Colosseum Giurgiu la Cupa Romaniei 2010

Cu mic cu mare, copii, femei, batrani, inarmati cu furci, coase, topoare, care ce are prin casa, sahistii de la Colosseum Giurgiu vor participa si anul acesta la Cupa Romaniei, animati de principiile olimpismului enuntate de catre Pierre de Coubertin.

O familie mare de prieteni, mereu impreuna sub cupola blogului de sah si a Colosseumului Giurgiu

Dar iata, intr-o prezentare alfabetica, care sunt acesti jucatori, pentru care in primul rand este important ca sa participe. Ni s-au alaturat un numar mare de jucatori si jucatoare, fara ca cineva sa plece de la club, astfel ca vom participa anul acesta cu nu mai putin de 3 echipe, 2 de baieti si una de fete.

_________________________________________________

Adrian Groza

Adrian Groza Proaspat legitimat, Adrian Groza are o cariera de multi ani in sah, desfasurata in intregime in parculetul de peste drumul locuintei autorului acestor randuri. El a jucat pe 17 aprilie la turneul de blitz “Sah cu Ceausescu”, unde a invins mai multi jucatori de 2000-2100. Nu le dam numele, ca sa nu-i facem de ras. De asemenea, va ramane un secret faptul ca Adrian Groza l-a invins de multe ori pe Adrian Stanca in partide amicale de sah jucate in parculet.

_________________________________________________

Adrian Stanca

Adrian Stanca a continuat in ultimul an activitatea pe ogorul sahului, unde a dat vartos cu sapa. El a continuat sa “comenteze” fenomenul sahist de pe la noi si de pretutindeni pe blogul “Sah cu Ceausescu”, si a devenit ‘arbitrul casei’ in cadrul turneelor de blitz organizate pe terasele bucurestene sub egida “Sah cu Ceausescu” si Colosseum Giurgiu, turnee pe care le ‘arbitreaza’ cu berea in mana, de obicei o bere neagra. Tine pe ascuns o cura de slabire, cu rezultate prea putin vizibile deocamdata. Probabil ca berea…Cat despre activitatea propriu-zisa ca sahist, preferam sa pastram tacerea.

_________________________________________________

Alin Dindareanu

Alin Dindareanu sau “Dixie”, dupa cum este numit de catre prieteni, a contribuit de-a lungul timpului cu mai multe articole apreciate pe blogul nostru despre sah, fiind unul din fondatorii blogului alaturi de Iulian. Nu prea il practica, din lipsa de timp, dar are cunostinte de invidiat despre jucatorii clasici. Printre jucatorii sai preferati se numara Leonid Stein, Bronstein, iar dintre cei contemporani Shirov si al nostru Dieter Nisipeanu. Debutul sau ca jucator legitimat la “Colosseum Giurgiu“, se va produce la “Cupa Romaniei”, asa ca… trebuia odata si odata sa se intample si asta!

_________________________________________________

Anca Marinescu

Anca ne-a ajutat anul trecut cu un interesant serial despre istoria sahului, iar acum ne va ajuta cu prezenta in echipa feminina a clubului nostru, dupa o absenta din sah de cativa ani de zile. De fapt, nu a mai jucat de cam multisor, nici macar nu am gasit imagini cu Anca jucand sah.

https://sahcuceausescu.ro/wp-content/uploads/2009/07/bla.jpg

_________________________________________________

Andrada Cioteanu

Andrada Cioteanu- a fost la un pas de o medalie la CE de amatori sub 1800 asta vara in Pardubice (Cehia), unde-i mai trebuia doar o jumatate de punct in ultima partida. Putem uita, mai ales ca Andrada va incerca sa-si ia revansa anul acesta.

_________________________________________________

Cosmin Vlajoaga

Cosmin Vlajoaga – este surpriza placuta de la turneul “Primavara sahista giurgiuveana”, unde a reusit sa prinda primul loc la jucatorii neclasificati, facand victime importante in cele 9 runde. “Descoperit” de Daniel Bujor, Cosmin este si el pasionat de dezlegari de probleme de sah si  va fi surpriza pregatita de noi pentru … site si blogul nostru. Deoarece Cosmin este un excelent… web master si cu siguranta “ mutarile sale” de pe blog si site vor fi apreciate de cititorii nostrii.


_________________________________________________

Cristian Petrescu

Cristian Petrescu, zis “Indianul”, a inceput anul cu o victorie intr-un open de la Roma, unde a luat fata unui necunoscut GM filipinez. Indianul a continuat apoi cu nenumerate turnee de poker, el jucand sah in prezent mai mult ca relaxare intre 2 reprize de poker. Chiar si asa, Indianul este unul dintre cei mai buni jucatori din lotul nostru, daca nu chiar cel mai bun.

_________________________________________________

Cristina Iosif

Maestra Internationala si fosta componenta de baza a clubului RATB, Cristina este sora mai sus numitului Adrian Stanca. Cristina, s-a retras de mai mult de 10 ani din sah, dar a cedat rugamintilor noastre si va incerca sa ne dea o mana de ajutor la Cupa Romaniei. Are o antologie de partide pe siteul F.R.Sah, si am descoperit printre numeroasele victorii de prestigiu una la Marta Litinskaia, fosta semifinalista in Meciurile Candidatelor la Titlul Mondial. In prezent Cristina are mai multe ocupatii si hobbyuri, printre care ni se pare demn de mentionat foarte apreciatul site pe care il are, http://bucharestunknown.blogspot.com/.

Poza de arhiva, turneu international feminin la Sibiu 1988, partida Voinescu Gentiana- Iosif Cristina (dreapta)

_________________________________________________

Dan Gheoalda

Dan Gheoalda- unul dintre veteranii lotului, pe care putem conta mereu in grelele batalii ce pot aparea oricand. Desigur, faptul ca Dan este campion local la culturism nu poate fi decat un atuu daca se isca vreo bataie. Putini stiu ca Dan este presedintele clubului nostru sportiv, iar daca nu stiau pana acum, este bine sa ia nota de acest amanunt.

https://sahcuceausescu.ro/wp-content/uploads/2009/10/dan_gheoalda1.jpg

_________________________________________________

Daniel Bujor

Daniel Bujor este  printre ‘greii’ lotului. A avut un frumos debut in sahul competitional, cu o frumoasa victorie in divizia B cu Albele, in Gambitul Morra. Este directorul departamentului “Capcane si Miniaturi” din cadrul blogului “Sah cu Ceausescu”. Insusi Dieter Nisipeanu a avut numai cuvinte de lauda despre rubricile sale. Noi nu mai spunem nimic, ca sa nu-si ia nasul la purtare.

_________________________________________________

Dragos Neatu

Dragos Neatu– a fost numarul unu al echipei la divizia B de asta toamna, cu 4,5 din 5 pe masa de junior. Este adevarat ca 3 dintre cele 4 victorii au fost obtinute prin neprezentarea adversarului, dar istoria nu va consemna niciodata aceasta.

_________________________________________________

Eduard Tatoli

Eduard Tatoli – a jucat 3 partide anul trecut pentru echipa in B, si ne-a ajutat cu o victorie pretioasa in meciul pe Sanatatea. Multumim pe aceasta cale jucatorului de la Sanatatea, care nu a observat matul intr-o mutare pe care l-a avut la un moment dat si i-a permis lui Eduard sa castige partida si noua sa castigam meciul.

_________________________________________________

Irina Cocolos

Irina Cocolos – campioana judetului la fete, participanta la faza finala a Olimpiadei scolare la sah. Irina poate oricand sa surprinda chiar un jucator experimentat cu mutarile ei interesante. Sa speram ca va ramane la tabla de sah si vom putea avea o jucatoare de baza pentru vremurile viitoare, deloc prielnice sahului feminin.

_________________________________________________

Iulian Ceausescu

Iulian Ceausescu– lider de blog, de club si de opinie, Iulian le duce pe toate in spinare dar isi doreste pe ascuns sa devina si cel mai bun sahist din lot. El este deocamdata amenintat cu ….banca de rezerve, dar mi-a marturisit ca asteapta cu nerabdare ziua cand isi va gasi cu greu un loc in echipa a 2-a, aceasta insemnand ca in acel moment la prima echipa vor fi numai valori. Pana atunci Iulian a avut o evolutie excelenta la recentul turneu, “Primavara sahista Giurgiuveana”, unde l-a invins pentru prima data pe Enache Danut si a fost remizat cu greu, la timp de catre un FM bulgar, care era mat imparabil dar cele 6 secunde de pe ceas nu au dus din pacate la o victorie mare si meritata in runda 4.

_________________________________________________

Laurentiu Stefan

Laurentiu Stefan – un luptator innascut si un jucator foarte combativ…mai ales cand joaca pe internet, pentru ca in ultimul timp Laurentiu a jucat destul de putine turnee de sah. Insa el poate surprinde adversarii imediat, “mutand” camera de filmat de pe un umar pe altul si distragandu-le atentia adversarilor sai sau ai colegilor lui. Laur este un excelent om de echipa cu o pofta nebuna de a juca sah si de a fi impreuna cu prietenii si colegii la bine si la greu.

https://sahcuceausescu.ro/wp-content/uploads/2009/05/laurentiu_stefan2.jpg

_________________________________________________

Nicu Jeltopop

Nicu Jeltopop – ne-a lasat pe toti masca in decembrie cand a realizat un interesant interviu cu Anand. Deja nu mai eram surprinsi cand a realizat ulterior interviuri cu Cristina Foisor si Corina Peptan. Ne putem mereu baza pe Nicu, in diverse probleme. Cat despre sah, Nicu are 2 copilasi care vor razbuna cu varf si indesat infrangerile pe care le sufera la sah tatal lor.

_________________________________________________

Vlad Sulita

Vlad Sulita– probabil singurul dintre noi care a avut o discutie indelungata cu un superGM. In 2004, Vlad, participand la un open in Spania , a baut vreo 2 beri cu Shirov, fara sa stie cu cine sta de vorba. In cadrul aceluiasi open, Vlad a castigat un foarte puternic turneu (la care au luat parte mai multi GM) de… tir cu arcul! Jucator combinativ, de atac, Vlad a ramas in memoria cercului nostru de prieteni pentru o anume partida in care, dupa ce a sacrificat succesiv doua turnuri, a constatat uimit ca pe tabla nu se afla si un al 3-lea turn, de care avea nevoie pentru a da lovitura decisiva. Gata oricand sa sara in ajutorul prietenilor, cand acestia au nevoie de el.

_________________________________________________

Asadar, noi vom onora cat putem de bine competitia organizata de catre F.R.Sah. Ne-am fi dorit, totusi, ca organizatorii sa incerce sa o faca mai atractiva, si nu o sa intram foarte mult in detalii privitoare la conditiile de joc. Dar parca niste premii in bani pentru echipele clasate pe primele locuri, macar simbolice, s-ar impune. Toate cluburile fac eforturi de tot felul pentru a onora cu participarea aceastitie din calendar, este normal ca sa avem si noi, ca participanti, oarece asteptari minime din partea organizatorilor.

9 Comentarii

  • ovidiu_3003

    Foarte frumoase echipe si cu jucatori valorosi prin efortul lui Iulian orasul Giurgiu o sa intre in primele 10 orase sahiste ale tarii .

    mai 6, 2010 - 4:31 am Raspunde
  • Uta Ilie

    Mult succes si s-o tineti tot asa!

    mai 6, 2010 - 5:19 am Raspunde
  • Gabriela

    Mult succes tuturor!

    mai 6, 2010 - 6:41 am Raspunde
  • Muratura Sahului

    “Succesuri”
    Ne vedem acolo 🙂

    mai 6, 2010 - 11:08 am Raspunde
  • obezeanu

    Excelent articolul,plin de umor si de sete de victorie!Ma bucura foarte mult cooptarea unui softist in echipa(in sensul de profesionist al webului si nu de utilizator ilegal de soft de sah)si profit de ocazie sa va urez mult succes!(sau succesuri pentru ca in urma interventiei de la Cotroceni s-a shimbat si Dex-ul…vezi DEX online)As avea totusi o observatie plina de rautacisme:baronul Pierre de Coubertin nu a spus-din cate stiu eu din Cismigiu-“Important e sa platesti taxa de participare” ci “Importanta e lupta”Asa ca va urez sa invingeti pe cat mai multi si la intoarcere va astept cu un link plin de poze si de partide in format PGN…

    mai 6, 2010 - 12:12 pm Raspunde
  • Sebastian Volcinsche

    Mult succes si sa veniti cu locule 1,2, si 3 daca tot sunteti 3 echipe

    mai 6, 2010 - 2:15 pm Raspunde
  • Florin_c

    Multe succesuri, dragilor!
    Chiar daca nu veti fi pe podium la aceasta competitie, in sahul romanesc sunteti pe locul 1, pentru contributia pe care o aduceti in promovarea acestui sport.

    mai 6, 2010 - 10:41 pm Raspunde
  • raducanu alberto

    imi place echipa deabea astept sa debutez pentru colloseum giurgiu

    februarie 6, 2011 - 11:18 pm Raspunde
  • lucica

    unde gasesc si yo rezultatele concursului de sah din 13.02.2010 si cel din februarie 2011
    am cautat peste tot si nu le gasesc anul trecut le gaseam dar acum nu dau de ele :(ati facut ceva modificari pe site

    februarie 23, 2011 - 9:21 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.