SportAccord World Mind Games 2012- Turneul Candidatilor (sambata 27 octombrie de la 17:00) Playchess.com

Dupa 8 turnee de calificare, cu extrem de multi participanti ( exceptie cel programat in acea vineri) si cu jucatori puternici, astazi este randul “Turneului Candidatilor”.  De la ora 16:30 a Romaniei ( 15:30 Server Time), incep inscrierile pentru acest turneu ( startul primei runde va fi la 17:00 ora Romaniei), la care pot participa numai jucatorii calificati din turneele preliminare ( primii 15 clasati in fiecare turneu) + marii maestri care detin un ELO FIDE de 2550 puncte sau mai mare. Asadar, avem ocazia sa vedem la lucru, jucatori de mare valoare, iar daca nu am reusit sa ne calificam putem totusi urmari partide care se anunta interesante. Sau putem sustine pe ai nostri calificati. Nu am gasit o lista centralizata cu cei calificati ( imi este neclar, spre ex. daca au inlocuit un jucator care a obtinut calificarea in doua turnee), iar din ceea ce noi am putut sa vedem, avem calificati in ordinea turneelor, urmatorii jucatori: IM Adrian  Petrisor, IM Alexandru Manea, IM Codrut Florescu,  Bogdan  Deac, GM Vlad Jianu, FM Nad Titus Petre, IM Andrei Cioara. Suntem curiosi sa vedem ce jucatori se vor inscrie, dintre cei cu elo peste 2550 si le dorim succes tuturor reprezentantilor nostri! Sper sa avem si noi unul sau mai multi finalisti. Pentru finala, obtin calificarea primii 12 clasati ( se va disputa maine de la 16:00), iar premiile sunt numeroase. In afara de cei care prind finala si au un premiu garantat pentru orice loc ocupat in finala, se mai acorda: 150 zile server ( locurile 13-14), 100 zile server ( locurile 15, 16, 17), 50 zile server ( locurile 18, 19, 20). 30 de zile server pentru asa-zisele locuri norocoase ( 25, 30, 35, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100). Premiile se acorda numai daca respectivul a jucat turneul complet si are un nume real in fisa personala. Se tine sub tacere, dar uneori adauga pe chat la sfarsitul turneului, ca zilele de server pot fi obtinute doar de cei care detin un serial number ( au un cont platit), restul avand posibilitatea de a se califica si obtine alte premii in finala. Turneul Candidatilor va avea 17 runde la 3m+ 2 s, iar locatia este evident, server-ul german Playchess.com ( click pe scrisul rosu”Play for free”, pentru a descarca soft-ul client, ce va permite sa accesati server-ul), camera Tournaments- Emanuel Lasker Arena.  In aceasta camera accesul este liber de la gradul pion ( pawn) in sus, practic, numai guest nu poate intra ( informatie utila pentru cei care vor sa vizioneze partidele).

2 Comentarii

  • TAPCULESCU MARIUS

    Foarte interesanta etapa de MIND GAMES de aseara,cu atat mai frumos cu cat avem si un finalist,imi pare rau pentru Florescu Codrut care a ratat si el pana in ultima clipa,am vizionat partidele in direct,pline de suspans,felicitari tuturor romanilor care au luptat f frumos,am reusit de am salvat partidele de la aceasta etapa,nu chiar atat de complicat ,cine le doreste poate sa imi de-a un semnal pe adresa mea de messenger:tapculescu2004@yahoo.com,sau skype:mariusbaduk,deoarece nu am stiut cum sa le atasez aici,sunt f interesante.Sa-i uram succes lui Jianu in finala care chiar mi-a placut in mod special,reusind sa faca partide f curate chiar si la timp limitat.salutari tuturor!Marius.

    octombrie 28, 2012 - 8:29 am Raspunde
  • mtudorache

    Felicitari marelui maestru Vlad Jianu pentru calificare in finala! Ii dorim succes astazi si suntem alaturi pentru a-l sustine. Unii dintre noi au trait turneul, ca pe unul normal. Am fost destui acolo, spectatori si ne-am bucurat de evolutiile jucatorilor nostri, toti avand evolutii bune. Ne-am entuzismat initial la remiza lui Jianu cu Wesley So si am explodat de bucurie la victoria fantastica a lui Florescu, asupra celui care era favorit al turneului indiscutabil, filipinezul So. Mare pacat, intr-adevar ca nu a reusit calificarea si IM Codrut Florescu. In tiebreak, a stat destul de bine, iar prima partida a jucat foarte frumos si poate era castigat. Dar turneul in sine, este un alt masacru al lui Martin Fischer. Din multe motive. A inceput imediat dupa 17:00 ( e drept, era scris la Info), desi niciodata nu il porneste asa. De obicei da startul la 15 min dupa sau 20 chiar. Cred ca sunt jucatori care au picat in plasa aceasta. Apoi nici jumatate dintre cei calificati in preliminarii nu s-au inscris. Transparenta zero! Nu se stia lista oficiala a calificatilor ( daca a fost inlocuit careva sau prins cu soft, in alti ani avand la dispozitie acest lucru). Calculand 8 turnee cu 15 calificati, avem 120. Au fost 66 inscrisi dintre care vreo 48 au terminat concursul. Dar dintre cei 66, avem destui care s-au inscris pe baza elo 2550. Strategie infantila, neinspirata. Martin Fischer a contat mult pe prezenta acestor jucatori de peste 2550, care insa la acea ora erau probabil implicati in competitii la tabla. Sincer, ma asteptam la mai multi jucatori similari lui So. Apoi, in situatia data, cu participare destul de slaba, 17 runde au fost enorm de multe. De asemenea habar nu aveam ca la egalitate de puncte, pentru ultimele locuri calificante, se va juca tiebreak. Sunt chestii tehnice, de organizare si as fi tare curios daca cei de la Sport Accord Mind sunt multumiti de prostiile lui Martin Fischer. Dar, cum Marius spune, turneul a fost pasionant si echilibrat, cu partide interesante. Pentru statistica, sa remarcam ca locul 1 a fost ocupat de GM Krisztian Szabo (2541) din Ungaria, la egalitate de puncte cu GM Wesley So (2677) din Filipine cate 13,5 pct. din 17 posibile. GM Vlad Cristian Jianu (2488) s-a clasat pe locul 6, cu 11 pct. IM Codrut Constantin Florescu (2238) a ocupat locul 14 cu 10 pct. Locul 21 pentru IM Alexandru Manea (2408) 9 pct., locul 23 Bogdan Daniel Deac (1988) 9 pct., locul 56 IM Adrian Marian Petrisor (2381) 4pct. din 9 partide. Nu stiu daca am avut si alti reprezentanti si imi cer scuze daca am omis pe cineva.

    octombrie 28, 2012 - 10:00 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.