Soparla zilei: Anand din nou in Romania!

Din cauza norului de cenusa vulcanica bucuclas , Echipa lui Vishi Anand a trebuit sa mearga la Sofia cu masinile. Intamplator, drumul spre Sofia trece, ati ghicit, prin ROMANIA. Asta nu ar fi o surpriza. Surpriza au avut-o chiar membrii echipei, si mai bine zis, cei doi soferi cu care s-au deplasat. Dar sa vedem cu caracterizeaza acest drum unul din membrii echipei acesta experienta unica. Personal, citind descrierea, parca vedeam in fata ochilor un peisaj din “Pe drumuri de munte” a lui Calistrat Hogas.

A trebuit sa mergem 480 km prin Romania spre orasul Vidin, la granita cu Bulgaria.  Daca te uiti pe Google Maps, o sa ramai surprins cand, pentru o distanta relativ scurta, faci peste 9 ore. Doar cand esti nevoit sa parcurgi acesta distanta, intelegi de ce; sunt foarte multe zone de reparatii,  la fiecare 10 km , caini morti, pisici ce trebuiesc ocolite, si peste un milion de gauri in asfalt.  Si ca sa fie si mai dificil pentru soferi, a plouat in continuu –  este un miracol ca masina a supravietuit in aceste conditii. Cei doi soferi, extrem de experimentati, nu au vazut niciodata asa drumuri proaste.

Din pacate, ii intelegem. Proverbul romanesc: ” Cine face si desface, toata ziua are ce face.” , iar asta pe bani foarte grei. Traim in Romania si asta se pare ca ne ocupa mare parte din timp, daca nu tot timpul cum zice Mircea Badea. Sa credem acum ca la bursa de pariuri, cota lui Topalov a mai crescut putin, dupa micul lui circuit romanesc, sau este numai o stratagema de adormirea atentiei adversarului? Vom vedea foarte curand, caci meciul bate la usa.

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

  • vasim

    Am trecut prin aceeasi experientza.
    Am fost in vacantza la familie in Romania si cand sa zbor inapoi in Germania surpriza …
    Atunci dupa ce am asteptat 3 zile dupa avion am hotarat sa iau autocarul si aventura a inceput.
    Asfaltul romanesc nu a rezistat din cauza iernii si majoritatea strazilor de la noi sunt un dezastru: gaura, groapa, gropoi …
    Unele strazi apucasera sa fie reparate dupa iarna, dar daca ati fi vazut cum, ati fi lesinat de la surpriza!
    O strada nationala de la noi nu arata ca cea mai naspa strada din varful muntelui din Germania.
    De ce oare : pt ca romanul trebuie sa fure din banii publici asa cum a invatat pe vremea lui Ceausescu sa fure de la stat.
    El primeste bani pt 2 tone de asfalt dar el o tona fura.
    Pe vremea lui Ceuasescu mi se parea normal, ziceam eu, pai vezi Doamne comunistii le-au furat pamanturile si avutiile oamenilor deci e normal ca oamenii sa fure inapoi ce pot si ei.
    Dar acum am inteles adevatul spirit al romanului, noi furam din obisnuintza si nu avem nevoie de motive, vorba romanului doar cel prost nu fura!
    Asa multzi bani cum au intrat in romania in ultimii 2 ani nu am mai apucat noi sa vedem, pacat ca furam in halul asta din ei, si la final nu o sa ramanem cu nimic, decat cu nesimtitzii care s-au inbogatit pe spinarea oamenilor, care o sa trebuiasca, prin taxe, sa ii plateasca inapoi!
    Chelul rade si trimite sagetzi in directii false, in loc sa se ocupe de hoti, problema nationala a romanilor!

    aprilie 22, 2010 - 3:57 pm Raspunde
  • Anand

    …….mai fratilor hai sa nu exageram,nu cred ca se fura numai la noi.!!!!!

    aprilie 24, 2010 - 5:44 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.