Matul zilei (293)

Vă propun spre rezolvare diagramele de la Campionatul Mondial de șah – dezlegări – 2000.

Pentru astăzi avem diagramele de la runda 5.

Timp de gândire: 80 minute.

 

Diagrama 1 – albul mută și dă mat în 4 mutări

Diagrama 2 – albul mută și dă mat în 4 mutări

Diagrama 3 – albul mută și dă mat în 5 mutări

ALTE POSTARI RELEVANTE

10 Comentarii

  • virgil

    In timp ce eu ma asteptam la intalnirea cu Dixi82, asa cum reiesea din stirile blogului, iata ca Gabriela e cea care acopera prima zi de “seceta” cauzata de oboseala colegilr ei barbati…De unde se vede ca femeile gestioneaza mult mai bine energia decat barbatii…Bravo lor!

    iulie 1, 2010 - 7:56 pm Raspunde
  • dixi82

    Virgil, vezi tu asta e problema ta in general – esti foarte extrem in declaratiile pe care le faci – ori e bine de tot, ori e catastrofa.
    Mie personal nu-mi place sa fac o chestie zilnica, mai ales ca serviciul nu-mi permite – prefer ca, postand mai rar, sa ofer un material care imi si place si am mai mult timp sa studiez subiectul articolului respectiv.

    Poti sa intelegi asta si sa nu mai comentezi cu rautate si sa tragi tu concluziile “adevarate”?

    Multumesc.

    iulie 1, 2010 - 8:11 pm Raspunde
  • Gabriela

    Virgil,
    eu am postat astazi acest articol deoarece face parte dintr-o serie de diagrame de la Campionatul Mondial de sah, dezlegari 2000 si nu am vrut sa intrerup fara sa postez aceste ultime diagrame. Desi mai erau doua runde de prezentat, dar fiindca tu mi-ai scris la un articol mai vechi ca diagramele cu mat ajutor si mat invers nu sunt diagrame clasice, am ramas sa postez doar diagramele clasice si am depasit data la care s-a hotarat a se lua vacanta de vara. Eu aveam pregatite si alte diagrame de la Campionatele de dezlegari, dar pe care le voi publica la intoarcerea din vacanta.

    iulie 1, 2010 - 8:19 pm Raspunde
  • virgil

    Desigur, comentariul meu anterior nu a fost decat o simpla gluma…Cred, sincer, ca echipa “Sah cu Ceausescu” are un plan bine gandit pentru perioada de vacanta si acest plan ne va face sa nu resimtim nicio deosebire intre postarile anterioare vacantei si cele posterioare ei…

    iulie 1, 2010 - 8:58 pm Raspunde
  • virgil

    Dixi 82:
    Imi pare sincer rau ca Dixi82 si Gabriela au apucat sa posteze comentarii inainte de a citi si comentariul meu 2…Ati reactionat prea repede, asa ca nu mi-ati lasat timp sa nuantez comentariul meu initial…Eu cred in voi toti, va inteleg prea bine oboseala acumulata in timp si consider perfect corecta decizia de a subtia continutul blogului pe perioada ultimelor 2 luni de vara…Bucurati-va de vara, bucurati-va de soare,bucurati-va de tot ce va face viata mai placuta! Santem alaturi de voi, va apreciem efortul deoebit facut pana acum si va asteptam, cu drag, sa reveniti in forta in toamna!

    iulie 1, 2010 - 9:15 pm Raspunde
  • virgil

    Comentariul meu 5 este cel de baza, iar cei care doresc sa-mi judece opiniile sa o faca raportandu-se strict la acest comentariu si nu la altele…Celelalte comentarii au avut doar un rol provocator si atat…

    iulie 1, 2010 - 9:21 pm Raspunde
  • virgil

    Cateva probleme/zi si cateva stiri scurte la 2-3-5 zile ar fi suficient pentru a multumi pe noi toti…

    iulie 1, 2010 - 9:33 pm Raspunde
  • god2no1

    D1
    Prima mutare(cea mai grea), dar… Tb7!!! Restul vine d la sine. Sper sa vedetzi restul mutarilor. Imi facuse pb a3 😀 doar atat pt noaptea asta… maine work :-<

    iulie 1, 2010 - 11:53 pm Raspunde
  • Ionatan

    D1:Raspunsul 8 corect
    D2:1.Dc8!
    D3:1.Td2! cu amenintarea Nxd5# 1…c3
    2.Txa2!! Txa2+
    3.Rf3 Doar Ta8
    4.Nxd5+ Rxd5
    5.De4#

    la 3…Tf2+
    4.Rxf2 Cb3
    5.Cd8#

    iulie 2, 2010 - 6:54 am Raspunde
  • Gabriela

    Soluțiile sunt corecte. La diagrama 1 și 2, rog soluțiile complete.

    iulie 2, 2010 - 6:09 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.