Sah cu Ceausescu blitz- Cristina Foisor a onorat cu participarea editia a II-a, dar invingator a fost Voiteanu

UPDATE 20.04.2010 ora 19.00: AICI PUTETI VEDEA POZE REALIZATE DE CATRE TIBERIU DINESCU

AICI PUTETI VEDEA POZE DE LA ACEST EVENIMENT!

Sambata dimineata a avut loc a II-a editie a blitzanelor noastre, blitzane ce se doresc a deveni traditionale. De fapt a fost vorba de un duplex in premiera Bucuresti-Giurgiu, organizat de catre unii dintre noi aici sambata dimineata si altii dintre noi (de fapt, Iulian, care face cat o echipa intreaga de organizatori) la Giurgiu.

Noi am pornit la drum cu mare entuziasm, si asiguram pe toata lumea ca nu ne vom opri, dar un duplex precum cel care tocmai s-a incheiat poate deveni foarte obositor. Astfel ca, vom lua o pauza si weekendul viitor nu vom mai organiza nimic. Peste 2 weekenduri va fi 1 mai (cand lumea pleaca din Bucuresti, inclusiv multi sahisti), iar pe 8-9 mai Colosseum Giurgiu va participa cu mic cu mare cu 3-4 echipe la Cupa Romaniei de la Snagov. Asadar, vom reveni in forta in weekendul 15-16 mai, cu un nou duplex Bucuresti-Giurgiu…

IM Cristina Foisor (locul 2), FM Gabriel Voiteanu (locul 1) si NM Enache Danut (locul 3) a fost trioul iesit in frunte la editia a II-a

Revenind la turneul de blitz, voi spune din capul locului ca aceasta a fost ultima editie de blitz jucata la ritmul de joc 5 cu 0. Din mai multe motive, inclusiv faptul ca mai multi jucatori au solicitat, se va juca 5 cu 3 secunde Bronstein. Printre motivele principale as enumera faptul ca ne dorim ca sansa sa nu mai joace un rol atat de mare ca pana acum- am vazut prea multe partide cand partea care avea avantaj material decisiv pierde prin depasirea timpului de gandire, la o diferenta de cateva secunde, in urma unei curse cap-la-cap in care se loveste ceasul rapid si cu disperare. Al doilea motiv este inclus in fraza precedenta, prin aceasta masura dorim sa ne protejam ceasurile, si-asa destul de putine.

Ai nostrii au fost la inaltime din punct de vedere organizatoric. Inepuizabilul Vlad Sulita a fost peste tot si a stat de vorba cu toata lumea, rezolvand orice problema . A aranjat aproape de unul singur terasa, la ambele editii. Nicu Jeltopop a facut numeroase curse legate de obtinerea garniturilor de sah, inclusiv una pana la Giurgiu si inapoi. Costin Beiu s-a ocupat ca de obicei de partea de soft, dar si-a facut timp si a rezolvat si alte probleme, cum ar fi cea a trofeelor  (cursa cu Nicu pana in Baneasa, si din nou cursa ulterior Nicu in Baneasa). Andrada Cioteanu ne-a promis ca vine cu laptopul, si s-a tinut de cuvant, desi mai avea si alte probleme. Daniel Bujor se face ‘vinovat’ de prezenta printre sahisti, si la Bucuresti, si la Giurgiu, a marii maestre Cristina Foisor.

Adrian Stanca a continuat sa tina legatura cu sahistii si sa dea informatii referitoare la turneu, inclusiv cele legate de locatia de joc. Poate asa se explica problemele aparute- unii participanti au crezut ca turneul va incepe la 10.30, altii au gasit cu greu locatia de joc, samd. Acelasi Adrian Stanca a continuat sa ‘arbitreze’ desi nu s-a pus inca la punct cu regulamentele. Adrian Stanca multumeste personal jucatorilor editiei a II-a pentru lipsa totala a oricaror incidente care ar fi necesitat aplicarea regulamentului.

Multumim tuturor participantilor pentru spiritul de fair play de care au dat dovada, contribuind cu totii la crearea unei atmosfere relaxate, pe care ne-o dorim cu totii si in viitor. Multumim de asemenea participantilor pentru ca s-au inscris din timp, respectand dorinta noastra, desi aceasta nu este o procedura obsinuita la manifestarile sahiste bucurestene. Dar, spunem inca o data, avem mare nevoie ca jucatorii sa respecte aceasta procedura, intrucat nu avem inca o sala permanenta, astfel ca trebuie sa aranjam mereu spatiul de joc potrivit numarului de jucatori pe care-i asteptam, si trebuie sa stim numarul acestora cu o aproximatie mare.

Turneul nu a avut nici un istoric in ceea ce priveste invingatorul.  Gabi Voiteanu a preluat in mod animalic sefia clasamentului inca de la inceput, si a condus cap-coada turneul, terminand cu un avans mare. Ulterior, Voiteanu a recunoscut cu fair play ca a avut noroc in cateva partide.

Lupta pentru locurile urmatoare a fost stransa, iar clasamentul poate fi consultat AICI.

Dupa festivitatea de premiere, Voiteanu a facut cinste cu mici si bere celor ramasi, un frumos gest pe care speram sa-l preia ca pe o stafeta si invingatorii editiilor viitoare 🙂

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.