Marginimea Sibiului: Primăvara Mărginimii la şah şi–a desemnat câştigătorii

Articol  scris de  IM Corina Moldovan in 1 aprilie pe tribuna.ro

Aici aveti rezultatele complete ale celor 2 turnee

Venind după succesul câştigării olimpiadei şcolare de şah, faza pe municipiu, Mihai Mureşan, elev al Şcolii Generale nr. 20 Sibiu, a repurtat un nou succes, ocupând locul întâi în clasamentul general la “Primăvara Mărginimii”, Turneul A.
Muresan Mihai
Fiind la egalitate de puncte dar cu un coeficient de departajare mai slab, locul doi în clasamentul general şi locul întâi în clasamentul fetelor, i-a revenit elevei Şcolii Generale nr. 21 din Sibiu, Anamaria Herciu.
Herciu Ana-Maria
Pe podium au mai urcat Denis Stoia, legitimat la CS Tera-Sah Mediaş, şi Vlad Oltean, legitimat la CSU Sibiu.
Categoria de 10 ani a fost câştigată de un copil extrem de talentat din Craiova, David Gavrilescu, care la numai 7 ani a reuşit o performanţă excelentă, 4,5 puncte din 6 posibile.
David (Ducu) Gavrilescu – 4,5 p din 6 (fara infrangere) – locul al III-lea in clasamentul general din 24 participanti si locul I la 10 ani;
In dreapta David Gavrilescu locul 1.Locurile 2 şi 3 au fost ocupate de sibienii Adrian Mureşan şi Răzvan Cândea.
Dina Gavrilescu (Stanga) – 4 p din 6 – locul al VI-lea in clasamentul general si locul al III-lea la 10 ani. La mijloc Haidu Cristina locul 5 la general si locul 2 la Fete. In dreapta, Ana Maria Herciu– locul 2 la general si locul 1 la Fete
Una dintre cele mai valoroase şahiste sibiene, micuţa de numai 7 ani, Nicoleta Băcanu, elevă a Şcolii Generale nr. 6 din Sibiu, a ocupat locul 1 la categoria 8 ani.
Competiţia rezervată copiilor sub 8 ani, Turneul B, a fost câştigată categoric de şahistul vâlcean, Flavius Petrache, care a realizat 5,5 puncte din 6 posibile. Locul 2 la categoria de 8 ani şi 4 în clasamentul general a fost obţinut de o mare speranţă a Clubului Logismart Sibiu, Victor Kovacs, elev al Gradiniţei Pinocchio. Deşi abia a împlinit 6 ani, Victor mereu întreabă “când vine ora de şah?”, fiind un mare pasionat al jocului minţii. Locul 3 a fost ocupat de şahistul vâlcean Vlad Piroteală. Locul întâi la categoria 7 ani şi locul 2 în clasamentul general i-a revenit şahistului sibian Tudor Zugravu, elev al Colegiului Naţional “Octavian Goga”. Antrenat de domnul profesor Gheorghe Răşinaru, Tudor este unul dintre cei mai promiţători şahişti ai clubului CSU Sibiu. Locul 2 a fost ocupat de marea speranţă a săliştenilor, Thomas Groot, iar locul 3 i-a revenit lui Rareş Bolovan, din Sibiu.
Categoria fetelor a fost câştigată de Angelina Pănescu, din Rm. Vîlcea, locul 2 i-a revenit unei şahiste de numai 5 ani din Sibiu, Andrada Vişan, iar locul 3 a fost ocupat de şahista de 6 ani din Sălişte, Georgiana Teşa.
Pentru mai multe fotografii puteti vedea pe http://sahcraiova.ro/

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.