Stiri din sah – 24 de ore din 24 – Sambata 21 noiembrie 2009

SONDAJELE CUPEI MONDIALE

Aveti in bara din stanga, cateva Sondaje interesante despre Cupa Mondiala, unde va puteti exprima parerea si vota opinia dumneavoastra vizavi intrebarile puse.

______________________________________________________________________________________

Update 11,53

5. Premiile puse la bataie la Cupa Mondiala!

Round 1 Invinsii: 64 x USD 6,000 (net 4,800) USD 384,000 Round 2 Invinsii: 32 x USD 10,000 (net 8,000) USD 320,000 Round 3 Invinsii: 16 x USD 16,000 (net 12,800) USD 256,000 Round 4 Invinsii: 8 x USD 25,000 (net 20,000) USD 200,000 Round 5 Invinsii: 4 x USD 35,000 (net 28,000) USD 140,000 Round 6 Invinsii: 2 x USD 50,000 (net 40,000) USD 100,000 Finalistul: 1 x USD 80,000 (net 64,000) USD 80,000 Castig. Wold Cup : 1 x USD 120,000 (net 96,000) USD 120,000 Total: USD 1,600,000

Update 07,37

4.Vaslui: “Cupa scolilor rurale” la sah si-a desemnat castigatorii

Duminicã, 15 noiembrie, la Scoala 9 „Vasile Alecsandri“ Vaslui s-a desfãsurat „Cupa scolilor rurale“ la sah. Actiunea s-a consumat în cadrul Proiectului „Festivalul sportului scolar“, adjudecat de Clubul „Sergentul“ Vaslui de la Directia pentru Sport a Judetului Vaslui. La competitie au fost prezenti peste 40 de concurenti din comunele limitrofe Vasluiului. Acestia s-au întrecut pe durata a cinci runde, în sistem elvetian, pe douã categorii: clasle I-II si III-IV. Iatã primii trei clasati:

Clasele I-II, fete:
Mãdãlina Ciolac (Zãpodeni)
Delia Arcãleanu (Munteni de Sus)
Mãdãlina Radu (Munteni de Sus)
Clasele I-II, bãieti:
Gabriel Botezatu (Delesti)
Claudiu Botezatu (Delesti)
Adelin Croitoru (Munteni de Jos)
Clasele III-IV, fete:
Ioana Arcãleanu (Munteni de Sus)
Andreea Munteanu (Munteni de Jos)
Raluca Pânzaru (Lipovãt)
Clasele III-IV, bãieti:
Cãtãlin Dudãu (Costesti)
Luca Jerebie (Costesti)
Cãtãlin Ciocan (Ivãnesti) si Daniel
Popovici (Bãlteni)

Turneul s-a desfãsurat cu scopul învãtãrii si practicãrii sahului de elevii din mediul rural si asigurarea unui sistem de selectie în vederea promovã rii unor talente în sportul de performantã.

„Multumesc cadrelor didactice participante la întrecere si care au prestat activitate de voluntariat. De asemenea, adresez multumiri conducerii Directiei pentru Sport a Judetului Vaslui dar si primarilor de comune prezenti la competitie“, ne-a declarat Constantin Grosu, presedintele Clubului „Sergentul“ Vaslui. În deschidere a avut loc un simultan sustinut de maestrii Gheorghe Munteanu si Marius Zãrnescu.

Update 07,10

3.Râmnicu Vâlcea este gazda a două concursuri de şah în week-end

Sambata, 21 noiembrie a.c, sala VIP din cadrul Salii Sporturilor Traian va gazdui Campionatul de sah rapid, la categoriile de juniori si seniori. Castigatorii vor primi premii din partea Directiei pentru Sport a judetului Valcea si Asociatiei Judetene de Sah, reprezentata de Ioan Herving Varlan. Totodata, sambata, 28 noiembrie, in aceeasi sala se va organiza Campionatul  de sah blitz. De aceasta data, castigatorii vor fi recompensati cu diplome.

„Dorim sa incheiem acest an cu un Festival de Sah care in ultimii ani s-a bucurat de un real succes in randul sahistilor din toata tara. Este vorba de Festivalul <>, care speram ca va avea loc si de aceasta data la Liceul Forestier. De asemenea, mai dorim ca si celelalte doua competitii organizate sa aiba continuitate”, a declarat inspectorul Bogdan Marinescu.

(Sursa: viatavalcii.ro)

Update 02,11

2.”Viessmann Open” in perioada 6-12 decembrie la Satu Mare

CS Voinţa – Informaţia Zilei şi SC Petra SRL organizează în perioada 6-12 decembrie cel mai puternic turneu internaţional de şah desfăşurat vreodată la Satu Mare, şi anume “Viessmann Open”. Cum Ciprian Muntean a primit recent brevetul de organizator internaţional de competiţii, a trecut la treabă şi a pus bazele desfăşurării acestei importante competiţii. Aceasta se va desfăşura la Casa de Cultură a Tineretului German, strada Vasile Lucaciu, numărul 9.
Vor participa Mari Maeştri şi Maeştri Internaţionali din România, Rusia, Bulgaria, Spania, Polonia, Moldova, Ungaria şi Ucraina. Deja s-au înscris 74 de participanţi şi se aşteaptă ca numărul lor să crească la peste 100 până la startul competiţiei, care va avea loc peste 20 de zile. Primii zece favoriţi la câştigarea marelui premiu de 4.400 de lei, dintr-un fond total de premii de 15.000 de lei, sunt următorii: Nevednichy Vladislav de la AEM Luxten Timişoara, Radulski Julian şi Grigorov Grigor din Bulgaria, Gleizerov Evgeny din Rusia, Grigore George-Gabriel şi Itkis Boris de la Victoria Techirghiol, Manolache Marius, Szabo Gergely-Andras-Gyula şi Petre Nad-Titus de la Medicina Timişoara şi Filip Lucian de la Micul Şahist Iaşi.

Arbitru federal va fi  Dinu Ioan Nicula, ajutat de sătmărenii Zoltan Pall şi Ciprian Muntean. Cotidianul Informaţia Zilei va fi sponsor şi partener media al acestui eveniment de anvergură.

(Sursa :www.informatia-zilei.ro)

Update 02,04

1.Campionat Municipal de Şah la Roman in perioada 28 noiembrie – 1 decembrie

În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, la Roman se va desfăşura Campionatul Municipal de Şah, ediţia 2009, în organizarea Asociaţiei Judeţene de Şah şi a Cercului de Şah Roman. Concursul este deschis oricărui pasionat de jocul minţii, însă premiile puse în joc vor putea fi luate numai de jucătorii domiciliaţi în Roman sau în comunele arondate. Sistemul de joc va fi open elveţian, împerecherea jucătorilor în fiecare rundă va fi efectuată de un program de calculator iar timpul de joc va fi limitat la o oră de jucător. Fiecare participant va juca cinci partide, indiferent de rezultatul din runda precedentă. “Ne aşteptăm la un număr mare de participanţi. Concursurile de şah de tip open sunt foarte rare la Roman, aşa că persoanele pasionate de jocul minţii nu vor rata ocazia să participe la cel mai important concurs de şah al anului. Vor fi şi participanţi din Piatra Neamţ şi Bacău, posibil şi din Iaşi, Bicaz şi Vaslui. Nu vor participa cei mai titraţi sportivi din Roman, pentru că în aceleaşi zile sunt turnee mai puternice în ţară. Vor fi acordate premii în materiale de şah – ceasuri, piese, table, precum şi medalii primilor clasaţi. Copiii care se vor remarca vor primi premii speciale”, a declarat Bogdan Sava, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah şi unul dintre responsabilii competiţiei.

(Sursa: www.realitateamedia.ro)

final

1 Comentariu

  • vasim

    Dieter a facut remiza.
    Ii tinem pumnii pe maine, poate castiga maine, dar trebuie atentie, se poate si pierde.
    Azi am avut destule exemple: Chucky, Svidler, Morozevich, Radiabov au pierdut intr-un fel chiar rusinos la adversari mult mai slabi cotatzi.
    Asa ca atentie maine Dieter.
    Iti tinem pumnii!
    Succes!

    noiembrie 24, 2009 - 4:20 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.