Institutul Ungar de Cercetare Dezvoltare Educationala a adaugat in curricula claselor elementare sahul. Manualul este scris de Judit Polgar si va intra in vigoare din Septembrie 2013. Astfel, scolarii vor invata dupa “Skill-building Chess”. Oare la noi, de cand?
Fundatia “Judit Polgar Chess Foundation for Educational Benefits” a lucrat la programul “Chess Palace” mai bine de un an si a fost implementat ca program pilot in cateva scoli incepand din septembrie 2012. Programul s-a dovedit unul de succes pentru copii, profesori , parinti precum si pentru profesionistii in educatie. A existat un interes continuu pentru acest program si pentru alte scolii din lume. Datorita acestui larg interes, Fundatia tine lectii deschise periodic , pentru a demonstra metodologia tuturor profesorilor si profesionistilor interesati de introducerea sahului in scolile lor.
Judit Polgar a dezvoltat, de asemenea, un caiet de lucru pentru scolari intitulat “Chess Palace” pentru clasele 1-4. Acest material de studiu, momentan unic, in loc sa fie dezvoltat precum un material classic de studiere al sahului, reuseste sa sparga barierele si sa se axeze pe imbunatatirea calitatilor academice, a logicii, a gandirii creative si a problemelor de rezolvat, pregatind copiii sa accepte provocarea vietii digitale in care deja traiesc. Seria “Chess palace” este un ghid practic pentru profesori si asigura o metoda detaliata de studiu, la indemana tuturor, inclusiv a scolilor cu buget scazut, astfel incat programul sa fie adoptat cu usurinta de toata lumea interesata.
2 Comentarii
La noi guvernantii se gandesc cum sa puna impozit pe aerul pe care-l respiram. Educatia poate sa mai astepte………….
martie 13, 2013 - 4:19 pmRomania a dat comanda copy-paste diverselor directive si recomandari europene, mai de voie, mai de nevoie. Vorba lui Titu Maiorescu, atat de actuala si in prezent, suntem tara formelor fara fond, as zice ca si vicevercea e valabila. Din pacate, s-ar parea ca nu e in stare sa puna in aplicare recomandarea privind introducerea sahului in scoli. Vorba ceea, las’ ca merge si asa. Cat despre educatie in general, la trecutul falnic, jalnic viitor.
martie 13, 2013 - 9:40 pm