Sah vs Politic: O partida pe care sahul vrea sa o castige?

Imi cer scuze ca nu am mai postat nimic sau comentat  in ultima perioada, dar sunt convins ca urmariti ce se intampla cu societatea,  in care cu o nesperata sansa, ne-am nascut. Practic, fiecare dintre noi avem o parere clara despre cum decurg lucrurile. Cu toate acestea, nimic nu se intampla asa cum ne dorim. S-a ales in fel si chip, s-au votat toate culorile politice posibile si imposibile, etc…

Cu ce ne-am ales in privinta sahului?  E mai rau decat imi inchipuiam. Sa fie doar vina politicului? Ma indoiesc. Personal, am participat la aceasta situatie dezastruoasa in care a ajuns  sahul romanesc, inchizand ochii  in putinele ocazii cand am crezut ca poate  fi o chestie “benefica”. Sa cred ca pot face un pact cu Diavolul, si ca pot schimba ceva… Mare greseala!

Imi aduc bine aminte, ca va tot spuneam mereu ca se vor  intampla lucruri frumoase in sahul romanesc. Inca mai cred in ideea aceasta, dar cum as putea sa va argumentez din nou aceleasi lucru,  cand si eu vad ce se intampla in realitate? Sa dau exemple recente? Nu cred ca este cazul acum.

 

FIDE  ne tot spune mereu: ” Gens una Sumus”. Asta cica inseamna ca suntem o familie. Familia cui? A politicienilor? Din cate stiu eu, “Cosa Nostra” este o familie respectabila in lume. Prin analogie, daca avem si noi un politician in fruntea federatiei, asta inseamna ca si noi avem o familie. Nu foarte puternica, dar romaneasca. Sa ne mandrim cu ea, sau nu?

Eu, unul, ma mandresc cu cativa prieteni care imi tot spun neincetat sa am pofta de viata si de sah.

“Restul, e doar tacere”, vorba filmului.

3 Comentarii

  • Nedelcu Cristian

    Da. Indiferent cine ar veni la conducerea tarii sahul pierde.a fost ales un presedinte pe criterii politice care nu ne a dus la Olimpiada .De partidul lui karateka s a ales praful poate si datorita blestemelor sahistilor care doreau Romania la Olimpiada .Sahul este un sport care nu aduce multe voturi si oricum majoritatea sahistilor sunt rebeli sau apolitici .Ce sa facem noi cu un presedinte pus politic ? Mai bine l ar alege dintre sahisti .Oricum domnul Jeltopop este un maestru .Maestru in ceea ce priveste politica si sahul …si daca dansul spune ca nu ne am ales cu nimic ,noi sahistii,dupa ce s au schimbat toate culorile politice …eu il cred .

    iulie 17, 2012 - 10:01 am Raspunde
  • nicu valahu

    Fara exagerari, va rog. Sunt doar un simplu amator, care a gresit cateva voturi in trecut si pe care incearca sa le repare cat de curand.
    Insa nu pot spune acelasi lucru si despre un politician, care intr-o disputa electorala din iunie, intr-o zona dunareana, a avut nesimtirea sa-si faca propaganda propriului partid prin folosirea functiei de presedinte al federatiei romane de sah( poate cineva din zona va aduce la adunarea generala viitoare un flyer, sa-l vedem si noi). Decat sa-si fi racit gura de pomana atunci, mai bine punea mana sa duca zilele acestea, trei table digitale la turneul de la Braila. Nu de altceva, dar este destul de greu sa transmiti partide live de pe table din musama, chiar daca este vorba doar de un turneu international al Romaniei!!!
    Altfel, le doresc jucatoarelor prezente la memorial sa aiba parte de partide frumoase si disputate.

    iulie 17, 2012 - 3:43 pm Raspunde
  • Nedelcu Cristian

    Eu nu exagerez.Cand este vorba de politica si sah dvs sunteti un om informat…si spun asta deoarece ati participat la sedinte ale F.R. S.si la alte adunari unde se discuta despre politica sahului …unde alti sahisti ca mine nu putem sa ajungem .Eu aflu ce s a discutat acolo din articolele dvs .Stiu ca unii politicieni incearca sa si faca propaganda electorala cu ajutorul sahului .Nu e ceva rau …daca ar fi sinceri si ar ajuta sahul .Eu chiar nu pot sa recunosc un politician sincer …de aceea am nevoie de dvs .
    Ar fi bine sa le reaminteasca ,cineva acestor politicieni ca nu se tin de cuvant …sau sa i felicite cand intradevar ajuta sahul .De aceasta am comentat putin la articolul dvs despre politica si sah .

    O dupa amiaza placuta !

    iulie 17, 2012 - 4:57 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.