Soparla Zilei – Marti 23 februarie 2010

CALENDAR BOGAT DE TURNEE…LA BULGARI

Intr-adevar, fratilor. Daca vreti sa jucati un turneu la bulgari, puteti gasi pe siteurile lor o puzderie de turnee, programate pana la sfarsitul anului!

Puteti sa cautati turnee de weekend, sau din cele care dureaza o zi chiar (sah rapid); puteti sa va faceti planuri legate de un turneu de sah in perioada Pastelui,  sau puteti sa va alegeti un turneu pe litoralul bulgaresc pentru la vara.  Am fost mirat sa vad ca ei programeaza din timp chiar si turnee relativ obscure. Am gasit in calendarul lor si turnee la Ruse, la o aruncatura de bat de Giurgiu! Cu siguranta membrii ai echipei de sah Colosseum Giurgiu vor face o escapada anul acesta la Ruse.

Prin contrast, calendarul nostru intern este cum il stim. Sunt programate din timp doar turneele din calendarul oficial (ex: finalele tarii seniori si juniori sau competitiile pe echipe ).

Si nici chiar datele acestor competitii nu sunt batute in cuie la noi. Dupa cum se stie asta toamna divizia B- seria Bucuresti a fost mutata in alt weekend pentru a face loc unui turneu cu iz electoral.

Cat despre celelate turnee, la noi ramane ca intotdeauna. Se afla despre turnee de la o luna la alta, uneori turneele aparand ‘peste noapte’. 

2 Comentarii

 • Marian Tudorache

  Cand auzim de internet si de plati online, de calendare bine stabilite, noi ne uitam cum se uita curca la piedica! Suntem ultimii si suntem cu cativa ani in urma la toata Europa! Noi ne complicam viata singuri! In Italia calendarul competitiilor este facut pe tot anul! Se fac si modificari, dar putine. Pana si turneele de rapid apar. Am jucat la echipe si am ramas traznit… Nu este arbitru! Cel putin la div.C. Delegatii echipelor semneaza formularele in dublu si le transmit pe net. Fisele se opresc numai daca exista o contestatie. Noi trebuie sa consemnam si numarul de la pantofi la F.R. Sah. Inteleg la superliga, dar in diviziile inferioare se pot simplifica mult lucrurile. Vai de capul nostru! Asa cum am mai spus cred inca in oamenii noi. Poate ceva se schimba si la noi…

  februarie 23, 2010 - 10:59 pm Raspunde
 • Nedelcu Ionutz

  Perfect adevarat ce spuneti domnule Tudorache iar n o sa se sesizeze nimeni dupa ce o sa va citeasca acest comentariu .Cand o sa se schimbe ? Peste cat timp ? Nu vedeti ca avem pornirea grea ?

  Numai ganduri bune !

  februarie 23, 2010 - 11:23 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.