației Naționale în numele FRȘah. Ca de obicei doamna M.Ioniță confundă federația de șah cu un SRL de familie. Nu este prima dată !
    Echipele de băieți și fete, însoțitorii, șeful delegație, au fost făcute de doamna M.Ioniță doar după aprecierea ei, urmărindu-și interesele imediate. Solicit domnului vicepreședinte Vasile Manole să convocăm un CD pentru a analiza situația creată și să reparăm ceea ce se mai poate. Nediscutarea loturilor este o gravă imixtiune a doamnei M.Ioniță în atribuțiille Colegiului de Antrenori și ale CD-ului. Nu este prima dată!
    În legătură cu Robin Dragomirescu este aberant ca unui tânar cu calități deosebite ( la examenul de admitere la Facultatea de Calculatoare, a realizat maximul punctajului – 100 puncte la poba de matematică ) un șahist excepțional,un coleg deosebit, să i se reproșeze toate viciile generației sale. Este foarte greu să construiești caractere și foarte ușor să găsești defectele altuia când îți lipsesc argumentele, mă refer în special la selecționerul M.Ioniță.
    Vara se anunță lungă și fierbinte !

    Corneliu Pașcalău

    mai 14, 2013 - 3:19 pm Raspunde
  • Calin Dragomirescu

    Vad ca au loc tot mai multe discutii legate de viitoarele alegeri, care pe mine nu ma intereseaza deoarece nici nu candidez la nimic si nici macar nu votez. Am dezbatut impreuna cu domnii Vasiesiu, Rat si Anuta despre diverse criterii de selectie. Poate ca viitorul conducator al FR Sah, fie ca va fi doamna Mariana Ionita, fie domnul Manole sau altcineva va implementa unele din aceste criterii si va conduce sahul in mod democratic si transparent. Nu as vrea sa inchei inainte de a-mi exprima sprijinul pentru domnul antrenor Marasescu, pe care eu il consider competent atat ca sahist la tabla cat si ca pedagog si conducator de echipe.
    Acestea fiind zise va multumesc tuturor pentru opiniile exprimate si ma retrag din aceasta discutie.

    mai 14, 2013 - 4:59 pm Raspunde
  • Marius

    Doamne de cand asteptam. In sfarsit incepe sa curga sange. Dati-i tare, scoateti tot armamentul greu, nu lasati nimic sa va scape. Ah in sfarsit ma simt din nou roman. Poate nu mic scandal si prin presa ceva ca numai asa nu ne afla nimeni si na publicitate stai sa vezi de acu inainte. Spargeti capete domnilor si DA care are bostanul mai tare acela e bun de viitor presedinte. Va multumesc si de abia astept dar cu rugamintea un pic ceva mai agresivi. Va multumesc anticipat.

    mai 14, 2013 - 5:13 pm Raspunde
  • Gabi

    A la roumaine … Ocupati garile:) Si fara a avea prea multe informatii, imi pastrez convingerea ca in toate “bisericutele” sahului romanesc, pe care le intuiesc citind acest blog, exista multi oameni de calitate si de buna intentie. Evident, nu se exclud cei care si-au impartasit punctele de vedere pe acest blog. Macar in sah sa existe un partid unic. Spun asta pentru ca tind sa cred ca aceasta dihonie este generata si de “politic” si de calitatea sau necesitatea de a fi membru al unui partid sau altul pentru a aspira la o functie. C-asa-i in tenis …

    mai 14, 2013 - 5:58 pm Raspunde
  • Ciprian Nanu

    Vreau sa confirm faptul ca ceea ce au spus domnii Manole si Pascalau legat de sedinta CD din data de 3 aprilie este complet adevarat si mi se pare evident ca doamna Ionita incearca se ne denigreze drept resplata ca unii dintre membrii CD au reusit sa-i mai tempereze pornirile abuzive manifestate in diverse ocazii in cei trei ani de cand conduce opac Federatia.
    Am citit mai sus acuze cum ca am fi netransparenti. As invita FR Sah sa publice procesele verbale ale sedintelor(nu e prima oara cand o cer). Ar fi interesant de vazut cate decizii ale CD-ului au fost respectate conform discutiilor si votului si cate deciziii s-au luat fara consimtamantul nostru, incalcandu-se repetat statutul. Voi reveni si eu cu precizari legate de activitatea CD si a mea in primul rand ca membru CD, poate ne dam totusi seama cine sunt fariseii sahului romanesc.

    mai 14, 2013 - 8:27 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Va multumesc mult pentru clarificari, domnule Ciprian Nanu. Cred ca multi sahisti, asemeni mie, isi doresc un lucru extrem de simplu: corectitudine. Este destul timp pana la viitoarele alegeri sa discutam despre multe nereguli din trecut, dar mai important este sa stabilim, prin discutii, o actualizare a statutului FRSah, statut care sa asigure din septembrie o fundatie solida pe care sa putem construi un viitor sanatos al sahului romanesc.

    mai 14, 2013 - 9:27 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    A inceput ” Ciolaniada”. Pana sa paraseasca corabia ex-presedintele (nu-mi mai amintesc numele) nu auzeai vreo nemultumire a celor din CD. Totul era in deplina armonie, doar un gica-contra ca mine mai tulbura apele bunei intelegeri ale sahului autohton. La orizont sunt alegerile, asa ca brusc apele s-au tulburat si de prin cotloanele intunecate au iesit copilasii nevinovati, care nici usturoi nu au mancat, nici gurita nu le miroase. Cat entuziasm, cat simt patriotic sahist autohton! Nu stiu de ce parca am un “deja vu” din sfera politica, care imi cam creaza un puternic disconfort stomacal . Este clar ca s-au format doua tabere care lupta prin toate mijloacele pentru putere, dar temerea mea este ca noi,cei multi, care suportam de ani si ani aceasta joaca a afacerilor celor din CD, suntem mereu “victime colaterale”. Sunt convins ca odata incheiate alegerile, actualii dusmani declarati isi vor da mana pe sub masa.
    Va pare cunoscut scenariul ? Parca ne-am plictisit de el.
    Pentru a mai echilibra raportul de forte si pentru cei straini de afacerile de “familie”, dar in special pentru a deschide ochii celor ce au impresia ca au venit ingerasii sa-i salveze de demonii cei rai, voi formula intrebari pentru fiecare dintre acesti salvatori al sahului autohton, in calitate de simplu membru al federatiei :

    Dlui Sergiu Grunberg :
    Este adevarat ca ati incheiat un pact cu Dl.Manole inca inainte de finalele de juniori pentru sustinerea politicianului iesean Iacoban la functia de presedinte al FRSah ? Cum acest personaj nu are nici o legatura cu Timisoara si mai ales cu miscarea sahista si fara sa-i cunoasteti pe ceilalti contracandidati, nu vi se pare ca aceasta optiune va situeaza cel putin moral intr-o zona de unde nu aveti dreptul sa aruncati cu pietre ? Nu credeti ca exagerati intentionat, in idea de presiune, asupra celor ce manageriaza acest site, in legatura cu afectarea dvs.ca imagine, cand cu totii vedem cum sunteti cel mai menajat dintre numele importante vehiculate ?
    Daca dvs. ati cerut si iata ca vi s-a indeplinit cererea ca locatia desfasurarii competitiilor sa fie stabilita de capitanii echipelor de “superliga”, deci ati avut o mare influenta, nu vi se pare ca interesul a fost strict personal si putin v-a pasat ca hotararea afecta locatia diviziei A ? Asa cum nu convine echipelor de “superliga” imixtiunea celor ce nu joaca acolo, de ce ar fi morala imixtiunea la divizia A a celorlalti ?
    Sa inteleg ca totul nu este decat o problema de interese proprii ?

    Dlui Corneliu Pascalau :
    Aflam cu stupoare ca de 3 ani constatati tot felul de nereguli grave in cadrul conducerii FRSah. Au fost nenumarate ocazii, pe forumurile de sah cand puteati sa interveniti si sa va exprimati public nemultumirea. Cu totii stim prea bine ca in afara de Dl. Alin Vivian Campeanu si Dl.Ciprian Nanu nu s-a mai obosit nimeni sa ne informeze sau sa se planga. De ce nu ati facut-o? De ce tocmai acum ? Ne vorbiti de o adresa din 11 mai
    anul acesta, deci de acum 4 zile. Si pana acum ? Vad ca brusc v-a cuprins indignarea in legatura cu Robin. Dar cand Dl.Grunberg publica acel pamflet, in care numai un…
    afon intr-ale miscarii sahiste nu pricepea despre cine era vorba, (macar ca suspiciune)unde erati? Atunci de ce nu v-ati indignat? Sa inteleg ca reactia dvs. a fost doar pentru a estompa acceptul dvs.initial din sedinta CD din 3 aprilie, sau faptul ca sunteti foarte bun prieten cu Dl.Grunberg si v-a spus : “Mai, eu am scris pamfletul ala, nu pot,asa ca iesi tu la inaintare si protesteaza pentru Robin, ca I-am prins pe astia in off side.”?

    Dlui Manole :
    Sunt prea multe intrebari mai ales puse deja, la care nu mi-a raspuns. Si totusi va trebui la Alegerile Generale sa raspunda sigur la o intrebare :
    Ce v-a dat dreptul sa solicitati FRSah sa va verse in cont 20.000 lei din bugetul si asa mic pentru o competitie organizata de dvs., la care beneficiile erau oricum rezonabile.
    N-am sa fac acum simple calcule matematice, dar este extrem de usor de demonstrat.
    Faptul ca la finalele de juniori ati facut propaganda electorala candidatului dvs. la functia de presedinte este problema dvs., insa in calitate de vicepresedinte al FRSah
    aveati obligatia morala sa nu o sustineti la festivitatea unei competitii foarte importante,
    lezand interesul unor eventuali contracandidati. Nu este moral. Tocmai de aceea, unele acuze pe care le faceti dau o alta nuanta interventiei dvs.,de natura electorala.

    Dle Nanu,

    Este adevarat ca ati fost cel ce a propus in cadrul CD licitatia la pachet (set de 3) a competitiilor nationale ? Propunerea a fost apoi acceptata majoritar in CD.
    Stiti ca aceasta masura ne priveaza pe noi sahistii de oferte punctuale mai bune ?
    De ce ati facut-o ?

    Nu ma astept la prea multe lamuriri, asa ca le consider intrebari retorice.

    mai 15, 2013 - 11:41 am Raspunde
  • Sergiu Grunberg

    Domnule Anuta
    Nu stiu de ce aceasta vehementa ?
    Nu am incheiat nicodata vreun pact si nici nu m-am implicat in campanii, nici macar cand candidam eu.
    Am raspuns pe site doar in momentul in care doamna Ionita incerca sa se derobeze de responsabilitate dand vina pe pamfletul meu.
    Dumneavoastra sunteti un om prea intelligent ca sa credeti ca pamfletul se referea la Robin , de altfel la vremea respective am explicat nepotrivirile cu fiecare din cei suspectati.
    Domnule Anuta, ce Dumnezeu , mi-ati dat dreptate atunci , am vrut sa trag un semnal de alarma cu privire la probabila ratare a talentelor noastre .
    Cat priveste povestea cu capitanii, nu e logic?
    De doua ori s-au ales alte locatii decat cele preferate de mine, Medicina a votat mereu altfel , si in general nu exista o comuniune de idei intre capitani.
    Eu nu am spus ca alegerea locul de desfasurare a diviziei A sa fie decis de capitanii echipelor de Superliga .
    Exagerati influenta mea , daca eu am avut curajul sa latru mai tare decat altii impotriva unor chestiuni flagrante , sunt de condamnat?
    Nu fac parte din conspiratii sau comploturi si ca dovada e ca imi spun deschis parerea cu orice ocazie , cu riscul de a-mi face numerosi dusmani. fiindca azi a spune adevarul e considerat o impietate .
    Sper din toata inima ca dumneavoastra, pentru care am o consideratie speciala sa nu va numarati printre inamicii mei declarati. Daca aveti chestiuni de clarificat va stau oricand la dispozitie pe mailul personal

    mai 15, 2013 - 12:31 pm Raspunde
  • Ciprian Nanu

    Dl Anuta,
    In decembrie 2012 am propus instituirea pachetelor de licitatii pentru organizatori (pachetele contin: o competitie mai atractiva pentru organizator+una mai putin atractiva+un beneficiu pe care acestia trebuie sa-l acorde Federatiei). Propunerea a venit dupa Campionatele Nationale de Sah Rapid si Blitz din 2012 la care nu s-au dat premii castigatorilor, in dorinta de a evita pe viitor astfel de situatii regretabile. Propunerea votata in CD a adus pana in momentul de fata 9.000 lei, iar dupa licitarea ultimului pachet beneficiul va creste la peste 13.000 lei(mai mult decat a atras manageriatul FR Sah in ultimul an din sponsorizari),asta in conditiile in care conform caietetelor de sarcini organizatorii trebuiau sa asigure un anumit fond de premii garantat,si asigurarea conditiilor de joc conform cerintelor caietul de sarcini .
    Consider ca aceste conditii au fost cel putin la acelas nivel ca-n editiile anterioare. Aceste pachete vor fi analizate de viitoarea conducere si va decide daca se vor pastra sau nu.

    • De la inceputul mandatului am insistat ca ofertele pentru licitatii ale competitiile oficiale sa fie publice, pentru ca oricine sa poate vedea ofertele depuse si sa judece corectitudinea rezultatului final.

    mai 15, 2013 - 2:43 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Grunberg,

    fie cum ziceti dvs. Nu ma pot abtine insa sa nu va amintesc ca la acel pamflet, scris imediat dupa “superliga”, deci cu impresii proaspete si la suparare( la care Petrisor nu a jucat decat o partida , care oricum era juniorul altora), anonimul “Malatesta” care se adresa cu “Draga Sergiule” (si stim si eu si dvs. cine este) spunea printre altele :”Toata lumea stie la cine te referi;macar de ar ajunge mesajul tau unde trebuie!”. Deci ma insel si eu asa cum s-a inselat si domnia sa. V-am dat dreptate si nu-mi retrag afirmatiile, chiar dureroase asa cum adevarul gol este greu de suportat de catre unii, dar chiar spre binele lor. Nu am sa fiu si nu imi permit sa fiu dusmanul dvs., insa permiteti-mi sa-mi exprim dezacordul in legatura cu o alianta nepotrivita, nu ca nu v-as da dreptate in multe privinte. Stiti, suntem ca intr-o partida pierduta in care alegem raul cel mai mic.

    Cu stima,
    Anuta Laurentiu

    mai 15, 2013 - 3:02 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Nanu,

    chiar aveti convingerea ca marea masa a sahistilor participanti la aceste competitii va confirma entuziasmul referitor la procedura ? Fac totala abstractie de cum ii loveste aceasta pe organizatorii “mici”, pe care ii eliminate din capul locului.

    Cu stima,
    Anuta Laurentiu

    mai 15, 2013 - 3:10 pm Raspunde
  • Manole Vasile

    Domnule Anuta L.

    Din start afirm ca:
    1. NU DETINETI ADEVARUL ABSOLUT!
    2. NU DORESC SA INTRU IN POLEMICA CU D-VOASTRA.
    Dar, din pacate, sunteti prost informat si deseori rau intentionat.
    In primul rand, nu am luat nici un ban de la FR Sah, iar cei 20.000 lei (de care ati auzit gresit de la prieteni) reprezinta promisiunea de sustinerea financiara a Ministerului Tineretului si Sportului pentru organizarea competitiei, bani care sper sa-i vedem.
    Da, au fost si lucruri negative in acesti 3 ani, dar am fost o echipa si am incercat sa rezolvam totul cat mai elegant. Normal, alegerile vor duce la noi pozitionari…
    Nu eu am fost organizatorul finalelor de la Calimanesti si nu eu am hotarat desfasurarea festivitatii de premiere. Da, am organizat la Calimanesti o intalnire privata cu dl Dobranauteanu I. si dl. Iacoban Sorin la care mi-am invitat prietenii.
    Oricum, prietenii si a persoanele pe care le sustin sunt alegerea mea si nu cred ca trebuie sa va cer d-voastra voie pentru actiunile mele.
    De pe margine este usor de comentat! V-am mai spus: organizati si d-voastra o competitie majora, gasiti d-voastra sponsori importanti, gasiti d-voastra politicieni care sa va sprijine pe d-voastra sau sahul romanesc…
    Promit, eu am sa fiu primul care va voi felicita pe acest blog!
    Ce ar fi mai bine pentru d-voastra? Sa nu facem nimic! Sa ne lasam de sah!
    Chiar aveti solutii si raspunsuri pentru toti !?!
    Suntem deschisi oricarei colaborari constructive, admit critica (si tin sa va reamintesc ca in ultimii ani nu cred ca ati scapat ocazia lunara sa ma atacati) dar ma intreb, cand aveti timp sa scrieti totul… Mai faceti si altceva…
    Pe viitor, va rog respectuos, sa va informati mai bine si sa incercati, daca puteti, sa spuneti ADEVARUL si nu speculatii (am auzit eu…, cred ca…) si minciuni.

    Cu stima,
    Manole Vasile

    mai 15, 2013 - 3:12 pm Raspunde
  • nedelcu cristian

    Imi plac mult aceste ultime fraze ale domnului Manole…Il caracterizeaza perfect pe domnul Anuta….Dansul speculeaza mult …m a facut sa cred ca echipa studenteasca este alcatuita de domnul George Catalin Ardelean si tot acesta o va conduce in Rusia …Lucru care s a dovedit neadevarat …Si mie imi place sa scriu mult dar unde nu sunt sigur ma abtin …ca rad altii de mine si nu mai sunt credibil…
    O seara perfecta in continuare …la toti cititorii blogului …

    mai 15, 2013 - 4:06 pm Raspunde
  • Sergiu Grunberg

    Domnule Anuta
    Robin a luat Bacul cu brio , nu a vorbit niciodata persiflant despre sahistii rusi si nu a declarat niciodata ca e impotriva pregatirii, in plus, am fost si sunt in relatii excelente cu Calin.
    Daca astea nu sunt argumente si in scgimb Malatesta stie, e in regula .
    Vreau sa va spun ca oamenii nu se judeca doar pe baza relatiilor personale . Cu domnul Manole nu am fost in relatii cordiale , dar as fi fericit daca si altii ar face macar partial ce a facut el la Iasi .
    De altfel puteti face statistici si comparatii cu altii.
    Domnule Anuta in vartejul acestor conflicte unele normale altele artificiale astept de la dumneavoastra un echilibru rational , nu mai turnati si dumneavoastra gaz pe foc, ca sa intariti lozinca noastra Gens una sumus

    mai 15, 2013 - 8:02 pm Raspunde
  • Ion Popescu - Gogo

    Dragi oameni de sah si domnule Anuta,
    Sunt si eu un infam iubitor de sah si nu ma pot abtine sa stau neinformat privitor la dinamica acestui sport pe meleagurile mele. Ma bucur sa constat ca exista contradictii fiindca acestea garanteaza progresul. Cu o singura conditie: contradictiile trebuie sa existe intre personalitatile reprezentative ale domeniului si nu intre anonimi. In acest sens marturisesc ca am cunostiinta de personalitati in domeniu care au avut un cuvant de zis in sahul romanesc precum Manole, Grunberg, Vasiesiu si chiar juniorii ante-mentionati. Insa in dezbatere se implementeaza fortat si un anume domn Anuta despre care cu parere de rau nu am auzit niciodata nimic. Si fiindca un viciu nu vine niciodata singur pe langa sah mai sunt si iubitor de muzica, iar precum un ante-comentator pe nume Jeltopop paraleliza o situatie cu muzica lui Mozart, eu mi-as permite sa fac o paralela intre domnul Anuta si Don Basilio din celebra opera Barbierul din Sevilla de Rossini, deoarece si acesta interpreta fabulos aria calomniei.
    Cu toate acestea eu cred ca domnul Anuta poate excela intr-un domeniu, motiv pentru care il invit pe domnul Ceausescu sa creeze un sondaj de opinie pe acest blog in care toti cei interesati de fenomen sa votam care este cel mai prolific creator de comentarii plictisitoare si obositoare. Imi permit sa merg si mai departe si pronostichez ca domnul Anuta ar deveni in mod cert campion national cu sanse mari chiar de MI sau MIP (maestru inter-planetar).
    In incheiere, salut dezbaterea si sunt convins ca astfel de situatii jenante pentru Federatie nu vor mai apare niciodata. Aviz amatorilor!:)

    mai 15, 2013 - 8:45 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Dle Grunberg : Cum spuneti dvs. ! Nu doresc sa mai insist.

    Dle Nedelcu : Se mai inseala omul din cand in cand.Nimeni nu este perfect. Singura problema este ca daca reusiti sa cititi cu atentie inca o data mesajul respectiv, veti descoperi ca am afirmat ca aceea era o supozitie (e drept ca as fi bagat mana in foc) nebazata pe nici o informatie, ci doar pe o concluzie logica. Din nefericire logica nu prea are mare valoare in tara asta. Toate drumurile duceau la Medicina Timisoara unde sunt legitimati 2 din cei 4 jucatori. Adevarul este ca tot de la Medicina este si Dl.Marasescu, Da, nu am nimerit-o aici , dar nu stiu ce va opreste sa nu cititi de acum inainte mesajele mele. Probabil asa veti sti mult mai mult.Va doresc succes.

    Dle Manole : faptul ca mi-ati raspuns personal, m-a surprins si in ciuda resentimentelor afirmate, mesajul demonstreaza ca mai sunt sperante
    la un dialog. In privinta punctelor abordate :
    1. Sunt perfect de acord. Nimeni nu-l detine.
    2. Unde ati citit ca am afirmat ca ati si luat banii ? Am scris ca i-ati solicitat. Mai cititi odata. Apare insa intrebarea : sustinerea financiara a Ministerului Tineretului si Sportului pentru organizarea competitiei se va face prin scaderea sumei din bugetul federatiei ? Sa speram ca nu.
    Oricum se va vedea la prezentarea cheltuielilor anuale ale federatiei.
    3. Desi am scris negru pe alb in mesajul meu : “Faptul ca la finalele de juniori ati facut propaganda electorala candidatului dvs. la functia de presedinte este problema dvs….”, imi repetati ca este treaba dvs..Eu am comentat momentul ales si nu are legatura cu cine a organizat finalele. Campania putea fi facuta oriunde si oricand, dar nu la o competitie de referinta. Candidatul dvs. este doar un potential viitor presedinte si nici o alta calitate incat sa intervina sub o forma sau alta in desfasurarea festivitatii.Dvs.ati girat actiunea, care nu stiu cat de legala a fost, dar in mod sigur afecteaza etica.

    Sahistii neimplicati prin nimic cu persoana dvs. sunt cei mai in masura sa aprecieze cum stau lucrurile cu adevarat.

    Cu stima

    mai 15, 2013 - 10:30 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Gogo,

    la prezentarea pe care singur v-ati facut-o, cuvintele mele sunt inutile.

    mai 15, 2013 - 10:49 pm Raspunde
  • nedelcu cristian

    Mama ! Doamne !! Ce le intoareti ca la Ploiesti !!! Sigur ca era supozitia dvs pentru care ati fi bagat mana in foc …dar dvs nu sunteti oricine ca si Marcel.. ci membru in comisiile FRSah…Normal ca am crezut… si fiind sigur de aceasta ati continuat cu echipa facuta pentru conducator si alte comentarii defavorabile pentru m.i. George Catalin Ardelean pe care eu il consider unul dintre cei mai buni antrenori de juniori ai nostrii chiar daca activeaza la Satu Mare langa Ungaria…
    Acum spuneti si de domnul Manole Vasile ca nu este etic ce a facut…Eu cred ca domnul Manole Vasile este un expert in sahul feminin romanesc si daca dansul considera ca a gasit pe cineva care sa aduca bani la sah eu il cred …
    Aveti dvs alt candidat ? M am saturat sa criticam fara sa oferim solutii …Unde sa vada sahistii pe candidatul la presedentie …nu la o competitie de sah ? …sau vroiati sa l vedem la tv ?
    Ce mare regula etica s a incalcat ? Avem asa multi candidati la presedentia FRSah ? Pe cine a deranjat atat de tare ca domnul Manole a prezentat candidatul dumnealui la finalele de juniori ?
    In sfarsit …sper ca anul acesta reprezentantii sahistilor sa aleaga pe cineva care sa atraga mai multi bani spre sah …in afara fondurilor venite de la buget…Sa ne pricepem mai bine la oameni …

    mai 16, 2013 - 12:25 pm Raspunde
  • Dan Rat

    @Dl Nedelcu
    Ce ati vrut sa spuneti prin ” chiar daca activeaza la Satu Mare langa Ungaria…” ????
    Era si mai bun daca locuia mai in centrul tarii ?
    🙂

    mai 16, 2013 - 8:26 pm Raspunde
  • nedelcu cristian

    Am zis asa ca sa l supar pe domnul Anutza …dansul crede ca pe acolo ,aproape de Ungaria se falsifica puncte Elo…

    mai 16, 2013 - 8:49 pm Raspunde
  • nedelcu cristian

    Rectific …dansul baga mana in foc …ca pe acolo se falsifica puncte Elo…

    mai 16, 2013 - 8:58 pm Raspunde
  • Tudor Arghezi

    Mi se pare mie,sau?!…dl Grumberg este profund indignat ca FRSAH a tinut cont de pamfletul domniei sale?!Eu zic ca ar trebui sa fie foarte mindru,chiar magulit de aceasta afirmatie a d-nei Mariana Ionita.Si-a atins scopul:doi din cei la care dinsul facea aluzie in pamflet…nu fac parte din echipa.Desigur…si cei din FRSAH,si dl.Anuta,si altii…au inteles gresit:n-a fost vb niciodata despre Robin, nici macar atunci cand spuneati ca”daca esti linga ei si vezi ca au abonament la bowling sau discoteca in timpul superligii si taci…’
    Si ca circul sa fie complet,’sare’ de colo si dl. Pascalau cum ca n-au tinut cont nici de media de la bac si nici macar de cea de admitere …in alcatuirea echipei!Incredibil!Dar oare ,intrebare logica: unde era dinsul cand doi din elevii sai ,care i-au adus de-a lungul timpului numeroase medalii, erau improscati cu noroi si echipele de club renuntau ‘unilateral’ la ei?!Desigur,dl Grumberg fiind imaculat,poate sa arunce linistit cu pietre in altii…chiar si in niste juniori care au adus rezultate Romaniei.
    Eu zic sa nu mai incerce ei acum sa o ‘dreaga’ptr, ca ‘scriipta manet’ si vb poetului:”E prea tarziu sa ma iubesti/Mai stai putin sa te gandesti…”
    Si iarasi nu inteleg de ce nu a luat ‘la intrebari’ si pe antrenorul Marasescu,doar e din “gens una sumus” si foarte aproape de ambii.Oricum,avind in vedere locatia CM, e ,mai mult decat clar, antrenorul potrivit.Nu ma indoiesc ca se va intoarce fara medalie.

    mai 17, 2013 - 8:42 am Raspunde
  • Sergiu Grunberg

    Din bube mucegaiuri si noroi iscatam murdarii si intrigi noi .

    mai 17, 2013 - 11:03 am Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Nedelcu,

    haideti sa punem lucrurile la punct. In primul rand v-am raspuns politicos pana acum, chiar daca m-a dezgustat atitudinea din toate mesajele dvs. postate pe acest blog de a “peria” pe cei “mari” si “a-i trage de urechi” pe cei “mici”. Eu nu am astfel de reflexe , n-am sa pun nici o bariera avertizandu-va ca am cu 500 puncte Elo mai mult, pentru ca ar fi stupid. Aici nu jucam o partida de sah, aici discutam despre activitatea sahista, despre regulamente, despre cum vedem imbunatatirea activitatii sahiste in baza experientei acumulate,despre incalcari ale regulamentelor si eticii sahiste. Dvs., in necunoasterea cu adevarat a activitatii sahiste autohtone, faceti confuzia grava ( din nefericire mai sunt si alti Gogo (loi) mult mai agresivi ), de a alatura titlului sau Elo-ului unui jucator , automat, calitati, merite si cunostinte care pot sa le aiba sau sa lipseasca.
    Sunt jucatori foarte buni care cunosc foarte putin din regulamente, nu au condus o echipa de sah in viata lor, nu au antrenat pe nimeni , nu au scris un singur articol de sah , nu au organizat o competitie de sah si in general nu au facut nimic petru altii.
    Altii nu sunt jucatori deosebiti, dar au facut toate celelalte. Si atunci, in ce baza incercati dvs., care sunteti in afara fenomenului sahist, sa-mi puneti pumnul in gura ?
    Diferenta intre noi nu este de Elo, ci in faptul ca eu stiu despre ce vorbesc, traiesc in mijlocul fenomenului sahist si-mi mai permit sa gresesc o informatie, in timp ce dvs. vorbiti fara sa aveti habar de realitatea “din teren”. Ca sa lamurim si partea cu
    ” membru in comisiile FRSah” si aluziile de rigoare . Sunt unul din cei 97 membri ai federatiei in aceste comisii, ca un paravan al deciziilor ce se iau. Nici unuia dintre membrii CD-ului in toti acesti ani nu i-a pasat ca fiecare comisie ar trebui sa-si exercite deplin atributiile. Aceste comisii sunt doar pe hartie in general.
    In privinta candidatului la presedentia FRSah, sa precizez ca a inmanat cupe si medalii
    la festivitatea de premiere la finalele de juniori. In ce baza ? Daca Turcu Iulian si-ar fi declarant mai devreme candidatura, i s-ar fi permis si lui acelasi lucru ? Va garantez ca nu. Nu putem fi unii mai egali ca ceilalti. Sau poate nu sunteti de acord cu asta!
    Afirmatia ca am spus lucruri defaimatoare la adresa Dlui Ardelean George Catalin, este o interpretare care tine de ceea ce v-am reprosat anterior, cu atat mai mult cu cat in mesajul respectiv mi-am exprimat consideratia fata de activitatea dansului.
    Vad de asemenea ca faceti mare confuzie intre aproape de granita si peste granita.
    Numai rauintentionatii sau afonii nu au fost convinsi de argumentele mele vis-à-vis de fabrica de elo de la Satu Mare si doar evitarea unui scandal de proportii in care sa fie tarat sahul romanesc, m-a impiedicat sa nu sesizez FIDE. Mi-au dat dreptate multi sahisti cu greutate (in particular), printre ei si Dl.Nanu, dar …atat si jocul murdar continua, sub obladuirea nepasatoare a CD-ului. Sansa de a ne spala rufele murdare in familie se rateaza mereu si mereu si va veni o clipa cand totul are o limita.
    In concluzie, voi evita sa va mai adresez vreo interpelare, considerand ca nu-mi mai pot permite sa-mi consum timpul cu dvs,

    mai 17, 2013 - 11:16 am Raspunde
  • nedelcu cristian

    Domnule Anutza imi sunteti simpatic si chiar asa este …nu sunt in teren …sunt pe margine …in tribuna …si chiar ma pricep la fenomen …dar nu ma vede nimeni …
    Despre dvs am o parere buna ca sahist deoarece nu faceti remize scurte …iar ca tehnician am o parere si mai buna deoarece ati fost antrenorul lui Miroiu George Catalin un sahist valoros al generatiei sale …sper ca o sa mai formati si altii …
    care sa ajunga cel putin m.i….
    Sunt convins ca vreti sa avem un sah cinstit .in care sa se respecte regulamentele si sa dispara aranjamentele …ca si mine dealtfel …asa sa mi ajute Dumnezeu!
    Ufff…problema intervine cand apreciem persoanele…Nu trebuie sa va pierdeti timpul cu mine …eu scriu in primul rand pentru mine daca mai este cineva care gandeste asa bine …daca nu …eu nu ma supar …imi cunosc limitele …

    O zi buna !

    mai 17, 2013 - 1:40 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    am trecut pe aici sa strang cioburile…
    hac!
    dar, eu cu cine votez?
    bine pa!

    mai 21, 2013 - 7:01 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    hotararea 15 a ramas in picioare….ca asa e la licitatie…mai faci cate un lipic…si ramai in carti…

    mai 25, 2013 - 5:28 pm Raspunde
  • Ana

    E bine sa existe mai multa intelegere, concordie intre atatea minti luminate.
    E pacat sa aiba de suferit imaginea sahului in Romania.

    iunie 1, 2013 - 2:07 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.