Dumbravita: Manifestare sahista cu intreceri intre 3 scoli din Romania si Ungaria

Corespondenta de la Ilie Uta

Stimati sahisti, va informam ca sambata 06 februarie 2010, la primaria comunei Dumbravita, jud. Timis a avut loc o manifestare sahista ce a reunit jucatori din scoala generala din localitate si doua scoli din localitatea Szentes (Ungaria).

Manifestarea este o parte a unui proiect regional de cooperare transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013, proiect derulat de catre Fundatia “Diaspora” din Timisoara in cadrul caruia s-a infiintat cate un Centru de Tineret in cele doua localitati infratite. Scopul urmarit este cunoasterea reciproca a comunitatilor si dezvoltarea relatiilor prin implicarea in programe comune a tineretului- ca reprezentanti ai generatiilor viitoare. La eveniment au participat reprezentanti ai Fundatiei Diaspora Timisoara si edili ai celor doua localitati infratite.

Din partea primariei Dumbravita au participat primarul comunei, dl. Szilagyi Geza si viceprimarul dl. Victor Malac. Cele doua scoli din Szentes s-au prezentat cu cate doua echipe formate din elevi din ciclul primar si gimnazial(2+2). S-au jucat 5 runde in urma carora echipa scolii generale din Dumbravita a fost declarata castigatoare, urmata la mica distanta de echipa Koszta A. Pe langa partidele de sah copiii celor trei scoli au incercat sa se cunoasca mai bine, s-au jucat “ascunsa” prin curtea primariei, au ras, si-au aratat cunostintele de limbi straine. Organizatorii i-au “recompensat” cu pizza pe saturate, urmand ca pe 19 februarie sa se intalneasca in Szentes la o noua etapa, in urma careia se vor stabili castigatorii care vor primi cupele si medaliile.

A arbitrat si a consemnat Ilie Uta, instructor de sah.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.