- 08 nov. 2009
Satu Mare Chess Weekend no.4 dupa runda 4
Runda 4 rezultate, runda 5 perechi
Citeste Articolul
- 7
- 467
- 0
Citeste Articolul
Popescu Florin castiga la mare lupta cu inca 4 jucatori cu acelasi numar de puncte, 5
Citeste Articolul
Citeste Articolul
Vă propun spre rezolvare diagramele de mai jos de la Festivalul “Elisabeta Polihroniade”-Olăneşti 2009, dezlegări probleme şi studii, juniori 14 ani.
Citeste Articolul
Corespondenta de la Maestrul Fide Nicolae Doroftei
În perioada 30 octombrie – 7 noiembrie, la Brăila, în Staţiunea Lacu Sărat, s-a desfăşurat Concursul Naţional de Şah destinat persoanelor nevăzătoare, la care au participat 12 jucători din întreaga ţară. Chiar dacă printre ei au fost maeştri la şah sau campioni naţionali, concursul, fiind destinat persoanelor nevăzătoare, Dorina Florea, din Bucureşti, a avut curajul să participe la această mare competiţie, printre atâţia bărbaţi. Campionul en-titre, Dacian Pribeanu, maestru FIDE, nici de această dată nu a ratat trofeul de cel mai bun şahist din România, obţinând, şi în acest an, la Brăila, titlul de campion naţional la şah.
Dacian Pribeanu (Aici masa 1 la Olimpiada nevazatorilor) castiga un nou titlu de campion national rezervat nevazatorilor
Citeste ArticolulCiteste Articolul
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.
Henry Edward Bird – Wilhelm Steinitz
London, England 1867 · Spanish Game: General (C60)
Citeste Articolul
Pozitia de mai jos este din finalul unei partide Smyslov-Guimard, disputata la Mar del Plata, in anul 1962, pe care Smyslov a incheiat-o in forta.
Albul muta si castiga
Citeste Articolul
Fii la curent cu ultimele postari