Retragerea lui Dieter Nisipeanu de la echipa nationala

Dragi iubitori ai sahului,

In urma conflictului cu Federatia Romana de Sah dinaintea si din timpul Olimpiadei de la Khanty-Mansiysk, asta desi echipa Romaniei nu a fost reprezentata la masculin, am decis sa ma retrag din echipa Romaniei, macar pe perioada mandatului actualei conduceri.

Dieter Nisipeanu

Nu am anuntat aceasta decizie mai devreme,fiindca nu am vrut sa afectez in nici un fel prestatia echipei feminine la Olimpiada (am jucat destule Olimpiade pentru ca sa stiu cat de importanta este linistea in timpul competitiei).
In ultimele saptamani, am asistat la tot felul de incercari ale conducerii F.R.Sah, de a scapa de raspunderea neparticiparii echipei olimpice masculine la Olimpiada, desi in opinia mea, ei sunt singurii vinovati. Dar traim in Romania si cuvintele’raspundere’si mai ales ‘demisie’ ar trebui urgent scoase din vocabularul limbii romane.
Este clar ca eu nu mai pot avea nici o cale de comunicare cu conducerea F.R.Sah si pentru a evita pe viitor episoade de genul neparticiparii echipei nationale la competitii continentale sau globale, ma vad obligat sa parasesc echipa nationala.Tin enorm la aceasta echipa si cred ca este cel mai bun lucru pe care pot sa-l fac acum pentru ea.
Cu permisiunea dumneavoastra, am sa va prezint unele fapte care m-au determinat sa iau aceasta decizie:

– Mesajul Presedintelui F.R.Sah catre jucatorii lotului olimpic masculin (mesaj pe care domnul Secretar General il numeste ‘invitatie’).
-Comunicatul Presedintelui (dat si in numele Consiliului Director, desi nu sunt sigur ca TOTI membrii au fost informati) ulterior refuzului echipei de a se lasa intimidata si umilita.
-Scrisoarea domnului Ion Serban Dobronauteanu (acum vicepresedinte ECU) in care dansul ne acuza de boicot (e ridicol), fara a avea in prealabil nici o discutie cu vreunul din membrii echipei (aici ma refer la cei patru semnatari ai refuzului), fapt pe care il consider foarte grav.
-pe site-ul oficial al F.R.Sah nu apare punctul de vedere al jucatorilor, asa cum cred ca ar fi fost normal.
-Punctul de vedere oficial al Secretarului General al F.R.Sah, domnul Constantin Ionescu. Aceasta interventie m-a afectat cel mai mult, din cauza relatiilor personale foarte bune pe care le-am avut cu dinsul de foarte multi ani.
Va multumesc pentru intreg sprijinul acordat in aceasta perioada foarte trista pentru mine si va asigur ca voi incerca in continuare sa reprezint Romania cu cinste la competitile individuale.
Vreau sa multumesc oficial echipei blogului http://iulianceausescu.wordpress.com pentru ca mi-a permis sa-mi exprim public punctele de vedere in legatura cu neparticiparea istorica a Romaniei la Olimpiada masculina de la Khanty-Mansiysk.
Cu RESPECT,
GM Liviu-Dieter Nisipeanu

ALTE POSTARI RELEVANTE

  • ovidiu_3003

    Da …o hotarare normala si de bun simt la care ma asteptam!~Nu poti sa mai stai unde nu esti dorit. Am sa plang dupa tine de cate ori Romania va juca fara numarul 1 in componenta.Se pare ca oamenii de acum din fruntea FRSah nu stiu ce inseamna un jucator de extra-clasa.Politicienii cu pielea groasa nu si dau demisia or crede ca ei au dreptate sunt orgoliosi si nu suporta sa piarda.
    Sper ca in viitorul apropiat sa vina cineva capabil… care sa stie sa gestioneze fondurile federatiei si tu sa te reintorci la echipa nationala .
    Pe curand !

    octombrie 11, 2010 - 8:55 pm Raspunde
  • Niki

    Felicitari, Dieter!
    Asteptam din partea tuturor membrilor echipei olimpice solidaritate cu liderul lor!
    De ce nu, o scrisoare deschisa catre minister, care poate “influenta” disparitia din functie a presedintelui FR Sah. Putem accepta ignoranta, nepriceperea. Cand insa ridicolul se contopeste cu tupeul, deranjand o lume intreaga, e cazul de o penalitate, fortata sau nu.

    octombrie 11, 2010 - 9:31 pm Raspunde
  • Alipapi

    LOL…

    Nici o pierdere.

    Daca nu suntem in stare sa comunicam si nu exista cale de mijloc si preferam sa nu meregem la olimpiada si dupa ne retragem… in loc sa gasim solutii chel mai usor e sa dai vina pe celalat si sa nu te mai intereseze.

    Nu neg poate aveti dreptate dar ca sa te retragi e chiar lol … – ma retrag cat este actuala conducere :))))))))) –

    Pai daca te retragi, retragete indiferent de conducere sau stai gaseste solutii vino cu o idee mai buna … dar mult mai usor este sa scrim scrisori pe blogulri (Vreau sa multumesc oficial echipei blogului http://iulianceausescu.wordpress.com)si sa ne retragem pana vine alta conducere. :)))) care sa ne roage in genunchi sa venim inapoi..

    Pai daca tu crezi ca ce se intampla la federatie nu e ok, nu ti se pare mai normal sa stai sa semnalezi lucruile care nu sunt ok DE PREFERABIL NU PE BLOGURI.

    Fiind jucator profesionist poate ca nu ai timp sa te implici asta pot sa inteleg dar cand spui ca te retragi doar cat este actuala conducere imi lasa impresia unui copli mic mic mic care se supara plange pe bloguri si pleaca….

    Toate chele bune si cu toate ca sunt un mic fan al dumneavoastra …. sper sa ramaneti retras si sa jucati cat mai bine pe viitor

    octombrie 11, 2010 - 9:58 pm Raspunde
  • ovidiu_3003

    Sa l vedem pe karateka ce loc isi va propune fara numarul 1 in echipa si ce penalitati o sa dea de la locul 40 incolo…

    octombrie 11, 2010 - 9:59 pm Raspunde
  • Sofronie Iulian

    Alipapi, fara suparare dar ce cauti tu pe un blog de sah? Nu ai alta treaba??De ce ne enervezi??

    octombrie 11, 2010 - 10:43 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Bravo DIETER!
    Imi vine sa plang, dar nu o sa fac acest lucru. Prin demnitatea ta, mi-ai redat nesperata si “prafuita” idee de a mai crede in normalitate. Chiar daca nu se va schimba nimic in ceea ce priveste marlania ce ne inconjoara, pentru mine vei ramane mereu DIETER NISIPEANU.
    Merci.

    octombrie 11, 2010 - 10:49 pm Raspunde
  • Tiberiu Georgescu

    Alipapi,

    Inainte de a va prezenta parerea cu privire la gestul unei personalitati mondiale, asa cum este Dieter-Liviu Nisipeanu, va sugerez sa faceti urmatoarele:
    1) Sa va prezentati.
    2) Sa vorbiti respectuos (eventual sa incercati sa folositi persoana a doua, PLURAL).
    3) Sa invatati sa scrieti corect din punct de vedere gramatical (exemple: “retragete”, “scrim”,etc).
    4) Evitati cuvintele precum “lol”, jargonul, daca il putem considera asa, “chele” sau structurile de tipul “mic, mic, mic”. Acesta este un blog cu cititori elevati, nu un forum despre ultimele replici de agatat.
    5) Evitati afirmatiile de genul “Nici o pierdere” (corect era nicio, conform DOOM 2). Consider ca retragerea din echipa nationala a celui mai titrat sahist roman din istorie este o pierdere incomensurabila.

    Tiberiu Georgescu

    octombrie 11, 2010 - 11:05 pm Raspunde
  • jugarul

    Ca de obicei, in Romania valoarea se amendeaza si chiar elimina. Sper ca povestea asta te va ambitiona si mai mult sa revii in top 15, cel putin.Noi iti vom tine pumnii si-ti vom urmari partidele,live, cu sufletul la gura, ca de obicei! Mult succes!

    octombrie 12, 2010 - 1:09 am Raspunde
  • Alipapi

    Salut Tiberiu

    1.ALEX PAVEL COSMIN (nu stiu de de ce ar conta)
    2. 🙂
    3.Sunt praf la gramatica
    4.Of chiar sunt praf
    5.Conform DOOM 2 chiar am invatat cheva 🙂

    O sa iti (va) pun cateva intrebari retorice asa ca te poti (va puteti) axa in continuare pe greselile gramaticale…

    1.O pierdere incomensurabila – care este diferenta intre locul 15 si posibilul loc 40 fara NISIPEANU
    2.Oare che ar fi fost mai frumos – sa ma uit cateva ore la o partida a lui NISIPEANU la olimpiada sau sa caut cateva ore echipa Romaniei prin lista participantilor la olimpiada 🙂
    3.Daca din nu stiu che motive la un concurs pierzi primele partide oare ce ar trebui sa faci …. ar trebui sa te retragi …

    Ideea este ca ar trebui sa existe comunicare si ar trebui sa se ajunga la un mic mic mic 🙂 compromis. In general toata lumea are dreptate si cand te plangi pe bloguri si dupa te ratragi trebuie sa te astepti si la unele critici.

    Avand in vedere caci gradul de elevare al cititorilor acestu blog se pare ca este prea ridicat pentru mine … promit ca o sa ma RETRAG 🙂

    octombrie 12, 2010 - 1:38 am Raspunde
  • ovidiu_3003

    Pai du te nene de aici si mai revin o odata cu cometa Harlley.Creierul tau este mic,mic,mic daca nu stii diferenta intre locul 15 si locul 40 in sah .Fetele la Olimpiada au progresat un loc fata de lista se start ,atat,un singur loc si toata lumea a fost de acord ca au facut un rezultat bun .
    E normal sa existe si habarnisti in sah ca tine care nu stiu prin ce minune reusesc sa dea peste acest blog de sah si sa ne scrie numai tampenii la comentarii .
    Tu ne vorbesti noua de compromisuri ? Pai Dieter in lunga sa cariera a facut nenumarate compromisuri si acum a lasat de la el de doua ori .Citeste si mai in spate alte articole daca tot ai aterizat pe acest blog .
    Ce va mai place sa va bagati in seama tie si altora ca tine aducand niste argumente demne de Gica Contra .Trebuie sa ziceti si voi ceva ca e democratie .Dar macar faceti o decent ca nu plange un jucator mare ca Nisipeanu pe blog.Cei care cunosc sah plang dupa dansul.Echipa Romaniei are nevoie de el nu invers .El a demonstrat ca si un sahist nascut in Romania poate ajunge in elita sahului mondial .
    Cred ca vor trece multi ani pana cand un alt sahist roman o sa i egaleze performanta !

    octombrie 12, 2010 - 4:58 am Raspunde
  • sandu

    Decizie corecta, Dieter. Un om de onoare care se respecta asa face. Fara o astfel de atitudine din partea intregii echipe cei din fruntea Federatiei nu o sa inteleaga nimic, o sa creada ca lumea uita si totul merge inainte cu tupeu si nesimtire. Nu vedeti ca asteptam degeaba o reactie de onoare, totul se petrece ca la nivel national, nimeni nu e vinovat, nimeni nu raspunde pentru erori si nerealizari. Asteptam reactia similara a intregii echipe, asa ar fi normal.
    Cine intelege fenomenul nu va judeca, voi veti ramane in sufletul iubitorilor de sah, conducerile astea sunt pasagere si lumea le va uita repede.
    Astia chiar nu inteleg ca nu ei sunt cei care conteaza ci jucatorii care creaza si care ne reprezinta in lume ?

    Cat despre acei “iubitori” care nu au nicio treaba cu sahul, dar se trezesc vorbind (datul cu parerea = sportul national la noi!), lasati-i sa vorbeasca singuri, nu merita nici un deranj.

    Numai bine!

    octombrie 12, 2010 - 6:14 am Raspunde
  • Dr.Tiberiu Lakatos

    Bravo Dieter,
    pe langa valoarea ta sahista,demonstrata ani la rand si nu conjunctural,ai dat o lectie de demnitate si onoare!! Aceste ultime doua aprecieri,s-ar putea sa nu fie agreate de F.R.Sah;mai cu seama de Cezarul federatiei! Nu de alta,dar nu-i place sa fie al doilea si cum tu i-ai luat-o inainte,isi va retage demisis pe care tocmai i-o formulau consilierii!
    Da Dieter,iti impartasesc parerea ca sub aceasta conducere,sahul romanesc,va avea anii cei mai negurosi(vreo trei si jumatate,daca domnul Dumitriu nu scoate o hotare ,ce ii prelungeste automat mandatul “sine die”).Tie numai de bine si arata-le impostorilor,cum esti evaluat de lumea sahului!

    octombrie 12, 2010 - 7:16 am Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Draga Dieter,

    nu pot sa spun “bravo”,momentul fiind extrem de trist,iar “bravo” exprima entuziasmul.Nu pot folosi expresia “decizie corecta”, atata timp cat numai corect nu este pentru reprezentarea pe mai departe a Romaniei,aceasta sa fie lipsita de cel mai bun jucator al ei.Poate putem folosi expresia “decizie logica” sau “decizie fortata”.Oricum s-ar numi decizia luata de tine,eu ti-o inteleg si ti-o respect.Este un mod de protest.
    Uitandu-ma pe listele de jucatori de la Olimpiada si la rezultatele acestora,am simtit un puternic gust amar.Sa vezi o Vajda Szidonia ( 7p din 11),Makropoulou (Pogorevici)Marina 8p(10),
    Foisor Sabina 3p(5)pe listele altor tari este dezamagitor.Sub o forma sau alta,prezenta acestor jucatoare pe listele altor tari este rezultatul proastei gestionari a conducerilor succesive ale FRSah. Suntem o tara mult prea mica pentru a renunta,a dona sau a ne bate joc de marile noastre valori.Pe de o parte,se spune ca nimeni nu este de neanlocuit,dar realitatea este ca presedinti precum dl.Dumitriu mai gasim cel putin 10.000 in tara asta,insa unul ca Nisipeanu nu cred.
    Partea cea mai trista este ca gestul tau este posibil sa ramana singular.Firesc si eficient ar fi ca acei asa zisi membri integri
    din Consiliul Director care au demnitate si nu sunt de acord cu ceea ce s-a intamplat cu echipa de baieti,care s-au simtit exclusi
    de la deciziile luate peste capul lor sa-si prezinte demisia, provocand astfel fortat o Adunare Generala. Cei care nu si-o prezinta inseamna ca fac corp comun cu actualul presedinte, sau se
    gasesc acolo doar pentru propriul interes si nu ne reprezinta.
    Din pacate vremurile sunt mult prea tulburi, iar onoarea si corectitudinea nu mai valoreaza mare lucru. Insa negresit vremea
    trasului liniei si incheierii socotelilor este aproape,deoarece s-a strans mult prea mult gunoi, iar acesta trebuie evacuat.
    Asa ca , draga Dieter,te rog ramai doar la aceasta prima decizie si mai ai putina rabdare.Nu este cazul sa-i crezi pe cei care se panicheaza ca actualul presedinte isi va duce mandatul pana la capat.Cu voie sau fara de voie nu-l va prinde urmatoarea campanie a echipei nationale.Fii sigur !

    octombrie 12, 2010 - 9:25 am Raspunde
  • elffe

    Prin prisma rezultatelor, Dieter e un titan al sahului, no. 1 intr-un top romanesc all time. Pe langa bun simt, are si multa rabdare daca abia acum a decis sa se retraga.
    Felicitari pt curajul de a spune lucrurilor pe nume si a demasca incompetenta la toate nivelurile.

    octombrie 12, 2010 - 10:25 am Raspunde
  • vasluianu

    cred ca ai facut bine dieter. suntem oameni si nu putem indura atitea doar de dragul unui lucru care ne place. regretam decizia ta si ne bucuram pt tine.
    acu sa glumim un pic. daca te inscrii la nationala ungariei te primesc aia? sa ii invatam minte pe karateka si rstu de ciudati………….

    octombrie 12, 2010 - 12:55 pm Raspunde
  • Deschapelles

    Sper sa te vad in mai multe turnee atunci!
    Hai Dieter, peste 2700 ELO!

    p.s. chiar, vreun turneu anul asta? 🙂

    octombrie 12, 2010 - 4:05 pm Raspunde
  • Adrian

    E o decizie personala, nu vreau sa o comentez.
    Cei din conducerea FRS au demonstrat pana acum ca nu se poate discuta cu ei.
    Am vazut doar comunicate seci in care incearca sa arunce vina neparticiparii la olimpiada pe niste sportivi care nu aveau contracte semnate.
    Fara fair-play sahul nu are sens. Cat timp la conducerea federatiei sunt oameni care nu inteleg asta, in Romania sahul nu are sanse.

    Succes in continuare Dieter!

    octombrie 12, 2010 - 9:43 pm Raspunde
  • Ilie Uta

    Este un gest absolut firesc, ramanand mai departe la nationala ar insemna sa-i dea un nou credit actualei conduceri. Problema cea mai grava este ca de multi ani s-a creat o ruptura intre conducerea F.R.Sah si comunitatea sahistilor din Romania ceea-ce a dus la situatia in care se afla sahul romanesc.Parerea mea este ca ar fi cazul ca asociatiile judetene sa joace un rol mai important in viata sahista, ma gandesc la o descentralizare, poate o parte din cotizatii ar trebui directionate catre asociatiile judetene, astfel ar fi mult mai mult sprijinit sahul juvenil. A fost o idee, poate nu e buna, poate altii vin cu idei mai bune, dar este clar ca F.R.Sah, la ora actuala nu mai reprezinta interesele ahistilor si nu putem sta cu mana in san. Nu vad cu ce l-a ajutat federatia pe Cornel Pascalau, care a introdus sahul in scoli de peste 7 ani in judetul Timis, care a introdus sahul in comune si care are echipe comunale participante in diviziile nationale. Am dat acest exemplu pe care-l cunosc cel mai bine, dar exemple s-ar mai putea da, inclusiv faptul ca putem sa ne exprimam parerea pe acest site. Ce sa mai spunem de doamna Polihroniade care organizeaza aceste turnee extraordinare pentru progresul tinerilor sahisti.

    octombrie 13, 2010 - 11:57 am Raspunde
  • vasim

    Greu de digerat o asemenea decizie.
    Practic cu aceasta hotarare echipa masculina de sah a Romaniei este condamnata sa intre in lumea a 3 din sah.
    Eu consider acum echipa Romaniei in lumea a 2-a pentru ca practic de 10 de ani nu am luptat la medalii la nici o olimpiada.
    Respect decizia, dar nu cred ca e decizia unui “politician” ci decizia unui om “integru”.
    In ziua de azi un politician se numeste si un om “inteligent” pt ca din orice situatzie incearca sa gaseasca solutzia cea mai profitabila pt el cel putzin.
    Pt Dieter nu cred ca e solutzia cea mai buna. Sigur acum se poate concentra la individual dar este si pt el un pas inapoi in cariera.
    Pt Romania, sa numai vorbesc, o sa plangem cu totzii la urmatoarea olimpiada cand o sa vedem cu cine jucam …
    Practic trebuie sa asteptam 8-10 ani sa se schimbe generatia si sa vina din urma alti jucatori sau cei actuali sa creasca foarte mult.
    Pacat, pacat, pacat …
    Oare si Naidisch s-a retras din echipa Germaniei, Dieter ?
    Eu tot la concluzia asta ajung , romanii sunt prea nervosi si nu stiu aplana conflictele. In loc sa caute solutii renuntza mult prea usor la dialog….
    Pe umerii tai statea multa responsabilitate Dieter!
    Nu suntem la football aici unde un jucator se inlocuieste usor, Dieter era capul echipei si un exemplu si impuls pt ceilaltzi jucatori ai echipei…
    Poate isi da seama si Dieter ca decizia lui o sa ingroape echipa pt multa vreme, poate mai exista o sansa mica ca FRSah sa il contacteze si sa il faca sa isi schimbe decizia.
    Poate Dieter o sa considere fanii sai mai importantzi ca si orgoliul propriu.

    octombrie 14, 2010 - 2:45 pm Raspunde
  • dieter

    Vasim,

    Am multe obiectii la mesajul tau,dar o sa ma rezum la cateva:
    -Nu sunt politician,nu am fost si nici nu voi fi niciodata.Nu cred ca in Romania un politician se numeste un om ‘inteligent'(imi vin in minte alte cuvinte care sa descrie mai bine meseria de politician);
    -In opinia mea,eu am fost in ‘zugzwang’ cand am luat decizia de a ma retrage de la Nationala.
    -Comparatia cu Naiditsch e inutila,la ei a fost cu TOTUL altceva.Oricum,nu m-ar mira ca Federatia Germana sa treaca prin niste schimbari in curand.
    -Poate trebuie sa invat ceva in domeniul comunicarii de la conducerea frsah.As fi putut formula in limbajul lor:Daca in 20 de ore nu va cereti scuze public,plec de la nationala!
    -Pe fanii mei ii respect(majoritatea mi-au inteles decizia),dar decizile in viata trebuie sa le iau SINGUR.

    Va multumesc tuturor pentru mesaje si sper sa va pot incanta la Cupa Campionilor cu MUTARI DE SAH,fiindca cred ca la asta ma pricep cel mai bine.

    octombrie 14, 2010 - 8:25 pm Raspunde
  • vasim

    Dieter,

    Termenul de om politic nu a existat in Romania dupa revolutia din 1989, niciodata. O sa mai dureze pana ce la noi o sa existe clasa politica asa cum exista in SUA sau in Germania etc…
    La noi in Romania toate lucrurile isi pierd intelesul din pacate. Pt mine un “politician” este un om care nu reactioneaza la nervi, ci foarte calculat.
    Despre “zugzwang” tu stii cel mai bine cum au decurs lucrurile, dar din experientza mea de viatza pot sa spun ca am dat peste multzi oameni care mi-au vrut raul, reactia mea a fost sa lupt cu ei si sa nu cedez facundu-le pe plac.
    Nu inteleg de ce spui ca comparatia lui Naiditsch e inutila ? La ei a fost aceeasi poveste: banii. Ca la noi, la romani, degenereaza asta e altceva.
    La comunicare avem totzi de invatat, la conflictul acesta ma refeream la totzi nu doar la tine, la FRSah in primul rand, dar si la jucatorii implicatzi. Toate lumea tre sa dea dovada de “diplomatie”, FRSah a gresit cand a dat cu pumnul in masa, jigning jucatorii deci inclusiv pe tine.
    Dar idea e cum reactionezi tu ca parte vatamata, ii dai sansa celuilalt sa isi ceara scuze sau ii intorci spatele si pleci ?
    Este cariera ta si viatza ta, fiecare decide SINGUR pt el, noi ca fani, putem doar sa te rugam sa te mai gandesti.
    Am spus de la inceput, respect decizia ta si o inteleg, dar nu sunt de acord cu ea in continuare, in orice conflict, partile implicate trebuie sa dea sansa celuilalt la impacare.
    Decizia e a ta, succes in continuare!
    Oricum fara ca FRSah sa isi dea seama ca au facut o greseala fatza de jucatori si sa isi ceara scuze cel putzin lor, nu se poate rezolva nimic.

    octombrie 15, 2010 - 10:51 am Raspunde
  • Afloarei Jenica

    Succes la Cupa Campionilor!

    octombrie 15, 2010 - 1:16 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Vasim, nu ai invatat ce semnificatii au cuvintele “respect”, “demnitate”, “morala”, nici acolo unde te afli? Ce tot insisti atat pe chestiunea banilor?
    Vad ca o tii tot asa, si cu romanismul. Hai sa-ti dau o veste proasta. Romania nu mai exista. Ea a fost cucerita de o gasca de lichele, paduchi si multe alte lighioane care se autointituleaza “politicieni”, si care au pretentia de a ne vedea pe cei ramasi, transformati in sclavi. Sahul nu a scapat nici el de aceasta invazie.
    Cine vrea sa fie sclav, e treaba lui. Eu nu vreau.
    Succes Dieter!

    octombrie 15, 2010 - 2:16 pm Raspunde
  • Malatesta

    Al meu esti,Valahule;le-ai spus-o!Daca Dieter ,nu proceda astfel,m-ar fi dezamagit.
    Dar ceilalti?Ei mai vor (spera?) un oscior?Nu era firesc sa ia macar formal,atitudine “pro Dieter”???

    octombrie 15, 2010 - 2:57 pm Raspunde
  • vasim

    Nicu Valahu

    Cum potzi sa dai cu bata in balta in halul asta Nicule ?
    Citez : “Vasim, nu ai invatat ce semnificatii au cuvintele “respect”, “demnitate”, “morala”, nici acolo unde te afli?”
    Cum potzi tu sa ma acuzi de asa ceva ?
    Tu ai citit cu rabdare comentariul meu si l-ai inteles ?
    Nicule doar atata respect sa aretzi la semenilor tai cat arat eu si sa ai tot atata demninate si morala cata am eu.
    Ar fi frumos daca nivelul de civilizatzie din Romania ar fi peste nivelul meu.
    Sper Nicule sa te controlezi pe viitor ce vorbestzi…
    Citez:”Ce tot insisti atat pe chestiunea banilor?” unde am insistat eu pe tema banilor ?
    Eu spuneam doar ca si in Germania a fost aceeasi cauza!
    Nu citii doar ce vrei tu, cauza este una si apoi tot scandalul in Romania a degenerat pentru ca partile implicate nu au stiut sa se poarte ma refer in primul rand la FRSah.
    Uite cum faci tu acuma, in loc sa intelegi si parerea mea si sa o acceptzi si poate sa invetzi ceva din ea, tu te apuci sa acuzi aiurea si sa produci daca se poate scandal. Este problema romanului ca nu stie ca fiecare are dreptul la parerea lui si sa pastreze o discutzie civilizata!
    Vezi tu faptul ca tu acuzi politicienii sau pe cei care ne conduc dar cand esti pus tu intr-o situatzie asemanatoarea, faci la fel ca si politicienii, cu ce te face pe tine mai bun ?
    Inca ceva Nicule am vorbit eu cumva de tine ? Ce ma iei ca nu vrei sa fii sclav ?

    octombrie 15, 2010 - 3:21 pm Raspunde
  • Alin Campeanu

    @Anuta Laurentiu: in legatura cu afirmatia dv. ca membrii CD “care nu sunt de acord cu ceea ce s-a intamplat cu echipa de baieti,care s-au simtit exclusi de la deciziile luate peste capul lor sa-si prezinte demisia, provocand astfel fortat o Adunare Generala”, intrucat ma simt direct vizat, va fac cunoscut ca nu am nici o problema in a-mi da demisia daca stiu sigur ca acest fapt va duce la noi alegeri, dar intai identificati-mi ceilalti membri din CD dispusi sa faca acelasi lucru (fiind necesar demisia a 4 membrii CD). Desi prin scrisoarea mea deschisa am lansat invitatia celorlalti membri din CD sa-si spuna public punctul de vedere in acest caz, puteti constata si dv. cati dintre ei au facut-o.
    In aceste conditii, demisia mea singulara nu cred ca ar servi decat factorilor decizionali din federatie care ar scăpa de un membru CD prezumtiv incomod.
    Consider ca e mai important astfel sa raman si sa semnalez din interior eventualele abuzuri si nereguli care ar putea avea loc (a se vedea si http://www.vados.ro/home/ro/114 ).

    octombrie 15, 2010 - 3:24 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Nu am nimic de adaugat la ceea ce am spus mai devreme. Merci, Vasim.

    octombrie 15, 2010 - 3:38 pm Raspunde
  • Malatesta

    Domnule Campeanu,
    admir faptul ca ati fost singurul membru CD,care s-a disociat de aberantele “hotarari” ale celorlalti!
    Vreau sa va spun doar,ca a astepta ca alti trei membrii+dumneavoastra sa va dati demisia,este o partida cu figura in minus! Domnul Ceteras,in 2007,a avut demnitatea sa-si inainteze DEMISIA,fara a implica alte persoane! De aceea stimate domnule Campeanu;v-as sugera cu modestia de cuviinta sa NU asteptati de la altii,sa faca,ceea ce lumea sahului asteapta de la dumneavoastra! Va asigur ca ,in schimbul unui efemer loc in CD,veti beneficia de un enorm capital de simpatie!
    Curaj domnule Campeanu!

    octombrie 15, 2010 - 4:17 pm Raspunde
  • ovidiu_3003

    Dieter te admir enorm ca om si sahist .Tu n ai mai fost dorit in echipa Romaniei si era normal sa te retragi atata timp cat nu mai esti dorit.karateka stia doleantele tale …negociase odata cu tine si ti redusese aproape la jumatate onorariul …trebuia sa se tina de cuvant daca te ar fi dorit in echipa .
    Acum sa vedem ce zice domnul Vasim;pai zice asa… ca romanii sunt prea nervosi si renuntam usor la dialog .Eu sunt un temperament coleric ,manios ,sangvinic ,care daca vede ca nu e dorit se cearta rau ,tranteste usa si nu mai da pe acolo in veci …asta i gena mea nu ma mai schimb acum .In Romania sunt si oameni linistiti ,calmi ,flegmatici posibil ca domnul Vasim sa aiba un astfel de caracter …care daca vad ca numai sunt doriti undeva zic; Vai ce rau imi pare …pacat ca nu va mai sunt de folos…poate alta data o sa reveniti la sentimente mai bune si pleaca inclinandu se usor inchizand cu grija usa.
    Cred ca Dieter are un temperament ponderat si daca a reactionat asa inseamna ca l au suparat rau !

    octombrie 15, 2010 - 6:26 pm Raspunde
  • ovidiu_3003

    Cred sincer ca domnul avocat Alin Campeanu nu trebuie sa si dea demisia deoarece este un om moral ,vertical care s ar opune daca ar vedea alte nereguli .Chiar daca vocea dansului ar fi in minoritate tot ar putea sa scrie pe blog despre eventualele nereguli facute de karateka si ai sai .

    octombrie 15, 2010 - 6:41 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    @Alin Campeanu : Am toata consideratia pentru atitudinea dvs.si puteti fi sigur de tot sprijinul meu si al cunoscutilor mei cu drept de vot in AG la viitoarele alegeri.Cand am facut acea afirmatie este adevarat ca m-am referit in primul rand la dvs.si Dl.Nanu Ciprian (refuzand sa cred ca ar juca la doua capete),el fiind poate cel mai afectat de toata situatia (cel putin aparent).
    Deci iata ca sunteti 2. Dupa experienta mea si o umila parere ca ma pricep un pic la oameni, cunoscandu-le caracterul si interesele,consider ca Dl.Dragomanu Vasile este de asemenea un om integru care in interesul sahului romanesc ar rezona favorabil la curatirea de aceasta mizerie care se intinde tot mai mult.Deci ati putea fi 3. Considerand ca Dl.Pascalau este un apropiat al
    Dlui Grunberg Sergiu, imi vine foarte greu sa cred ca nu ar rezona favorabil la demisia care sa duca la noi alegeri. Deci iata cei patru care ar rasturna “guvernul PDL-ist” al FRSah.Totul tine de o problema de comunicare intre dvs.,pe care sunteti cel mai indreptatit sa o initiati.
    Veti avea toata aprecierea noastra si sustinerea pentru noile alegeri,toti cei 4 membri actuali ai CD. Daca se vor ralia si altii cu atat mai bine pentru ei. Daca urmaresc exclusiv ciolanul propriu,acestia fiti sigur ca nu vor mai accede in viitorul CD. Ma bazez pe faptul ca marea majoritate a conducatorilor de cluburi,cu drept de vot,sunt oameni de buna credinta, fara legatura cu noua mafie aparuta, care sunt doar lipsiti de informatii.Vom avea grija sa fie corect informati,chiar daca multi dintre ei nu acceseaza internet-ul.
    Fiti convins ca sunt cativa din CD carora le este teama sa ia o atitudine radicala unilaterala,
    gandind ca vor fi singurii care o vor face.Comunicati intre dvs. si va veti lamuri.
    Afirmatia dvs.”ca e mai important astfel sa raman si sa semnalez din interior eventualele abuzuri si nereguli care ar putea avea loc” este o iluzie copilareasca.Daca inainte de declaratiile dvs.incendiare,vi s-a refuzat accederea la situatii statistice si documente, cum credeti ca se vor purta de acum incolo cu dvs. Veti fi izolat si nu veti avea acces la informatiile compromitatoare.Credeti ca de la Arad veti putea avea acces la informatii la care vi se va da “interzis” ? Mai reflectati.

    octombrie 16, 2010 - 11:25 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.