Stiri din sah – Miercuri 20.02.2013

Update 01.Martie.2013, ora 14,28

ÎN GAZETA DE AZI puteti citi: Zătreanu a mințit

Gazeta Sporturilor publică azi în ediţia tipărită documente care arată cum s-au tocat zeci de milioane de euro la CSM Bucureşti, club finanţat din banii bucureştenilor.Investigaţia ziarului dezvăluie cum pentru participarea unei şahiste şi a unui antrenor la Sărata Monteoru, clubul Primăriei a plătit 22.500 de euro, mai mult decît dacă s-ar fi cazat în Dubai, la Burj al Arab.

Pe activităţi legate de şah, doar în primul trimestru al lui 2012 s-au cheltuit 500.000 de euro, adică de cinci ori mai mult decît bugetul anual al Federaţiei Române de Şah!

O investigaţie de Gabriel Berceanu, Sebastian Culea, Justin Gafiuc şi Cătălin Tolontan.

Aflaţi cine este personajul care a încasat 725 de euro pe zi din partea clubului sportiv al Primăriei Capitalei şi cum şi-a postat el fotografia alături de Oprescu pe facebook în timp ce clubul plătea facturi false, pe care antrenorii nu-şi recunosc semnăturile.

sursa: Gazeta Sporturilor

http://www.tolo.ro/2013/02/20/falsuri-si-pungi-cu-bani-scoase-din-clubul-primariei-lui-oprescu/

http://www.tolo.ro/2013/02/21/30-40-din-aprobare-a-venit-de-la-oprescu-va-rog-nu-mai-dati-in-el-ca-iubeste-sportul/#more-14594

http://www.tolo.ro/2013/02/22/dupa-sah-urmeza-baschetul-si-voleiul-o-noua-competitie-inventata-la-primaria-bucuresti/#more-14621

http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-14300932-clubul-sportiv-municipal-bucuresti-cheltuit-1-2-milioane-euro-turnee-fictive-sah-2011-2012-acuza-actualul-director-petre-branisteanu.htm

http://www.tolo.ro/2013/03/01/zatreanu-a-mintit/

7 Comentarii

  • mtudorache

    Daca investigatia se confirma, normal ca este scandalos si stiu, replicile pot veni instantaneu tip: unii mor de foame si nu au caldura etc. Bun, eu unul ma intreb doar: cum au reusit sa cheltuie la Sarata Monteoru 22.500 euro ?!?!? Ce naiba facturi au bagat acolo? Deszapezirea Saratei? Oricat te-ai stradui nu se puteau cheltui! Pe o parte raman uimit incredul, pe alta ce sa zic, poate fi. Nu te mai miri de nimic…Ce mai iese si din aceasta ancheta o sa vedem.

    februarie 20, 2013 - 10:35 am Raspunde
  • nicu valahu

    Marian, e adevarata problema si ea mocnea de un an si jumatate, cel putin de cand stiu eu. Cu siguranta, in acest timp s-au strans dovezile de care aveau nevoie ca sa se publice investigatia.
    Chestiunea e foarte simpla: banii se incaseaza pe deconturi fictive( se incarca nota de plata cat se poate de mult, banii respectivi ajungand practic, in buzunare croite special in a-i primi) trecute discret pe langa cele reale ( in cazul participarii sahistei si a antrenorului la Sarata Monteoru, lucrurile sunt cat se poate de normale si legale). Treaba se agraveaza atunci cand se realizeaza si falsuri in acte cu numele altcuiva. E o practica des intalnita in sahul romanesc, si ca exemplu avem recentul caz de la Timisoara.
    Zic eu acum, nu e mai bine sa nu semnezi si sa stampilezi un document oficial prin care sa obligi participarea la campionatul national de seniori de anul acesta prin cazare si masa, desi in prelabil nu se pomenise nimic in privinta asta? Dar si mai bine e sa nu ai nici un document oficial din care sa rezulte calitatea de organizator al unei semifinale de juniori, ca sa poti sa faci ce vrei cu ea, eventual sa o imparti in doua, trimiţand o bucatica si prin alte zari – pe motiv de vreme capricioasa – pentru ca intr-un final, toata lumea sa fie multumita. Ingenios, nu-i asa? Nici macar unor tineri maestri nu le-ar trece prin cap asemenea idei. Sau, da?

    februarie 20, 2013 - 5:06 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Yes! a fost prins “ultimul corupt din Romania”! a avut ghinion pentru ca e “junior maestru”. Pe “maestrii” care au scoala vietii, e mai greu sa-i dovedesti…sau poate da…trebuie vorbit cu matusa A.N.I.

    februarie 20, 2013 - 6:07 pm Raspunde
  • niki

    Frumoasa lucratura, bani destul de multi la mijloc. Numai sahul nu ajunsese canal de scurgere pentru banii de campanie. Poate se sesizeaza autoritatile anticoruptie si aflam si noi adevarul. Sau macar un raspuns oficial credibil.

    februarie 20, 2013 - 7:43 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.