Cotnari-Politehnica, premiata de un campion mondial

Articol preluat integral din BUNA ZIUA IASI, scris de Florin Briaur

     Campionatele Nationale de sah de la Snagov s-au incheiat cu noi reusite ale CS Cotnari-Politehnica Iasi. Dupa cele trei competitii, echipa ieseana a cucerit cel mai mare numar de medalii (7), dominand categoric concursul. 

     Daca in proba de dezlegari si de blitz, iesenii au obtinut 5 medalii, in ultima zi CS Cotnari-Politehnica Iasi a punctat din nou prin marea maestra Paulet Iozefina – argint, si maestra internationala Padurariu Smaranda – bronz. In competitia masculina, Gabriel Mateuta a ocupat locul VII, iar Vlad Ungureanu locul VIII, ratand de putin podiumul, dupa o “partida de infarct” cu Vlad Jianu. Festivitatea de premiere s-a bucurat de prezenta campionului mondial Viswanathan Anand si a marei maestre internationale Elisabeta Polihroniade. Anand, jucatorul care conduce sahul mondial de cativa ani, a tinut sa-i premieze pe performerii de la CS Cotnari Politehnica. Emotiile tuturor au fost foarte mari, intreaga asistenta primindu-l cu ropote de aplauze pe marele jucator indian.

     Rezultatele obtinute de CS Cotnari-Politehnica Iasi ridica la 72 numarul de medalii obtinute de clubul iesean in anul 2009. “Este un an exceptional din punct de vedere al rezultatelor, un record absolut, insa mai tare ne bucura faptul ca am reusit la Iasi sa cream un nucleu de jucatori tineri si talentati cu care putem ataca, in anii urmatori, obiective inalte, europene si mondiale, atat la juniori cat si la seniori”, se arata intr-un comunicat al CS Cotnari Politehnica.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.