Unde dai si unde crapa…

Asa cum spuneam in articolul despre noul server italian de jucat online “FSI arena online”, nu eram la curent cu toate amanuntele. Insa am avut surpriza sa fiu contactat de echipa care a realizat acel server! In urma legaturii care am pus-o pe articol, pentru pagina initiala a server-ului, ei au vazut articolul si problemele in discutie.  Sunt dispusi sa ofere la federatii proiectul lor, urmand sa fie platiti printr-o parte din incasarile pe legitimatii. De aceea, cred ca acum este momentul, daca cineva lucreaza la un asemenea proiect in Romania, sa-l prezinte si sa trateze cu federatia. Daca nu (poate fi si varianta ca nu doresc sa se combine cu FR Sah), atunci in opinia mea, ceea ce ofera echipa de proiectare, care imi reiese a fi italiana, pare a fi foarte interesant. Eu am trimis deja traducerea ofertei lor la FR Sah. Mai simplu de atat este greu sa se gaseasca ceva…Iar cu timpul daca o sa avem ceva de productie romaneasca, cu atat mai bine.  Iata traducerea continutul mail-ului:

Stimate Marian
Am urmarit cu atentie interventiile tale pe blog
FSI ARENA ONLINE
si suntem de acord cu ceea ce spui. Si noi a trebuit sa convingem Federatia italiana sa intre intr-un proiect de acest fel. Dar cum sti toate Federatiile au bani putini si putine resurse si deci e dificil sa accepte un asa proiect. Considera ca un site de acest fel costa multi bani pentru proiectare, este anti-cheatingul, este o echipa de 12 persoane care lucreaza constant si deci costa mentinerea. E o investitie mare. O federatie nu poate sa-si permita o investitie de acest fel.
Pentru asta noi suntem dispusi sa-l oferim gratuit unei Federatii facandu-ne platiti cu o parte din costul legitimarii. Deci niciun investiment din partea Federatiei.
Daca acest lucru iti place si daca tu gandesti ca cineva de la Federatia ta este interesat, noi putem fi disponibili sa vorbim cu ei. Considera ca noi deja am furnizat si altor Federatii spre ex. http://www.sscr.premiumchess.net/
Directiunea
Premium Chess
Proiectul FSI arena online

1 Comentariu

  • Gabi

    Din aceste detalii rezulta mai clar modul in care este pus in practica la italieni campionatul / turneele de sah online.
    Sa inteleg ca proprietarul serverului este un intermediar intre federatia italiana si jucatorii legitimati (cu drept de joc), campionatul desfasurandu-se sub “umbrela” FSI.
    Atunci, este similar unui campionat national romanesc de sah “clasic”, organizatorul punand virtual la dispozitie jucatorilor “masa si cazarea” 🙂
    Sa vedem ce-o mai fi, oferta Premium Chess pare tentanta …

    decembrie 11, 2012 - 10:10 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.