La multi ani “Sah cu Ceausescu” la 2 ani de activitate!

Multi dintre dumneavoastra v-ati pus intrebarea, cum a reusit si cum s-a creat acest blog si  ce miraculos liant si misterioase energii ne fac sa continuam in fiecare zi sau noapte, postand articole nenumarate si diverse? Nu ma intrebati tocmai pe mine asta, cred ca pur si simplu exista dorinta si seriozitate in fiecare dintre noi. Pur si simplu nu te mai poti opri, si stim ca trebuie sa faca cineva aceasta munca, chiar daca nu in fiecare zi. Blogul va continua chiar daca eu ma voi opri sa scriu si chiar fara Adrian Stanca sau alt membru al echipei noastre. Asta pentru ca intotdeauna ne-am acoperit unii pe ceilalti, atunci cand am avut absente din echipa de baza. Spectacolul va continua si mergem pana la capat, atat cat ne va permite viata aceasta!

In noaptea de 24 iunie 2008 se nastea acest blog si site de sah, poate cu gandul de a fi numai unul mai mult local pentru concursurile judetene si locale. In scurt timp insa evolutia sa excelenta si comentariile cititorilor, au facut ca ratingul sa atinga cote impresionante pentru un sport considerat unul de nisa.

Am plecat la drum impreuna cu Alin Dindareanu, acum 2 ani de zile, sau 24 de luni, fara a sti cat de lung este drumul si incotro duce. Increderea ca trebuie sa facem cat mai bine aceasta munca si pentru binele sahului si al sahistilor, ne-au dat-o incurajarile si semnalele dumneavoastra din teritoriul romanesc sau din lumea intreaga. Echipa noastra s-a marit in octombrie 2008, odata cu venirea lui Costin Beiu in spatele baricadei, dupa ce ramasesem singur sa duc inainte aceasta flacara care nu poate fi stinsa asa de usor. A urmat apoi venirea lui Adrian Stanca. In scurt timp am reusit sa conving si pe metronomul echipei, Dan Bujor,  sa preia “Departamentul de Capcane, curse, laturi, lasouri si alte instrumente de capcanar” . Dupa Craciunul din 2008, a venit alaturi de blog si Vasile Sichim, un mare iubitor de probleme si compozitie sahista si un inflacarat om de echipa. Ideile tuturor au adus schimbari in bine si articolele au curs din ce in ce mai bune si mai multe, pe cursul apelor sahiste romane si internationale. A urmat Gabriela Medelet, care face un lucru admirabil cu rubricile sale permanente de dezlegari probleme si studii si mai nou, Dan Nuta, cu articolele sale teoretice, Vlad Sulita, Nicu Jeltopop si cea mai noua achizitie, Marian Tudorache, amfitrionul turneelor online. Au urmat si alte colaborari excelente ale blogului cu nume de rezonanta ale sahului: Volodea Vaisman, Vlad Jianu, Gergely Szabo, Mihail Marin, Dragos Dumitrache, Cristina Foisor si multe alte nume din lumea sahista, ordinea fiind aleatorie iar lista este mult mai consistenta si mai mare. Cu timpul blogul a devenit din ce in ce mai vizualizat si cititorii nostrii au ajuns aproape de 5000 pe zi, ceea ce cred ca este o cifra impresionanta,mai ales ca cifra de 100. 000 pe luna a fost atinsa. Ne apropiem de 6000 de articole in cei doi ani de munca zilnica pentru promovarea sahului, iar lucrurile par sa fie din ce in ce mai bune, desi criza din tara nu a lasat prea multe sperante de evolutie economica pentru urmatorii ani. Incercam sa aducem in fata dumneavoastra tot ceea ce prindem in vizorul nostru, iar dincolo de ceea ce noi descoperim si aflam, ajutorul celor care ne trimit materiale este covarsitor. Pe aceasta cale multumim celor care ne ajuta si ne trimit materiale despre competitii sahiste si ne ajuta sa ne facem o imagine a ceea ce a fost la acea manifestare. Lupta noastra va continua si dupa acesti 2 ani, insa avem nevoie de intelegere atunci cand gresim si nu avem materialele pe care voi vi le doriti sa le cititi aici. Nu suntem decat un blog privat, care nu are acces la toate informatiile din sah, iar puterea noastra sta in echipa, nu in vreunul dintre noi, chiar daca denumirea este “Sah cu Ceausescu”.

La multi ani “Sah cu Ceausescu”!

10 Comentarii

  • horatiu

    LA MULTI ANI!!

    iunie 24, 2010 - 8:02 pm Raspunde
  • Costin Parlog

    La multi ani intregii echipe “Sah cu Ceausescu”! Va urmaresc de mai bine de un an si faceti o treaba excelenta. La multi ani!

    iunie 24, 2010 - 8:04 pm Raspunde
  • Catalin Miroiu

    La multi ani echipei si cat mai multe postari !

    iunie 24, 2010 - 9:00 pm Raspunde
  • Vasy Strugari

    La multi ani “Sah cu Ceausescu”! Tineti-o tot asa!

    iunie 24, 2010 - 9:18 pm Raspunde
  • hritcucos

    La multi ani!
    Parca mai ieri am zis la multi ani pentru 1 an, acum zicem pentru 2 ani!

    iunie 24, 2010 - 10:38 pm Raspunde
  • Pepene Gheorghe

    La multi ani! Si…s-o tineti tot asa!

    iunie 24, 2010 - 11:12 pm Raspunde
  • Cosmin Harkonnen

    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!

    iunie 25, 2010 - 12:38 am Raspunde
  • tactumare

    Respect!
    Şi chiar dacă mai am accese de corectare acestea nu fac decât să dovedească faptul că citesc articolele 🙂

    iunie 25, 2010 - 8:04 am Raspunde
  • adrianstanca2009

    Anuntam pe aceasta cale ,si vom face si un anunt ‘oficial’, ca urmeaza sa luam o pauza de doua luni, intre 1 iulie si 1 septembrie. Suntem obositi, si parca ne-am pierdut un pic din placerea de a lucra la blog.
    Blogul nu va fi inchis total, vor (re)aparea articole mai vechi, pe care le consideram mai frumoase dar nu au avut impactul scontat la vremea respectiva, sau unele mici stiri telegrafice.Si bineanteles, se va putea comenta ca si pana acum, in limitele bunei cuviinte.
    Altfel, ne vom reancarca bateriile, ne facem unele planuri, mai dam cu matura pe blog, ne mai punem la punct cu gramatica, si revenim in forta, la toamna…

    iunie 25, 2010 - 2:31 pm Raspunde
  • Concor

    “LA MULTI ANI” si toata admiratia !!!

    iunie 25, 2010 - 8:11 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.