Olimpiada de Sah 2012, Istanbul. Partide Live. Perechi runda 6.

PARTIDE LIVE AICI SAU AICI

Luni 3 septembrie (ora 15.00)

OPEN

Runda 6:  Peru – Romania

Bo. 71   Peru Rtg 25   Romania Rtg 0 : 4
26.1 GM Cori, Jorge Moises 2487 GM Lupulescu, Constantin 2614  0-1
26.2 FM Vera Siguenas, Deivi 2359 GM Parligras, Mircea-Emilian 2618  0-1
26.3 FM Leiva, Giuseppe 2283 GM Marin, Mihail 2548  0-1
26.4 FM Pacheco, Marco 2383 GM Vajda, Levente 2612  0-1

(tabloul  complet al rundei  6 aici )

Feminin

Runda 6:  Romania – Salvador

Bo. 10   Romania Rtg 66   El Salvador Rtg 3½ : ½
18.1 IM Foisor, Cristina-Adela 2402 WIM Zepeda Cortes, Lorena Marisela 2139  ½-½
18.2 WIM Bulmaga, Irina 2380 WCM Sanchez Oliva, Ingrid Lizeth 1992   1-0
18.3 WGM Cosma, Elena-Luminita 2352 WFM Avelar Bonilla, Gabriela Maria 1939   1-0
18.4 WGM L’ami, Alina 2372 Garcia Mendez, Alcira Guadalupe 1782   1-0

(tabloul  complet al rundei  6 aici )

ALTE POSTARI RELEVANTE

  • bernier

    Doamnelor si domnilor, se pare ca si in sah am ajuns se ne umplem de penibil precum in alte sporturi. Sa pierzi la Paraguay, sa fii la masculin pe locul 50 dupa 5 runde, e o….performanta. De asemenea, sa pierzi la Cehia, apoi la Israel cu 3,5-05, e o alta..performanta, de asta data feminina. Lasa, nu-i nimic, ne batem cu noile puteri ale sahului mondial precum Australia, Nicaragua, Salvador.
    La jumatatea Olimpiadei ma uitam pe clasament: Romania – masculin locul 50 (locul 25 dupa rating); feminin locul 31 (locul 10 dupa rating). Pai sa te tot duci la olimpiada…pe banii contribuabililor.
    Da, stiu, deja vad ochii mari si furia ce pune stapanire pe mai marii sahisti ai astei brave tari. Toti….profesionisti, adicatelea fac bani exclusiv din invartitul pieselor pe tabla. Doamnelor, domnilor, ce va simtiti jigniti de aste randuri, aflati ca puternicele echipe cu care ati ajuns sa va confruntati dumneavoastra, se duc inapoi in tarile lor si pun mana pe saibe, strunguri, mouse, stetoscop sau computer. Adica ei sunt oleaca AMATORI si tot va bat sau, cel putin, joaca de la egal la egal cu domniile voastre….profesionisti pur sange.
    Si nu ma pot abtine sa nu fac o mica paralela: Ivanchuk – no 1 in Ucraina, un monstru in sah, nu stiu sa fii facut nazuri vreodata pentru a participa au ba, la vreo olimpiada, pentru tara sa. La noi, jucatorul no 1, vad ca-i pute olimpiada sub steagul Romaniei. Si oare ce performante notabile facuram in istorie? Pare-mi-se doar un biet loc 3 a lui M Marin la masa 4 sau 5, cu ceva olimpiade in urma. Si daca tot dadui nume…dragi iubitori ai sahului, fiindca romanul se pricepe si la politica si la fotbal si la sah, ca umil contribuabil si iubitor al sahului, imi permit sa dau si eu cateva sugestii:
    Masculin: dl M Marin este f bun ca antrenor, analize, strategii, observ ca are o prodigioasa activitate in aceasta directie >> nu prea mai e de concurs, l-as fi facut antrenorul lotului masculin. De asemenea, dl Nevednichi, pare ca nu-l mai tine splina la drum lung, putea fi – la experienta dansului – antrenorul lotului feminin. In locul celor 2 as fi adus 2 tineri (eventual inca juniori) sa exemplificam cu cateva nume luate din lista ELO a Romaniei: Chirila, Murariu, Miron, Barnaure, Georgescu etc. Ce pierdeam? Inca o olimpiada in care sa ne ascundem in spatele mediocritatii? Sa salvam cateva scaune de pe la Federatie? De ce sa nu mergem exclusiv cu lupii tineri? Lupulescu-Parligras-Vajda-Murariu-Georgescu Tiberiu? Si despre lupii de la primele doua mese as mai avea o remarca, cum zicea idolul romanilor, nea Jiji : “mai usor cu fetete ca va inmoaie genunchii si mai mult studiu de sah”. Ca asa umbla vorba in targ ca sunt cam fustangii, cel putin unul dintre ei.
    Feminin: aici cred ca marea problema e antrenorul. Ok, dl Gergely este GM, dar aici avem nevoie de cineva mai…hmmm…masculin….mai cu vana de invingator, pentru a insufla femeilor spiritul de a invinge. Noi ce jucam la fete? Temporizare pe latul terenului? Na-ti-o tie, da-mi-o mie, hai ca iese de remiza? Fiindca asa arata partidele domnului Gergely – cattenacio, sa nu primim gol, spirit de echipa mica, ce joaca la ciupeala.
    Si se va gasi un loc si ptr dl Sergiu Grunberg. Il facem antrenor cordonator al ambelor loturi. Un fel de domn cu parul alb care sa impuna respect tuturor, prin prezenta, prestanta, experienta. E vreunul (vreuna) care maraie, out!
    Daca solutiile aratate de mine cu schimbarea antrenorilor nu vi se par bune, daca oamenii nostri nu corespund fisei postului (fisa care spune “VREM PERFORMANTA si CALITATE in jocul ambelor echipe masculin-feminin”; si cand spun performanta ma gandesc sa iesim intre primele 5-8 echipe, poate si medalii la feminin, ce Dzeu suntem echipa nr 10!!! Avem sanse!!!), atunci sa importam 2 oameni. 2 profesionisti. Neaparat cu mentalitate de invingatori. Daca nu vom lua aceste masuri, atunci mediocritatea in care baltim se va adanci. Vom ajunge in urnele 4-5 valorice, intocmai ca si in fotbal – sportul popular – unde ne aflam pe locul 50-60 in lume. Vom ajunge in lumea a 4-a a sahului – o veste buna, caci UE tocmai a votat de curand legea despre sah ca disciplina optionala in scoli. Iar noi, ca de obicei, nu vom rata ocazia de a fi si aici codasii Europei.

    Cu multumiri,
    Un contribuabil roman

    septembrie 2, 2012 - 10:23 pm Raspunde
  • Nedelcu Cristian

    Simpatic Bernier acesta …a pierdut ceva timp ca sa scrie acest comentariu lung …inseamna ca se gandeste uneori si la sah …nu pot decat sa ma bucur …chiar daca sunt nevoit sa nu tin cont de opinia lui .Sahul profesionist este ceva foarte greu …nu poate fi facut decat de extrem de putini oameni …iar nenea Bernier nu se afla printre ei .
    Bernier …frumos nume ….franiuzesc.

    septembrie 3, 2012 - 2:15 am Raspunde
  • Rds

    Domnule Bernier, am avut aceeasi impresie ca dumneavoastra, infrangerile din runda a 4-a au fost destul de amare pentru noi, iubitorii sahului din Romania. Dar de aici pana la a propune astfel de variante la conducere este un drum lung. Sahul de performanta nu este cu nimic inferior atletismului de performanta. Exista zile proaste si zile bune. V-ati gandit vreo clipa ca poate aceasta este strategia de echipa? Nu sustin ca asta e adevarul, doar scot la iveala o posibilitate. Poate ca astfel vom reusi sa avem victorii de acum pana prin runda a 7-a, a 8-a. Cu astfel de victorii am ajunge inapoi in “vagoanele elvetiene fruntase”, cum spunea regretatul Victor Ciocaltea. Asa ca haideti sa lasam concluziile pentru final, atunci cand intr-adevar se poate face o evaluare 100% obiectiva a situatiei. Pana atunci, HAI ROMANIA!

    septembrie 3, 2012 - 4:55 am Raspunde
  • Gabi

    Faptul ca in runda precedenta echipele noastre au invins cu 4-0 este, fara vorbe goale, un lucru foarte bun, de moral.
    Cu mici exceptii, 5-6 echipe la masculin, dar si la feminin, intre celelalte echipe diferentele sunt, dincolo de aparente, mici, chiar daca ELO ar indica altceva. Asa ca se poate intampla orice mai departe la olimpiada.
    Motivatia, nervii tari si pregatirea la adversar conteaza enorm in sahul computerizat de astazi, ca de altfel si in celelalte sporturi.
    In ce priveste Ivanchuk, mai bine sa vorbim de altceva. Romania nu a avut niciodata si nu cred ca o sa aiba un astfel de jucator, omul ala e nascut si traieste pentru sah.
    Rds are dreptate, concluziile dupa ultima runda …

    septembrie 3, 2012 - 9:15 am Raspunde
  • mtudorache

    Pentru mine, Bernier este un impatitmit al sahului in sensul bun. I-as reprosa doar numele generic. Normal ca nu-l poti contrazice, dar eu unul as astepta finalul olimpiadei. O sa spuneti nu are nicio legatura, dar ma uit la Manchester United, nu schimba antrenorul din…epoca de piatra! O anumita stabilitate cred ca ar fi un castig. Haideti sa avem rabdare, sa-i lasam sa lucreze si sa-i sustinem pe cei care sunt. Nu cunoastem noi toate amanuntele, de ce X nu este si ce se poate face.

    septembrie 3, 2012 - 1:58 pm Raspunde
  • Rat Dan

    Domnul “contribuabil roman” ar fi mai bine sa se documenteze intii(cine poate veni in loc, daca vrea cineva sa vina, de ce nu vine nr.1, etc…) si apoi ar putea si vorbi.E usor pt domnul in cauza sa vorbeasca, in necunostinta de cauza. Sau poate vrea sa se auda.Cine stie.

    septembrie 3, 2012 - 3:05 pm Raspunde
  • pop sorin

    bravo romania!no de acum inainte spre primele locuri!joc atent agresiv dar calculat bravo !vrem sa invingeti si fortele sahului!

    septembrie 4, 2012 - 6:30 am Raspunde
  • Calin Dragomirescu

    Nu e corect sa acuzi sub protectia anonimatului. E frumos sa te prezinti si apoi sa iti dai cu parerea. Eu cred ca echipa Romaniei va obtine un loc bun si le doresc mult succes in continuare.

    septembrie 4, 2012 - 1:22 pm Raspunde
  • bernier

    <>
    Maestre, e bine sa nu te pripesti si sa etichetezi oamenii cand nu-i cunosti, sau sa-i iei la per-tu, desi n-am copilarit impreuna. Ce-ai zice daca nenea Bernier te-ar bate la sah chiar si a l’aveugle? Despre cat de greu este sahul profesionist, vorbeste te rog in nume propriu, de la inaltimea de 1600ELO.

    _______________________________

    “Domnul contribuabil roman ar fi mai bine sa se documenteze intii(cine poate veni in loc, daca vrea cineva sa vina, de ce nu vine nr.1, etc…) si apoi ar putea si vorbi. E usor pt domnul in cauza sa vorbeasca, in necunostinta de cauza.”
    Domnule, in necunostinta de cauza imi pare ca va aflati dumneavoastra. Afirmatia “daca vrea cineva sa vina” va descalifica, sau, cum se spunea la scoala “stai jos, ai nota 4 si nu mai vorbi neintrebat, fiindca te faci de ras.”
    Transpare in stilul dvs o autosuficenta cu baza pe nisipuri miscatoare. Probabil ca nu mai tineti pasul cu realitatile prezente. Cum adica sa vrea sa vina la olimpiada? E un Dl Goe ce are impresia ca are numai drepturi??? Pai atunci sa incep si eu – contribuabil roman – sa spun “poate nu vreau nici eu sa platesc taxe, TVA, impozite, bani pe deplasari la sportivi, din plus valoarea muncii mele, nu? Ca n-am chef. Sunt niste mediocri ce nu-mi aduc nicio satisfactie.” Ehe, domnule draga, bag seama ca nu intelegeti unde bate vantul viitorului societatilor umane, care spune ca cei care produc banii si plus valoarea intr-o cetate, sunt si cei care dicteaza si au mai ales drepturi, nu numai obligatii in a baga bani in fundurile grase ale unor lenesi sau incompetenti, chiar daca aia se numesc sportivi, politicieni sau artisti.
    In alta ordine de idei, de ce nu vine no 1? E vreun Tesla, vreun Palade, vreun geniu neinteles? Cu ce i-au gresit contribuabilii romani sa faca asa mari nazuri? Rolul sportivului este sa distreze oamenii din cetate, altfel nu mai primeste papa. Poate ne gandim mai profund si le retragem la toti rentele, avantajele si alte dispensii, pana nu pun mana serios pe munca ce da si rezultate notabile. Nu le convine, sa plece in alte parti, unde nu mai umbla demult cainii cu covrigi in coada. Fostul no 2 a plecat in alte zari si din fruntas la sat a ajuns codas la oras. Dar credeti ca acolo, daca i se solicita ceva, zice ca n-are chef sa faca??????? Mentalitatea asta “sa ni se dea ca noi avem drepturi” e jignitoare la adresa celorlalti, desueta si neproductiva. Ptr voi in primul rand, sportivii de performanta. Toleranta noastra o luati drept slabiciune.
    Ma uitam si la d-na Lipa ce explicatii absurde dadea dupa esecul canotorilor la olimpiada de la Londra. Si se plangea in timpul olimpiadei ca n-au magazin de suveniruri in satul olimpic… A fost buna sa dea la rame, dar in antrenorat si managmentul performantei e catastrofa, fatucile alea s-au dus acolo sa se distreze in cantonament, nu sa munceasca. Si iata rezultatele – zero medalii.

    “Sau poate vrea sa se auda.Cine stie.”
    Da, domnule Rat, imi place sa aud adevarul. Aflati de la mine ca adevarul va elibereaza de cele rele. Si va da si oleaca de smerenie autentica, absolut necesara pentru introspectia sincera si gasirea solutiilor bune.

    septembrie 4, 2012 - 2:54 pm Raspunde
  • bernier

    rectificare la postul 9: prima replica era adresata dlui Nedelcu care a scris:
    “Sahul profesionist este ceva foarte greu …nu poate fi facut decat de extrem de putini oameni …iar nenea Bernier nu se afla printre ei”

    septembrie 4, 2012 - 2:58 pm Raspunde
  • Rat Dan

    “Domnului contribuabil ” (nu pot sa ii spun altfel pt ca..nu vrea sa se stie cine e) nu ii place sa intelegem sa fie luat la per tu, insa atunci cind vine randului “domnului” nu se sfieste sa o faca !
    “sa exemplificam cu cateva nume luate din lista ELO a Romaniei: Chirila, Murariu, Miron, Barnaure, Georgescu etc.”
    Intimplator stiu persoanele enumerate de “domnul” in cauza si de aceea mi-am si permis sa va mai documentati (cel putin unul din cei enumerati NU au asemnea planuri de viitor, deci nu vad cine e asa de documentat cum crede)
    Referitor la “atenta” analiza facuta de “domnul” in cauza la adresa nr. 1 si fost nr. 2 roman, nu poate decit sa ma faca sa inteleg foarte clar cam cit e de ancorat in realitatea sahului romanesc “domnul analist”.
    De ce anume credeti DVS ca stiti cum stau lucrurile ? Ati vorbit cumva cu personalele mai sus enumerate ? Ma indoiesc. Ati vorbit cumva cu persoanele amintite mai sus ca ar fi potrivite sa vina in locul celo huliti de DVS ? Ma indoiesc.
    Comentariul DVS e mai mult un fel de “romanul se pricepe la politica si la fotbal” …putintel adaptat.
    Ati vrut sa faceti valuri ? Ati facut, dar in necunostinta (CLARA) de cauza. Vreti neaparat sa va umpleti de penibil ? Continuati pe aceeasi linie.

    PS: Dupa cum vedeti, toti cei care isi dau cu parerea (indiferent de pareri) au un NUME CLAR.Nu va place numele DVS ? E urat ?

    septembrie 4, 2012 - 4:19 pm Raspunde
  • Georgel

    Eu sunt total de acord cu domnul Bernier,Dan Rat se pricepe la arbitraje,recunosc.

    septembrie 4, 2012 - 4:22 pm Raspunde
  • Rat Dan

    Daca tot sunteti atit de documentat, cum va explicati ca GERMANIA a avut editii cand nu a venit cu cei mai buni jucatori pt ca NU a putut/vrut sa ii plateasca ? Sau UNGARIA ? Si exemplele pot continua ? Cum oare isi permit jucatorii profesionisti ai altor tari sa spuna NU unei olimpiade (asa cum sustineti DVS) ??

    Incredibil cit amatorism.

    septembrie 4, 2012 - 4:32 pm Raspunde
  • Georgel

    Ivanciuc a declarat ca pentru nationala tarii sale vine si pe jos,incaltat in papuci sau sandalele lui celebre,incredibil cat profesionalism,patriotism din partea lui.

    septembrie 4, 2012 - 4:44 pm Raspunde
  • Rat Dan

    Foarte frumos din partea lui.Insa lumea e DI-FE-RI-TA.Nu suntem toti la fel.Asa stau lucrurile fie ca ne place fie ca nu.

    septembrie 4, 2012 - 5:09 pm Raspunde
  • Rat Dan

    pt Georgel :

    Nu stiu sa fi arbitrat vreodata in viata mea un jucator cu numele de Georgel.Deci, daca nu am avut placerea sa ne cunoastem, de unde stiti daca ma pricep sau nu la arbitraje ?

    septembrie 4, 2012 - 5:14 pm Raspunde
  • bernier

    @Dan Rat

    “Foarte frumos din partea lui.Insa lumea e DI-FE-RI-TA.Nu suntem toti la fel.Asa stau lucrurile fie ca ne place fie ca nu.”

    Tocmai pentru ca lumea este in continua schimbare si transformare spre bine(?), va anunt ca filozofia dvs vizavi de fenomenul sahistic este anacronica si neproductiva. Sau, atunci eliminati titulatura de sahisti profesionisti, deveniti amatori ce-si castiga painea in afara jocului de sah si participati – in limita timpului disponibil – doar de placere la olimpiade si alte evenimente sahistice, fara a emite pretentii de performanta. Evident, asta inseamna si taierea oricaror stipendii, avantaje din partea statului, a contribuabilor, caci, nu-i asa, e doar un joc, si admiteti ca nu aveti puterea autentica de a performa in sah. Observ ca se argumenteaza cum ca sahul de performanta nu e pentru orice minte neinstruita si ca nu exista timp pentru desfasurarea unei alte activitati, studiul sahului absorbind tot timpul. Am cateva contra exemple: McShane, Nunn sau chiar Kamsky.
    Eu nu am afirmat ca sunt documentat in fenomenul sahistic dambovitean, dar, faptul ca va aparati asa de inversunat intre voi, imi confirma ca am dreptate si ca voi de fapt doriti pastrarea formei actuale, unde balteste mediocritatea, lipsa performantei, fatarnicia, eludarea problemelor reale. Intr-o tara asa saraca voi, sportivii de performanta, sunteti constienti de eforturile pe care le fac furnicutele truditoare pentru a va trimite la marile evenimente sportive? Sunt convins ca nu va pasa si nici nu intelegeti sacrificiul, voi considerati ca aveti aceste drepturi de la sine.

    Ce ati dat in schimb?
    Olimpiade Masculin: 2000-locul 27, 2002-locul 25, 2004–locul 20, 2006–locul 26; Olimpiade feminin: 2000–locul 11; 2002–locul 14, 2004–locul 20, 2006–locul 14;

    Si apoi, eu stiam ca participarea la o olimpiada este varful carierei sportive, iar un sportiv profesionist isi organizeaza agenda astfel incat sa fie disponibil din 2 in 2 ani pentru tara sa. Singurul motiv scuzabil, de neparticipare, este atunci cand sportivul are reale probleme de sanatate – Vugar Gashimov. Nu vrea X-ulescu sa participe, face mofturi? Exclus pe viata din sport!
    Nu hulesc pe nimeni, mi-am spus parerea ca era mai bine sa avem pe Lupulescu, Parligras si Vajda la primele 3 mese si adusi inca 2 tineri de perspectiva, eventual juniori. Si da, am folosit per-tu-ul vizavi de junori, caci domnia de prea devreme la tineri, li se poate urca la cap. Puteam sa spun alte nume, era doar o insiruire aleatorie din lista primilor 100 de sahisti ai tarii.
    Iar la feminin, repet convingerea mea, avem nevoie de un antrenor mai impunator, mai masculin, mai dur, cu spirit de invingator, care sa fie luat ca exemplu pozitiv in lupta sahista, de catre femei. Nu avem asa ceva in tara ? Ok, haideti sa importam. Cheltuiala mai mare acum, dar cu rezultate in viitor.
    De ce nu avem niciun sponsor? Pai ce reprezinta echipele de sah ale Romaniei? Mediocritatea? Autosuficienta? Ce manager de firma sa bage bani intr-o fundatura?
    _____________________________

    “Daca tot sunteti atit de documentat, cum va explicati ca GERMANIA a avut editii cand nu a venit cu cei mai buni jucatori pt ca NU a putut/vrut sa ii plateasca ? Sau UNGARIA ? Si exemplele pot continua ? Cum oare isi permit jucatorii profesionisti ai altor tari sa spuna NU unei olimpiade (asa cum sustineti DVS) ?? Incredibil cit amatorism.”

    “Incredibil cat amatorism”, spuse trufas de pe piedestalul sau de sahist de performanta, dl Dan Rat. Chiar nu ma intereseaza anormalitatile altora si nici nu trebuie luate de exemple pozitive. Si sa va mai spun una verde-n fata: umbla vorba prin targ ca in Satu-Mare – fieful dvs – nu toate turneele sunt cusere, daca intelegeti ce vreau sa spun, d-aia zic, cand iei nota 4, e bine sa te retragi elegant dintr-o discutie careia nu-i poti face fata. Penibilul e la dvs.

    septembrie 4, 2012 - 6:14 pm Raspunde
  • Rat Dan

    Ati devenit amuzant.
    Poate ar trebui sa invatati putina geografie.
    Umbla vorba prin targ ca Oradea nu e Satu Mare(sunteti la fel de “documentat” ca si pina acum in toate discutiile purtate). Deci fieful e in capul DVS.Daca pricepeti cit de cit ce vreau sa spun.Despre ce discutie ar fi vorba sa ma retrag (sau cine ar trebui sa se retraga)?
    Ce imi place cel mai mult ca eu am spus citeva lucruri CLARE pe care le-ati evitat pur si simplu.
    Am spus ceva legat de Germania si de Ungaria si dvs va legati de o fraza in final.Am mai spus si alte lucruri mai sus dar se pare ca s-a citit doar ce s-a vrut.

    Dupa parerea DVS si sportivii de la Olimpiada ar trebui sa participe gratuit (sau sa devina toti amatori sa lucreze in fabrici si uzine cum probabil jinduiti).

    Daca nu sunteti in stare sa aveti o discutie punctuala, nu vad ce sens mai are discutia cu o persoana despre care nu stiu nimic, nu pare a stii mare lucru despre fenomenul sportiv de performanta in general (asta cred cu tarie dupa ceea ce sustineti).

    Inca ceva.Nu ma consider sahist profesionist, nu am sustinut acest lucru, asa ca incercati sa nu imi atribuiti lucruri despre care NU STITI.

    Va place bezna.Atita tot.

    septembrie 4, 2012 - 8:22 pm Raspunde
  • bernier

    Dle Rat, nu-mi jigniti inteligenta. Dvs eludati subiecte mult mai clare pe care le-am adus in discutie si le eludati cu bina stiinta, caci doriti sa pastrati starea prezenta. Aia in care fenomenul sportiv de performanta il considerati a fi cel in care sportivul are numai drepturi si nicio obligatie. Ba da, are obligatia sa taie frunze la caini pe banii fraierilor si sa mimeze performanta.
    In alta ordine de idei, caci va place can-can-ul, forma si nu fondul: ati participat/arbitrat la turnee de la Satu-Mare in ultima perioada, da sau nu.
    Suntem diferiti intr-adevar, iar dvs v-ati bagat intr-o discutie ce nu va avantajeaza.

    “nu pare a stii mare lucru despre fenomenul sportiv de performanta in general”
    Ce sa-i faci nu toti avem privilegiul de a avea informatii si notiuni despre sportul/sahul de performanta precum aveti dvs. Dar n-ati spus nimic concret pana acum in avantajul dvs.

    “Va place bezna.Atita tot.” – hahahaha, si mai spuneti ca eu sunt amuzant….hahaha

    septembrie 4, 2012 - 8:42 pm Raspunde
  • Rat Dan

    Nu-mi jigniti inteligenta ????? Asta chiar ca e buna. Am scris PUNCTUAL anumite chestiuni serioase si EVITATI mereu raspunsul unor intrebari.

    Va lansati in acuze complet aiurea in TOTALA NECUNOSTINTA de cauza si tot dvs faceti pe suparatul ?

    E cumva un inchizitoriu legat de ceea ce fac sau nu fac ? Cei din lumea sahului romanesc stiu foarte bine cite turnee am arbitrat in SM sau cite turnee am jucat in SM (puteti f usor si verifica, daca aveti idee cum sa faceti acest lucru).
    Nu ma avantajeaza discutia ? Asta mi-a placut…DVS sunteti intr-un avantaj permanent cu aberatiile pe care le debitati in numele “celebrului contribuabil”.

    Un alt contribuabil

    septembrie 4, 2012 - 8:50 pm Raspunde
  • Rat Dan

    tot nu mi-ati raspuns nici acum…Satu Mare e Oradea ?

    septembrie 4, 2012 - 8:51 pm Raspunde
  • bernier

    Faptul ca desconsiderati calitatea de contribuabil si ironizati aceasta ipostaza, imi confirma inca o data ca nu pricepeti dincotro bate vantul schimbarilor in lume. Si nici nu intuiti cum va arata societatea viitorului.
    Eu am dorit sa fiu bland si sa nu va spun direct ca anumite turnee din SM, in care ati participat si dvs, au fost cam ne-cusere si dvs ma acuzati acum ca nu stiu geografie. Mi-e jena de rusinea dvs, zau asa. Hai sa o lasam asa cum a cazut, considerati ca am picat la proba de geografie, daca asta va umfla ego-ul. Fondul insa ramane, problemele grave n-ati avut taria sa le discutati, ce mai conteaza vanitatea noastra, conteaza care este adevarul. Si adevarul este reprezentat in statistici: din 2000 incoace n-am urcat cu nicio echipa mai sus de un loc format din 2 cifre. Adica, nu numai ca nu ne-am egalat conditia initiala, dar nici macar n-am confirmat-o.
    Eu am incheiat polemica cu dvs, ptr ca imi displac profund oamenii ce se fac ca nu pricep care e forma si care e fondul discutiei.

    septembrie 4, 2012 - 9:11 pm Raspunde
  • Rat Dan

    Cel mai mult imi place finalul dvs. In conditiile in care NU raspundeti intrebarilor adresate punctual.”imi displac profund oamenii ce se fac ca nu pricep care e forma si care e fondul discutiei”.
    Cit priveste turneele din SM vorbiti fara sa ganditi.Sunteti chiar nerusinat sa ma acuzati de ceva ce NU am facut.NU AM JUCAT IN SM niciodata si nici nu am arbitrat deloc acolo.
    Acuzatia asta ar trebui inghitita din nou doar pt ca sunteti un simplu “contribuabil” ?
    Nu vorbiti cumva DIN NOU doar asa de dragul de a va auzi, fara sa va documentati in prealabil ?
    Aratati CLAR turneul unde am jucat eu in SM.anul.luna.
    E cumva o tehnica ca atunci cand discutia nu va avantajeaza sa atacati oricum(chiar daca nu stiti ce vorbiti) ?

    Sincer, cand ati scris primul mesaj la ce v-ati gandit ?
    Ca va vom aplauda cu totii ?
    Ca va vom adula ?
    Ca nu vom putea avea alte opinii fara sa ne certati ?

    septembrie 4, 2012 - 9:28 pm Raspunde
  • Nedelcu Cristian

    Domnul Rat Dan se pricepe la sahul profesionist …ii urmaresc activitatea de 10 ani si am vazut ca a antrenat sahisti valorosi ai tarii cum este Stanciu …campionul national de la 20 de ani …plus altii cum este si Ursente …cu care copilul meu a jucat si am o parere foarte buna despre dansul …ca om de sah .Este un om corect si echilibrat …pe care copiii il iubesc …nu am vorbit cu dansul da l am vazut mereu la campionatele nationale de juniori …insotit de elevii sai .
    Mi a placut sa i citesc ideeile …dar m am mirat sincer ca i a raspuns lui Berna asta …care si a luat nume de capitala Elvetiei si crede ca ma poate bate pe mine la sah …ma judeca dupa Elo …dar habar nu are de forta mea reala .
    Asculta fraiere cum bine te faci …eu nu joc sah la comanda sa vedem cine i mai tare …dar daca te simti in stare poti sa joci cu dl Szabo …ca tot i ai catalogat jocul …si vezi care este rezultatul …ca tu sti sa combati jocul cattenacio .Vezi ca poate nu vrea sa jucati gratis si atunci trebuie sa gasesti sponsori de premiu .Atunci s ar face sah pe banii fraierilor …adica pe banii tai .
    Vezi ca ai tendinta sa folosesti insulta mascata …doamna Lipa da la rame …banii fraierilor …chestii din acestea care insulta inteligenta .Deci ma faci fraier indirect …si pe mine si pe tine …ca si eu imi platesc taxele fata de F.R.S. si de tara .Pe doamna Lipa din fosta canotoare o faci direct parasuta si crezi ca nu se prinde nimeni .
    Berna invata sa fi modest in pareri nu ni le impune cu forta .Si faptul ca nu sti de unde este domnul Rat nu inseamna ca nu sti geografie …inseamna ca nu sti sahistii .

    septembrie 7, 2012 - 4:56 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.