CATRE ANTRENORII SI CONDUCATORII CLUBURILOR DE SAH!

  • Veghetorul

    Buna ziua. Cand ati primit de la FRSah acest anunt? De ce acest anunt nu este vizibil pe prima pagina a site-ului FRSah?

    aprilie 6, 2013 - 7:10 am Raspunde
  • Veghetorul

    Modul de organizare al acestei licitatii de proiecte arata clar cum se lucreza in Romania! Ministerul publica anuntul pe 1 aprilie, federatia nu face nimic pana in 6 (sambata – foarte important!), pe 8 (luni, 0ra 10) trebuie sa depui proiectul la federatie ca sa il duca ei pe 10 la minister.

    Asa isi bat joc de sport!

    aprilie 6, 2013 - 7:27 am Raspunde
  • Veghetorul

    Proiectele se depun in format tiparit si in format electronic. Daca sunt la Satu Mare, cum pot face ca materialul tiparit sa ajunga la Bucuresti luni la ora 10? Cand il trimit si cu ce il trimit acolo?

    Bun! Perfect! Am mai scazut din timpul pe care il am ca sa scriu. 🙂

    aprilie 6, 2013 - 7:38 am Raspunde
  • niki

    Jalnica abordarea FRSah. Asta e nivelul de interes si competenta.

    aprilie 6, 2013 - 10:34 am Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Din ce am citit, proiectul este lansat de Ministerul Tineretului si Sportului, pentru toate sporturile, nu doar pentru sah. Haideti sa nu aruncam cu pietre in FRSah, cand nu e cazul!

    aprilie 6, 2013 - 11:35 am Raspunde
  • adrianstanca2009

    Eu am primit aseara orele ~ 16 o hartiuta continand anuntul de mai sus, in calitate de delegat al unui club, si in rest doar am raspuns pozitiv la sugestia de a publica notificarea aici. Recunosc ca nu am stat sa o citesc pe loc, nu mi-am dat seama ca e vreun termen urgent decat seara tarziu Sa speram ca iese ceva, si ca vedem ceva proiecte finantate. Nu pot sa zic decat Doamne Ajuta!

    aprilie 6, 2013 - 2:00 pm Raspunde
  • niki

    @Comisarul Mizdrache,
    Sper ca ai inteles exact ce am spus. Faptul ca anuntul a fost publicat pe site-ul ministerului pe 01 aprilie si FRSah gaseste de cuvinta sa faca un anunt(neoficial) pe blog dupa 6 zile si nu pe site-ul propriu o consider o abordare jalnica a acestei oportunitati.
    Poate au crezut ca anuntul ministerului e pacaleala de 1 aprilie.
    Avand in vedere ca e aprope imposibil ca cei interesati(cluburi, centre de juniori, etc) sa transmita proiectele in timp util, sunt absolut sigur ca federatia are deja solutiile. Este evident ca FRSah are o strategie bine pusa la punct pt 2013, iar proiectele pt atragerea de finantari pentru centre nationale/locale de juniori si evenimente/competitii juniori probabil ca erau deja gandite.
    Imi cer scuze pt neincrederea de care am dat dovada. FRSah vegheaza, m-am linistit.

    aprilie 6, 2013 - 8:35 pm Raspunde
  • Palamar

    Buna seara,
    Am primit emailul pe 5 . Am impartit fluturasii antrenorilor prezenti la Calimanesti pe 6. Incercam sa ne intalnim pe 8. Unde este conspiratia?

    aprilie 6, 2013 - 9:44 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    @Niki
    Finantarile nu sunt pentru noi muritorii de rand, termenul scurt a fost dat de minister, nu de FRSah. Din luarile mele de pozitie, nu cred ca ma poti suspecta ca vreau sa apar federatia. Daca suntem suspiciosi in tot ceea ce fac federalii, nu o sa ne mai bage nimeni in seama, crezand ca avem ceva personal cu ei.

    Dar ca tot veni vorba…si vad ca a scris un oficial pe aici…
    cum ramane cu Hotararea 15/2013
    http://www.frsah.ro/2013/hotarari-cd/15.pdf
    care nu respecta Hotararea 58/2012
    http://www.frsah.ro/2012/hotarari_cd/58.pdf
    ???

    aprilie 6, 2013 - 10:17 pm Raspunde
  • Palamar

    Daca recitesti acest pasaj din interviul fostului presedinte:
    „Am intervenit mereu să împac diverse tabere care vor să pună mâna fie pe organizarea competiţiilor, fie pe conducerea Federaţiei Române de Şah”
    o sa intelegi o parte a problemei.
    Daca incerci sa fii obiectiv, o sa accepti ca, desprinderea din pachet a unei competitii care in ultimii 2 ani a adunat, vreo 5 echipe in total, a fost o masura corecta.

    aprilie 7, 2013 - 4:57 am Raspunde
  • Fugulyan gergely

    Tot nu pot sa ma abtin sa scriu,acum ca am revazut pasajul de mai sus.
    Un presedinte nu trebuie sa impace ,trebuie sa faca ordine,sa fie eficient sa fie profesionist.
    Dl Grunberg a facut mult pentru sahul romanesc , e exigent ,criticile sant bune,fostul presedinte a facut multe compromisuri care nu merge cu performanta..
    (inca o semifinala la Iasi de exemplu o fost pina la urma ideea lui)
    Nu mai zic de modul in care a tratat pe Dieter ,gestul lui de a demisiona ma bucura.
    Problema este ce facem mai departe….vad reactia domnului Palamar…raspunsul este : tot compromisuri..
    Cum adica este o decizie gresita a CD .odata respectam odata nu…dupa interese….mai bine sa stiu cine au fost membrii din CD care au votat respectiva decizie sa nu mai fie votati…
    Personal oricum nu ma duc la vot, la Cluburile Sportive scolare care mai sant (vreo…5 cu sectii de sah ,pe vreumuri erau cam 20)incet incet dispar antrenorii (am postul pus vacant)apropo ce a facut Federatia de sah cand a disparut postul antrenorului Segheato de la Bucuresti?
    Ce sa mai zicem de introducerea sahului in scoli cind nu mai sant Scoli sportive,
    O metoda ar fi ca in fiecare oras sa fie scoli sportve si antrenorii sa se apuce sa mearga si in scoli.
    Analizind partidele de la finala vad ca nivelul e mai slab ca anul trecut,rezultatele bune la Europene si Mondiale nu prea vad.
    Acum trei ani am scris undeva dupa alegeri ca 4 ani nu calc in Federatia de sah,au trecut trei , mi-am zis ca poate o sa candidez undeva in CD la urmatoarele alegeri dar nu o sa fac.
    Concluzia mea este ca sant singur.
    O sa ma apuc sa fac sah in scoli , o sa intru in mai multe clase, o sa organizez concursuri, chiar tabere , o sa scriu aici articole , daca imi pierd postul fac club de sah…
    asa ca……….

    aprilie 7, 2013 - 10:25 am Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Obiectiv vorbind “desprinderea” este corecta, dar nu o facem ca la cafenea …
    Obiectiv vorbind, Campionatul National de Seniori si Senioare 2013, ar fi trebuit sa fie organizat de ACS Elisabeta Polihroniade, clubul care a avut o oferta cu mult mai buna din toate punctele de vedere, decat cea a unicului organizator. Dar aici nu avem voie sa fim obiectivi…

    aprilie 7, 2013 - 12:09 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Domnule Palamar, sunteti unul dintre putinii care ii apreciez din actuala conducere, dar de data asta ati gresit. Am inteles foarte bine la momentul respectiv la ce s-a referit fostul presedinte, si sa zica merci ca a scapat atat de usor printr-o demisie. Domnul Fugulyan a punctat foarte bine inaintea mea, asa incat nu-mi mai ramane decat sa il completez. Ati fost de fata la Adunarea Generala, unde nimeni dintre toti cei prezenti( inclusiv membrii consiliului director), nu a avut vreo reactie sau o luare de pozitie fata de repetatele incalcari ale regulamentelor si a statutului in vigoare. Imi este greu sa cred ca toata activitatea sahista romaneasca se desfasoara doar pe cumetrii si pe interese, dar se pare ca asta e realitatea la care s-a adaptat perfect si conducerea federatiei.
    Din respect atat fata de dumneavoastra, cat si pentru toti ceilalti sahisti romani, va adresez doar o intrebare: La ce ne foloseste faptul ca avem un statut si regulamente?

    aprilie 7, 2013 - 1:56 pm Raspunde
  • Alin

    Va fi interesant cum vor decide membrii CD-ului locatia pentru SUPERLIGA. In caietul de saricini exista o neconcordanta:
    “Vă aducem la cunoştinţă faptul că în şedinţa din 30 noiembrie 2012 Consiliul Director a hotărât ca atribuirea Cupei României şi a Campionatelor Naţionale pe Echipe (Superliga şi Divizia A) să se facă împreună. ” si ”NOTĂ:
    • Vă rugăm să ofertaţi conform cerinţelor pentru a putea compara ofertele.
    • Votul echipelor participante va fi determinant în stabilirea locaţiei pentru Superliga.”

    Daca vor fi de exemplu doua oferte: una mult mai scumpa dar intr-un oras (conditii foarte bune la cazare si masa) si una mai ieftina ( sa presupunem ca doamnei Lili Cristian). Echipele din Superliga sa presupunem ca vor vota cu oferta mai scumpa, dorind conditii mai bune etc
    Ce vor vota cei din CD?
    In Caietul de saricini scrie foarte clar ca votul echipelor participante va fi determinat!

    P.S. Cei din Timisoara ar putea organiza linista superliga in TImisoara (sau Buzias/Herculane) tinand cont ca sunt 4 fomatii din zona in Superliga (AEM, Medicina, Sanandrei si Lugo), in acest caz costurile de participare fiind substantian reduse.

    aprilie 7, 2013 - 3:52 pm Raspunde
  • Palamar

    Obiectiv vorbind, ruptura s-a produs exact in momentul analizarii ofertelor pentru campionatele de seniori si va deveni oficiala curand ( probabil ca imediat ce vom semna contractul cu MTS-ul pentru actiunea Pierre de Coubertin)
    Obiectiv vorbind, si atunci trebuia sa incalcam regulamentele daca alegeam oferta mai buna pentru CN de seniori , asa cum am fost nevoiti sa o facem si cu divizia A sau in momentul celor 2 viscole care mie ”mi-au scos peri albi”…

    aprilie 7, 2013 - 6:20 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Am vorbit aseara cu mama Omida si mi-a spus ca Superliga va fi la Mamaia, Divizia A la Olanesti si Cupa Romaniei la Hanul lui Manuc sau Snagov. Mai sunt si alte oferte? Nu cred.

    aprilie 7, 2013 - 6:30 pm Raspunde
  • Alin

    Pacat ca ati demisionat dl. Palamar din functia de Secretar General. Nu trebuia sa cedati atacurilor mafiote!

    aprilie 10, 2013 - 9:31 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Au lovit pana la urma? Parca vroiau pace…sa se impace toata lumea…
    M-am hotarat! Vinul pe care l-am servit in ultima perioada, jidvei riesling sec, o sa ramana preferatul meu.

    aprilie 10, 2013 - 11:36 pm Raspunde
  • Un cetatean

    Aflu cu surprindere de la dl. Alin ca dl. Palamar si-a dat demisia. Eu sunt un novice in ale sahului, dar cred ca domnul Palamar chiar incearca sa faca treaba buna. In plus am toata stima si pentru dl. Chirila. Nu mi-am imaginat vreodata ca sunt asemenea dispute.
    Va doresc tuturor toate cele bune.

    aprilie 17, 2013 - 7:53 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Nu mor caii cand vor cainii…

    aprilie 17, 2013 - 10:27 pm Raspunde
  • niki

    Care e disputa? Cine sunt caii si cine cainii? 🙂

    aprilie 18, 2013 - 12:19 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Moama ce de oferte au bagat Tinerii Maestri! Desi nu se punea problema sa aiba concurenta (au vorbit si altii cu Mama Omida si n-au ofertat pentru ca stiau rezultatul licitatiei), au pus frate 4 oferte, sa fie siguri ca iau tot. Asa se acopera si Hotararea 15/2013, care e in contradictie cu Hotararea 58/2012.
    Sper ca de anul viitor, noua conducere a FRSah sa se implice direct in organizarea competitiilor, sa elimine intermediarii si sa dea o noua fata sahului romanesc.
    Nu vreau sa mai aud de murfatlar si mai nou de cotnari…cica s-au gandit ei bine si vor sa ne bage presedinte alt politician de paie…
    @Niki : imi cer scuze ca am jignit cainii…

    aprilie 22, 2013 - 10:56 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Yes!!! A ghicit mama omida!!!
    Din pacate nu pot posta linkul cu Hotararea 30/29.04.2013 a Consiliului Director, (unde avem rezultatul licitatiei asa cum a prezis mama omida inainte de a se depune ofertele}, deoarece domnii de la FRSah au umblat un pic la butoane….Dar salvam si bagam la arhiva…poate ca vine o zi…

    aprilie 30, 2013 - 6:06 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Scuze! Iata si linkul :

    http://www.frsah.ro/2013/hotarari-cd/30.pdf

    aprilie 30, 2013 - 7:34 pm Raspunde
  • O muratura batrana

    @Un cetatean
    asa se vede din afara? ca Dl. Palamar vrea binele sahului? Eu vad doar ca’si urmareste decat interesele personale si/sau le apara pe ale apropiatilor.
    Intradevar era mult mai dubios si prea “pe fata” ca toate aceste competitii importante pe calendarul anual al FRSah sa fie organizate de sa zicem Clubul Central de Sah!(prietenii stiu de ce). De aceea nici nu ma mira ca hotarea este este semnata de Dl. Palamar si Dna. Mariana Ionita (care ca o parere persoanala va fi cu siguranta urmatorul presedinte FRSah la alegerile din septembrie).
    Trist este ca nimic nu se va schimba dupa plecarea lui Titi. Si dupa numarul mare de cluburi create doar in acte nici nu va fi greu sa obtina voturile necesare la alegeri.

    mai 2, 2013 - 2:52 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    @ O Muratura Batrana
    Toate hotararile Consiliului Director sunt semnate de Secretarul General si Presedinte, asta nu inseamna ca ei au hotarat, ci doar pun in practica hotararile luate de inteleptii sahului romanesc. Poate ca ar fi mai bine sa te documentezi inainte de a-ti exprima parerea despre persoane si cluburi din sahul romanesc.

    mai 2, 2013 - 3:10 pm Raspunde
  • Gabriel Georgescu

    Cu ceva ani in urma, cand lucram la F.R.Sah, ca instructor sportiv, aveam in fisa postului “obligatia” de a organiza competitiile din calendarul oficial al federatiei, adica tocmai campionatele nationale de sah, atat individual cat si pe echipe.Dar conducerea federala nu a fost de acord, interesele fiind de a acorda prin licitatie, cu castigul aferent, unui organizator privat, dreptul de a organiza aceste competitii. Degeaba am sustinut ca eu, ca salariat, pot face la fel de bine, dar in folosul F.R.Sah, aceasta organizare de concursuri, caci nu s-a dorit aceasta. Mai mult, in setembrie-octombrie 2009 nu mi s-a permis de catre dl.Dobronauteanu s-a particip la organizarea Superligii, nici chiar luindu-mi concediu fara plata, fiind amenintat cu desfacerea contractului de munca. Am mers la competitie, am incasat taxele pentru F.R.Sah, am taiat chitante si facturi, dar tot am fost concediat. Am actionat F.R.Sah in judecata si, pentru ca evident, as fi castigat, mi s-a anulat concedierea dupa vreo 10 zile de stat acasa, am fost repus in drepturi, dar cu amenintarile de rigoare, mai mult sau mai putin voalate. Am demisionat apoi dupa cateva saptamani fiind permanent sicanat de interpusii dlui Dobronauteanu, la presiunile “piticului atomic” de la Tinerii Maestri, care isi vedea interesele amenintate, dar am avut satisfactia ca” nu mor caii cand vor cainii”.V-am spus aceasta istorioara pentru a intelege ca organizarea competitiilor oficiale trebuie reinternalizata, salariatii F.R.Sah putand face fata cu succes la acest lucru, iar daca se considera ca este prea greu, ma ofer sa fac eu insumi aceasta munca, revenind pe postul in a carui fisa a postului este aceasta sarcina. Este si corect si necesar ca “beneficiul” organizatorului sa revina F.R.Sah, cea care detine drepturile legale de organizare a campionatelor nationale. Asa ar dispare bataia pentru ciolan, iar federatia ar fi mai bogata cu cel putin cateva mii de euro. Cred ca si dl.Chirila sau dna Aurica ar fi in stare sa faca aceasta munca! Nu cred ca ar considera nici prea greu si nici sub demnitatea lor.
    Cu aceeasi consideratie,
    Gabriel Georgescu.

    mai 2, 2013 - 3:18 pm Raspunde
  • niki

    Domnule Georgescu, va rog sa nominalizati persoana “piticuliui atomic” de la Tinerii Maestri. Eu unul nu sunt familiar cu aceste lupte pt putere si nici cu personajele pe post de papusar sau marioneta. 🙂

    mai 3, 2013 - 12:14 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.