Din culisele Campionatului Mondial de amatori Iasi – 2013

Buna ziua! Ma numesc Paveliuc Alin si de curand am participat in Iasi la campionatul mondial de amatori. Incep prin a-l felicita si eu pe Vrencian Lehlel, a carui prestatie a fost deosebita (ultima partida placandu-mi enorm), reusita lui fiind singurul lucru care ma face sa nu apreciez competitia ca un esec per asamblu pentru tara noastra. Am asteptat 3 zile sa apara un comunicat din partea organizatorilor, o nota, ceva prin care sa-si ceara scuze pentru problemele aparute. Neaparand nimic in acest sens, m-am hotarat sa scriu acest articol ,constientizand faptul ca pentru ei nu suntem decat niste platitori de taxe .
paveliuc_Alin_is13
Alin Paveliuc in dreapta imaginii
Domnilor, inainte de-a fi niste jucatori din categoriile inferioare,suntem oameni si meritam sa fim respectati! Chiar din ziua sosirii in Iasi,cand am luat cunostinta de schimbarile survenite ,am avut o presimtire sumbra. Eu am avut rezervare in Tudor Vladimirescu,achitand inca de pe 26.02.2013,dar am fost cazat in alta locatie la o distanta de peste 1 km de cantina(avand rezervare pentru masa aici ),fiind nevoit de a ma deplasa zilnic(pe caldura) 8-9 km. Decizia de a schimba sala de joc de la Sala Polivalenta (unde s-au tinut destule turnee) la Pallas Mall (in premiera) a fost o greseala enorma. Considerentul economic a contat mai mult decat  necesitatea de a oferii conditii de joc optime.Cum sa organizezi un campionat mondial intr-un mall? In rundele 3 si 6 situatia a fost insuportabila!  Au fost spectacole organizate in incinta ,in vecinatatea salii de joc, cu fel si fel de cantareti si formatii. Vibrau peretii, masa de joc, scaunele sub noi, de decibelii revarsati din instalatiile de mii de watti putere! Priviri deceptionate in sala,zambete ironice,toata atmosfera era departe de ce ar fi trebuit sa fie. Sigur ca vor fi unii care vor spune ca trb sa fi pregatit sa joci in orice conditii. Totusi, sunt  si jucatori care poate au lucrat in zgomot ,cei in varsta care au nervii mai tociti si la o adica de banii platiti cred ca aveam tot dreptul la conditii decente. Mai fac si eu un blitz pe net cu televizorul deschis sau pun si-o muzica dar la un nivel acceptabil. Mergeti intr-un club , luati-va un prieten, tabla si piesele si vedeti daca puteti juca.
Alt aspect deloc de neglijat a fost faptul ca incepand cu runda 5 ,25 de table au fost mutate intr-o incapere alaturata ,mai dosita,unde muzica nu se auzea asa tare. Sa fie oare datorita faptului ca organizatorii stiau ce va urma in week-end? De ce nu s-a luat masura de a se muta ora de joc de la 09.30 atunci? Grupul de jucatori nu trebuia divizat! Am platit aceeasi taxa ,deci ne oferi conditii de joc egale. Unii joaca in zgomot incercand sa avanseze la mesele din fata,in acelasi timp, 50 jucatori sunt privelegiati avand conditii de joc superioare. Eu unul am protestat si m-am si retras in ultimele 2 runde.
Nu vreau sa trec drept un reclamagiu sau plangacios,dar nu consider ca ceea ce s-a intamplat isi avea locul la un eveniment de talia unui campionat mondial.
                                               Cu respect
                                            Paveliuc Alin

ALTE POSTARI RELEVANTE

  • Gabi

    S-a jucat Gangnam Style:) Au “bagat” si manele “fara numar” alaturi de sala de joc? Lasand gluma de-o parte, daca a fost asa, este trist.

    mai 3, 2013 - 5:31 pm Raspunde
  • emil

    regretabil daca a fost asa!

    mai 3, 2013 - 6:39 pm Raspunde
  • marin zamfir

    Buna. Am citit comentariul lui Alin Paveliuc,Pe mine personal nu ma mira nimic din ce se-ntampla,zi de zi,in toate aspectele vietii ce o traim in ,”tara lui papura-voda”,inclusiv sahul.Pentru ca,aici pe plaiurile mioritice nu se pune accent pe calitate.–CE ESTE CALITATEA?. La aceasta intrebare, sunt sigur de neputinta organizatorilor turneelor de sah—vorbim in speta—de a raspunde la aceasta intrebare. Dar,orice obstacol intalnim in drumul nostru,sa nu uitam nici o clipa ca viata e o lupta,CONCENTRAREA TA DETERMINA RELITATEA IN CARE TE AFLI.DE ACEEA FORMEAZA-TI UN SPIRIT DE LUPTATOR! SCUZEMIA NU ARE CE CAUTA IN MENTALITATEA UNUI ADEVARAT JUCATOR IN SAH SI LA……RULETA VIETII. O SPUN PRIETENESTE. Felicitari lui Vrencian Lehlel pentru reusita obtinuta in conditii ostile sahului.

    mai 3, 2013 - 7:14 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Rusinicaaa!!!

    mai 3, 2013 - 7:19 pm Raspunde
  • Fugulyan Gergely

    A fost un Mondial frumos. Am vazut multi copii talentati ,toti particianti au primit diplome de participare.
    Am avut o sportiva pe locul 4 ,cel mai bun rezultat femenin dintre fetele din Romania,la premiere a primit plicul ,un tricou,,,fata a intrebat de diploma…a fost tratat cu aroganta “dar ai primit plicul”
    Da, ce mai trebuie diploma de loc 4 Mondial, e important ca toti sa primeasca diploma de participare.
    Chiar cum poate sa dovedeasca ca a terminat pe locul 4?
    Ma uit la situl federatiei, 4 rinduri, se mentionaza pe Lehel (apropo ,,felictari Lehel,am tremurat la ultima partida)cred ca trebuia mentionati toti sportivii care au intrat in primii 10
    A vorbit candidatul pentru Presedinte ,ca sahul sa fie promovat cum trebuie….daca situl Federatiei nu face (fara sa puna o poza) ce asteptam de la alte ziare
    Ah scrie ceva despre intilnirea sahistilor din Vulcan cu cei din Deva….in fine…mergem inainte……

    mai 3, 2013 - 7:33 pm Raspunde
  • malis

    bravo Alin frumos articol…din pacate f.putine comentarii pt asa un joc si la asa un nivel nenel5

    mai 3, 2013 - 8:50 pm Raspunde
  • nedelcu cristian

    Unui concurs de sah ,ca se se desfasoare in conditii optime …trebuie sa i se asigure o linste…selenara.

    mai 4, 2013 - 2:07 pm Raspunde
  • Dumitrascu Grigore

    CU BUNE SI CU RELE ACEST CAMPIONAT MONDIAL. LA BUNE=SALA DE JOC,AER CONDITIONAT,.ARBITRAJ IREPROSABIL[AM VAZUT SA ZIC ASA ARBITRII DE LINIE DIN MAI MULTE TARI] IN AFARA DE ARBITRUL PRINCIPAL..APA ASIGURATA LA JUCATORI.DOMNUL MANOLE CU ECHIPA SA S-A STRADUIT SI DUPA MINE A REUSIT.LA MINUSURI=am adormit la deschidere cind domnul manole tot anunta sponsori.oare unde s-au dus banii ca la jucatori nu s-a simtit.ce nu se putea baga premii mai multe[veterani sau functie de elo de ex.] stiu ca la o echipa de fotbal jucatorii sunt importanti.prin poze am vazut numai organizatori ,conducatori,arbitrii dar lipsesc cu mici exceptii eroii principali jucatorii care dupa parerea mea au fost sponsorii principali ai mondialului.multi din ei ca si mine fara un leu de la club.

    mai 4, 2013 - 9:28 pm Raspunde
  • Fugulyan Gergely

    da … a trecut acest Campionat Mondial,asa cum a fost, parca incepe azi Campionatul European de Seniori,,,,..

    mai 5, 2013 - 6:12 am Raspunde
  • Dinu

    Cred ca astazi s-a scris o noua fila in istoria sahului profesionist. 🙂

    O campioana mondiala en titre nu a stiut cum sa dea mat cu calul si nebunul regele advers pe parcursul a mai mult de 50 de mutari! A rezultat o remiza pe care sunt sigur ca pana in prezent nu s-a putut vedea nici la Iasi, la Campionatul Mondial de Amatori recent incheiat, dar nici macar la jucatori sau jucatoare care aspira la categoria a III-a.

    Daca doriti sa vedeti acest final incredibil dintr-un meci oficial FIDE de Grand Prix feminin, iata si linkul
    http://geneva2013.fide.com/en/component/content/article/40-static-content/133-live-games

    Incepand cu mutarea 72, Ushenina a jucat cu o logica a jocului extrasa parca din Cismigiul de odinioara:
    -De ce ai mutat calul acolo? intreba chibitul, pana atunci foarte tacut.
    -Eh domnule, imi venise randul la mutare si trebuia sa-mi treaca mana.

    mai 6, 2013 - 8:19 pm Raspunde
  • Lucian

    Un om care a facut din pasiunea mea un chin!
    Un om care si-a construit averea pe spatele sahistilor.
    Un om care pretinde ca este bun si doreste sa te ajute…..dar de fapt este o hiena. Dictonul lui este ” Totul pana la bani ”
    Un om care nu dorea sa-mi ofere materiale sahiste pentru a le trage la xerox in copilarie si acum se considera antrenorul meu.
    Un om care dirijeaza banii primiti de la primarie pentru a ” ajuta sahul local ”
    Un om care detine o asa zisa Asociatie judeteana formata din cluburile lui pentru a nu risipi vreun ban celorlalte cluburi locale.
    Un om care cumpara suflete cu bani si izoleaza profesori si jucatori de sah de o mare valoare.
    Un om care fura copii formati si ridicati cu sudoare de la celelalte cluburi locale si se lauda cu rezultatele deosebite care le are ulterior.
    Un om care cheama instructorii din oras la o sedinta (prima si ultima sedinta…daca numai scoate o alta carte), sedinta fiind prezentarea unei carti de sah pentru incepatori – unde ne-a adus la cunostinta ca ar trebui sa o vindem la scolile unde predam sah (la acea sedinta chiar am crezut ca se va trezi si va dori in sfarsit sa realizeze ceva pentru pasiunea noastra dragi sahisti).
    Un om care vinde legitimatii de instructori la toti afonii.
    Multa lume il priveste ca pe un om de valoare al sahului romanesc, dar putini stiu adevarul!!!
    Tot el va conduce!!!! fiinca YACUZA va fi in continuare la putere!

    mai 7, 2013 - 8:44 pm Raspunde
  • niki

    Ptiu drace, grea misiune sa ghicesti personajul.:)

    mai 7, 2013 - 9:42 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Asa ceva…

    mai 7, 2013 - 10:11 pm Raspunde
  • Lucian

    lipseste un d – fiindca! scuze…graba

    mai 7, 2013 - 10:17 pm Raspunde
  • Lucian Filip

    nici eu nu stiu cine o fi.

    mai 8, 2013 - 8:02 am Raspunde
  • Lucian

    Domnule Filip eu cred ca il cunoasteti mult mai bine ca mine! Trebuie sa avem curajul sa spunem lucrurilor pe nume si sa nu ne mai ascundem in jurul chibritului!

    mai 8, 2013 - 12:40 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      Lucian: Eu unul nu stiu despre cine este vorba in acuzele tale grave. In al doilea rand, ca sa acuzi pe cineva, trebuie sa ai demnitatea de a te legitima,Lucian. Este regula impusa de orice site sau blog, care se respecta. Desi, poate nu trebuia, am dat dreptul la cuvant aici lui Alin Paveliuc. Nu trebuia fara sa ascult cat mai multe pareri despre ce s-a intamplat acolo. Speram sa aflam de la cei prezenti la CM de amatori. Am discutat mai devreme cu Vlad Ungureanu si am inteles ca “deranjul” facut la turneu, a durat in timpul unei runde si nu a fost de durata. Sunt probleme peste tot si trebuie sa le spunem pe nume, dar trebuie sa le spunem si termenii in care au avut loc. Altfel denaturam discutia si este posibil sa se inteleaga ca intreg turneul a fost intr-o discoteca.
      Lucian, tu care ai curajul sa spui lucrurilor pe nume, cum spui in mesajul de mai jos de ce nu LE SPUI PE NUME? Domnilor! Sunt Lucian si numele si am de spus urmatoarele. Orice acuzatie pentru cineva, trebuie facuta sub nume propriu si cu responsabilitatea asumata de persoana care comenteaza. Oricum raspunderea este asumata prin “amprentele” care raman cand comentezi pe un blog sau site (IP, adresa, mail), care pot fi folosite pentru a identifica persoana ce a comentat.In cazul in care persoana sau persoanele lezate isi cer drepturile in justitie. In cazul in care mai comentati sub un nume propriu asumat, puteti sa acuzati pe oricine de pe lumea asta. In caz contrariu, puteti comenta in orice alta parte doriti, atat timp cat nu aveti demnitatea sa faceti acuzele sub numele dumneavoastra real! Astept ultimul raspuns sau sa reveniti cu alte comentarii, argumente, dovezi, spuse sub numele propriu si real. Numai bine va doresc “Domnule Lucian”.

      mai 8, 2013 - 4:21 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Deci, sa revenim. Candidezi si esti ales in Consiliul Director ca membru, Vicepresedinte sau Presedinte, nu mai organizezi si nu mai arbitrezi competitiile FRSah, punct.
    Avem nevoie de oameni care sa aduca bani in sah, nu avem nevoie de indivizi care isi trag cate un comision. Avem nevoie de oameni care sa aduca sponsori, nu de indivizi care maresc cate o taxa pentru a asigura fondul de premiere, cupe si medalii.

    mai 8, 2013 - 1:37 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Domnule Lucian, va rog sa continuati sa ne incantati privirea si sa ne alinati sufletul necajit al multor sahisti, doar prin comentarii ale caror opinii sa nu fie moderate.

    mai 8, 2013 - 2:32 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    M-am gandit sa iau o pauza de la comentarii si ca sa fiu sigur ca o sa fiu blocat, intreb:
    oare exista personajul pe care ni l-a descris “domnul Lucian”? suntem contemporani cu dan sul? il cunoastem de undeva?
    nu cred, un om din sah nu poate sa faca cele scrise in comentariul “domnului Lucian”…sau poate da…

    mai 8, 2013 - 5:11 pm Raspunde
  • Paval George

    No comment.
    Oare cine este persoana acuzata? Cine este Lucian?
    Sa revenim la ceva mai serios.
    Cand se va introduce sahul in scoala? Propun o discutie cu aceasta tematica

    mai 8, 2013 - 6:10 pm Raspunde
  • alin_p

    Imi pare rau. In cele 20 de comentarii ma asteptam sa gasesc cateva care sa afirme sau sa infirme(de ce nu) ceea ce am scris,altele care impreuna cu cel al domnului Fugulyan sa elogieze competitia. A,scuze,mai este comentariul domnului Dumitrascu.Asadar,doar 3 dintre participantii la competitie sunt cititori ai blogului. Doream sincer sa aflu parerile a mai multor jucatori,nu de alta dar, daca numai mie nu mi-a placut atmosfera de acolo inseamna ca sunt prea sensibil ptr sportul asta,ori ca am jucat prea des pe-afara si am venit cu mofturi….Va salut din nou cu respect pe toti si daca am suparat pe cineva imi cer scuze.

    mai 8, 2013 - 7:02 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Pentru inceput, vreau sa va spun ca am o coloana vertebrala. E drept, cam subrezita prin natura muncii pe care o prestez, dar a ramas tot dreapta in timp. Si o sa continui sa o mentin asa. Eu sunt cel care a banat un comentariu al respectivului “Lucian”, si asta pentru ca depasise limitele bunului simt, ca sa nu spun pe cele legale. Iulian a sesizat si el acest aspect, numai ca eu m-am nimerit a fi “pe faza” la momentul respectiv. Trebuie sa recunosc ca eu insumi am fost deseori banat de catre colegii mei; chiar si eu, de multe ori, avand acest reflex al unui administrator asupra mea. Ca sa fie clar pentru cele ce vor urma, toata echipa blogului isi doreste un sah curat si sanatos.
    Din nefericire, mai exista si altfel de oameni din lumea sahului romanesc. Eu i-am numit plastic, farisei. O sa incerc sa ma rezum doar la cei implicati in evenimentul de fata.
    In primul rand, aveau posibilitatea, niciodata refuzata, la un drept de replica. Nu neaparat pe acest blog, ci oriunde. Cunosteti cumva ceva,pana in ziua de azi, si noi nu avem habar?Bun. Sa trecem la lucruri concrete.
    Numai cand citesc ce a scris Iulian( si fara a ne consulta intre timp), ma trec transpiratiile. Dreptul la libertatea cuvantului, fie el si anonim, sa fie terfelit(si trecut in zona penalului mai recent, de catre dragii nostri politicieni, printr-o structura, toretic superioara) prin amenintari? Din fericire, mai avem coduri penale care incrimineaza si acest aspect al abuzului de functie. Chiar si prin interpusi. Cum s-ar percepe in Europa, simplul fapt ca un vicepresedinte de federatie sportiva, in speta FRSah, poate sa-si ameninte oricare dintre jucatorii legitimati ?
    Cum poate un oficial al unei institutii, conform art.3 din Statutul FRSah, prin interpusul domn Vlad Ungureanu, sa ingradeasca dreptul la opinie? Eu, personal, am sa ma ocup in a gasi rezolvarea la aceasta problema.
    Altfel, ca sa vorbim intre sahisti, cum e posibil ca timp de doi ani de zile de cand s-a stabilit desfasurarea acestui campionat la Iasi, subliniez “doi ani de zile”, sa nu poti sa fi in stare sa iei in calcul tot ceea ce tine de organizarea unui asemenea eveniment? Incompetenta? Neseriozitate? Posibil.
    Nu pot sa uit, prin februarie parca, la un campionat european pentru veterani, tinut la bulgari, la data limita de inscriere vecinii nostri bagasera un anunt de te cruceai: Stop inscrieri! Mare mi-a fost mirarea cand dupa 4 martie( o ce zi fatidica!), la acest campionat pentru amatori, zi de zi eram martor la updeturi cu noi inscrisi. Pana la urma, trebuia sa doboram niste recorduri, nu-i asa?

    As mai continua, dar prefer sa fiu amenintat direct de catre domnul Vasile Manole. O viata ca a lui Tudor “nea Tataie” Octavian, este mult mai frumoasa decat a unui vesnic cotizant al unor interese obscure.

    Pentru identificare, al dumneavoastra,
    Nicolae Jeltopop

    mai 8, 2013 - 10:24 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnu Valahu,

    aveti grija cu Vlad Ungureanu, deoarece mai obisnuieste sa foloseasca si “argumentul” fizic, asa cum a procedat la recent incheiatele finale de juniori. Dar puteti apela la Turcu Iulian ( are antidot de anihilare a practicantilor de box pe taramul sahului).
    In ce-l priveste pe “nasul”Manole, luati-va gandul ca va mai purta vreo conversatie cu dvs. Odata trecut pe lista neagra nu mai aveti nici o sansa.Eu am incercat sa discut oficial in legatura cu deplasarea a doi dintre juniorii clubului la o competitie internationala de juniori, girata de FRSah si organizata de dansul si a refuzat categoric. Probabil deja considera ca FRSah este proprietate privata, iar functia de vice este echivalenta cu patron de firma. Nici nu este de mirare asocierea acestuia cu “politicul”.
    Si unii si altii, in loc sa fie in slujba si in interesul celor ce i-au ales, nu-si pun problema decat :”da mie ce-mi iese “.

    mai 9, 2013 - 8:51 am Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Banuiesc ca Domnului Valahu, nu ii e fie frica de bau-bau!

    mai 9, 2013 - 10:06 am Raspunde
  • niki

    @Iulian,
    M-am adresat cu numele mic pentru a sublinia(daca mai e nevoie) apreciarea pentru munca ta si a echipei. Sunt multumt ca am acces la evenimentele sahiste de pretutindeni si pot pune ganduri in comun cu alti iubitori de sah. In fond asta cred ca e menirea unui blog, de a informa si lasa libera discutia pe temele specifice. Insa primele 3-4 propozitii din interventia ta mi-au readus in memorie discutiile pro si contra despre libera exprimare(sau ingradirea ei) a celor care posteaza sub anonimat. Vorbesti de demnitatea de a se “legitima” in conditiile in care lasi libera exprimarea anonimilor, cand ai putea foarte bine sa banezi orice postare de acest gen. Practici induci ideea ca anonimii sunt de neluat in seama, ca parerile lor sunt din start viciate. Cred ca asta e o greseala in calitatea de moderator. Apropo, ca sa fac o paralela, sub adapostul “demnitatii” de parlamentar se rostesc multe aberatii la cea mai inalta tribuna oficiala a tarii. Nicidecum daca ai numele in dreptul postarii spusele devin automat valoroase. Ma uimeste faptul ca te-ai indoit ca dl Alin Paveliuc ar fi meritat dreptul la opinie. Media, cainele de paza al societatii e pe cale sa devina bodyguard-ul oficialitatilor efemere? Dl Manole si organizatorii de la Iasi au ocazia(daca considera necesar) sa prezinte si o alta fateta a lucrurilor. Cititorii ar fi tras singuri concluziile si ar fi invalidat opiniile d-lui Paveliuc daca se dovedeau exagerate sau neadevarate.
    In cazul lui Lucian, amenintarile voalate cu identificarile si eventuale plangeri in justitie seamana a iesiri in decor, venite de acolo de unde ne asteptam la moderatie si echidistanta. Acea retorica afectata si parca usor resemnata a lui Lucian nu-mi da senatia unor acuze razboinice. Ca sa recurg iar la o paralela, jumatate de blog e pasibil de plangeri in justitie din partea fostului presedinte FRSah, care a fost “tratat” abundent in paginile blogului. Prefer sa le denumesc afirmatii critice, supuse perceptiei proprii lui Lucian. Altfel si dl Grunberg ar fi in situatia ca afirmatiile sale la adresa conducerii federatiei sa fie considerate acuze grave. Oare pe dansul de ce nu l-ai apostrofat?
    Cat priveste inabilitatea ta si a altora de a nu “ghici” la cine se refera Lucian, prefer sa o consider un alint nevinovat.

    “In cazul in care mai comentati sub un nume propriu asumat, puteti sa acuzati pe oricine de pe lumea asta. In caz contrariu, puteti comenta in orice alta parte doriti, atat timp cat nu aveti demnitatea sa faceti acuzele sub numele dumneavoastra real!”

    Avand in vedere ca n-am de gand sa ma destrabalez in acuze sub “protectia” propriului nume, incetez sa mai postez comentarii. Din fericire, nu-i mare pierdere 🙂

    P.S. Iulian, imi pare rau ca avem viziuni diferite in ceea ce priveste libertatea de exprimare pe acest blog. Decat o atmosfera in care periodic unii sa-i acuze pe altii ca sunt anonimi, mai bine interzici postarile fara nume real (asta daca se poate verifica).
    Sau, mai simplu, asa cum am militat dintotdeauna, libertate totala(cu banarea vulgaritatilor), caci cititorii se vor descurca sa aleaga bobul de neghina.

    @Nicu Valahu,
    Va admir pentru pozitia adoptata in acest caz. Cat despre “tataia” Octavian, nu bagati mana in foc. Prea multe aparitii la TV, care se platesc de obicei, mai ales cand formatorul de opinie e pe lungimea deunda dorita. Chiar daca isi cam da cu parerea in toate domeniile, Nea Tudorica are o penita percutanta. Insa mai e cale lunga pana la cea a maestrului Radu Cosasu. De gustibus.

    mai 9, 2013 - 9:07 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      @Niki,
      Problema nu este chiar asa de simpla si nici lucrurile nu sunt chiar asa cum par din afara. Insa, vezi? Si tu ma consideri tot pe mine vinovat! De ce spun asta? Nu e greu de inteles dupa ce voi lamuri lucrurile. Alin Paveliuc nu a spus tot ce avea de spus despre Iasi. Iar eu i-am dat dreptul la replica, asa cum dau si organizatorilor de la Iasi si celor care au probleme si vor sa fie discutate. Am trimis un mail cu articolul pentru organizatorii de la Iasi, asa cum era si normal ca sa afle. Ca cei acuzati sa aibe un punct de vedere oficial sau pentru blog. Insa nu am sapat mai adanc in amanunte, cu alte pareri ale oamenilor, asteptand ca ei sa reactioneze pe blog in comentarii si sa aflam mai multe de la cei prezenti. Cum a spus si Alin Paveliuc, oamenii s-au ferit sa spuna ceva, din ce motive, probabil ca ei stiu mai bine asta. Probabil ca sa fie crezuti, trebuia sa isi dea numele si de ce sa se expuna cumva sau sa aiba probleme?
      Domnul Vlad Ungureanu mi-a spus ca este convins ca au fost si minusuri si probleme, iar pentru aceasta neplacere mentionata de Alin Paveliuc, Vladimir Danilov si-a cerut scuze. Nota finala a competitiei scrisa in raportul Fide este ca a depasit in organizare si cele mai importante competitii. Pentru el este important sa contruiasca ceva impreuna cu altii, lucrurile constructive, proiectele ce contin sahul.Totusi marea majoritate a fost foarte incantata, multi au semnat o scrisoare de multumire pe care am trimis-o la Fide.
      Aparitia graduala a comentariilor unei persoane, care vrea sa iste zazanie si sa spuna ceea ce nu are curaj sub nume propriu real, a fost un caz des intalnit pe blog. Personajele fictive incep cu comentarii frumoase, ca sa i se aprobe dreptul de a comenta si incep sa intinda coarda, ajungand cand nu te astepti la saritul ei. Asa s-a intamplat si aici cu “Lucian”, insa comentariile sale au fost oprite, dupa ce a proliferat acuzatii grave. Nu este vorba de ceea ce a scris, fara sa spuna despre cine este vorba, desi localnicii si marea majoritate a sahistilor cunosc la cine se refera.
      De ce “Lucian” nu alege alte cai, daca face afirmatiile
      Dupa aparitia comentariilor facute de “Lucian” era normal ca cel sau cei despre care se vorbeste cu acuze grave sa se sesizeze si sa ma contacteze.
      “Un om care a facut din pasiunea mea un chin!
      Un om care si-a construit averea pe spatele sahistilor.
      Un om care pretinde ca este bun si doreste sa te ajute…..dar de fapt este o hiena. Dictonul lui este ” Totul pana la bani ”
      Un om care nu dorea sa-mi ofere materiale sahiste pentru a le trage la xerox in copilarie si acum se considera antrenorul meu.
      Un om care dirijeaza banii primiti de la primarie pentru a ” ajuta sahul local ”
      Un om care detine o asa zisa Asociatie judeteana formata din cluburile lui pentru a nu risipi vreun ban celorlalte cluburi locale.
      Un om care cumpara suflete cu bani si izoleaza profesori si jucatori de sah de o mare valoare.
      Un om care fura copii formati si ridicati cu sudoare de la celelalte cluburi locale si se lauda cu rezultatele deosebite care le are ulterior.
      Un om care cheama instructorii din oras la o sedinta (prima si ultima sedinta…daca numai scoate o alta carte), sedinta fiind prezentarea unei carti de sah pentru incepatori – unde ne-a adus la cunostinta ca ar trebui sa o vindem la scolile unde predam sah (la acea sedinta chiar am crezut ca se va trezi si va dori in sfarsit sa realizeze ceva pentru pasiunea noastra dragi sahisti).
      Un om care vinde legitimatii de instructori la toti afonii.
      Multa lume il priveste ca pe un om de valoare al sahului romanesc, dar putini stiu adevarul!!!
      Tot el va conduce!!!! fiinca YACUZA va fi in continuare la putere!”

      Iar tot el spune cu un “curaj nebun”:
      “Domnule Filip eu cred ca il cunoasteti mult mai bine ca mine! Trebuie sa avem curajul sa spunem lucrurilor pe nume si sa nu ne mai ascundem in jurul chibritului!”
      Credeti ca daca acest personaj ar avea dovezi in ceea ce a spus, nu ar face apel la organele abilitate? De ce credeti ca nu a facut-o? Pentru ca nu are dovezi si nu are nici curaj sa o faca!
      Cand ai un razboi cu cineva, cred ca este cazul sa iti rezolvi problemele sau sa spui sub nume propriu ce ai de spus, actionand organele abilitate sa investigheze problemele de mai sus.
      Adica nu scoti din foc castanele cu mainile altora. Exemplul de demnitate si responsabilitatea sub nume propriu dat de catre Alin Paveliuc este normal si laudabil. Organizatorii din Iasi accepta criticile, atata timp cat persoana exista si se legitimeaza.
      Mesajul primit de la domnul Vasile Manole este clar:
      “Probabil, “din intamplare”, sunt tinta atacurilor pe blog-ul d-voastra. Cat timp aceste atacuri purtau o oarecare eleganta (chiar daca nu sunt reale) si erau semnate, lucrurile erau normale. Suntem o tara libera!
      Dar acest material depaseste cu mult buna credinta. Persoana respectiva nu exista, iar acuzatiile sunt nereale si defaimatoare.
      Va rog politicos sa cenzurati acesti “binevoitori anonimi” ori sa-si prezinte cu mult curaj identitatea, altfel, voi considera ca atacurile sunt create de d-voastra si voi fi nevoit sa apelez la un avocat.
      Eu nu am avut placerea sa va cunosc pe d-voastra si persoanele binevoitoare care scriu pe blog-ul d-voastra, dar, daca vom avea ocazia va voi prezenta cum am facut “avere”, cate servicii am si cate ore muncesc zilnic…
      Va multumesc pentru intelegere.

      Cu stima,
      Manole Vasile”

      Razboaiele personale si cauzele altora, nu trebuiesc sustinute decat de cei in cauza. Alin Paveliuc a procedat corect si mi-a spus ca are de scris cateva lucruri bune si rele despre CM din Iasi. Cred ca asa era normal sa faca si “Lucian”. Si cum el a intins coarda si a sarit-o, cu comentarii si mai grele decat cel publicat mai sus, care pare fara adresa si adresant, dar cum naiba toti stiu la cine se refera?

      Nu cred ca avem pareri diferite despre libertatea de opinie, insa pasii sunt clari cand vrei sa depasesti o masura. Ai nume real si dovezi si poti rezolva problema altfel, daca ai ceva impotriva unei persoane sau grup de persoane. Nu rezolvam nimic stand dupa perdele de ceata si incercand jocuri psihologice si ca altii cu mainile lor,sa scoata castanele tale din foc. Culmea este ca si personajul “Lucian”, tulburator de ape in ultima vreme este cunoscut la fel de clar cum nu spune nici un nume, dar toata lumea stie despre cine se vorbeste. Timpul le ca rezolva si limpezi pe toate. Raman si ma trezesc in fiecare zi cu pofta de viata si de sah!

      mai 10, 2013 - 10:07 am Raspunde
  • nicu valahu

    He,he…draguta povestea de la Calimanesti. Sincer, o sa-i cam dezamagesc pe cei care se mai cred in epoca fanariota. De ani buni, port un razboi total cu o alta institutie renumita, mult mai puternica si mai de temut decat actuala conducere a federatiei. O cunoasteti prea bine multi dintre dumneavoastra. A supravietui unui asemenea conflict, nu e la indemana oricui. Mai ales, cand doar la rostirea numelui acestei institutii, iti trec fiori reci pe sira spinarii: Soacra!

    Profit de acest moment pentru ai multumi, daca mai era cazul, lui Alin Paveliuc. In primul rand, pentru faptul ca ne reaminteste ce inseamna sa fi un om demn si corect. In al doilea rand, pentru nobletea cuvintelor alese pentru a ne descrie imaginea reala a desfasurarii acestui eveniment sahist mondial, nestirbita de propaganda oficiala.

    Iti multumesc Niki pentru aprecieri, dar “nea Tataie” a luat 6 luni cu suspendare pentru calomnie, pentru ca a spus despre un fost sef la federatia romana de sah ca este un hot, desi subiectul sau chiar era un hot, care mai si statuse ani grei in parnaie pentru faptele sale( vezi Catavencii). De gustibus.

    mai 9, 2013 - 10:45 pm Raspunde
  • Olinici Valentin

    Domnule Paveliuc, va rog sa specificati, ati avut cazare in Tudor Vladimirescu… unde? si ati fost mutat unde?
    Ca sa stim cat de “subra” a fost presimtirea…
    Ati fost nevoit sa faceti 8 km pe zi in loc de cat??? ca la sala de jos trebuia sa ajungeti oricum.
    Scuzele transmise in sala de domnul Danilov nu le considerati suficiente, trebuiau transmise pe un blog?
    Mutarea primelor mele, (nu aleator ci cu acest criteriu, primele mese) sala alaturata (sa nu se lase impresia ca au fost dusi in alta cladire a fost, cred, incercarea de a salva ce se poate salva din aceasta situatie regretabila.
    Dar din ceea ce vad la dumneavoastra trebuie sa moara si capra vecinului !
    Sunt multe turnee la care mesele de joc sunt impartite in mai multe sali, pe acelasi criteriu, de la 1 la x intr-o sala, restul in alta sala. Si acolo se plateste aceeasi taxa, poti sa joci la prima masa sau la ultima.
    Bineinteles ca toti avem dreptul la opinie, putem considera ca alegerea salii a fost gresita si asa mai departe…
    Cu respect,
    Un parinte care a avut 2 copii in acest turneu.

    mai 12, 2013 - 10:08 am Raspunde
  • alin_p

    @ Olinici Valentin
    1.Rezervarea am avut-o ptr Tudor Vladimirescu,platind inca din luna februarie.Cantina unde serveam masa era la 50 metri de camin,dar repet ,am fost cazat(nu stiu din ce considerente) la hotel IL Primo, situat la o distanta de peste 1km de cantina. Inteleg ca dvs n-ati avut aceeasi problema fiind iesean,eu insa a trebuit sa fac in plus de 3 ori pe zi acest drum dus-intors.
    2.N-am primit nici o scuza de la dl Danilov,am discutat intradevar cu dumnealui dar nici vorba de asa ceva.
    3.Conditiile de joc au fost inegale. Unora le bubuiau urechile in runda 6,altii au fost privelegiati avand mai putin zgomot in acea sala mai retrasa. Am inceput toti 200 de jucatori in aceeasi sala, dar am fost separati din runda a 5-a.Continui sa cred ca n-a fost o masura corecta. Mie unul mi-a fost imposibil sa joc.Nu ma puteam concentra.Am lucrat multi ani in zgomot si ma deranjeaza si sa stiti ca au fost 2 runde cu bubuiala :3 si 6.Nu trebuie sa moara si capra vecinului. Sunt un tip destul de rezonabil si pot intelege ca a fost ceva neprevazut. Ceea ce nu concep este faptul ca organizatorul a trecut peste acest incident de parca nici n-ar fi existat(vezi ce rezulta in urma comentariilor la articol).Daca ar fi aparut ulterior un comunicat pe site-ul federatiei,o “mea culpa”,cum normal si civilizat ar fi trebuit sa fie,va asigur domnule Olinici ca nici n-ati fi auzit de mine. Eu am jucat si cateva Gp-uri in Iasi,festivalul Sadoveanu de asemenea,si a fost in regula,am studiat in Iasi,imi place orasul ,am prieteni buni acolo…..numai ca experienta asta mi-a lasat un gust amar.

    Cu respect
    Paveliuc Alin

    mai 12, 2013 - 10:10 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Alin P. ,

    ati omis, de altfel ca si Dl.Olinici, un fapt esential, din punctul meu de vedere :

    CAT ATI PLATIT DVS. la aceasta distractie si cat a cheltuit Dl.Olinici pentru o participare dubla ? Si nu este retorica intrebarea. Chiar vreau sa aflu.

    mai 13, 2013 - 7:58 am Raspunde
  • Florin

    Buna ziua,
    Cred ca se face mult zgomot pentru nimic. Pana la urma conditiile de joc au fost aceleasi pentru toti jucatorii (nu au jucat in zgomot si adversarii d-lui Paveliuc ?). Sa cauti scuze este foarte usor – este la fel ca la un meci de fotbal in care o echipa se plange ca a jucat pe un teren imbibat de apa – parca adversarii ar fi jucat pe unul cu gazon impecabil !. Iar faptul ca primele mese s-au jucat in alta sala, nu cred ca l-a impiedicat nimeni (eventual adversarii intalniti) pe d-l Paveliuc sa ajunga sa joace si el acolo. A stat departe de sala de joc – e tot ca la fotbal – daca nu ai bani de bilet la tribuna zero o sa stai la peluze (delegatia Romaniei la ultimul Campionat Mondial de juniori a stat la 45 de km de sala de joc pe cand cele ale Rusiei, SUA, Germanieii au stat la 1 km).. Orice sistem pe lumea asta este perfectibil, nu poate sa spuna nimeni ca a fost o organizare impecabila dar haideti sa nu le punem pe umeri organizatorilor propriile frustrari.

    mai 13, 2013 - 9:11 am Raspunde
  • alin_p

    Buna ziua,
    Eu am platit organizatorului 286 euro,150 in avans inca din Februarie tocmai ptr a fi cazat la camin. Nu domnule Florin,nu au fost conditii egale ptr toti.De ex. jucatorul care mi-a ocupat mie locul rezervat in T7-8 avea 50 m pana la cantina,eu fiind nevoit sa fac drumul dus-intors pe jos 40-45 minute,pe caldura si asta de 3 ori pe zi. Sunteti jucator? Ati participat la competitii oficiale? Daca da, atunci ar fi trebuit sa stiti ca situatia e diversa fata de un meci de fotbal…aici nu te confrunti doar cu adversarul direct, ci prin prisma clasamentului cu toti competitorii. Nu vad nici o urma de frustrare in faptul ca am semnalat o situatie iesita din tiparele competitiei sahiste. Exista unele obligatii stipulate in regulamente in ceea ce priveste organizatorul de competitie sahista. Sa stiti ca multi dintre jucatorii cu care am vorbit la fata locului erau nemultumiti,faptul ca au decis sa nu comenteze aici e alta discutie.
    O zi buna in continuare!

    mai 13, 2013 - 12:27 pm Raspunde
  • nedelcu cristian

    Oho!!!… asta i ceva grav sa i faci uni om asa ceva e caz penal…daca eu platesc in avans si mi rezerv un loc cand vin vreau acel loc …cum sa mi dea altul ? Ce sunt eu ? Copil nevinovat ?

    mai 13, 2013 - 2:15 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Alin,

    dupa ce mi-ati dat informatia necesara, trebuie sa va spun de la obraz ca aveti un tupeu iesit din comun. Adica cheltuiti un flecustet de aproape 13 milioane in bani vechi (cu tot cu transportul), o suma derizorie pe care o gasiti numai daca mergeti pe strada si va uitati cu atentie pe jos si mai aveti si pretentii. Puneti-va in situatia iesenilor Florin sau Dlui Olinici care au strans zdravan cureaua ca sa faca cu greu rost de exorbitanta suma de 1.300.000 lei in bani vechi, pentru un jucator participant. Deci ati cheltuit de zece ori mai putin si mai faceti si scandal ca nu vi s-au respectat cerintele. Oare nu realizati ca nici nu trebuia sa fiti primit in competitie ? Pe cuvant de onoare ca mie mi-ar fi rusine sa mai spun ceva.Oamenii se straduiesc sa va asigure o destindere muzicala pe parcursul rundelor si dvs.nerecunoscator va plangeti. Nu, chiar nu va inteleg . Dupa ce organizatorii va asigura conditii optime de miscare zilnica sanatoasa, va mai si strofocati atata.
    La suma ridicola pe care ati platit-o eu v-as fi cazat langa usa salii de joc sa va invatati minte.

    PS : Stimate Florin, apropo de cazarea delegatiei Romaniei la ultimul Campionat Mondial de juniori – s-a hotarat boicotarea de catre tara noastra a urmatoarei competitii organizate de tara respectiva.

    mai 13, 2013 - 8:01 pm Raspunde
  • alin_p

    Domnule Anuta,
    ce sa mai zic,daca sunt un fraier ce nu se mai vede. Asta e,mi-am furat-o.Promit ca pe viitor sa nu mai patesc.

    mai 13, 2013 - 8:26 pm Raspunde
  • Valentin Olinici

    Domnule Anuta,
    ca la toate competitiile la care am participat, am platit corect suma necesara pentru participare.
    La competitiile din Iasi am platit taxele de concurs 30+40 euro asa cum scrie in invitatia de participare, in lei, bineinteles, pentru fiecare copil (la mine a dat ceva mai mult decat la dumneavoastra, dar este alta poveste) nu am platit cazare, practica valabila la toate competitiile organizate in lumea aceasta. Cei din Valcea nu au platit cazare la Nationalele de la Calimanesti, si tot asa.
    Cum am strans cureaua sau nu va rog sa ma lasati sa apreciez singur.
    Daca domnul Paveliuc s-a simtit ofensat de cele scrise de mine… imi cer scuze, official pe acest forum, nu aceasta a fost intentia mea.
    Cat despre ironii la adresa mea, cred ca nu sunt motivate.

    mai 13, 2013 - 9:18 pm Raspunde
  • Vasile Turcu

    Buna ziua ,
    Sunt un practicant al acestui sport caruia ii place sa intre destul de des pe acest blog pentru a fi la curent cu ce se mai intimpla in lumea sahului.
    Am urmarit comentariile de la inceput si doresc sa-mi spun parerea referitor la acest articol. Nu contest dreptul dlui. Paveliuc de a fi nemultumit de ce i s-a intamplat la aceasta participare, dar cred ca cele prezentate de domnia sa pot fi percepute in mod diferit de alte persoane. Cei ce cunosc orasul Iasi , stiu ca distanta de la caminul T7-8 pina la cantina din Tudor nu e chiar de 50 de m cum nici cea de la Il primo la cantina nu e de 1km. Precizez pentru cei ce nu cunosc aceste detalii ca hotelul Il primo la care a fost cazat dl. Paveliuc este situat intre Palas Mall (locul de desfasurare al competitiei ) si restaurantul din complexul Tudor Vladimirescu la o distanta de circa 5 minute (aproximativ) de ambele locatii. Dupa opinia mea exista compensatii daca-mi este permis sa folosesc acest termen.
    Referitor la disconfortul creat in rundele in care in incinta Palas Mall s-au desfasurat manifestari cultural-artistice , nu cred ca a fost ceva intentionat ci mai degraba greu de luat in calcul de organizatorii competitiei la momentul alegerii acestei locatii (cred ca cu cateva luni bune inainte de desfasurarea competitiei) . Remediul de moment a fost recurgerea la alt acces in sala de joc si nu la cel obisnuit ,situat in partea opusa primului care a facut ca disconfortul sa fie ceva mai usor de suportat.
    Ar mai ramane de spus ca sala in care au fost mutate o parte din mesele de joc este o sala alaturata celei in care s-au desfasurat primele runde, iar accesul in ea se facea doar pe o singura usa care la fiecare deschidere a ei de catre orice persoana, dadea spre sursa de zgomot, asa ca nu vad cum cei din aceasta sala ar fi putut fi avantajati.
    Nu ma pot substitui organizatorilor si nu stiu daca acestia si-au cerut scuze personal pentru neplacerile aparute, insa inclin sa cred ca au incercat atat cat au putut sa le minimalizeze. Afirm acest lucru deoarece am fost de fata cand la sfarsitul unei runde , cativa competitori care au incheiat ceva mai tarziu l-au rugat pe dl. Ungureanu sa-i ajute sa ajunga mai repede la restaurantul din Tudor iar acesta si-a pus masina la dispozitie.
    Inchei cu precizarea ca n-am intentionat sa deranjez pe cineva anume…

    mai 14, 2013 - 12:29 pm Raspunde
  • alin_p

    Buna ziua,
    Domnule Turcu aveti dreptate. Sunt 25 m intre T7-8 si cantina studenteasca. Dvs parcurgeti distanta Il primo(hotel)-cantina in 5 minute?Va felicit! Doar alergand,desi ma indoiesc,sunteti ca si mine trecut de 40 de ani .Eventual aveti o conditie fizica de invidiat. Si nu e vorba de nici o compensatie…catre sala de joc aveam de facut un singur drum dus-intors ,spre cantina 3 drumuri..
    Eu, va repet, am avut rezervare pe camin si plata unui avans inseamna mai mult decat o strangere de mana,face parte dintr-o intelegere. Eu sunt satul de concursuri in Mall la mine in oras. Cand mi-am facut rezervarea la sf lui Februarie (corespondand pe email cu dl Manole) sala de joc stiuta era inca sala polivalenta. Aveti cuvantul meu ca doar la sosire am aflat ca se va juca la Pallas,desi ulterior am aflat ca se anuntase de ceva timp eu pur si simplu n-am stiut si tot atunci am constatat ca nu voi sta in camin. Eu am jucat si-n polivalenta si-n sala de sport din Tudor,si la restaurant Moldova,si-n cantina din Tudor si peste tot a fost mult mai bine ca la Pallas. Mall-urile nu sunt destinatii potrivite ptr competitii oficiale,ce naiba, vorbim despre acelasi sport? Ce sa o mai intindem atata cu remedii gen recurgerea la alta cale de acces cand”peretii stateau gata gata sa cada pe noi”,iar daca n-au avut conditii mai bune de joc in cealalta sala de ce i-au mutat atunci?
    Imi pare rau,nu vreau sa fiu nepoliticos,dar nu mai pot raspunde comentariilor iesenilor,nu de alta dar stiu AJSIasi are peste 500 de jucatori si ma tem ca nu voi face fata. Va salut si sper ca la prima ocazie sa fiti amabil sa parcurgeti cu mine distanta Il primo-cantina.

    mai 14, 2013 - 3:47 pm Raspunde
  • Gabi Obada

    Domnilor,
    Ca sa nu mai pierdeti timpul in discutii aici si nici alta data sa bateti pasul de aiurea prin Iasi va spun si va dovedesc acum care sunt distanțele intre obiectivele din discutie:

    Hotel Il Primo – cantina studenteasca: 1200 m
    http://goo.gl/maps/NcgKZ

    Camin T7-8 – cantina studenteasca: 140 m
    http://goo.gl/maps/P4lYy
    Din pacate Google maps nu ma lasa sa pun punctul de plecare la usa caminului iar de acolo pana in strada mai sunt 40 m (am sa le fac o reclamatie).

    Deci dl. Paveliuc a fost fost mutat cu fix 1 km mai deparete de cantina comparativ cu cazarea initiala. Cum hotelul se afla pe traseul intre camin si sala de joc un drum la masa se compenseza cu un drum la sala, deci raman 2 drumuri la masa care insumeaza 4 km in plus pe zi.

    mai 15, 2013 - 11:28 pm Raspunde
  • alin_p

    Nu-mi permit sa fac polemica cu dl.Danilov,recunosc ca e mare diferenta de la MI la categ 1.
    De aceea am ales sa replic aici si nu la articolul dumnealui……si totusi suntem oameni.
    Asadar,ce poate fi asa special in corespondenta noastra de dinainte de turneu? Nu mi-e rusine domnule cu ceea ce sunt si ceea ce-am facut.Cei ce vor citi vor intelege ce eforturi am facut ptr a participa la o asemenea competitie si de ce sa nu spun si de eforturile organizatorilor(superb exemplul cu bateriile ptr ceas). Deci corespondenta..

    Am depus ieri 26.02.2013 suma de 150 E in contul ASOC JUDETEANA DE SAH IASI. Ordin de incasare nr.20130-22600017974.Cu stima Paveliuc Alin.

    De la: Ungureanu Vlad
    Către: Paveliuc Alin
    Trimis: Luni, 11 Februarie 2013 11:00:43
    Subiect: Re: Răspuns: Răspuns: inscriere CM amatori,Aprilie 2013
    Buna ziua,

    Puteti plati in lei la cursul zilei
    Date bancare:
    ASOCIATIA JUDETEANA DE SAH IASI,
    CF 14730650,
    Cont RO50 RNCB 0175 0336 1351 0001,
    Banca BCR IASI.

    Cu stima,
    Manole Vasile

    — On Sun, 2/10/13, Paveliuc Alin wrote:

    From: Paveliuc Alin
    Subject: Răspuns: Răspuns: inscriere CM amatori,Aprilie 2013
    To: “Ungureanu Vlad”
    Date: Sunday, February 10, 2013, 1:37 AM
    Ma voi imprumuta ,daca astea sunt conditiile voi incerca sa ma conformez.Daca pana la urma se revine asupra regulamentului si puteti acorda HB(half breakfast) cum se practica la concursuri afara va rog sa nu ma uitati.Deci decizie finala ,da rezervarea ramane valabila.Voi achita prin BCR 150 E pana pe 4 Martie. Va multumesc si va rog sa ma scuzati inca o data .

    De la: Ungureanu Vlad
    Către: Paveliuc Alin
    Trimis: Sâmbătă, 9 Februarie 2013 22:25:58
    Subiect: Re: Răspuns: inscriere CM amatori,Aprilie 2013
    Buna seara,

    Din pacate nu am apucat sa raspund. Avem un concurs in desfasurare cu 170 sportivi.
    Ne bucuram pentru participarea dumneavoastra la acest campionat.Va informez si pe dumneavoastra, ca FIDE, prin dl Nigel Freeman (director FIDE), ne-a atras atentia sa respectam regulamentul in aceeasi masura pentru toti participantii (adica toti sportivii sunt obligati sa fie cazati prin intermediul organizatorilor in locatiile licitate). De altfel noi avem si un contract cu hotelul pe care trebuie sa-l respectam. Daca vom accepta cazarea si masa dumneavoastra in alte variante nu suntem corecti fata de alti sportivi care au fost refuzati deja…In concluzie pentru cei care joaca avem deocamdata varianta cea mai ieftina la 24 euro in Complexul T Vladimirescu (pana in momentul in care epuizam locurile-perioada campionatului este in cursul anului universitar).
    Costurile totale sunt:
    cazare si masa minim 9 zile x 24 euro = 216 euro
    taxa participare 30 euro
    Taxa organizare 40 euro
    Total = 286 euro
    Va rog sa-mi comunicati decizia finala pentru a putea face rezervarea.Doriti sa participati si la seminarul FIDE pentru antrenori?Cu stima,Manole Vasile— On Sat, 2/9/13, Paveliuc Alin wrote:

    From: Paveliuc Alin
    Subject: Răspuns: inscriere CM amatori,Aprilie 2013
    To: “Ungureanu Vlad”
    Date: Saturday, February 9, 2013, 8:17 PM
    De la: Paveliuc Alin
    Către: Ungureanu Vlad
    Trimis: Joi, 7 Februarie 2013 20:31:55
    Subiect: Răspuns: inscriere CM amatori,Aprilie 2013
    Buna seara,va multumesc frumos ptr raspuns.Nu vreau sa deranjez,sunt constient ca sunteti aglomerati perioada asta.Am insa o rugaminte la dumneavoastra.Eu sunt unul dintre participantii constanti ai festivalului Sadoveanu.Mereu luam camera fara insa sa cer si rezervare la restaurant. Cum ca o duc rau financiar(sunt fara ocupatie) rog respectuos,daca e posibil,sa fiu cazat in Tudor insa fara cele 3 mese zilnice. Cat anume trebuie sa platesc pana pe 04 Martie? 40 E(taxa)+? E(cazare fara mese ,rog foarte mult). Contul BCR in care fac plata este 2511.A01.0.3361351.0175.EUR.8 ? va multumesc.

    De la: Ungureanu Vlad
    Către: Paveliuc Alin
    Trimis: Miercuri, 6 Februarie 2013 21:55:52
    Subiect: Re: inscriere CM amatori,Aprilie 2013
    Buna seara,
    Am primit e-mail-ul dumneavoastra si v-am inscris si am facut rezervare in Compexul T Vladimirescu.
    Conform regulamentului trebuie ca pana pe 04 martie sa:
    4.5 At the time of registration by Monday 04 March 2013 the amount of 40 EUR (registration) + 50% of the total accommodation cost + transportation cost (if required) must be transferred, free of bank charges, to the following bank account for each participant or accompanying person. The rest of payments must be made the latest on arrival.
    Daca m-ai sunt si alti sportivi din Suceava care doresc sa participe va rog sa ne anunte.
    Cu stima,
    Manole Vasile
    — On Wed, 2/6/13, Paveliuc Alin wrote:

    From: Paveliuc Alin
    Subject: inscriere CM amatori,Aprilie 2013
    To: “iasitel@yahoo.com”
    Date: Wednesday, February 6, 2013, 8:21 PM
    Paveliuc Alin-Dumitru, elo FIDE 1898,ID code 1211609,legitimat la CSSah Suceava,nr.matricol:350052.
    Rog cazare in Tudor. Confirm participarea prin tel pe data de 20.04 .2013. Multumesc!

    mai 16, 2013 - 7:10 pm Raspunde
  • alin_p

    Mie-mi rezulta un lucru.Stiam ca voi fi cazat in T7-8 conform corespondentei si a prospectului CM de pe net.Amintiti-va de unde m-ati luat cu masina in ziua sosirii…eram in fata la T7!. Nu m-am plans nici o secunda de conditiile din Il primo,de masa(chiar daca unele le-am sarit ptr ca mi se unflasera picioarele,mi-a placut mancarea). Distanta e aia care este…. ce sa mai zic, daca dvs ati apreciat ca va incadrati la 1 minut diferenta de standard asa este ,repet nu-mi permit sa va contrez.Doar ca puteam fi informat si eu….din timp de schimbari.
    Despre conditii de joc…este bine ca totusi ati revenit S-a intamplat si nu se mai poate schimba nimic. Doar ca se putea da un comunicat, ceva ca sa nu para ca suntem niste fraieri…chiar daca suntem romani si amatori, cativa am iesit pe gazon si pe afara.
    Eu vreau sa inchei aici,nu vreau sa fiu considerat un destabilizator si altele…

    Cu respect
    Paveliuc Alin

    mai 16, 2013 - 7:35 pm Raspunde
  • alin_p

    Buna dimineata,
    Aseara am decis sa nu mai scriu nici un rand aici afectat fiind de faptul sa am reusit sa devin persona non grata. Nu a fost elegant gestul pe care l-am facut de a publica corespondenta, ptr ca e personala si-mi cer scuze ptr asta.Oricum fusesem avertizat cu privire la postarea ei si am decis… pripit s-o fac publica tocmai ptr a demonstra ca stiam ca am rezervare in complexul studentesc.Ok admit ca ma fixasem pe T7-8 din obisnuinta ptr ca acolo am stat mereu,dar oricare alta locatie ar fi fost (CAMIN SAU HOTEL) din Tudor ptr mine era mai aproape de cantina si eliminam problema deplasarii istovitoare pe caldura.Repet nu m-am plans nici un moment de conditiile din Il primo(doar ca era departe de cantina)sau de mancare.Daca eram informat din timp despre schimbarea operata as fi reactionat altfel.
    Eu nu stiu cat e de condamnat faptul ca am adus la cunostinta cititorilor blogului din toate colturile tarii aspecte legate de conditiile de joc.Ma bucur ca dl Danilov a revenit (initial rezulta ca”deranjul a durat pe perioada unei singure runde si ca a fost de scurta durata” )si si-a cerut scuze,ptr ca pe parcursul competitiei eu nu le-am auzit..Eu unul (si sunt convins ca si ceilalti jucatori) am avut mari asteptari de la acest CM.Ptr ca organizatorii nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor noastre(desi sunt convins ca s-au straduit) cred ca eram indreptatiti sa primim scuzele de rigoare la timpul potrivit sau imediat dupa, pe site-ul oficial,pe cel al asociatiei sau pe cel al federatiei.Oare daca nu scriam articolul s-ar fi intamplat acest lucru normal si civilizat?
    Eu imi cer scuze daca v-am plictisit cu mofturile mele.Acum chiar ca vreau sa inchei acest episod.
    Va multumesc ptr intelegere si va urez succes in sah tuturor.

    Cu respect
    Paveliuc Alin

    mai 17, 2013 - 9:57 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.