Comuna Daia, Jud.Giurgiu: Un elev supradodat protesteaza pentru ca vrea teme mai multe si mai grele

Sursa: http://a1.ro/news/social/un-elev-supradodat-protesteaza-pentru-ca-vrea-teme-mai-multe-si-mai-grele.html

Un elev vrea mai multe teme pentru acasă. Mai multe şi mai grele. Nu, nu este ciudat atât timp cât acest copil are 11 ani, dar are o minte de 14. Elevul este susţinut de tată în lupta cu profesorii. De altfel, este singurul părinte care a protestat astăzi în faţa Ministerului Educaţiei, cerând să se aplice legea specială pentru elevii supradotaţi.

Cătălin are un coeficient de inteligenţă de 144. Ecuaţiile sau metoda falsei ipoteze sunt un fleac pentru el. Îi plac atât de mult problemele de matematică încât speră să câştige şi bani din asta.

NEaga_Mihai_Catalin

Neaga Mihai Catalin, un copil supradotat cu coeficientul de inteligenta IQ 144, participa pentru a doua oara ( Duminica 21 aprilie 2013 la Primavara Sahista ) la un turneu de sah din Giurgiu

 Aici puteti viziona reportajul video de la Antena 1.

Specialiştii i-au recomandat cât mai multe exerciţii de matematică cu grad mare de dificultate. Zis şi făcut pentru părinţi, dar nu şi pentru profesori. De doi ani, tatăl se luptă pentru a-i da copilului mai mult, deşi învaţă într-o şcoală din comuna Daia, judeţul Giurgiu. Ultimul lui gest este nemaiîntâlnit în România.

Tatăl lui Cătălin a protestat în faţa Ministerului Educaţiei, dar nu l-a băgat nimeni în seamă. Ca să fie primit în audienţă a trebuie să dea mai multe telefoane.

Ministrul  Educaţiei era ocupat, însă a fost primit de subordonaţii lui. I-au promis că băiatul lui va primi teme mai grele şi mai multe. I-au promis că profesorii de la şcoala din comuna Daia îl vor trata la adevăratul lui IQ.

La şcoala unde învaţă băiatul, reacţia a fost total opusă. De la diplomaţie, la ţipete. „Unde-i legea specială, domnule, că se face separat în afara programului? Cine ne plăteşte pe noi? Ce a făcut ministerul până acum? Du-l, domnule, unde vrei tu, du-l peste hotare!”, a şipat directoarea din Gaia.

Nu este singura şcoală în care elevii talentaţi nu au valoare. De curând au fost înfiinţate centre de excelenţă în doar trei judeţe. Insuficiente la nivelul ţării. Mai mult, pentru a ajunge într-un astfel de centru, copiii trebuie descoperiţi de profesori lor de la clasă, profesori care ştiu să-şi facă meseria.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.