Open Ploiesti, capul de afis al turneelor din luna iulie

Vara asta parca sunt mai multe turnee ca oricand in Romania. Totul a inceput cu turneele de la mare, care sunt si ele parca mai numeroase ca niciodata. Se afla inca in plina desfasurare vreo doua dintre ele, si mai este unul programat si acum, in iulie.

Din calendarul lunii iulie noi am ochit turneul de sah rapid de la Ploiesti, turneu la care cativa dintre noi au de gand sa participe. Ne bucura sa vedem ca Andrei Cioara si Doru Ionescu s-au apucat din nou sa organizeze turnee de sah, turneele lor au fost mereu foarte apreciate pe la noi; imi amintesc un turneu de sah rapid de la Ploiesti de acum cativa ani unde a participat si Dieter Nisipeanu, alaturi de multi alti mari maestrii.

Si anul acesta ma astept sa vad la acest turneu niscaiva mari maestrii, intrucat fondul de premiere este cat se poate de atractiv pentru un turneu de o zi. De fapt, parca e si pacat sa tina totul doar o zi. Totusi, vom mai avea parte de un asemenea turneu de rapid si in luna urmatoare, la Sinaia, (turneu avand aceiasi organizatori precum turneul de la Ploiesti) si acesta va tine doua zile, 13-14 august.

In luna iulie ar mai fi de mentionat un open la Satu Mare  (SPI open, 16-22 iulie), turneu la care s-au inscris deja cativa jucatori cunoscuti de la noi, in frunte cu Marele Maestru Manolache Marius.

In luna august doua turnee de sah clasic se anunta a fi deosebite, si e pacat ca ele se disputa in aceeasi perioada. Ambele turnee au parte de sprijinul primariilor locale, ceea ce este o garantie a seriozitatii si profesionalismului organizatorilor. Este vorba despre turneele de la Sibiu (Festivalul internaţional de şah Hermannstadt, 7-13 august) si de la Arad. (Arad Open 2010) Ma bucura sa vad ca in sfarsit Sibiul apare pe harta sahului romanesc cu un turneu international. Cei care vor lua parte la acest festival de sah nu vor regreta, cu siguranta, mai ales ca Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase de la noi, daca nu cel mai frumos.

Si totusi, dintre cele doua, personal as alege Aradul. Turneul are deja cateva editii la activ,  este un turneu despre care se vorbeste in termeni laudativi pe la noi, cu multi mari maestrii printre participanti, iar daca cititi prospectul o sa va dati seama ca organizatorii s-au gandit la orice, oferind participantilor numeroase solutii de a se distra. (degustare de vinuri, un strand imens deschis si noaptea, numeroase terase, discoteci, terenuri de sport). Si mai e ceva. Turneul de la Arad se termina cu o zi mai devreme decat cel de la Sibiu, astfel incat jucatorii au timp sa ajunga sa joace si la turneul de rapid de la Sinaia, amintit mai sus.

Luna august se va incheia cu un open foarte tare la Iasi (Festivalul internaţional „Mihail Sadoveanu” – ediţia XXV, 19-25 august), marca inregistrata, turneu contand pentru Balkan Grand Prix 2010.

Dar pana atunci mai avem o luna, pana una alta urmeaza Openul de la Ploiesti, al carui prospect il dam mai jos.

Open Şah Ploieşti

11 iulie 2010

Organizatori CS Gambitul Damei, AS Şah Campion

Locaţie Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti

Sistem de joc Open General, sistem elveţian, 7 runde

Open Copii sub 12 ani, sistem elveţian, 7 runde

Timp de gândire 15 min partidă şi 10 secunde pe mutare

Premii

General 1500, 1000, 800, 600, 400, 200

U2300 300, 200, 100

U2100 200, 100, 60

Open Copii premii în valoare de 700 lei

Se vor acorda cupe, medalii şi diplome.

Premiile sunt în valoare netă şi se împart, în caz de egalitate, după sistemul Hort în cazul celor de la clasamentul general şi în mod egal pentru celelate categorii.

Program 10.00 – 13.00 rundele 1 – 3

14.30 – 18.15 rundele 4 – 7

18.30 festivitate premiere

Taxa de participare 60 lei

30 lei copii sub 12 ani

MMI şi MI nu plătesc taxa de participare dacă confirmă prezenţa cu cel puţin 3 zile înainte de începerea competiţiei

Contact Andrei Cioară

Email andrei_nestor@yahoo.com

0752010778

Doru Ionescu

Email dorualex@yahoo.com

0742064336

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.