Colosseum a ajuns la editia 150!

Duminica, 18 martie 2012 incepand cu ora 18 are loc
Colosseum online 150!
Colosseum a ajuns la editia 150 online

Duminica, 18 martie 2012 incepand cu ora 18,00 , avem turneul “Colosseum” (150) fast blitz 3+0, 9 runde, in camera “Sah cu Ceausescu” de pe server-ul Playchess.com.


REGULAMENTUL DE PUNCTARE AL TURNEELOR COLOSSEUM:


Fiecare turneu va fi punctat intr-un clasament lunar dupa urmatorul sistem:


SISTEMUL DE PUNCTARE PRINCIPAL
 1. Locul I – 15 puncte
 2. Locul II – 13 Puncte
 3. Locul III – 11 Puncte
 4. Locul IV – 9 Puncte
 5. Locul V – 8 Puncte
 6. Locul VI – 7 Puncte
 7. Locul VII – 6 Puncte
 8. Locul VIII – 5 Puncte
 9. Locul IX – 4 Puncte
 10. Locul X – 3 Puncte
 11. Locul XI – 2 Puncte
 12. Locul XII – 1 punct
– Pentru a fi punctat cu sistemul de mai sus, trebuie sa fi jucat cel putin jumatate din partidele prevazute in turneu. (Pentru 7 runde, va trebui sa joace 4 runde, pentru 9 runde sa joace 5 runde)
– Pentru punctele acumulate intr-un turneu, jucatorul va primi un punctaj egal in clasament( Daca jucatorul acumuleaza 2 puncte, el va primi 2 puncte pentru turneul jucat.
– Jucatorii care joaca cel putin jumatate din partide si nu acumuleaza nici un punct, vor primi 1 punct din oficiu, pentru prezenta la turneu.
-Punctele din primul clasament se adauga la punctele acumulate in turneu .
– Cand sistemul de punctare principal se termina, adica incepand cu locul 13, la punctaj egal in clasament, se mai adauga cate 0,01 puncte pentru departajarea lor in clasament, ultimul dintre ei, ramanand cu punctele din clasament. (Exemplu: Jucatorii 1,2 si 3 au 4,5 puncte in clasament si se afla dupa locul 13 clasati. In clasamentul de turneu se va trece Jucatorul 1=4,52, jucatorul 2=4,51 si jucatorul 3 = 4,50 )
– Jucatorii vor trebui sa isi decline identitatea, inainte de turneu, asta pentru cei care si-au schimbat nickul sau nu sunt cunoscuti, printr-un mesaj pe yahoo messenger pe ID iulian32gr sau mihaibujanca
Clasamentul provizoriu al acestei luni poate fi vizualizat aici.
Open ” Colosseum” (150) va fi Duminica, 18 martie 2012 incepand cu ora 18.00 , sistem elvetian , timp de gandire: 3 min +0 secunde increment, pe durata a 9 runde . Intrati pe www.iulianceausescu.blogspot.com pentru amanunte si inscrierea la turneu.Toţi cei care vor să joace şah sunt aşteptaţi pe server. Tot ce aveţi de făcut este să citiţi articolul în care este explicat pas cu pas modalitatea de înregistrare.Pentru orice nelămurire vă stau la dispoziţie, iar cei care nu au chat pe Playchess, ma pot contacta pe Yahoo Messenger (mihaibujanca) de pe yahoo.com.După ce vă faceţi cont şi accesaţi serverul, jucaţi şi voi câteva partide ca să vă familiarizaţi cu aplicaţia.
Inscrierea
Pentru cei cu conexiunea proasta, va rog sa va uitati si daca sunteti cu ea pe culoare rosie sau maron, sa iesiti si sa intrati din nou. Va voi introduce din nou la turneu fara probleme. Vreau sa lichidam cat mai multe suspiciuni . Postaţi un comentariu în subsolul acestui articol în care să precizaţi cu ce Nick veţi participa pe Playchess în concurs. Eu cred ca trebuie sa stim cine castiga turneul si premiantii, si cel care joaca cea mai frumoasa partida. Altfel, daca nu suntem ceea ce vrem sa credem ca suntem, si sa dam senzatia asta atunci cand suntem pe blog, la concurs si in viata. Daca ne ascundem, este clar ca progresul va fi mai mic decat scandalul creat, si niciodata nu vom reusi sa facem pasii constanti si orientati spre varfurile spre care tindem cu totii in visele, planurile sau proiectele noastre. Pot fi si motive plauzibile, insa aceste concursuri chiar de sunt pentru amatori de sah mai ales, sunt si vor fi urmarite de oameni din ce in ce mai multi si cu un interes de la oameni ce vor sa ne ajute pe noi si promovarea sahului. Cred ca in mare parte ne cam stim de pe blog si repet, specificati daca nu vreti ca numele dumneavoastra sa nu fie pus pe site, desi cand castigati nu stiu cum suna. Eu am incredere in cei care vin aici si la turnee ca sunt toti de bunacredinta si vom reusi sa popularizam cat mai mult sahul, si ca oamenii sa vina din nou spre sah.Desfasurarea competiţiei ? Turneu: 3 min +0 secunde increment pe durata a 9 runde. Având în vedere că avem de a face cu un concurs online, în cazul în care întârziaţi şi pierdeţi , o runda sau mai multe, puteţi începe concursul din runda următoare .Când are loc concursul? Concursul se dispută Duminica, 11 martie 2012 , incepand cu ora 18:00.
Care este programul competiţiei?

ora 17:45- 18:00- Înregistrarea participanţilor (trebuie să vă prezentaţi în sala de joc, pentru ca eu să vă introduc în turneu). ora 19:30 – 20:30– desfăşurarea turneului Multă baftă! Pentru acest lucru vom folosi o platformă extrem de populară la nivel mondial şi extrem funcţionabilă în acelaşi timp, Playchess. Aici îşi dau întâlnire cei mai puternici jucători din lume şi nu numai. În fiecare moment găsiţi pe server peste 10.000 de utilizatori din toate colţurile lumii, de la începători până la mari maeştri de extraclasă. Pentru a accesa acest server, trebuie fie să descărcaţi prin click aici softul playchess gratuit fie să aveţi programul de jucat şah Fritz. Aveţi aici şi un manual de utilizare a serverului. Trebuie să parcurgeţi următorii paşi:Descărcaţi soft-ul gratuit sau faceţi rost de Fritz Instalaţi aplicaţia pe calculatorul vostru Accesaţi aplicaţia si creaţi-vă un cont. Procedura este extrem de simplă. Intraţi pe server cu user-ul şi parola pe care aţi ales-o Citiţi manualul dacă aveţi nelămuriri, sau puneţi aici comentarii. Eu vă voi răspunde cât pot de repede. Serverul este organizat pe „camere”. Cele mai importante sunt: Main playing hall … aici găsiţi majoritatea jucătorilor şi puteţi lansa provocări.Tournaments … aici sunt mai multe „sub-camere”. În cele oficiale organizează turnee periodic administratorii serverului. În cele Private sunt găzduite turneele utilizatorilor. Într-una din aceste „private” vor fi organizate şi turneeleBroadcasts … aici vedeţi LIVE cele mai tari turnee din lume Utilizatorii primesc un rang … de la pion la … rege … În primele şase zile sunteţi „pion”, după care, dacă aveţi un număr suficient de partide jucate, deveniţi „cal” Rangul este important, deoarece anumite evenimente de pe server sunt restricţionate. De asemenea primiţi şi un coeficient, în funcţie de rezultatele înregistrate în partide. Cam după 7 partide jucate vi se calculează performanţa. Utilizarea serverului este gratuită şi din câte ştiu eu nimănui nu i se şterge contul aiurea. Apropos, serverul monitorizează toate partidele jucate. Dacă vă prinde că utilizaţi programe de şah în timpul partidelor, vă şterge automat contul. Totuşi, pentru cei care vor să plătească, pentru o taxă de 30 euro pe an ai acces la mai multe funcţionalităţi … spre exemplu poţi CHAT-ui la anumite turnee LIVE, sau poţi vedea transmisii şi comentarii VIDEO de la super turnee. Vă aştept şi pe Playchess. De asemenea vă rog să comentaţi aici orice nelămuriri sau probleme întâmpinate la utilizarea aplicaţiei. Pentru a juca turneele de şah trebuie să parcurgeţi următorii paşi:
Descărcaţi aplicaţia gratuită cu care vă conectaţi la server, după care vă creaţi un cont. Totul durează maximum 10 minute. Citiţi aici toate datele!

Intraţi în sala de joc. Urmăriţi în zona din dreapta jos, secţiunea “Rooms” … aici căutaţi
“Clubs & Federations” –> “Romania” –> “Sah cu Ceausescu” –> “Tournaments”… faceţi click pe această sală Odată intraţi aici, veţi vedea în zona din stânga sus zona “Players”.
Zona are 4 etichete: Info PlayersGames World.
La “Info” aveţi detalii despre competiţie, iar când apăsaţi pe “Players” vedeţi ce jucători sunt în sală cu voi. Imediat sub acea zonă aveţi nişte “butonaşe”.
Primul din stânga este “Join Event” Îl apăsaţi şi mie îmi vine un mesaj. Eu vă adaug, iar vouă, în fereastra de chat vă apare mesajul “ You are in …” Când se dă startul rundei, vi se deschide automat fereastra cu partida, iar voi nu trebuie decât să mutaţi … Va urez succes si sper sa veniti in numar cat mai mare sa participati la turneul romanesc de sah. Am venit in intampinarea dorintelor dumnevoastra, si vom veni si in viitor, pentru ca scopul nostru este de promovare a sahului si de a fi uniti pentru a reusi sa facem ceva pentru sah. Si dumneavoastra sunteti foarte importanti, pentru aportul pe care il aduceti cu ideile, comentariile si criticile si intr-un cuvant prin faptul ca ne cititi si ne ajutati sa facem o treaba cat mai buna impreuna. Va multumim in numele celor care incearca sa faca ceva pentru sah prin mijloacele site sau blog. Si sa stiti ca suntem uniti cu totii pentru o cauza mai buna a sahului si pentru a face o treaba cat mai buna si pentru ca sahul sa isi recapete locul pe care il merita intre sporturi si ca parte din viata si educatia oamenilor. Mult succes la turneu!

ALTE POSTARI RELEVANTE

6 Comentarii

 • constantin corneliu

  Constantin corneliu pentru mihaibujanca, rog retineti ca in loc de concor o sa folosesc argesos pentru sah Colloseum !

  martie 18, 2012 - 5:33 pm Raspunde
  • mihaibujanca

   Multumesc

   martie 18, 2012 - 6:20 pm Raspunde
 • f7f6

  eu intru cu f7f6 si abia astept sa joc din nou cu cineva de pe aici care sufera rau de tot,sa-i mai dau un ciocan 🙂

  martie 18, 2012 - 6:14 pm Raspunde
 • MiceaP

  Unde se pot vedea partidele?…de pe serverul Playchess partidele au disparut in mod subit…ma intereseaza sa vad partidele lui buduru,mai ales partida lui cu tudorache 🙂

  martie 20, 2012 - 2:38 pm Raspunde
 • MiceaP

  pesemne ca ia fost frica de 1…f6 sau poate de 1 …Ca6!(Marca inregistrata Stanca 🙂
  Adriene au inceput europenele,ai nostrii ca brazii baga un articol si ceva partide

  martie 20, 2012 - 9:51 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.